Skip to content

Τι σημαίνει όταν βλέπετε στον ύπνο σας ένα σπίτι;

  Όταν έχετε δει τέτοια όνειρα, προσπαθήστε, καταρχάς, να θυμηθείτε αν είδατε το σπίτι απλά ή αν ήσασταν μέσα σε αυτό, αν ήταν το κτίριο παλιό ή καινούριο, το μέγεθος του σπιτιού, το χρώμα του, αν μπήκατε μέσα στο σπίτι σε ποιο δωμάτιο ήσασταν, αν σας ήταν οικείος ο χώρος…

  Advertisements

  Μπορεί να δείτε πολλά διαφορετικά όνειρα με αυτό το θέμα. Για να μάθετε ακριβώς τι σημαίνει το όνειρό σας, συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το κείμενο.

  Αν ονειρευτείτε ένα σπίτι που είναι ημιτελές, αυτό σημαίνει ότι εδώ και πολύ καιρό έχετε αναβάλει κάποιο πολύ σημαντικό έργο.

  Επομένως, το όνειρό σας λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι έχετε αφήσει στη μέση κάποια δουλειά και ότι πρέπει να ολοκληρώσετε αυτό που ξεκινήσατε.

  Advertisements

  Αν δείτε ότι καθαρίζετε το σπίτι σας, αυτό μπορεί να αποτελεί μία αντανάκλαση της προσωπικότητάς σας ως προς τους ξεκάθαρους στόχους ζωής που θέτετε, καθώς επίσης και της γενικότερης προόδου σας στη ζωή.

  Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο ίσως υποδεικνύει τυχόν εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας ή να σημαίνει την ανάγκη αναθεώρησης των στόχων σας και των τρόπων επίτευξής τους.

  Ένα άδειο σπίτι σε ένα όνειρο μπορεί να συμβολίζει γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος, τα οποία με τα σειρά τους να σας πλημμυρίζουν με έντονα συναισθήματα.

  Advertisements

  Μπορεί να θυμάστε το σπίτι των γονιών σας, τα παιδικά σας χρόνια, το προηγούμενο σπίτι σας ή κάποιο πολύ σημαντικό και αγαπημένο σας πρόσωπο.

  Ονειρεύεστε ότι δεν έχετε σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ότι δεν έχετε σπίτι, αυτό είναι κακό σημάδι. Δεν θα είστε τυχεροί το επόμενο διάστημα. Θα ακολουθήσουν ανησυχητικά γεγονότα και καταστάσεις, που πιθανόν να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρά και αρνητικά αποτελέσματα.

  Μπορεί να σας συμβεί κάποιο ατύχημα ή να προκύψει κάποιο επείγον πρόβλημα υγείας που να απαιτεί εντατική, απαιτητική και πολυέξοδη φροντίδα.

  Advertisements

  Αυτά τα απρόβλεπτα κόστη θα σας φέρουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση.

  Ονειρεύεστε ότι αγοράζετε ένα σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ότι αγοράζετε ένα σπίτι, αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε πάντα στη ζωή σας να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας.

  Είστε, επίσης, πολύ εργατικοί και οργανωμένοι, οπότε εκπληρώνετε πάντα εγκαίρως τις υποχρεώσεις σας.

  Advertisements

  Ζείτε μια ποιοτική και ανεξάρτητη ζωή, κάνετε πολύ καλή διαχείριση στα οικονομικά σας και έχετε πολλές αποταμιεύσεις στην τράπεζα.

  Το νέο σπίτι των ονείρων σας συμβολίζει τους νέους στόχους που έχετε θέσει στον εαυτό σας, καθώς και τις νέες σας ιδέες.

  Τέλος, τέτοιου είδους όνειρα μπορεί να σημαίνουν ότι το επόμενο διάστημα θα σας απασχολήσουν περιουσιακά θέματα.

  Advertisements

  Διαβάστε προσεκτικά όλα τα έγγραφα και συμβόλαια που σας αφορούν και υπογράψτε μόνο εφόσον έχετε κατανοήσει πλήρως όλους τους όρους.

  Ονειρεύεστε ότι ζειτε σε άλλο σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ότι ζείτε σε κάποιο άλλο σπίτι, αυτό σημαίνει ότι έχετε δημιουργήσει μια καλή σχέση με ένα άτομο.

  Από την άλλη πλευρά, εάν αυτή την περίοδο νιώθετε άβολα με τα άτομα που συγκατοικείτε, αυτό το όνειρο ίσως αποτελεί σημάδι ότι η σχέση σας με αυτά τα άτομα δεν έχει περιθώρια βελτίωσης.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι μετακομίζετε σε άλλο σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ότι μετακομίζετε σε ένα άλλο σπίτι, το οποίο μάλιστα είναι πολύ διαφορετικό από το δικό σας, αυτό το όνειρο μπορεί να προμηνύει σημαντικά νέα που θα σας εκπλήξουν.

  Επίσης, ίσως προκύψει ένα ξαφνικό, μη προγραμμάτισμένο ταξίδι, για το οποίο δε θα έχετε πολύ χρόνο να προετοιμαστείτε.

  Ονειρεύεστε ότι δε μπορείτε να βρειτε το σπίτι σας

  Αν ονειρευτείτε ότι δε μπορείτε να βρείτε το δικό σας σπίτι, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι κακοί άνθρωποι του περιβάλλοντός σας έχουν επηρεάσει πολύ την κοινωνικοποίησή σας και γενικότερα την ικανότητά σας να δημιουργείτε σχέσεις με άλλους ανθρώπους.

  Advertisements

  Η επαφή σας με τέτοιους χειριστικούς ανθρώπους και η προδοσία ή χρησιμοποίηση που ίσως νιώσατε από μερικούς από αυτούς, σας έχει κάνει να χάσετε την πίστη σας στους ανθρώπους και να κλειστείτε στον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε ένα όμορφο σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ένα όμορφο σπίτι, αυτό είναι πολύ καλό σημάδι και αποτελεί αντανάκλαση της γαλήνης που έχετε βρει στην καθημερινότητά σας.

  Υπάρχουν, βέβαια, περιθώρια βελτίωσης. Απαιτείται προσήλωση στους στόχους σας και περισσότερη αυτοπεποίθηση, ώστε να σκεφτείτε νέες, ενδιαφέρουσες ιδέες, που θα σας χαρίσουν επιτυχίες και καλύτερη ποιότητα ζωής για εσάς και τους κοντινούς σας ανθρώπους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι καθαρίζετε το σπίτι σας

  Αν ονειρευτείτε ότι καθαρίζετε το σπίτι σας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε μια τάξη στη ζωή σας.

  Ίσως έφτασε η ώρα να αποβάλετε τις αρνητικές σκέψεις σας, να απαλλαγείτε από κάποιες κακές συνήθειες, να απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας, να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας όπου και όταν χρειάζεται και να τολμήσετε να κάνετε μια νέα αρχή.

  Κάντε μια εσωτερική αναζήτηση, αξιολογείστε τα αρνητικά σας συναισθήματα και ό,τι έχετε καταπιέσει και κρύψει για καιρό μέσα σας.

  Advertisements

  Είναι καιρός να βρείτε έναν ώριμο τρόπο να αντιμετωπίσετε όσα φοβόσασταν τόσον καιρό, ώστε να πάτε παρακάτω.

  Ονειρεύεστε ένα πλημμυρισμένο σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ότι το σπίτι σας πλημμύρισε, αυτό μπορεί να συμβολίζει τον αγώνα μεταξύ καλού και κακού που νιώθετε μέσα σας ή βιώνετε στο περιβάλλον σας.

  Μπορεί να είστε διστακτικοί για κάποια ηθικά ζητήματα που έχουν προκύψει στη δουλειά ή με φιλικά σας πρόσωπα.

  Advertisements

  Τέτοια ζητήματα μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση, γεγονός που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αποφασίσετε τον τρόπο που θα συμπεριφερθείτε.

  Αν δείτε ότι το νερό που πλημμύρισε το σπίτι υποχωρεί, τότε, δυστυχώς, το σημάδι αυτό δεν είναι καλό.

  Ίσως διατρέξετε κάποιον κίνδυνο ή θα διαπιστώσετε ότι οι προσπάθειες που καταβάλετε τόσον καιρό αποδεικνύονται μάταιες, λόγω δυσμενών και ανεπιθύμητων συνθηκών.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα βρώμικο σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ένα βρώμικο σπίτι, αυτό μπορεί να συμβολίζει την τρέχουσα ψυχική σας κατάσταση. Πιθανώς να βρίσκεστε υπό μεγάλη ψυχολογική πίεση, γεγονός που καθιστά δύσκολη την κατανόηση και αξιολόγηση των συναισθημάτων σας.

  Πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας. Ίσως να σας ενοχλούν ακόμα κάποια πράγματα από το παρελθόν, οπότε είναι απαραίτητο να αφιερώσετε όσο χρόνο χρειάζεται για να τα εντοπίσετε και να τα αντιμετωπίσετε ολοκληρωτικά, ώστε να αποφύγετε άλλα μελλοντικά προβλήματα.

  Η μοίρα σας είναι στα χέρια σας. Ξεφορτωθείτε όλα όσα σας ενοχλούν στη ζωή σας: κακές συμπεριφορές και συνήθεις, άσχημα συναισθήματα, ακόμα και ανθρώπους που δε σας ταιριάζουν.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι το σπίτι σας έχει καταστραφεί

  Αν ονειρευτείτε ένα κατεστραμμένο σπίτι, αυτό είναι κακό σημάδι, διότι μπορεί να προμηνύει μια αρνητική περίοδο στη ζωή σας.

  Θα χρειαστεί να κάνετε μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας για να επανέλθετε στην προηγούμενη κατάστασή σας.

  Ονειρεύεστε ένα παλιό σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ένα παλιό και άσχημο σπίτι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξετε το σώμα σας και να δώσετε περισσότερη έμφαση στη φυσική σας κατάσταση.

  Advertisements

  Πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας και να διατηρείτε την καλή σας υγεία.

  Αυτό το είδος ονείρου μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας ή ότι θα πρέπει να προσαρμόζεστε περισσότερο στις διάφορες καταστάσεις.

  Τρόπος σκέψης και συμπεριφορές είναι τα πρώτα που θα πρέπει να αναθεωρήσετε κατά περίπτωση. Ορίστε τις προτεραιότητές σας και προετοιμαστείτε για τυχόν ξαφνικές αλλαγές.

  Advertisements

  Αν το παλιό σπίτι που είδατε στον ύπνο σας έχει ραγισμένους τοίχους, αυτό μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση για προβλήματα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε.

  Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, διότι πρόκειται για καταστάσεις που με τη σωστή αντιμετώπιση μπορούν να επιλυθούν αποτελεσματικά. Ό,τι δε σας ταιριάζει πια πρέπει να απομακρυνθεί από τη ζωή σας και εσείς να είστε δεκτικοί σε θετικές αλλαγές.

  Τέλος, αν δείτε στον ύπνο σας ένα παλιό, χτισμένο σπίτι, αυτό ίσως σχετίζεται με τις ξεπερασμένες πεποιθήσεις σας. Μπορεί, τελικά, να τις βαρέθηκατε και έχετε αλλάξει πλέον τρόπο σκέψης, γιατί χρειάζεστε μια νέα αρχή.

  Advertisements

  Αυτό το είδος ονείρου μπορεί, κατά κάποιο τρόπο, να αναφέρεται σε ένα ηλικιωμένο άτομο της οικογένειάς σας.

  Ονειρεύεστε ένα σπίτι που καίγεται

  Αν ονειρευτείτε ένα σπίτι που καίγεται, αυτό σημαίνει ότι διαταράσσεται η άνεσή σας, γεγονός που θα σας ωθήσει να κάνετε πολλές αλλαγές στη ζωή σας.

  Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να προμηνύει κάποια επιχειρηματική αποτυχία ή ακόμα και κάποιον κίνδυνο για την υγεία σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι καίτε ένα σπίτι, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται να αλλάξετε τον τρόπο που ζείτε αυτήν την περίοδο και να φύγετε από το σπίτι σας, ώστε να μπορέσετε να σημειώσετε κάποια πρόοδο στη ζωή σας.

  Αν ονειρευτείτε μια φωτιά στο σπίτι σας, αυτό μπορεί να σχετίζεται με μεγάλες αλλαγές που θα αφορούν εσάς ή την οικογένειά σας και που δύσκολα θα μπορέσετε να τις κατανοήσετε και να τις αποδεχτείτε.

  Αυτό το όνειρο μπορεί να αποτελεί μια αντανάκλαση προσωπικών συναισθημάτων, όπως ο θυμός ή η απογοήτευση. Είναι, επίσης, σημάδι ότι έχετε χάσει την ηρεμία σας και ότι σας έχουν κυριεύσει έντονα συναισθήματα.

  Advertisements

  Τέλος, εάν στο όνειρό σας ακούσετε έναν συναγερμό πυρκαγιάς, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστήσετε την προσοχή σας στους γύρω σας, διότι κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σας προσπαθεί να σας αναγκάσει να κάνετε κάτι που πιθανώς δε θέλετε να κάνετε.

  Ονειρεύστε ένα στοιχειωμένο σπίτι

  Εάν ονειρεύεστε ένα στοιχειωμένο σπίτι και νιώθετε φόβο, αυτό μπορεί να είναι μια προειδοποίηση για να είσαι προσεκτικοί την επόμενη περίοδο.

  Αν πάλι νιώθετε άνετα, αυτό είναι σημάδι ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας και να τα λύσετε με επιτυχία.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε επισκεφτεί ένα στοιχειωμένο σπίτι σημαίνει ότι είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, αλλά ότι δεν σας αρέσουν οι ξαφνικές αλλαγές.

  Ονειρεύεστε ότι χτίζετε ένα σπίτι ή ότι κάποιος χτίζει ένα σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ένα σπίτι υπό κατασκευή, αυτό σημαίνει ότι κοιτάτε θετικά το μέλλον σας και είστε πεπεισμένοι ότι σας περιμένει μεγάλη επιτυχία.

  Απλώς, πρέπει να αποφασίσετε ποιος δρόμος είναι κατάλληλος για εσάς.

  Advertisements

  Οι στόχοι που έχετε θέσει είναι πολύ ενδιαφέροντες και απαιτούν μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθούν, αλλά οι κόποι σας σίγουρα θα ανταμειφθούν με την επιτυχία σας.

  Να είστε ατρόμητοι, να πιστεύετε στον εαυτό σας και να δουλεύετε με προσήλωση μέχρι να επιτύχετε. Όνειρα όπως αυτό σίγουρα θα σας εμπνεύσουν και θα γεμίσετε ενέργεια για αυτό που θα ακολουθήσει.

  Τέτοια όνειρα συμβαίνουν συχνά σε άτομα που είναι φυσικοί ηγέτες.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε το σπίτι που ζούσατε ως παιδί

  Αν ονειρευτείτε ένα σπίτι από την παιδική σας ηλικία, το νόημα αυτού του ονείρου είναι πολύ θετικό.

  Υποδηλώνει καλές οικογενειακές σχέσεις, καθώς επίσης και την ανέμελη και όμορφη παιδική σας ηλικία.

  Ίσως να συνέβη κάτι πρόσφατα που σας θύμισε αυτήν την περίοδο της ζωής σας, οπότε αναπολείτε τα συναισθήματα εκείνων των χρόνων.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος κλέβει το σπίτι σας

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος κλέβει το σπίτι σας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας.

  Επίσης, το όνειρο αυτό δείχνει τη λαχτάρα σας για κάτι που δε μπορείτε να αποκτήσετε ή την απογοήτευση σας που δε μπορείτε να επιτύχετε έναν στόχο.

  Ονειρεύεστε κάποιον να καταλαμβάνει το σπίτι σας

  Αν ονειρευτείτε ότι το σπίτι σας είναι κατειλημμένο από άλλα άτομα ή πλάσματα, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη μιας ασταθούς σχέσης.

  Advertisements

  Δεν αποκλείεται να πρόκειται για κοντινό σας άτομο. Είναι άβολο να περνάτε χρόνο με αυτό το άτομο και, δυστυχώς, διαπιστώνετε ότι η σχέση σας δεν είναι πια η ίδια.

  Είναι πιθανό αυτό το άτομο να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς ή, από την άλλη, να μη δίνει τόση σημασία στη σχέση σας όση εσείς.

  Νιώθετε παραμελλημένοι και ότι η σχέση είναι μονόπλευρη. Αυτό σας έχει επηρεάσει υπερβολικά και έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα σπίτι γεμάτο αίμα

  Αν ονειρευτείτε το σπίτι σας γεμάτο αίμα είναι σίγουρα τρομακτικό, αλλά ένα όνειρο σαν αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα καλό σημάδι. Αναμένονται καλές καταστάσεις για εσάς στο μέλλον.

  Μπορεί να αποκτήσετε ένα νέο μέλος στην οικογένεια, γεγονός που θα αλλάξει τον τρόπο που οι άλλοι βλέπουν την οικογένειά σας. Αυτό το παιδί θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

  Μπορεί ακόμη και να γίνει διάσημο πρόσωπο και σίγουρα θα φέρει μεγάλη φήμη στην οικογένειά σας.

  Ονειρεύεστε ένα σπίτι σε κακή κατάσταση

  Αν ονειρευτείτε το σπίτι σας σε άσχημη κατάσταση, αυτό είναι σημάδι ότι θα βρεθείτε σε δυσμενή θέση. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή κατάσταση που δε θα μπορείτε ούτε να αγνοήσετε, ούτε να αποφύγετε.

  Η σοβαρότητα της κατάστασης θα σας αναγκάσει να την αντιμετωπίσετε αμέσως και αποτελεσματικά.

  Ίσως απειληθείτε από μια σύγκρουση στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή, γεγονός που θα επηρεάσει τη ζωή και άλλων ανθρώπων του περιβάλλοντός σας.

  Ονειρεύεστε έναν ανεμοστρόβιλο που καταστρέφει το σπίτι σας

  Αν ονειρευτείτε ότι ένας ανεμοστρόβιλος καταστρέφει το σπίτι σας, αυτό υποδηλώνει ότι δοκιμάζετε διαφορετικά πράγματα και ελπίζετε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

  Ένα τέτοιο όνειρο ίσως προμηνύει σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας, όπως αλλαγή εργασίας ή κατοικίας.

  Δεν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή σας αυτήν την περίοδο και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο που θα κάνει τη ζωή σας χαρούμενη και συναρπαστική.