Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε έντομα;

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε έντομα μπορεί να είναι σημάδι ότι υπάρχουν μικρά ζητήματα στη ζωή σας, τα οποία σας έχουν – κατά κάποιον τρόπο – συγκλονίσει. Αν δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα και προσπαθείτε να διευθετήσετε τα πάντα μαγικά, ίσως το όνειρό σας υποδηλώνει ότι βρίσκεστε σε μια συνεχή μάχη με τις υποχρεώσεις, που συνεπάγεται η ρουτίνα της καθημερινότητά σας.

  Advertisements

  Ακόμη, το να ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε έντομα μπορεί να είναι σημάδι ότι παλεύετε να προσαρμοστείτε στις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας. Ίσως νιώθετε πως πρέπει να απαλλαγείτε από τον παλιό σας εαυτό και να καλωσορίσετε το νέο και εξελιγμένο εαυτό σας. Να θυμάστε, μόνο, ότι μια τέτοια απόφαση θα σημαίνει πως πρέπει να αφήσετε τους φόβους σας και να ρισκάρετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

  Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει απέχθεια ή αηδία. Αν στο όνειρό σας δείτε ότι σκοτώνετε ένα έντομο, που σας θυμίζει τον εαυτό σας, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είστε πάντα ευχαριστημένοι με όσα λέτε και πράττετε.

  Τα έντομα αντιπροσωπεύουν μικροπράγματα της καθημερινότητά μας, οπότε αν ονειρευτείτε να τα σκοτώσετε μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε περικυκλωμένοι από τέτοιου είδους μικροπράγματα. Ίσως αγχώνεστε για τη δουλειά ή τα οικονομικά σας, ή ίσως δεν έχετε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

  Advertisements

  Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του υποσυνειδήτου σας να σας πει ότι ήρθε η ώρα να ανακουφιστείτε από τους στρεσογόνους παράγοντες που συσσωρεύονται γύρω σας.

  Εάν αυτό το όνειρο συνεχίζει να συμβαίνει ξανά και ξανά, τότε θα πρέπει να αναλογιστείτε σοβαρά όσα συμβαίνουν στη ζωή σας αυτό το διάστημα. Μήπως περιμένετε κάποιες μεγάλες αλλαγές; Μήπως πρόκειται να αναλάβετε νέα έργα στη δουλειά ή στο σχολείο;

  Η ανάληψη πάρα πολλών υποχρεώσεων ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα άγχους, οπότε αν περιμένετε σύντομα μεγάλες αλλαγές, δοκιμάστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο τώρα, ώστε να προετοιμαστείτε πνευματικά και συναισθηματικά για αυτό που ακολουθεί.

  Advertisements

  Τέλος, μήπως προσέξατε τι έντομα σκοτώνατε στο όνειρό σας; Ήταν μύγες, μέλισσες, γρύλοι, μυρμήγκια ή κάτι άλλο; Πόσα έντομα είδατε; Πώς τα σκοτώσατε; Τα σκοτώσατε κατά λάθος ή με πρόθεση; Όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές για τη σωστή ερμηνεία αυτού του είδους ονείρων.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε έντομα (Γενική ερμηνεία)

  Το να ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε έντομα μπορεί να είναι σημάδι ότι παλεύετε να προσαρμοστείτε στις αλλαγές στη ζωή σας. Ίσως αισθάνεστε πως πρέπει να απαλλαγείτε από τον παλιό σας εαυτό και να υποδεχτείτε το νέο και καλύτερο εαυτό σας.

  Συνάμα, η παραπάνω ερμηνεία σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τους φόβους σας και να ρισκάρετε, για να πετύχετε τους στόχους σας.

  Advertisements

  Τέλος, αυτά τα όνειρα υποδηλώνουν απέχθεια ή αηδία. Αν ονειρευτήκατε ότι σκοτώσατε ένα έντομο που σας θυμίζει τον εαυτό σας, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα μικρό έντομο (ζωύφιο)

  Αν ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα μικρό έντομο, αυτό σημαίνει ότι έχετε την τάση να μισείτε κάποιον ή κάτι. Ίσως να πρόκειται για τον εργοδότη σας, ένα φίλο, το σύζυγό σας ή ακόμα και τον ίδιο σας τον εαυτό.

  Το γεγονός ότι το έντομο είναι μικρό φανερώνει, επίσης, ότι αισθάνεστε κατώτεροι από τους άλλους γύρω σας. Μπορεί να έχετε υποβιβαστεί στη δουλειά ή να νιώθετε ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι από εσάς, επειδή έχουν περισσότερα χρήματα ή μεγαλύτερη εξουσία από εσάς.

  Advertisements

  Το όνειρο αυτό μπορεί, ακόμη, να υποδηλώνει ότι κάποιος προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή σας και να πάρει αποφάσεις για εσάς, χωρίς την άδειά σας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα τεράστιο έντομο (ζωύφιο)

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα γιγάντιο ζωύφιο είναι ένας εφιάλτης που έχουν πολλοί άνθρωποι. Είναι σύνηθες να ονειρεύεστε τεράστια ζωύφια και μπορεί να πρόκειται για ένδειξη ότι φοβάστε κάτι στη ζωή σας.

  Αν ονειρευτήκατε να σκοτώνετε ένα γιγάντιο ζωύφιο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε να απειλείστε από την εξουσία ή τον έλεγχο που ασκεί πάνω σας κάποιος τρίτος.

  Advertisements

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να συμβολίζει κάποιον που κυριαρχεί στη σκέψη σας τον τελευταίο καιρό, όπως ένας πρώην εραστής ή ο εργοδότης σας, που αρνείται να αφήσει ήσυχες τις σκέψεις σας, παρότι δεν είναι παρόντες στην καθημερινή σας ζωή.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε έντομα στο σώμα σας

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι σκοτώνετε έντομα στο σώμα σας, αντιπροσωπεύουν την επιθυμία σας να απαλλαγείτε από όλες τις αρνητικές σκέψεις του μυαλού σας.

  Θέλετε να απομακρύνετε όλες τις κακές επιρροές του περιβάλλοντός σας και να αρχίσετε να εστιάζετε μόνο σε θετικά πράγματα στη ζωή.

  Advertisements

  Τέλος, είναι πιθανό αυτό το όνειρο να αποτελεί ένδειξη κάποιας ασθένειας ή μόλυνσης στο σώμα σας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μεγάλο αριθμό εντόμων (ζωυφίων)

  Η πιο κοινή ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι ότι πρόκειται για συμβολισμό της επιθυμίας σας να απαλλαγείτε από κάτι ή κάποιον στη ζωή σας, που σας επηρεάζει με κακό τρόπο.

  Μπορεί, επίσης, να θέλετε να αλλάξετε ή να πάψετε να ασχολείστε με ένα ορισμένο τομέα της ζωής σας ή της σχέσης σας με κάποιον άλλο, αλλά αισθάνεστε ανίσχυροι να το κάνετε, λόγω φόβου για τυχόν αντίποινα ή παραβίαση της ιδιωτικής σας ζωής.

  Advertisements

  Σε αυτές τις καταστάσεις, τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι σκοτώνετε ζωύφια, μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τους φόβους σας, δίνοντάς σας τον έλεγχο της κατάστασης στην ονειρική πραγματικότητα, όπου έχετε τον απόλυτο έλεγχο των πράξεων και των λεγομένων των άλλων.

  Ονειρεύεστε κάποιον να σας βοηθά να σκοτώσετε έντομα (ζωύφια)

  Αν ονειρευτείτε ότι σας βοηθά ένας άγνωστος να σκοτώσετε ζωύφια, αυτό σημαίνει ότι φοβάστε πως θα σας επιτεθούν άλλοι άνθρωποι.

  Μπορεί να αισθάνεστε ότι κάποιος προσπαθεί να βλάψει τη φήμη σας ή να καταστρέψει τις πιθανότητές σας για επιτυχία. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από μια κατάσταση και χρειάζεστε βοήθεια για να την αντιμετωπίσετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι εξοντώνετε έντομα (ζωύφια)

  Αν ονειρευτείτε ότι εξοντώνετε έντομα, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε ένα αίσθημα ευθύνης και, συνάμα, πιέζεστε να είστε τέλειοι.

  Ακόμη, ίσως νιώθετε ότι η τελειομανία είναι εκείνη που θα σας κάνει να επιτύχετε ό,τι επιθυμείτε ή ό,τι περιμένουν οι άλλοι από εσάς. Το όνειρο είναι ένας τρόπος, να σας πει το υποσυνείδητό σας να μην υπερβάλλετε με τον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε ότι χρησιμοποιείτε σπρέι εξόντωσης εντόμων

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι χρησιμοποιείτε σπρέι εξόντωσης εντόμων, μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη σας να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα ή μια κατάσταση στη ζωή σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει μεγάλη ποσότητα σπρέι εξόντωσης εντόμων, τότε μπορεί να σημαίνει ότι ήσασταν υπερβολικά επιθετικοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

  Από την άλλη, αν ονειρεύεστε ότι χρησιμοποιείτε σπρέι εντόμων αλλά δεν έχετε ιδέα τι είδους ζωύφιο προσπαθείτε να σκοτώσετε, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε μπερδεμένοι σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε σκαθάρια

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε σκαθάρια αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι αυτός που πραγματικά θέλει. Κρύβετε ένα μέρος του εαυτού σας από τους άλλους και αυτό είναι πλέον φανερό.

  Advertisements

  Επίσης, αν δείτε στον ύπνο σας ότι σκοτώνετε σκαθάρια, μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας κάνει να αποτύχετε.

  Ακόμη, ίσως φανερώνει πως κάποιος προκαλεί μικροπροβλήματα στην πορεία σας, αλλά καταφέρνετε να τα ξεπεράσετε όλα και να πετύχετε.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε πεταλούδες

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε πεταλούδες είναι σημάδι ότι αισθάνεστε πως σας απειλεί ή σας εκμεταλλεύεται κάποιος.

  Advertisements

  Μπορεί να αισθάνεστε ότι διακυβεύεται η επιβίωση ή η αυτοεκτίμησή σας και ότι πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

  Ένα τέτοιο όνειρο συμβολίζει, επίσης, την απώλεια της ατομικότητας και της ελευθερίας σας, ότι έρχεστε κοντά με κάποιον άλλο ή μια ομάδα.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε σκώρους

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε σκώρους, το όνειρό σας αυτό αντιπροσωπεύει, συνήθως, μια μορφή καθαρισμού ή εξαγνισμού.

  Advertisements

  Μπορεί, επίσης, να συμβολίζει ότι είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε και να αφήσετε πίσω σας κάτι που σας βαραίνει.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μύγες

  Αν ονειρευτήκατε ότι σκοτώνατε μύγες, τότε το όνειρό σας αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι πρέπει να απαλλαγείτε από κάτι στη ζωή σας. Ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να υιοθετήσετε κάποιες θετικές αλλαγές στη ζωή σας.

  Αυτό το είδος ονείρων μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι προσπαθείτε να απαλλαγείτε από κάτι που σας ενοχλεί. Εάν το όνειρό σας για τη μύγα δεν είναι ευχάριστο, ίσως σημαίνει πως αισθάνεστε απογοητευμένοι και ευερέθιστοι.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε γρύλους

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε έναν γρύλο, τότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα άτομο κοντά σας που επηρεάζει άσχημα εσάς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.

  Επίσης, το να ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε γρύλους μπορεί να σημαίνει ότι ενοχλείστε ή αποσυντονίζεστε από το θόρυβο που κάνουν. Το όνειρο αυτό μπορεί να προκλήθηκε από το γεγονός ότι εκτεθήκατε πρόσφατα σε τέτοιου είδους έντομα ή στο θόρυβό τους.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μυρμήγκια

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε μυρμήγκια, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε πως οι προσπάθειες και η σκληρή δουλειά σας αγνοούνται ή δεν αναγνωρίζονται από τους ανθρώπους γύρω σας.

  Advertisements

  Μπορεί να αισθάνεστε πως οι ιδέες σας αμφισβητούνται ή απορρίπτονται μόνο και μόνο επειδή δεν είναι τόσο καλές, όσο οι ιδέες κάποιων άλλων ανθρώπων.

  Από μια πιο θετική οπτική γωνία, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι έχετε τελικά αποφασίσει να αναλάβετε δράση και να αντιμετωπίσετε κάτι που σας απασχολεί εδώ και πολύ καιρό.

  Ωστόσο, το να ονειρευτεί κανείς μυρμήγκια αποτελεί, γενικά, κακό οιωνό, ιδιαίτερα δε αν πρόκειται για μεγάλα, κόκκινα μυρμήγκια. Τα μεγάλα, κόκκινα μυρμήγκια προμηνύουν κάποιο είδος καταστροφής ή τραγωδίας στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι καταστρέφετε μια φωλιά μυρμηγκιών

  Το να ονειρευτείτε ότι καταστρέφετε μια φωλιά μυρμηγκιών μπορεί να σχετίζεται με προσωπικά σας ζητήματα και προβληματικές σχέσεις. Μπορεί να νιώθετε εγκλωβισμένοι στην κατάσταση που βιώνετε τον τελευταίο καιρό, γιατί σας φαίνεται αδύνατο να την αντιμετωπίσετε ή έστω να  τη βελτιώσετε.

  Από την άλλη πλευρά, αν ονειρευτείτε ότι καταστρέφετε μια φωλιά μυρμηγκιών, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια μπροστά σας, αλλά αν συνεχίσετε να προσπαθείτε αρκετά, στο τέλος θα εξαφανιστούν.

  Γενικά, το να ονειρεύεστε ότι καταστρέφετε μια φωλιά μυρμηγκιών μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στη ζωή σας, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί τελικά όλα θα πάνε καλά.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μέλισσες

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε μέλισσες μπορεί να είναι ένας πολύ κακός οιωνός. Κάποιος κοντινός σας άνθρωπος συνωμοτεί εναντίον σας και θα προσπαθήσει να σας βλάψει.

  Αν αυτό το όνειρο συμβεί πριν από μια σημαντική μέρα ή γεγονός, τότε σημαίνει ότι οι «εχθροί» σας είναι έτοιμοι για εκδίκηση και σχεδιάζουν κάτι για το μέλλον.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε σκούρκους

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε σκούρκους, πρόκειται για σημάδι ότι έχετε πετύχει κάτι καλό στη ζωή σας.

  Advertisements

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να είναι μια προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να θεωρείτε τίποτα δεδομένο και πρέπει πάντα να επικεντρώνεστε στο να κάνετε τα πράγματα σωστά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να σημαίνει ότι σας προκαλούν άνθρωποι, που ζηλεύουν την επιτυχία σας.

  Ακόμη, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε προς το καλύτερο τη ζωή κάποιου και να τον κάνετε ευτυχισμένο. Γενικά, να περιμένετε πως θα έχετε μια ομαλή πορεία μπροστά σας, χωρίς εμπόδια.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε σφήκες

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σκοτώνετε σφήκες, μπορεί να αποτελεί σημάδι της επιθετικότητάς σας απέναντι σε κάποιον.

  Advertisements

  Εάν συμβαίνει αυτό, προσπαθήστε να μάθετε τι προκαλεί το θυμό σας. Ίσως έχετε τσακωθεί με κάποιον ή κάποιος σας έχει στενοχωρήσει.

  Τέλος, θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι ότι αισθάνεστε πως απειλείστε από κάποιον ή κάτι.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε αλογόμυγες

  Τα όνειρα, όπου σκοτώνετε αλογόμυγες, είναι κοινά όνειρα, που βλέπουν πολλοί άνθρωποι. Αυτό το είδος ονείρων συμβολίζει τα μικρά ζητήματα και προβλήματα που έχετε στη ζωή σας και τα οποία σας εμποδίζουν να πετύχετε τους στόχους σας.

  Advertisements

  Επιπλέον, υποδηλώνουν εξαπάτηση, ψέματα και προδοσία. Ακόμη, οι αλογόμυγες συνδέονται με το θάνατο, τις δυσκολίες και την καταστροφή.

  Τα όνειρα με αλογόμυγες μπορούν να ερμηνευθούν και ως προειδοποιήσεις, αναφορικά με την υγεία σας ή με προβλήματα που προκαλούνται από τον τρόπο ζωής σας και τα οποία απαιτούν περισσότερη προσοχή.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε αράχνες

  Το να σκοτώνετε αράχνες σε ένα όνειρό σας αντιπροσωπεύει το φόβο σας, μήπως κυριευτείτε από τα συναισθήματά σας. Πρόκειται, επίσης, για σημάδι ανασφάλειας, αφού οι αράχνες συχνά συνδέονται με κίνδυνο και θάνατο.

  Advertisements

  Ωστόσο, αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε αράχνες, μπορεί να σημαίνει ότι θα ξεπεράσετε τους φόβους σας και θα πετύχετε στη ζωή.

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε μια τεράστια αράχνη, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στη ζωή σας που έχει ξεφύγει από τον έλεγχό σας και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως, πριν προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές…

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε αλογάκια της Παναγίας

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε αλογάκια της Παναγίας, αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα σας εκμεταλλευτεί. Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα αλογάκι της Παναγίας που προσεύχεται, τότε είναι πιθανό να προδοθείτε από ένα φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας.

  Advertisements

  Αν σκοτώσετε ένα αλογάκι της Παναγίας στο όνειρό σας, σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπεράσετε τα εμπόδια που έχετε μπροστά σας και να φροντίσετε να εξελιχθούν όλα ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

  Ωστόσο, αν ονειρευτείτε ότι υπάρχουν πολλά αλογάκια της Παναγίας τριγύρω, τότε πρόκειται για σημάδι ότι κάποιος σας κουτσομπολεύει πίσω από την πλάτη σας και θέλει να καταστρέψει τη φήμη σας.

  Επιπλέον, τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι τσακώνεστε με αλογάκια της Παναγίας που προσεύχονται, θεωρούνται κακοί οιωνοί και φανερώνουν ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην οικογενειακή σας ζωή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε κουνούπια

  Αν δείτε στον ύπνο σας ότι σκοτώνετε κουνούπια, τότε πιθανότατα πρόκειται για σημάδι της απογοήτευσής σας για την ύπαρξη αυτών των εντόμων και για τον τρόπου που μπορούν να καταστρέψουν μια όμορφη στιγμή. Ίσως είστε πολύ θυμωμένοι μαζί τους ή νιώθετε ότι σας καταστρέφουν τη διασκέδαση.

  Στα όνειρα, τα κουνούπια αντιπροσωπεύουν όλα τα μικρά ζητήματα που αντιμετωπίζετε στη ζωή σας και η θανάτωσή τους αντιπροσωπεύει τον «αγώνα» σας να λύσετε αυτά τα ζητήματα.

  Ονειρεύεστε ότι εγκλωβίζετε ζωύφια σε ένα βάζο

  Αν ονειρευτείτε ότι πιάνετε έντομα και τα κλείνετε μέσα σε ένα βάζο, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πολλά επαγγελματικά και οικογενειακά προβλήματα.

  Advertisements

  Επίσης, αν δείτε ότι πετούν έξω από το βάζο, αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε χρήματα λόγω απερισκεψίας σας και θα αντιμετωπίσετε οικονομικά προβλήματα.

  Ονειρεύεστε ότι βάζετε παγίδες εντόμων στο σπίτι σας

  Αν ονειρευτείτε ότι βάζετε παγίδες εντόμων στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε να ελέγξετε και να διαχειριστείτε μια συγκεκριμένη κατάσταση.

  Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, αλλά χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες. Το όνειρο σας λέει ότι κάτι συμβαίνει παρασκηνιακά, το οποίο μάλλον δε γνωρίζετε.

  Ονειρεύεστε ότι πατάτε πάνω σε έντομα (ζωύφια)

  Το να ονειρευτείτε ότι πατάτε πάνω σε έντομα μπορεί να συμβολίζει ότι προσπαθείτε να απαλλαγείτε από κάτι αρνητικό ή δυσάρεστο. Ίσως θέλετε να απαλλαγείτε από μια ιδέα ή ένα συναίσθημα που σας ενοχλεί ή κάτι άλλο που υπάρχει στη ζωή σας και πρέπει να απαλλαγείτε από αυτό.

  Ονειρεύεστε ότι δεν είστε σε θέση να σκοτώσετε όλα τα έντομα (ζωύφια)

  Εάν ονειρευτείτε ότι δε μπορείτε να σκοτώσετε όλα τα έντομα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε πως η ζωή σας κατακλύζεται από προβλήματα και διάφορα ζητήματα.

  Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι νιώθετε εξουθενωμένοι από το πλήθος των υποχρεώσεων που πρέπει να ολοκληρώσετε, ή ότι σας συγκλονίζει κάποια άλλη πτυχή της ζωής σας.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος σκοτώνει έντομα (ζωύφια)

  Αν έχετε ονειρευτεί ότι κάποιος σκοτώνει έντομα, τότε το όνειρό σας αυτό μπορεί να υποδηλώνει θυμό, απογοήτευση και εχθρότητα. Το άτομο στο όνειρό σας μπορεί να είναι κάποιος προϊστάμενος ή γονέας.

  Μπορεί να νιώσετε ότι κάποιος σας εμποδίζει να κάνετε κάτι. Νιώθετε αβοήθητοι και ανίσχυροι να αλλάξετε αυτήν την κατάσταση. Αυτά σας τα συναισθήματα είναι ο λόγος που ονειρεύεστε κάποιον να σκοτώνει έντομα, τα οποία αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα θυμού και απογοήτευσής σας.

  Ονειρεύεστε ότι ο σύντροφός σας σκοτώνει έντομα (ζωύφια)

  Αν ονειρευτείτε ότι ο σύντροφός σας σκοτώνει έντομα, αυτό σημαίνει ότι θα έχει μια εξαιρετική επαγγελματική ζωή. Επίσης, θα έχετε μια υγιή σχέση και μια ευτυχισμένη οικογένεια.

  Από την άλλη, όμως, το να ονειρευτείτε το σύντροφό σας να σκοτώνει έντομα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη της ανασφάλειάς σας, μέσα στη σχέση σας.

  Ονειρεύεστε το φίλο σας να σκοτώνει έντομα (ζωύφια)

  Αν ονειρευτείτε το φίλο σας να σκοτώνει έντομα, τότε πρόκειται για σημάδι ότι δεν είστε ακόμη σε θέση να αντιμετωπίσετε μια συγκεκριμένη κατάσταση στη ζωή σας. Χρειάζεστε βοήθεια και υποστήριξη, για να ξεπεράσετε αυτή τη φάση.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά σας, σχετικά με την αλλαγή συμπεριφοράς ενός φίλου σας ή αποτελεί ένδειξη ότι πρέπει να σταματήσετε να συναναστρέφεστε αυτό το άτομο.

  Ονειρεύεστε ότι το παιδί σας σκοτώνει έντομα (ζωύφια)

  Σε γενικές γραμμές, αυτό το όνειρο είναι ένα υπέροχο σημάδι ότι κάτι καλό θα συμβεί στη ζωή σας. Το παιδί σας θα μεγαλώσει και θα γίνει αρκετά δυνατό, ώστε να απαλλαγεί από όλα τα άσχημα πράγματα στη ζωή.

  Ωστόσο, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί, επίσης, να ερμηνευτεί ως προειδοποίηση του υποσυνειδήτου σας. Ίσως αγχώνεστε για κάτι ή σκέφτεστε κάτι που σας ενοχλεί. Προσπαθήστε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και διορθώστε το, πριν γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα για εσάς και τους γύρω σας.