Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα φίδι;

  Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ να σκοτώνετε ένα φίδι, να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί άνθρωποι έχουν δει αυτό το όνειρο. Όμως, τι ακριβώς σημαίνει;

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο εκλαμβάνεται συχνά ως προειδοποίηση κινδύνου ή κακής τύχης. Ωστόσο, μπορεί να ερμηνευτεί ως ένδειξη της ικανότητάς σας να ξεπεράσετε οποιοδήποτε εμπόδιο στο δρόμο σας.

  Ο συμβολισμός πίσω από τα φίδια στα όνειρα είναι περίπλοκος και βαθύς. Τα φίδια συνδέονται συχνά με την εξαπάτηση και το κακό, αλλά επίσης και με τη θεραπεία και την προστασία.

  Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το δικό σας ιστορικό, όταν ερμηνεύετε αυτό το όνειρο. Τι σημαίνει το φίδι για εσάς προσωπικά; Φοβάστε τα φίδια; Υπάρχουν πράγματα στη ζωή σας που σας τρομάζουν ή σας κάνουν να νιώθετε ευάλωτοι;

  Advertisements

  Τα όνειρα αποτελούν συχνά μεταφορές καταστάσεων της πραγματικής ζωής και αν ονειρεύεστε να σκοτώσετε ένα φίδι, μπορεί να είναι το υποσυνείδητό σας που προσπαθεί να σας πει κάτι για τα αρνητικά συναισθήματα που έχετε για κάποιον ή κάτι στη ζωή σας.

  Παραδοσιακά, τα φίδια θεωρούνται σύμβολα του κακού και της εξαπάτησης, οπότε αν ονειρευτήκατε να τα σκοτώνετε, μπορεί να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε μεγάλα προβλήματα στη ζωή σας ή ότι κάποιος μηχανορραφεί πίσω από την πλάτη σας.

  Μια άλλη ερμηνεία αυτών των ονείρων είναι ότι τα φίδια αντιπροσωπεύουν τους δικούς σας φόβους – είτε πρόκειται για φόβους που αφορούν εχθρούς σας, είτε πρόκειται για φόβους σχετικά με την υγεία σας, είτε για εντελώς διαφορετικούς φόβους.

  Advertisements

  Εάν συμβαίνει αυτό, τότε η θανάτωση του φιδιού μπορεί να συμβολίζει την υπέρβαση αυτών των φόβων και τη μετάβασή τους σε ένα νέο στάδιο της ζωής, όπου τα πράγματα έχουν περισσότερο νόημα από ότι σε σχέση με το παρελθόν.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα φίδι (Γενική έννοια)

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα φίδι, είναι σημάδι ότι σας απειλεί κάποια κακή δύναμη στη ζωή σας.

  Το φίδι μπορεί να συμβολίζει ένα άτομο ή μια κατάσταση που σας έχει πληγώσει. Μπορεί να είστε θυμωμένοι με το άτομο αυτό ή τη συγκεκριμένη κατάσταση και να θέλετε να εκδικηθείτε. Εάν σκοτώσετε το φίδι, η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα στη ζωή σας.

  Advertisements

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα φίδι αποτελεί, επίσης, προειδοποίηση του υποσυνειδήτου σας ότι κάτι αρνητικό πρόκειται να συμβεί στη ζωή σας. Θα πρέπει να αναλάβετε δράση τώρα, πριν να είναι πολύ αργά και τα πράγματα χειροτερέψουν για εσάς.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα τεράστιο φίδι

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα τεράστιο φίδι, να ξέρετε πως δεν πρόκειται για κακό οιωνό. Το όνειρό σας αυτό συμβολίζει κάποιο φόβο, που έχετε ξεπεράσει ή προμηνύει ότι κάτι μεγάλο θα συμβεί στη ζωή σας.

  Ωστόσο, ένα τεράστιο φίδι σε ένα όνειρο αποτελεί ένδειξη αρνητικών σκέψεων ή συναισθημάτων, από τα οποία πρέπει να απαλλαγείτε. Επομένως, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι πρόκειται να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες και προβλήματα. Η θανάτωση αυτού του τεράστιου φιδιού στο όνειρό σας είναι σημάδι ότι θα τα καταφέρετε.

  Advertisements

  Από την άλλη, είναι πιθανό το όνειρό σας αυτό να είναι υποδηλώνει κάτι που σας απασχολούσε εδώ και καιρό, αλλά πλέον έχει τελειώσει.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα μικρό φίδι

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα μικρό φίδι είναι ένας καλός οιωνός, που φανερώνει ότι σύντομα θα κερδίσετε τη μάχη ενάντια στους εχθρούς σας.

  Αν στο όνειρό σας σκοτώσατε ένα μικρό φιδάκι, αυτό σημαίνει ότι θα πετύχετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας, είτε πρόκειται για τη δουλειά σας, είτε για την αισθηματική σας ζωή.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί, ακόμη, να προβλέπει ευχάριστες αλλαγές στη ζωή σας. Θα πετύχετε σε επαγγελματικούς και ερωτικούς δεσμούς, με την ανάλογη προσπάθεια και επιμέλεια από μέρους σας, βεβαίως.Πρέπει να ενεργήσετε προσεκτικά, ώστε οι προσπάθειές σας να έχουν επιτυχές αποτέλεσμα.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μια οχιά

  Η οχιά σε ένα όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν εχθρό ή κάποιο άτομο στο χώρο εργασίας σας, το οποίο δε συμπαθείτε. Ωστόσο, μπορεί να συμβολίζει και τους δικούς σας φόβους και την επιθετικότητα που κρατάτε μέσα σας.

  Πρέπει να είστε προσεκτικοί με όσα λέτε για τους άλλους, γιατί θα μπορούσε να σας γυρίσει μπούμερανγκ με τη μορφή κουτσομπολιού ή συκοφαντίας.

  Advertisements

  Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί, επίσης, να σχετίζεται με ένα άλλο άτομο που είναι επιθετικό απέναντί σας ή έχει αρνητικές σκέψεις για εσάς.

  Επομένως, το να σκοτώσετε μια οχιά σε ένα όνειρο αποτελεί συνήθως σημάδι ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τις προκλήσεις που θέτουν οι άνθρωποι γύρω σας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα ανακόντα

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα ανακόντα, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε επαγγελματική επιτυχία και θα κατατροπώσετε τους εχθρούς σας.

  Advertisements

  Ωστόσο, ένα τέτοιο όνειρο θα μπορούσε να αποτελεί μια αντανάκλαση της τρέχουσας κατάστασής σας και του τρόπου που αισθάνεστε γι ‘αυτήν. Ίσως θέλετε να ελέγξετε την κατάστασή σας, αλλά αισθάνεστε πως δε μπορείτε. Μάλλον αμφιβάλλετε για τις δυνατότητές σας.

  Από την άλλη, το όνειρό σας αυτό μπορεί να έχει και θετικό νόημα. Μπορεί να σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες στη ζωή σας. Αυτό αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να ξεπεράσετε τους εχθρούς σας και να κυριαρχήσετε πάνω τους. Θα τα καταφέρετε!

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε έναν πύθωνα

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε έναν πύθωνα είναι σημάδι εγωισμού. Δεν ανταποκρίνεστε στις ανάγκες των άλλων και ενδιαφέρεστε μόνο για τον εαυτό σας.

  Advertisements

  Ακόμη, το να δείτε στον ύπνο σας ότι σκοτώνετε έναν πύθωνα μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ξεπεράσει κάποιο εμπόδιο ή έχετε νικήσει έναν εχθρό. Ο πύθωνας συμβολίζει κάτι αρνητικό στη ζωή σας, το οποίο έχει ξεπεραστεί ή καταστραφεί για πάντα.

  Όταν ξεπερνάτε ένα πρόβλημα ή όταν απαλλάσσεστε από κάτι που σας στενοχωρεί, νιώθετε μια ιδιαίτερη αίσθηση ανακούφισης. Πάρτε αυτό το όνειρο ως σημάδι ότι έτσι θα ξεπεράσετε κι εσείς τις προκλήσεις που έχετε μπροστά σας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μια κόμπρα

  Γενικά, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σκοτώνετε μια κόμπρα, μπορεί να συμβολίζει το φόβο και την παράνοιά σας. Ίσως η κόμπρα αντιπροσωπεύει το φόβο σας για κάποιον ή κάτι, που δεν αποτελεί πραγματική απειλή για εσάς.

  Advertisements

  Ωστόσο, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι ανησυχείτε για την υγεία σας ή την υγεία ενός αγαπημένου σας προσώπου.

  Εναλλακτικά, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, παρά τις αντιξοότητες της ζωής σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ξεπεράσει κάποιον από τους εχθρούς ή τους αντιπάλους σας. Τώρα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στη ζωή σας και να φτάσετε σε νέα ορόσημα.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα κροταλία

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε έναν κροταλία, το όνειρό σας αυτό αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να απαλλαγείτε από ένα πρόβλημα ή μια απειλή. Μπορεί, επίσης, να συμβολίζει την προσπάθειά σας να ξεπεράσετε ένα εμπόδιο ή να απαλλαγείτε από ένα ζήτημα που δε σας αφήνει να προχωρήσετε στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ίσως, κάτι να σας κρατάει πίσω τον τελευταίο καιρό… Ωστόσο, δε χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί μόλις αντιμετωπίσετε οριστικά το πρόβλημά σας, σας περιμένει η επιτυχία.

  Από την άλλη πλευρά, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει την ανάγκη να προστατευτείτε από κάτι που θα μπορούσε να σας βλάψει. Θα μπορούσε να αφορά σε έναν πραγματικό σωματικό κίνδυνο ή μια συναισθηματική απειλή.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα φίδι στο σπίτι σας

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα φίδι στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει ότι θα καταφέρετε να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ακόμη, ένα όνειρο, στο οποίο κάποιος άλλος σκότωσε το φίδι στο σπίτι σας, σημαίνει ότι κάποιος θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα προβλήματα και τις δυσκολίες σας. Δεχθείτε τη βοήθειά τους, είναι φίλοι σας που θέλουν να σας δουν ευτυχισμένους και επιτυχημένους.

  Από την άλλη πλευρά, αυτό το όνειρο μπορεί να έχει τελείως διαφορετικό νόημα. Μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος κοντά σας σας φέρεται άσχημα ή συμπεριφέρεται σα φίδι απέναντί σας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε πολλά φίδια

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε πολλά φίδια είναι σημάδι ότι δέχεστε επίθεση από έναν απροσδόκητο εχθρό. Το όνειρο αυτό φανερώνει ότι υπάρχει κάποιο είδος κινδύνου ή απειλής στη ζωή σας, που δεν έχετε εντοπίσει.

  Advertisements

  Τα όνειρα με πολλά φίδια μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι σας έχουν προδώσει, ότι σας έχουν πει ψέματα ή ότι σας έχει εξαπατήσει κάποιο κοντινό σας άτομο.

  Ωστόσο, αυτό το όνειρο μπορεί να ερμηνευτεί και με θετικό τρόπο. Αν δείτε ότι σκοτώνετε πολλά φίδια στο όνειρό σας μπορεί να σημαίνει ότι θα νικήσετε τους εχθρούς σας και θα αποφύγετε τις κακές προθέσεις τους. Επίσης, θα πραγματοποιήσετε επιτυχώς τους στόχους σας.

  Ονειρεύεστε ότι αποτυγχάνετε να σκοτώσετε ένα φίδι

  Αν ονειρευτείτε ότι δεν καταφέρνετε να σκοτώσετε ένα φίδι, είναι σημάδι ότι είστε απογοητευμένοι με όσα έχετε πετύχει στη ζωή, αλλά πρέπει να νιώθετε ικανοποίηση με ό,τι διαθέτετε.

  Advertisements

  Επιπλέον, το να ονειρευτείτε ότι αποτυγχάνετε να σκοτώσετε ένα φίδι μπορεί να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες, κατά την προσπάθειά σας να ξεπεράσετε κάποια σημαντική πρόκληση στη ζωή σας.

  Από την άλλη πλευρά, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση θα κατατροπώσετε τους εχθρούς σας και ότι έχετε την ικανότητα να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο.

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε κάποιον να σκοτώνει ένα φίδι

  Το να δείτε κάποιον να σκοτώνει ένα φίδι σε ένα όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση, όπου πρέπει να πάρετε μια απόφαση. Μπορεί να νιώσετε ότι το άτομο που σκοτώνει το φίδι στο όνειρο προσπαθεί να απαλλαγεί από κάτι αρνητικό στη ζωή του και ότι πρέπει να αποφασίσετε εάν θα το βοηθήσετε.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε κάποιον να σκοτώνει ένα φίδι, μπορεί να είναι ένδειξη ότι κάποιος έχει νικήσει τους εχθρούς σας ή έχει διορθώσει τα προβλήματά σας, χωρίς να το γνωρίζετε.

  Ακόμη, ίσως σύντομα λάβετε κάποια καλά νέα, που θα σας απαλλάξουν από κάθε ανησυχία ή φόβο που σας βασάνιζε τον τελευταίο καιρό.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα φίδι με ένα μαχαίρι

  Το να σκοτώσετε ένα φίδι σε ένα όνειρο, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, σημαίνει ότι κάτι κακό και επικίνδυνο έρχεται προς το μέρος σας. Ίσως προσπαθεί να σας βλάψει κάποιος εχθρός ή κάποιο άλλο πρόσωπο.

  Advertisements

  Ακόμη, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιον που σας έβλαψε ή σας πλήγωσε στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί δεν μπορεί να σας βλάψει ξανά. Το γεγονός ότι σκοτώσατε το φίδι με το μαχαίρι σημαίνει ότι θα κερδίσετε αυτή τη μάχη.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα φίδι μόνο με τα χέρια σας

  Σε περίπτωση που δείτε στον ύπνο σας ότι σκοτώνετε ένα φίδι με γυμνά χέρια, σημαίνει ότι δε συμπαθείτε πραγματικά τους φίλους σας. Ίσως αισθάνεστε προδομένοι ή απογοητευμένοι από αυτούς.

  Αν στο όνειρο σκοτώσετε το φίδι με γυμνά χέρια και σας φάνηκε εύκολο να το κάνετε, τότε αυτό δείχνει ότι, κατά καιρούς, έχετε την τάση να αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα αντέχετε.

  Advertisements

  Τέλος, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε απογοητευτεί από κάποιον που εκμεταλλεύεται τη γενναιοδωρία και την καλοσύνη σας.

  Ονειρεύεστε ότι κόβετε το κεφάλι ενός φιδιού

  Όταν ονειρευτείτε ότι κόβετε το κεφάλι ενός φιδιού, σημαίνει ότι κινδυνεύει η θέση σας στο χώρο εργασίας σας. Ίσως χρειαστεί να ρισκάρετε για να ανακτήσετε τη φήμη σας και να αποδείξετε σε όλους πόσο ικανοί είστε.

  Το κεφάλι ενός φιδιού είναι σύμβολο δύναμης και εξουσίας, γι’ αυτό και ο αποκεφαλισμός του φιδιού συχνά ερμηνεύεται ως οιωνός κακής τύχης.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα μαύρο φίδι

  Εάν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα μαύρο φίδι, αυτό σημαίνει ότι έρχονται καλά πράγματα στο δρόμο σας.

  Αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ξεπεράσει μια δύσκολη κατάσταση ή ένα πρόβλημα που σας απασχολούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι ξεπεράσετε μια ασθένεια ή πρόβλημα υγείας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα λευκό φίδι

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα λευκό φίδι, αυτό σημαίνει ότι φοβάστε κάτι που μπορεί να σας στοιχειώσει αργότερα στη ζωή σας.

  Advertisements

  Μπορεί να έχετε περάσει δύσκολες στιγμές και να μην θέλετε να τις ξαναπεράσετε. Μπορεί ,επίσης, να έχετε πληγωθεί από κάποιον που φαινόταν ακίνδυνος με την πρώτη ματιά αλλά κατέληξε να σας πληγώσει στο τέλος.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα πράσινο φίδι

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα πράσινο φίδι σημαίνει ότι θα τσακωθείτε με κάποιον στο μέλλον, αλλά θα είστε νικητής σε αυτή τη διαμάχη.

  Ωστόσο, αν αισθανθήκατε άγχος όταν ξυπνήσατε από αυτό το όνειρο, σημαίνει ότι υπάρχει κάποια αρνητική ενέργεια γύρω σας, η οποία πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα μπλε φίδι

  Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα μπλε φίδι σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει ένα άτομο στη ζωή σας, που σας επηρεάζει αρνητικά ή ασκεί πίεση στη σχέση σας με κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.

  Μπορεί, ακόμη, να σημαίνει ότι αισθάνεστε άγχος και το μόνο πράγμα που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα είναι να απαλλαγείτε από αυτά τα πράγματα στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα κόκκινο φίδι

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα κόκκινο φίδι είναι σημάδι ότι υπάρχει ένα άτομο που προσπαθεί να σας προκαλέσει προβλήματα ή να σας πληγώσει. Πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτό το άτομο, αποφεύγοντάς το ή απομακρύνοντάς το, όσο το δυνατόν συντομότερα. Είναι σημαντικό να προσέχετε και να μάθετε τις ενέργειες αυτού του ανθρώπου.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κόβετε ένα φίδι σε μικρά κομμάτια

  Αν ονειρευτείτε ότι κόβετε ένα φίδι σε μικρά κομμάτια, τότε προμηνύεται μεγάλη επιτυχία στις επιχειρηματικές σας υποθέσεις. Σύντομα θα αποκτήσετε πλούτο και ευημερία.

  Αυτό το είδος ονείρων υποδηλώνει ότι θα ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό στον επιχειρηματικό τομέα, λόγω των ικανοτήτων και δεξιοτήτων σας, ή ότι θα προαχθείτε στην εργασία σας.

  Ωστόσο, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να αποτελεί μια μικρή προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να γίνετε άπληστοι και να έχετε υπερβολική αυτοπεποίθηση, μετά τις πρώτες σας «νίκες».

  Advertisements