Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ότι καθυστερείτε;

  Έχετε δει ποτέ ένα όνειρο, όπου καθυστερείτε για κάτι σημαντικό, όπως μια εξέταση ή μια συνάντηση; Προσπαθείτε να φτάσετε κάπου στην ώρα σας, αλλά σας φαίνεται σχεδόν αδύνατο; Όσο πιο σκληρά προσπαθείτε, τόσο πιο αργά προχωράτε;

  Advertisements

  Αν είχατε ποτέ τέτοιου είδους όνειρα, δεν είστε οι μόνοι. Ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα είναι αυτά, στα οποία βλέπουμε ότι καθυστερούμε για κάτι ή δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε κάτι στην ώρα μας.

  Συνήθως, αυτά τα όνειρα αφορούν σε καθυστερήσεις στο σχολείο ή τη δουλειά, αλλά μπορεί επίσης να δείτε ότι αργείτε για το λεωφορείο, την πτήση σας, κ.λπ… Το ερώτημα που τίθεται είναι: γιατί βλέπουμε αυτά τα όνειρα και τι σημαίνουν;

  Ονειρεύεστε ότι αργήσατε (Γενική έννοια)

  Το όνειρο της καθυστέρησης μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές έννοιες. Μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ανησυχίες σας για το γεγονός ότι θα καθυστερήσετε σε κάτι στην πραγματική ζωή ή να συμβολίζει κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτά τα όνειρα υποδηλώνουν, επίσης, ότι δεν είστε προετοιμασμένοι για κάτι που έρχεται στη ζωή σας.

  Advertisements

  Για να έχετε τη σωστή ερμηνεία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι αφορούσε η καθυστέρηση στο όνειρό σας: Αργήσατε για το λεωφορείο; Σε εξετάσεις; Στο γάμο σας; Σε κάποια συνάντηση; Στο μάθημα;…

  Το να ονειρευτείτε ότι κλαίτε επειδή αργήσατε σημαίνει ότι νιώθετε να σας κυριεύει η ευθύνη και ανησυχείτε για το αν όλα θα πάνε όπως τα έχετε προγραμματίσει όταν έρθει η ώρα για ένα σημαντικό γεγονός ή συνάντηση.

  Μπορεί να αισθάνεστε ότι οι άλλοι βασίζονται πάνω σας περισσότερο από ό,τι συνήθως και ότι η πρόσθετη πίεση συμβάλλει στα επίπεδα άγχους στη δουλειά σας.

  Advertisements

  Το να ονειρευτείτε ότι αργήσατε εξαιτίας καταστάσεων εκτός του ελέγχου σας, όπως για παράδειγμα, αν έχει καθυστερήσει η πτήση σας, είναι σημάδι ότι αισθάνεστε απογοητευμένοι, επειδή δεν ελέγχετε κάποιες πτυχές της ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε κολλήσει σε ένα αδιέξοδο επειδή άλλοι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις για εσάς.

  Στα όνειρα, τα αυτοκίνητα συχνά συμβολίζουν την ενέργεια της ζωής μας ή την ικανότητά μας να προχωράμε στη ζωή. Αν λοιπόν ονειρευτείτε ότι καθυστερείτε λόγω βλάβης του αυτοκινήτου σας, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι δεν προχωράτε στη ζωή σας τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε.

  Αν στο όνειρό σας καθυστερείτε να ολοκληρώσετε το σχολείο ή τη δουλειά σας, αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Βάζετε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη…

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι αργήσατε για κάτι επειδή κοιμηθήκατε παραπάνω, είναι σημάδι ότι δεν ανταποκρίνεστε στις δυνατότητές σας ή ότι δεν εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε στη δουλειά

  Αν ονειρευτείτε ότι αργήσατε στη δουλειά, αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει φόβο αποτυχίας ή απογοήτευσης. Μπορεί να αισθάνεστε ότι χάνετε χρόνο σε κάτι που δεν αξίζει τον κόπο ή ότι έχετε πάρα πολλές ευθύνες και ότι πρέπει να οργανώσετε καλύτερα τις προτεραιότητές σας.

  Το να ονειρευτείτε ότι δεν τελειώνετε την εργασία σας εντός της προθεσμίας είναι σημάδι ότι είστε τεμπέληδες και δεν εργάζεστε αρκετά σκληρά. Αυτό το όνειρο σας καλεί να είστε πιο σοβαροί και να κάνετε τις εργασίες σας έγκαιρα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε στο σχολείο

  Αν ονειρευτείτε ότι καθυστερείτε στο μάθημα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σας πιέζουν τρίτοι να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας. Αυτοί μπορεί να είναι οι γονείς, οι φίλοι σας ή ακόμα και ένας καθηγητής ή εργοδότης, που περιμένουν από εσάς περισσότερα από όσα θα έπρεπε.

  Το να ονειρεύεστε ότι καθυστερείτε στις εξετάσεις μπορεί να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε πίεση να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες άλλων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα πίεσης και άγχους.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε σε έναν γάμο

  Γενικά, αν ονειρευτείτε ότι αργήσατε σε ένα γάμο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει στη ζωή σας, το οποίο μείωσε τον ενθουσιασμό σας. Από την άλλη, αν ονειρευτείτε ότι αργείτε στο δικό σας γάμο, το νόημα του ονείρου μπορεί να είναι πολύ πιο αρνητικό. Γενικά, τα όνειρα για καθυστερήσεις αποτελούν μεταφορά της έλλειψης προετοιμασίας σας στη ζωή. Στην περίπτωση που δείτε ότι αργείτε στο δικό σας γάμο, υποδηλώνει είτε πως δεν είστε σίγουροι αν κάνετε τις σωστές επιλογές για εσάς, είτε ότι πρέπει να αναβάλλετε κάποιες υποθέσεις σας.

  Advertisements

  Εάν είστε ήδη παντρεμένοι και βλέπετε αυτό το όνειρο, τότε μάλλον δεν είστε σίγουροι αν ο γάμος ήταν η σωστή απόφαση για εσάς, επειδή ο έγγαμος βίος δεν είναι αυτό που περιμένατε.

  Αν ονειρευτείτε ότι ο σύζυγός σας καθυστερεί στο γάμο σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα υπάρξουν προβλήματα μεταξύ σας στο μέλλον, όπως απιστία ή ακόμα και διαζύγιο.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε για το τρένο

  Το να ονειρευτείτε ότι αργήσατε για ένα τρένο μπορεί να υποδηλώνει ότι ξαφνικά βιώνετε έντονα συναισθήματα και ότι δεν είστε προετοιμασμένοι για κάτι. Ή δεν προλαβαίνετε να ολοκληρώσετε κάτι. Επίσης, μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε χάσει κάτι σημαντικό στη ζωή σας.

  Advertisements

  Τι γίνεται με τα όνειρα όπου το τρένο αργεί; Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να περιμένετε ένα τρένο σε έναν πολυσύχναστο σταθμό και να μαθαίνετε ότι το δρομολόγιό του θα καθυστερήσει ή θα ακυρωθεί.

  Στα όνειρα, τα τρένα χρησιμοποιούνται συχνά για να συμβολίσουν τους τομείς της ζωής μας που επιθυμούμε να κινηθούν πιο γρήγορα. Μπορεί να βλέπετε αυτό το όνειρο επειδή θέλετε κάτι να συμβεί πριν ακόμα έρθει η κατάλληλη στιγμή ή επειδή είστε ανυπόμονοι για τον καιρό που απαιτείται, ώστε να έρθει η κατάλληλη στιγμή.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε για το λεωφορείο

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι αργήσατε για το λεωφορείο, μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να επιβραδύνετε λίγο τους ρυθμούς σας και να κάνετε ένα βήμα πίσω από το χάος στη ζωή σας. Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας και να δίνετε προτεραιότητα σε ό,τι είναι σημαντικό.

  Advertisements

  Εναλλακτικά, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείτε να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα, αναβάλλοντας συνεχώς τα πράγματα για αργότερα. Ίσως καθυστερείτε να ολοκληρώσετε κάποιες σημαντικές επαγγελματικές εργασίες σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι το λεωφορείο καθυστερεί, αυτό είναι σημάδι ότι κάτι έχει μείνει σε εκκρεμότητα για πάρα πολύ καιρό στη ζωή σας και τώρα χρειάζεται την άμεση προσοχή σας. Ίσως αναβάλλατε κάποιο πρόβλημά σας και πλέον πρέπει να δράσετε για να μη χειροτερέψει.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε για το αεροπλάνο

  Αν ονειρευτείτε ότι καθυστερείτε για μία πτήση με αεροπλάνο, αυτό σημαίνει ότι περνάτε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας και ότι πρέπει να είστε πιο οργανωμένοι. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι έχετε πάρα πολλές υποχρεώσεις και ότι πρέπει να εστιάσετε σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι δυσκολεύεστε να επιβιβαστείτε σε ένα αεροπλάνο, είναι σημάδι ότι υπάρχουν θέματα στη ζωή σας, που πρέπει να επιλυθούν. Ίσως είναι καιρός να σταματήσετε να αναβάλλετε σημαντικές αποφάσεις ή έργα και να αρχίσετε να ασχολείστε άμεσα μαζί τους.

  Το να ονειρευτείτε ότι χάνετε την πτήση σας είναι σημάδι ότι πρέπει να προσέχετε τις ενέργειές σας. Ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσετε τα σχέδιά σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κάτι επικίνδυνο ή απερίσκεπτο.

  Εάν δείτε στο όνειρό σας ότι η πτήση σας αργεί ή καθυστερεί, μπορεί να σας έχει απογοητεύσει κάτι στη ζωή σας. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί, σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κάποια σοβαρά εμπόδια, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την υγεία ή την οικονομική σας σταθερότητα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε σε μια συνάντηση

  Αν ονειρευτείτε ότι αργήσατε σε μια συνάντηση, μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν τηρείτε τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες σας. Μπορεί να απογοητεύετε τους γύρω σας ή να τους δημιουργείτε προβλήματα, επειδή είστε πολύ απασχολημένοι ή δείχνετε έλλειψη προσοχής.

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος αργεί σε μια συνάντηση μαζί σας, ίσως σημαίνει ότι κάποιος σας έχει απογοητεύσει με κάποιο τρόπο. Αυτό το άτομο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του ή δεν έχει τηρήσει μια υπόσχεση που σας έδωσε.

  Ονειρεύεστε ότι τρέχετε επειδή αργήσατε

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε καθυστερήσει και τρέχετε πανικόβλητοι για να προλάβετε μια εκδήλωση ή ένα ραντεβού, είναι σημάδι ότι μπορεί να καταπονείστε υπερβολικά. Είστε πολύ απασχολημένοι στην προσπάθειά σας να ευχαριστήσετε όλους τους άλλους και παραμελείτε τις ανάγκες σας και τις προτεραιότητές σας.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να είναι σημαίνει ότι ξοδεύετε περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται κάνοντας πράγματα που δεν έχουν πραγματικά σημασία. Πρέπει να διατηρήσετε τη ζωή σας απλή και να εστιάσετε σε όσα έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς.

  Το να ονειρεύεστε ότι αργείτε και παρόλα αυτά δε βιάζεστε, συμβολίζει ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας. Πρόκειται για ένα όνειρο που φανερώνει την υπευθυνότητά σας και το γεγονός ότι δε χρειάζεται να βιαστείτε σε τίποτα.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε σε ένα ταξίδι

  Η καθυστέρηση σε ένα ταξίδι μπορεί να υποδηλώνει ότι θα αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα και προκλήσεις στο μέλλον. Αυτά τα προβλήματα θα σχετίζονται με την υγεία ή την οικογενειακή σας ζωή και μπορεί να επηρεάσουν ακόμα και την επαγγελματική σας ζωή.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι αργήσατε σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, είναι πιθανό να χρειαστεί να φροντίσετε κάποια οικονομικά ζητήματα το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά.

  Αν ονειρευτείτε ότι αργήσατε σε ένα ταξίδι με την οικογένειά σας, τότε ίσως συμβεί σύντομα κάτι δυσάρεστο ανάμεσα σε εσάς και τους αγαπημένους σας.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε σε ένα πάρτι

  Αν ονειρευτείτε ότι καθυστερείτε σε ένα πάρτι, είναι σημάδι ότι θεωρείτε δεδομένες τις σχέσεις σας. Πρέπει να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια για να είστε διαθέσιμοι σωματικά και συναισθηματικά για τους φίλους, το σύντροφο και τα μέλη της οικογένειάς σας, εάν θέλετε να διατηρήσετε μια ισχυρή σχέση μαζί τους.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι οι φίλοι σας καθυστερούν σε ένα πάρτι, σημαίνει ότι αισθάνεστε ανασφαλείς για τις φιλίες σας. Μπορεί να φοβάστε ότι θα χάσετε την επαφή με τους φίλους σας ή ότι δεν είστε τόσο κοντά ο ένας με τον άλλον, όσο πριν.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε σε μια κηδεία

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι καθυστερείτε σε μια κηδεία, μπορεί να σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζετε σωστά τα συναισθήματά σας. Επίσης, προσπαθείτε να αποφύγετε να ασχοληθείτε με κάτι που σας ενοχλεί.

  Αυτό το όνειρο θα μπορούσε ακόμη να θεωρηθεί ως σημάδι της αναισθησίας σας ή της αδιαφορίας σας απέναντι σε εκείνους που θρηνούν. Μάλλον σας λείπει η ενσυναίσθηση, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από τους άλλους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε σε μια συναυλία

  Το όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι αργείτε να πάτε σε μια συναυλία, μπορεί να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε καταβεβλημένοι από τις ευθύνες σας και ότι δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη ζωή.

  Επίσης, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσετε όλα όσα χρειάζεστε ή μπορεί να αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε σε μια συνέντευξη

  Αν ονειρευτείτε ότι αργείτε για μια συνέντευξη για δουλειά, το όνειρό σας υποδηλώνει ανησυχία για το μέλλον σας. Μπορεί να ανησυχείτε επειδή δε μπορείτε να βρείτε δουλειά ή να είστε απογοητευμένοι από τη δουλειά που έχετε αυτή τη στιγμή, τη οποία θέλετε να αλλάξετε, αλλά φοβάστε.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι ο άνθρωπος που σας παίρνει συνέντευξη σας καθυστερεί, αυτό σημαίνει ότι ανησυχείτε για κάτι στην επαγγελματική σας ζωή. Ίσως δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη κατάσταση ή σας λείπουν τα κίνητρα. Αυτό το όνειρο θα μπορούσε, επίσης, να υποδηλώνει ότι η τρέχουσα δουλειά σας δεν είναι για εσάς και ότι είναι ώρα να κάνετε μια αλλαγή.

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε σε μια αποφοίτηση

  Ένα όνειρο με μια αποφοίτηση αντιπροσωπεύει το γεγονός ότι τα επιτεύγματά σας είναι αποτέλεσμα προσπάθειας. Έχετε δουλέψει σκληρά για αυτά και δεν ήταν πάντα εύκολο να παραμείνετε προσηλωμένοι, ειδικά όταν έχετε τόσα άλλα πράγματα στη ζωή σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι αργήσατε για την αποφοίτηση, μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο από το αναμενόμενο, για να δείτε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος άλλος καθυστερεί

  Αυτό το όνειρο αντιπροσωπεύει την απογοήτευσή σας με κάτι εκτός του δικού σας ελέγχου, που δε μπορείτε να αλλάξετε, παρότι επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας.

  Επίσης, μπορεί να αντιπροσωπεύει μια υπόθεση που υποτίθεται ότι είναι ευθύνη άλλου, αλλά επειδή αυτό το άτομο δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, καταλήγετε να έχετε περισσότερες υποχρεώσεις από τις αναμενόμενες.