Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους;

  Για πολλούς, το ντους αποτελεί συχνό θέμα στα όνειρα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

  Advertisements

  Υπάρχουν πολλές θεωρίες όσον αφορά τους λόγους που προκαλούν αυτό το όνειρο τόσο συχνά. Και, όπως ισχύει με τα περισσότερα πράγματα στην ψυχολογία, υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό. Εδώ παρουσιάζονται μερικές από τις δημοφιλέστερες εξηγήσεις για τους λόγους που ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους:

  Καταρχάς, τα όνειρα αυτά μπορεί να υποδηλώνουν ότι προσπαθείτε υποσυνείδητα να κάνετε μια εκκαθάριση στον εαυτό σας. Τα όνειρα είναι ένας τρόπος να επεξεργαστεί ο νους σας όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποιες φορές βιώνετε μια τελετουργική διαδικασία καθαρισμού, ώστε να νιώσετε καθαροί και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε άλλη μια μέρα.

  Ένα όνειρο, που περιλαμβάνει ένα ντους, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίσετε τον εαυτό σας από κάτι. Μπορεί να έχετε κάνει εσείς ή κάποιος άλλος κάτι λάθος, που σας κάνει να νιώθετε βρώμικοι μέσα σας. Εάν αισθάνεστε ενοχές για κάτι, αυτό το όνειρο μπορεί να είναι ο υποσυνείδητος τρόπος σας να απαλλαγείτε από αυτά τα συναισθήματα.

  Advertisements

  Ένας άλλος λόγος, για τον οποίο μπορεί να ονειρευτείτε ότι κάνετε ντους, είναι ότι αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να «ξεπλύνετε» τα προβλήματά σας. Ίσως σας ενοχλεί κάτι στη ζωή σας, προκαλώντας σας άγχος, και αυτό το όνειρο συμβολίζει την επιθυμία σας να απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα, ώστε να πάψουν να σας ενοχλούν πια.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους (Γενική έννοια)

  Το να κάνετε ντους σε ένα όνειρο σχετίζεται συχνά με τον καθαρισμό του εαυτού σας. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως προοίμιο για μια αλλαγή ή ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

  Εάν κάνετε ντους με κάποιον άλλο, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο ανοιχτοί με αυτό το πρόσωπο ή με άλλα άτομα γύρω σας. Νιώθετε κλειστοί και προστατευμένοι, αλλά το νερό και το σαπούνι αντιπροσωπεύουν το άνοιγμα του εαυτού σας και τη συναισθηματική απελευθέρωση.

  Advertisements

  Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι το ντους συμβολίζει το ξέπλυμα κάθε ενοχής ή ντροπής, που σχετίζεται με κάποια λόγια ή πράξεις σας. Νιώθετε βρώμικοι και επιθυμείτε να καθαριστείτε από αυτό το συναίσθημα.

  Το νερό μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει τη συναισθηματική σας κατάσταση, οπότε αν έχετε κουραστεί να πληγώνεστε από τους άλλους ή νιώθετε ότι τρελαίνεστε, τότε αυτό το όνειρο μάλλον προσπαθεί να σας πει ότι χρειάζεστε λίγη ξεκούραση και χαλάρωση από τα δράματα της ζωής σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε ένα ζεστό ντους, πιθανότατα σας έχει συγκλονίσει η τρέχουσα κατάστασή σας ή σας έχουν προβληματίσει κάποια πρόσφατα γεγονότα. Εάν δε βγαίνει νερό από τη βρύση, τότε μάλλον αισθάνεστε ότι δε θα αλλάξει τίποτα και ποτέ στη ζωή σας. Το κρύο ντους, από την άλλη πλευρά, υποδηλώνει ότι παλεύετε με κάποιο πρόβλημα, το οποίο είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε με όλα σας τα μέσα.

  Advertisements

  Τέλος, ένα βρώμικο ντους ή μπάνιο μπορεί να συμβολίζει μια «άρρωστη» σχέση ή κατάσταση στη ζωή σας, από την οποία πρέπει να απαλλαγείτε.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους με κάποιον άλλο

  Το να κάνετε ντους με κάποιον άλλο αποτελεί σημάδι οικειότητας και στοργής. Εάν απολαμβάνετε το ντους με αυτό το άτομο, μπορεί να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε άνετα και ασφαλείς με αυτό. Ίσως ακόμα να σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο ανοιχτοί με τους άλλους ανθρώπους.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι κάνετε ντους με κάποιον που αγαπάτε, τότε προμηνύεται καλή τύχη για εσάς στο εγγύς μέλλον. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας, το οποίο πρέπει να «καθαριστεί» ή να αφαιρεθεί. Ίσως υπάρχουν μικροπροβλήματα στη σχέση σας και απαιτείται η συνεργασία και των δυο σας για να τα διορθώσετε.

  Advertisements

  Τέλος, το να κάνετε ντους με κάποιον άγνωστο μπορεί να σημαίνει ότι αναζητάτε συντροφιά σε κάποιον τομέα της ζωής σας. Μπορεί να νιώθετε μοναξιά ή απλώς θέλετε να κάνετε νέους φίλους.

  Ονειρεύεστε μια καμπίνα ντους

  Η καμπίνα ντους συμβολίζει μια νέα αρχή. Υποδηλώνει, επίσης, ότι είναι ώρα να φροντίσετε την υγεία και ευεξία σας, ενώ συνάμα σηματοδοτεί την ετοιμότητά σας να ξεπεράσετε το παρελθόν και να ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας.

  Εάν η καμπίνα ντους είναι σπασμένη και έχει διαρροή, τότε αυτό θα μπορούσε να συμβολίζει την τρέχουσα σχέση ή φιλία σας. Νιώθετε ότι οι άνθρωποι σας εκμεταλλεύονται ή ότι δεν είναι ειλικρινείς μαζί σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι απολαμβάνετε ένα ντους

  Το να ονειρευτείτε ότι απολαμβάνετε ένα ντους μπορεί να είναι σημάδι ανακούφισης. Ίσως πιέζεστε σε κάποιον τομέα της ζωής σας και το όνειρο αυτό υποδηλώνει ότι σύντομα θα ανακουφιστείτε από αυτό το άγχος και θα μπορέσετε να χαλαρώσετε ξανά.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους με τα ρούχα σας

  Το να κάνετε ντους με τα ρούχα σας σημαίνει ότι έχετε αφήσει μια εργασία ανολοκλήρωτη. Το όνειρο σας καλεί να τελειώσετε ό,τι ξεκινήσατε.

  Επίσης, το να ονειρευτείτε ότι κάνετε ντους με τα ρούχα σας μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε αμηχανία για κάτι. Ίσως σας προκαλεί ανασφάλεια η άποψη που σχηματίζουν οι άλλοι για εσάς ή έχετε κάνει ένα λάθος και το μετανιώνετε βαθιά.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος σας παρακολουθεί ενώ κάνετε ντους

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σας παρακολουθούν ενώ κάνετε ντους, μπορεί να έχει πολλές έννοιες. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι αισθάνεστε ανασφαλείς για κάτι στη ζωή σας και ότι φοβάστε μήπως αυτό το μάθουν και οι γύρω σας.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ανασφάλεια για την εικόνα σας. Ίσως ανησυχείτε πολύ για την εμφάνισή σας ή ντρέπεστε επειδή φοβάστε ότι θα σας κρίνουν για την εικόνα σας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να υποδηλώνει την ευαλωτότητά σας αυτή την περίοδο. Νιώθετε εκτεθειμένοι και δε θέλετε οι άλλοι να θεωρούν ότι είστε αδύναμοι.

  Τέλος, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να φανερώνει ότι κάποιος θέλει να σας βλάψει ή να σας εκμεταλλευτεί (ειδικά αν κοιτάζει το σώμα σας με ακατάλληλο τρόπο).

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε κάποιον να κάνει ντους

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε κάποιον να κάνει ντους, σημαίνει ότι σας ζηλεύει ή σας απειλεί ένας φίλος ή ο σύντροφός σας. Ίσως ανησυχείτε ότι έχουν άλλες επιλογές παρέας/σχέσης και θα προτιμήσουν εκείνες αντί εσάς.

  Ακόμη, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι κάτι σας προκαλεί ντροπή ή αμηχανία. Μπορεί να κρύβετε τα αληθινά σας συναισθήματα ή και τον πραγματικό σας χαρακτήρα.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους με βρώμικο νερό

  Το ντους συμβολίζει τον καθαρισμό, την ανανέωση και την κάθαρση. Το να κάνετε ντους με βρώμικο νερό σημαίνει ότι η προσπάθειά σας να βελτιώσετε τον εαυτό και τη ζωή σας δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρότι έχετε προσπαθήσει πολύ σκληρά και χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι δεν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας ή με τους άλλους. Κρύβετε κάτι και προσπαθείτε να καλύψετε τα λάθη σας.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος κάνει ντους με βρώμικο νερό, τότε μάλλον κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντός σας διατηρεί μια κρυφή σχέση ή κρύβει κάτι από το σύντροφό του.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ένα ζεστό ντους

  Ένα ζεστό ντους σηματοδοτεί ότι αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και τη ζωή σας. Τα επίπεδα αυτοπεποίθησής σας είναι υψηλά και έχετε τον έλεγχο της ζωής σας.

  Advertisements

  Σε ένα τέτοιο το όνειρο, το ζεστό νερό μπορεί να αποτελεί σύμβολο αγάπης και στοργής. Εάν το νερό είναι καυτό, αυτό σημαίνει ότι σας διεγείρει υπερβολικά κάποιος/κάτι ή ότι έχετε αναλάβει υπερβολικά πολλές ευθύνες, τις οποίες δε μπορείτε να καλύψετε.

  Εάν η εμπειρία του ντους σας ήταν ικανοποιητική και ευχάριστη, αυτό φανερώνει πως πρόσφατα βρήκατε ένα νέο τρόπο αντίληψης σημαντικών πραγμάτων στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους με κρύο νερό

  Το να ονειρευτείτε ότι κάνετε ντους με κρύο νερό μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη σας να καθαρίσετε τον εαυτό σας από κάτι που σας βαραίνει. Μπορεί να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από τη ζωή και να χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να σκεφτείτε πού πηγαίνετε και τι πρέπει να κάνετε.

  Advertisements

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να συμβολίζει την επιθυμία σας για μια αλλαγή στη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε στάσιμοι και να επιθυμείτε περισσότερα από τη ζωή.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους κάτω από έναν καταρράκτη

  Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε ντους κάτω από έναν καταρράκτη, αυτό σημαίνει ότι αναζητάτε άνεση και χαλάρωση στη ζωή σας. Ίσως δεν αφιερώνετε το χρόνο που απαιτείται για να αναλογιστείτε τη ζωή σας και να βρείτε τους κατάλληλους τρόπους να τη βελτιώσετε.

  Θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε κατά κάποιον τρόπο παγιδευμένοι ή αναγκασμένοι να εγκαταλείψετε κάτι που σας εμποδίζει να επιτύχετε τους στόχους σας.

  Advertisements

  Εναλλακτικά, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σηματοδοτεί ότι πρέπει να εστιάσετε περισσότερο στον εαυτό σας και να διασφαλίσετε ότι τον φροντίζετε σωστά.

  Ονειρεύεστε ότι τελείωσε το νερό ενώ κάνετε ντους

  Αν ονειρευτείτε ότι σας τελείωσε το νερό ενώ κάνετε ντους, είναι σημάδι ότι πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τον τρόπο που ξοδεύετε τα χρήματά σας. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε ανασφάλεια για την οικονομική σας κατάσταση ή για κάτι άλλο που συμβαίνει στη ζωή σας.

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι έχετε ανοίξει μια βρύση και δε βγαίνει νερό, συμβολίζουν την έλλειψη επικοινωνίας και τη συναισθηματική απόσπαση από τους άλλους. Αυτό μπορεί να προκληθεί λόγω στρες ή άγχους ή να οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιος δεν είναι ειλικρινής μαζί σας.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που δείτε ότι δε μπορείτε να κλείσετε το νερό, το όνειρο αυτό συμβολίζει ότι σας έχουν κυριεύσει συναισθήματα, τα οποία δε μπορείτε να διαχειριστείτε.

  Ονειρεύεστε ότι δε μπορείτε να ανοίξετε το νερό στο ντους

  Το να ονειρευτείτε ότι δε μπορείτε να ανοίξετε το νερό στο ντους συμβολίζει την έλλειψη κινήτρων και έμπνευσης. Αισθάνεστε κολλημένοι και δεν μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο στην επίτευξη των στόχων σας.

  Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι νιώθετε πως δεν πορεύεστε πουθενά στη ζωή. Εάν έχετε καταβάλλει σκληρές προσπάθειες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αυτό το όνειρο μπορεί να σας προειδοποιεί ότι πρέπει να κάνετε κάτι διαφορετικό για να πετύχετε τους στόχους σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μία σπασμένη καμπίνα ντους

  Μία σπασμένη καμπίνα ντους είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να διορθώσετε κάτι στη ζωή σας. Μπορεί να στεναχωριέστε για κάτι και να θέλετε να το διορθώσετε, αλλά χωρίς να ξέρετε τον τρόπο.

  Όσο χειρότερη είναι η κατάσταση της καμπίνας ντους, τόσο σοβαρότερο είναι το πρόβλημά σας. Εάν η καμπίνα είναι σπασμένη και υπάρχουν τζάμια στο πάτωμα και νερό παντού, τότε το πρόβλημά σας είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

  Ονειρεύεστε ότι το νερό γίνεται κρύο κατά τη διάρκεια του ντους

  Σε ένα όνειρο, το νερό που γίνεται κρύο κατά τη διάρκεια ενός ντους μπορεί να σηματοδοτεί πολλά διαφορετικά πράγματα. Είναι σημαντικό να θυμηθείτε όλα όσα συνέβησαν στο όνειρο και όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας αυτήν την περίοδο, ώστε να προσδιορίσετε το νόημά του.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι ενώ κάνετε ντους το νερό γίνεται κρύο, σημαίνει ότι φοβάστε μήπως χάσετε κάτι. Αυτό μπορεί να είναι ότι δε θα απολαύσετε στο έπακρο τις απολαύσεις που μπορεί να σας χαρίσει η ζωή. Ακόμη, είναι πιθανό να χρειάζεται να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας ή ότι προμηνύονται αλλαγές.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το ντους σας

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το ντους σας, μπορεί να σημαίνει ότι αυτό το άτομο σας έχει θυμώσει ή εκνευρίσει. Ίσως ακόμα να υποδηλώνει ότι νιώθετε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο σας κατακρίνει.

  Γενικά, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να αποτελεί αντανάκλαση ενός υποκείμενου φόβου για όσα μπορεί να συμβούν, εάν δεν προσέξετε κάτι ή κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο στην πραγματική σας ζωή. Πρόκειται για προειδοποίηση στην ουσία.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι παθαίνετε εγκαύματα από το νερό του ντους

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ερμηνείας αυτού του ονείρου:

  Καταρχάς, μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε δουλέψει πολύ σκληρά στη ζωή σας και αυτό σας έχει προκαλέσει άγχος και εξάντληση. Πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να χαλαρώσετε.

  Επιπλέον, το όνειρο αυτό μπορεί να σηματοδοτεί ότι κάποιος προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή σας και να πάρει εκείνος τις αποφάσεις που σας αφορούν. Αυτό το άτομο μπορεί να προσπαθεί να σας χειραγωγήσει ώστε να κάνετε κάτι κακό για εσάς.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας διακόπτουν κατά τη διάρκεια του ντους

  Αν ονειρευτείτε ότι σας διακόπτουν κατά τη διάρκεια του ντους σας, μπορεί να υπάρχουν πράγματα στη ζωή σας που πρέπει να ξεπεράσετε και να τα αφήσετε στον παρελθόν. Μπορεί να προσπαθείτε πολύ σκληρά να εξαναγκάσετε την εξέλιξη κάποιων πραγμάτων, ενώ θα έπρεπε να τα αφήσετε να εξελιχθούν φυσικά και στο χρόνο τους.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αποσπάτε την προσοχή σας με ασήμαντα πράγματα, αντί να προσπαθείτε να κάνετε κάτι σημαντικό στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους με πολλά άτομα

  Το ντους με πολλά άτομα είναι ένα όνειρο που τις περισσότερες φορές συνδέεται με την επιθυμία να είστε αποδεκτοί ή την ανάγκη να ανήκετε σε μια ομάδα.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που τα άτομα του ονείρου σας είναι άγνωστα, το όνειρό σας αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει συναισθήματα ενοχής ή ντροπής. Μπορεί να αισθάνεστε βρώμικοι εσωτερικά και να νιώθετε την ανάγκη για κάθαρση, πριν να είναι πολύ αργά.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους δημόσια

  Το να ονειρευτείτε ότι κάνετε ντους δημόσια αναφέρεται, συνήθως, σε συναισθήματα αμηχανίας και αδεξιότητας. Ίσως να χρειάζεται να ανοιχτείτε περισσότερο και να πάψετε να κρύβετε τα αληθινά σας συναισθήματα.

  Επίσης, το όνειρο αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει το φόβο σας να εκτεθείτε ή μήπως παραβιαστεί το προσωπικό σας απόρρητο. Κάτι σας προκαλεί ανασφάλεια στη ζωή σας ή σας προκαλεί συναισθήματα ενοχής, άγχους ή/και ντροπής.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αισθάνεστε άβολα στο ντους

  Το να ονειρευτείτε ότι αισθάνεστε άβολα στο ντους μπορεί να αντανακλά την τρέχουσα ψυχική σας κατάσταση. Εάν έχετε υποστεί άγχος τον τελευταίο καιρό, το όνειρο αυτό μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη σας για χαλάρωση και ξεκούραση.

  Άτομα που υπέφεραν πρόσφατα από κάποια ασθένεια ή άλλη σωματική δυσφορία μπορεί, επίσης, να ονειρευτούν ότι αισθάνονται άβολα στο ντους.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε ντους μπροστά σε έναν καθρέφτη

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι κάνετε ντους μπροστά σε έναν καθρέφτη, μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη σας να είστε πιο εσωστρεφείς. Ίσως ακόμα να θέλετε να αναλογιστείτε τη ζωή σας και να σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας.

  Advertisements

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει την ανάγκη σας να αποκτήσετε περισσότερη αυτογνωσία. Εάν φορούσατε ρούχα ενώ κάνατε ντους, τότε μάλλον επιθυμείτε να εκφράζετε πιο ανοιχτά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.