Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά;

  Θέλατε ποτέ πραγματικά να μάθετε τι σημαίνει να ονειρεύεστε τη γυναίκα σας να σας απατά σε ένα όνειρο, καθώς και αν σας απατά και στην πραγματικότητα; Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την έννοια ενός τέτοιου ονείρου και πολλά άλλα.

  Advertisements

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα όνειρα δεν ερμηνεύονται κυριολεκτικά. Συμβολίζουν κάτι που συμβαίνει στη ζωή σας, ακόμα κι αν δε μπορείτε να εντοπίσετε και να καταλάβετε περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

  Υπάρχουν πολλές ερμηνείες που μπορούν να σας κάνουν να ονειρευτείτε τη γυναίκα σας να σας απατά, από ένα μικρό πρόβλημα έγγαμης διαβίωσης, μέχρι ένα άλυτο ζήτημα από την παιδική σας ηλικία.

  Ο ευκολότερος τρόπος για να προσδιορίσετε το νόημα ενός ονείρου είναι να λάβετε εξίσου υπόψη ό,τι άλλο συμβαίνει μέσα σε αυτό, καθώς και τα συναισθήματά σας κατά τη διάρκειά του.

  Advertisements

  Εάν σας απατούν στο όνειρο και είστε χαρούμενοι ή αδιάφοροι, τότε πιθανότατα δε συμβαίνει τίποτα κακό με το γάμο ή τη σχέση σας με τη γυναίκα σας. Αντιθέτως, αν σας ενοχλεί και σας στενοχωρεί αυτή η συμπεριφορά της, τότε αυτό το όνειρο μάλλον προσπαθεί να σας πει κάτι…

  Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως το υποσυνείδητό σας λειτουργεί ως εξής: Λαμβάνει όλες τις πληροφορίες της ημέρας σας, τις αποθηκεύει και στη συνέχεια τις χρησιμοποιεί όταν χρειάζεται.

  Όταν συμβαίνει κάτι στην πραγματική ζωή που μας τρομάζει ή μας ανησυχεί, το υποσυνείδητό αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τις χρειαστεί ξανά. Έτσι μαθαίνετε από τις προηγούμενες εμπειρίες σας. Εμείς ίσως ξεχάσουμε κάτι, αλλά το υποσυνείδητό μας δε θα το κάνει ποτέ.

  Advertisements

  Ένα τέτοιο όνειρο θα μπορούσε, επίσης, να είναι προειδοποιητικό σημάδι επικείμενου κινδύνου ή απογοήτευσης σε κάποιον τομέα της ζωής σας, εκτός του γάμου σας! Για παράδειγμα: μπορεί να χάσετε χρήματα λόγω κακών επενδύσεων ή κακών επιχειρηματικών συμφωνιών, ή ίσως εμφανιστεί κάποια ασθένεια, που θα προκαλέσει οικονομικές δυσκολίες, λόγω ιατρικών λογαριασμών κ.λπ.

  Ονειρεύεστε τη γυναίκα σας να σας απατάει με έναν άγνωστο

  Αν ονειρευτείτε τη γυναίκα σας να σας απατά με έναν άγνωστο, αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποιες μεγάλες προκλήσεις στη ζωή σας. Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με καταστάσεις, που θα απαιτήσουν την ψυχραιμία σας και τη λήψη σοβαρών αποφάσεων.

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σας απατά η γυναίκα σας με κάποιο άγνωστο σε εσάς άτομο, μπορεί να σημαίνει ότι θα προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ειδικά δε αν ο άντρας που είδατε στον ύπνο σας φαινόταν πολύ δυνατός και επιθετικός.

  Advertisements

  Τέλος, μια άλλη ερμηνεία είναι ότι μπορεί να σας διακατέχουν αισθήματα ανασφάλειας και δυσπιστίας. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε ότι δεν έχουν εκπληρωθεί οι επιθυμίες σας σε αυτή τη σχέση ή ανησυχείτε ότι μπορεί να σας εγκαταλείψει η σύντροφός σας.

  Ονειρεύεστε ότι η σύζυγός σας σάς απατά με κάποιον που γνωρίζετε

  Το να ονειρευτείτε τη γυναίκα σας να σας απατά με κάποιον γνωστό σας αποτελεί σύμβολο δυσπιστίας. Μπορεί να αισθάνεστε ένοχοι για κάποια δική σας απιστία ή για το γεγονός ότι αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στη δουλειά σας από όσο πρέπει.

  Το όνειρό σας αυτό σας αφυπνίζει να αναλογιστείτε τις απόψεις και τις πράξεις σας και να βεβαιωθείτε ότι η γυναίκα σας δεν είναι και δε νιώθει παραμελημένη.

  Advertisements

  Ωστόσο, αυτό το όνειρο μπορεί να έχει και άλλη ερμηνεία – μπορεί να σημαίνει ότι θα εξαπατηθείτε από κάποιο φίλο σας.

  Αν στο όνειρο δείτε τη γυναίκα σας να φιλάει έναν άλλο άντρα μπροστά σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος στο περιβάλλον σας, τον οποίο θεωρείτε φίλος σας, ενώ στην πραγματικότητα μηχανορραφεί πίσω από την πλάτη σας ή σας εκμεταλλεύεται.

  Προσέξτε πολύ ποιον εμπιστεύεστε και ποιον θεωρείτε φίλο σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με τον πρώην της

  Αν ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας απατά με τον πρώην σύντροφό της, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ένοχοι για κάτι στη σχέση σας. Μπορεί να πρόκειται για κάποια απιστία σας ή για την αίσθησή σας ότι δε συμπεριφέρεστε στη γυναίκα σας αρκετά καλά.

  Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε ανασφάλεια και επιθυμείτε μεγαλύτερη δέσμευση από τη σύζυγό σας.

  Τέλος, αν δείτε ότι η γυναίκα σας σάς απάτησε στο όνειρό σας, τότε μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ σας. Εκτός, κι είναι σημάδι ότι συχνά νιώθετε ζήλια, χωρίς συγκεκριμένο λόγο.

  Advertisements

  Τέλος, αν δείτε ότι η εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας σας είναι με τον πρώην φίλο της, αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει το φόβο σας ότι θα σας αφήσει για κάποιον άλλο άντρα.

  Ονειρεύεστε ότι η σύζυγός σας σάς απατά με τον καλύτερο σας φίλο

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με τον καλύτερό σας φίλο, δεν είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι δεν την εμπιστεύεστε και ότι κάτι δεν πάει καλά στον γάμο σας.

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε ανασφαλείς για τον εαυτό σας και τη σχέση σας, ή και ότι τρέφετε αρνητικά συναισθήματα προς τον καλύτερο φίλο σας, π.χ. τον ζηλεύετε ή δεν τον εμπιστεύεστε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι διαλύετε το γάμο σας αφού η γυναίκα σας σάς απάτησε στην πραγματική ζωή

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι τερματίζετε το γάμο σας λόγω απιστίας, είναι πολύ συνηθισμένο στις περιπτώσεις που η σύντροφος, όντως σας απάτησε στην πραγματική σας ζωή. Πρόκειται για ένα μηχανισμό υπενθύμισης του μυαλού μας, για θέματα που αντιμετωπίζουμε και πρέπει να λύσουμε το συντομότερο δυνατό.

  Αν ονειρευτείτε κάτι τέτοιο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πάρετε διαζύγιο, αλλά σημαίνει ότι υπάρχουν ζητήματα στην ερωτική σας ζωή, τα οποία πρέπει να επιλυθούν – αν βέβαια θέλετε ο γάμος σας να διαρκέσει…

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι δε μπορείτε πλέον να εμπιστευτείτε αυτό το άτομο και νιώθετε ότι οι πράξεις του θέτουν σε κίνδυνο τη συναισθηματική σας ευημερία. Το υποσυνείδητό σας σας αναγκάζει να επιλέξετε – θέλετε να συνεχίσετε έτσι ή να ξεκινήσετε κάτι νέο από την αρχή. Ένα καλό διαζύγιο είναι πάντα καλύτερο από έναν κακό γάμο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η σύζυγός σας σάς απατά και την πιάνετε επ’ αυτοφώρω

  Αν ονειρευτείτε τη γυναίκα σας να σας απατά και την πιάσατε στα πράσα, αυτό σημαίνει ότι, είτε ανησυχείτε μήπως την χάσετε, είτε νιώθετε πληγωμένοι από αυτήν για κάτι που σας έκανε πρόσφατα (δε σημαίνει ότι σας απάτησε και στην πραγματική ζωή).

  Μπορεί να βλέπετε αυτό το όνειρο επειδή ανησυχείτε μήπως έχει σχέση με κάποιον άλλο άντρα ή επειδή ζηλεύετε και νιώθετε ανασφαλείς, λόγω της πρόσφατης συμπεριφοράς της.

  Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να πρόκειται για σημάδι ότι η σύζυγος είναι δυσαρεστημένη με τη σχέση σας και θέλει να χωρίσετε. Επίσης, αν ονειρευτείτε ότι σας απατά μπορεί να σημαίνει ότι σας κρύβει κάτι.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά και σας εγκαταλείπει

  Η ερμηνεία αυτού του ονείρου μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, γιατί εξαρτάται από το πόσο στενή είναι η σχέση σας με τη γυναίκα σας.

  Εάν είστε παντρεμένοι για πολλά χρόνια, τότε αυτό το όνειρο μπορεί να προκαλείται από το φόβο σας ότι θα τη χάσετε από άλλον άντρα.

  Αν παντρευτήκατε πρόσφατα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι, βαθιά μέσα σας, είστε δυστυχισμένοι σε αυτόν τον γάμο, γιατί δεν είναι αυτό που περιμένατε. Νιώθετε ότι δε λαμβάνετε αρκετή προσοχή ή, ακόμη, ότι δε σας αρέσει η προσοχή που σας δίνει και θέλετε να μείνετε μόνοι.

  Advertisements

  Αν αυτό το όνειρο εμφανίζεται συχνά, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας και πρέπει να το βελτιώσετε το συντομότερο δυνατό.

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με ένα γείτονα

  Το να ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με ένα γείτονα είναι ένα κοινό όνειρο και, συνήθως, σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι στη ζωή σας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

  Αυτό το όνειρο, γενικά, δεν ερμηνεύεται κυριολεκτικά – ότι δηλαδή η γυναίκα σας σάς απατά πραγματικά – και δεν αφορά καθόλου τη σχέση σας.

  Advertisements

  Αντιθέτως, η ερμηνεία του ονείρου σας είναι μεταφορική και αφορά το αίσθημα της αδικίας που νιώθετε, γιατί κάτι που πραγματικά σας αξίζει, τώρα πια ανήκει σε κάποιον άλλο. Αυτό θα μπορούσε να αφορά μια επαγγελματική θέση ή να σχετίζεται με τη θέση σας στην κοινωνία. Ίσως νιώθετε ότι δε λαμβάνετε το σεβασμό που σας αξίζει ή ότι οι πράξεις και οι δυνατότητές σας υποτιμώνται από τους γύρω σας.

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με κάποιο συγγενή σας

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με κάποιο συγγενή σας, τότε πρόκειται για ένα πολύ κακό όνειρο, ειδικά αν έχετε οικογενειακό δεσμό με αυτό το άτομο.

  Ακόμη, ίσως αισθάνεστε πως κάτι λείπει στο γάμο σας και το όνειρό σας συμβολίζει αυτό το συναίσθημα. Δείτε το ως προειδοποίηση. Χρειάζεται να δώσετε προσοχή σε ό,τι συμβαίνει στη σχέση σας, ώστε να κάνετε τις απαιτούμενες αλλαγές και να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Πρόκειται για μια αντανάκλαση της εσωτερικής σας αναταραχής και του άγχους σας για την πορεία της σχέσης σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά από εκδίκηση

  Εάν ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας σάς απατά από εκδίκηση, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε πως χάνετε τον έλεγχο της σχέσης σας.

  Αυτό μπορεί, επίσης, να συμβολίζει ότι η σύζυγος είναι δυστυχισμένη στη σχέση σας και νιώθει ότι πρέπει να χωρίσετε, ώστε να λάβει την προσοχή που της αξίζει από κάποιον άλλο.

  Τέλος, μπορεί να πρόκειται για συμβολισμό των ενοχών σας, για κάτι που κάνατε στο παρελθόν.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά και το παραδέχεται σε εσάς

  Εάν ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας σάς απατά και το παραδέχεται μπροστά σας, ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία, τότε να ξέρετε πως πρόκειται για ένα όνειρο που βλέπουν πολλοί άντρες.

  Το όνειρο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε ανασφάλεια για τη σχέση σας και χρειάζεστε επιβεβαίωση. Ίσως ακόμη να αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που κάνατε εσείς ή για κάτι που έκανε ή είπε η γυναίκα σας.

  Εάν αυτό το όνειρο επαναλαμβάνεται στη ζωή σας, τότε ίσως οφείλεται στο φόβο σας μήπως προδοθείτε από κοντινούς σας ανθρώπους ή διανύεται απλά μια περίοδο που τα πράγματα στη σχέση σας δεν πάνε πολύ καλά και κανείς από τους δυο σας δε θέλει να το παραδεχτεί.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η σύζυγός σας σάς απατά και νιώθετε ένοιχοι γι’ αυτό

  Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο και συνάμα πολύ σημαντικό όνειρο, γιατί μπορεί να σας πει πολλά για τον εαυτό σας και τη σχέση σας με τη γυναίκα σας.

  Μπορεί να είναι σημάδι ότι αδυνατείτε να της εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Μάλλον νιώθετε πως δε σας καταλαβαίνει ή δε θέλει να σας καταλάβει.

  Ακόμη, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας. Αν το όνειρό σας συνοδεύεται από αισθήματα ενοχής ή θυμού όταν ξυπνάτε, τότε είναι ένα πολύ ξεκάθαρο σημάδι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στη σχέση σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας απατά η σύζυγός σας και παίρνετε διαζύγιο

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι σας απατά η σύζυγός σας και εξ αιτίας αυτού παίρνετε διαζύγιο, συνήθως φανερώνουν μια ασυνείδητη επιθυμία να είστε άπιστοι και να δοκιμάσετε νέα πράγματα στην ερωτική σας ζωή.

  Επίσης, το όνειρό σας μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείτε την πορεία της σχέσης σας και αν θα θέλατε να αλλάξει κάτι σε αυτήν.

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με ένα νεότερο άνδρα

  Το να ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με ένα νεότερο άνδρα μπορεί να είναι ένα ανησυχητικό σημάδι.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο αντιπροσωπεύει την έλλειψη εμπιστοσύνης στη σχέση σας, αλλά και ζήλια για την προσοχή που λαμβάνει η γυναίκα σας από άλλους άνδρες. Ίσως νιώθετε ότι θα έβρισκε εύκολα αντικαταστάτη, αν ποτέ χωρίζατε.

  Όνειρα όπως αυτό είναι κοινά και, ενώ μπορεί να σας ανησυχούν, συχνά δεν έχουν καμία σχέση με γεγονότα της πραγματικής ζωής.

  Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τον γάμο σας ή την αφοσίωση της συζύγου σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με έναν ηλικιωμένο άνδρα

  Αυτό το όνειρο συχνά υποδηλώνει πως δεν είστε ευχαριστημένοι με την πορεία και την κατάληξή σας στη ζωή. Νιώθετε ότι δεν είστε στο σωστό δρόμο και ότι δεν έχετε φτάσει εκεί που θα θέλατε να είστε σε αυτή την ηλικία.

  Ο ηλικιωμένος άνδρας στο όνειρο αντιπροσωπεύει, συνήθως, την αίσθηση που έχετε, ότι είστε «λιγότερο άξιοι» από άλλους άντρες της ηλικίας σας.

  Προσπαθήστε να βελτιώσετε τον εαυτό σας – μάθετε μια νέα δεξιότητα ή αποφασίστε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Η ενασχόληση με τον εαυτό σας και η βελτίωσή του θα σας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά αφότου παντρευτήκατε

  Αυτό είναι ένα όνειρο που μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους.

  Θα μπορούσε να ερμηνευθεί κυριολεκτικά, πράγμα που θα σήμαινε ότι στην πραγματικότητα ανησυχείτε μήπως σας απατήσει η γυναίκα σας ή ότι έχετε αμφιβολίες για το γάμο και το μέλλον σας.

  Η δεύτερη ερμηνεία είναι ότι πιθανότατα ξεκινήσατε κάτι νέο πρόσφατα, για παράδειγμα, βρήκατε μια νέα δουλειά, αλλά δεν είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που εξελίσσετε όλο αυτό. Εάν είστε δυσαρεστημένοι στη δουλειά σας, προσπαθήστε να αναπτύξετε νέες δεξιότητες και να βρείτε μια νέα δουλειά, όπου μπορεί να νιώσετε ότι σας εκτιμούν περισσότερο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατούσε, ενώ ήταν έγκυος

  Αν δείτε σε όνειρο την έγκυο γυναίκα σας, αυτό σημαίνει ότι το παιδί σας θα φέρει χαρά και ευτυχία στην οικογένεια. Με άλλα λόγια, το νέο παιδί θα φέρει αγάπη στο σπίτι και θα κάνει τους πάντες χαρούμενους.

  Αν ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας σάς απατά ενώ είναι έγκυος, αυτό σημαίνει ότι έχετε αγχωθεί που θα γίνετε πατέρας, καθώς και για όλες τις ευθύνες που έρχονται με τη γέννηση ενός παιδιού. Ίσως νιώθετε ότι δεν είστε έτοιμοι για αυτή τη φάση της ζωής σας.

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με τον αδερφό σας

  Αυτά τα όνειρα συχνά θεωρούνται ως σημάδι ότι υπάρχει ένας μη υγιής ανταγωνισμός στη σχέση σας με τον αδερφό σας.

  Advertisements

  Δεν προσπαθεί να κλέψει τη γυναίκα σας, αλλά γενικά νιώθετε πως ποτέ δεν σας στήριξε πραγματικά στη ζωή. Το όνειρό σας αυτό είναι ένας τρόπος του υποσυνειδήτου σας να σας πει ότι μάλλον πρέπει να μιλήσετε με τον αδερφό σας και ίσως να βελτιώσετε τη μεταξύ σας σχέση.

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με τον πατέρα σας

  Αν ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με τον πατέρα σας είναι σημάδι ότι δεν είστε πραγματικά αφοσιωμένοι σε τίποτα στη ζωή.

  Δεν καταβάλλετε πλήρη προσπάθεια για τίποτα και θεωρείστε τεμπέληδες και μη παραγωγικοί από τους άλλους. Πρέπει να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας και να κάνετε κάτι καλό με αυτήν, αλλιώς δε θα είστε ποτέ πραγματικά ευτυχισμένοι.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η σύζυγος σας σάς απατά με έναν παντρεμένο

  Αν ονειρευτείτε τη σύζυγό σας να σας απατά με έναν παντρεμένο άντρα, αυτό είναι σημάδι ότι δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με τη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε στάσιμοι και μπερδεμένοι σχετικά με το μέλλον σας.

  Ονειρεύεστε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με ένα αδέσμευτο άτομο

  Αν ονειρευτείτε ότι η γυναίκα σας σάς απατά με ένα μη δεσμευμένο άτομο, το όνειρό σας αυτό αντιπροσωπεύει, γενικά, συναισθήματα ανασφάλειας και έλλειψης αυτοπεποίθησης.

  Ίσως να νιώθετε ότι μέλη της οικογένειάς σας ή φίλοι σας προσπαθούν να σας εκμεταλλευτούν, επειδή δυσκολεύεστε να πείτε «όχι!». Αυτό το όνειρο σας ωθεί να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να μην επιτρέπετε σε τρίτους να σας κάνουν ό,τι θέλουν.

  Advertisements