Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ότι είστε πλούσιοι και εύποροι;

  Ονειρεύεστε συχνά ότι είστε πλούσιοι; Αν ναι, μπορεί να υπάρχει λόγος για αυτό!

  Advertisements

  Τα όνειρα αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας ύπνου. Μας βοηθούν να έρθουμε σε επαφή και να επεξεργαστούμε με συναισθηματικό τρόπο θέματα ή προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα όνειρά μας μπορούν, επίσης, να αποκαλύψουν τη συναισθηματική μας κατάσταση και να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στη ζωή μας.

  Γιατί όμως βλέπουμε όνειρα, στα οποία είμαστε πλούσιοι; Η επιθυμία του πλούτου παίζει, όντως, τόσο σημαντικό ρόλο στο υποσυνείδητό μας;

  Το να ονειρευτείτε ότι γίνεστε πλούσιοι συμβολίζει, συνήθως, ότι επιθυμείτε να αποκτήσετε περισσότερα στη ζωή. Εκτός των άλλων, αυτή τη στιγμή ίσως επιθυμείτε περισσότερα χρήματα, θεωρώντας ότι έτσι θα γίνει καλύτερη η ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε τεράστιες δεσμίδες μετρητών

  Το να ονειρευτείτε πολλά χρήματα είναι σημάδι ότι η καλή τύχη είναι στο δρόμο της. Σύντομα θα έχετε οικονομικά κέρδη. Η σκληρή δουλειά σας θα ανταμειφθεί.

  Ονειρεύεστε ότι γίνεστε πλούσιοι

  Το να ονειρευτείτε ότι γίνεστε πλούσιοι σημαίνει ότι έχετε έντονη επιθυμία να γίνετε επιτυχημένοι. Θέλετε να τα πάτε καλά στη ζωή και είστε έτοιμοι να δουλέψετε σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας.

  Ονειρεύεστε ότι χάνετε τα χρήματά σας

  Το να ονειρευτείτε ότι έχετε χάσει τα χρήματά σας είναι κακός οιωνός. Σημαίνει ότι κάποιος θα σας εξαπατήσει και θα εκμεταλλευτεί την αθωότητα ή τη γενναιοδωρία σας.

  Advertisements

  Ίσως, ακόμη, να μην εκτιμάτε αρκετά την υποστήριξη που λαμβάνετε από τους φίλους και την οικογένειά σας. Εάν συνεχίσετε έτσι, δεν αποκλείεται να χάσετε αυτή την υποστήριξη…

  Ονειρεύεστε ότι φοράτε χρυσό και διαμάντια

  Το να ονειρευτείτε ότι φοράτε χρυσό και διαμάντια είναι μια προειδοποίηση ότι δε διαχειρίζεστε σωστά τα χρήματα και την περιουσία σας. Έχετε την τάση να ξοδεύετε εύκολα μεγάλα ποσά και συχνά αγοράζετε πράγματα που δε χρειάζεστε.

  Είστε επιρρεπείς στις σπατάλες και τις περιττές αγορές, γεγονός που θα μπορούσε να σας δημιουργήσει οικονομικές δυσκολίες ή να ωθήσει τρίτους να εκμεταλλευτούν τη γενναιοδωρία σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ξοδεύετε τα πλούτη κάποιου άλλου

  Το να ονειρευτείτε ότι ξοδεύετε τα πλούτη κάποιου άλλου, δείχνει ότι δεν πιστεύετε πραγματικά στη σκληρή δουλειά. Επίσης αποφεύγετε τις ευθύνες και πάντα κατηγορείτε άλλους για τις αποτυχίες σας.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι δε σκέφτεστε το μέλλον σας, αλλά απλώς αποδέχεστε τις καταστάσεις όπως έρχονται.

  Ονειρεύεστε ότι ξοδεύετε χρήματα για κάτι που δε χρειάζεστε

  Αν ονειρευτείτε ότι ξοδεύετε χρήματα για κάτι που δε χρειάζεστε, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε τις καταναλωτικές σας συνήθειες.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο υποδηλώνει ότι μπορεί να ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα ή ότι οι καταναλωτικές σας συνήθειες προκαλούν άγχος σε εσάς και στους γύρω σας.

  Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι προτεραιότητές σας παραμένουν στη θέση που τους αρμόζει και ότι οι δαπάνες σας ταιριάζουν με αυτό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

  Ονειρεύεστε ότι μοιράζεστε τα πλούτη σας με άλλους ανθρώπους

  Η ερμηνεία αυτού του ονείρου υποδηλώνει ότι είστε ένα άτομο που του αρέσει να απολαμβάνει την παρέα άλλων. Εκτιμάτε τη φιλία και απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι περιτρυγιρίζεστε από πλούσιους ανθρώπους

  Αν ονειρευτείτε ότι περιτριγυρίζεστε από πλούσιους ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι είστε πολύ φιλόδοξοι ως άνθρωποι.

  Δεν επιδιώκετε μόνο τον πλούτο, αλλά θέλετε, επίσης, να ανήκετε σε υψηλότερη κοινωνική τάξη και να κερδίσετε σεβασμό και πλούτη.

  Ονειρεύεστε ότι ξοδεύετε τα πλούτη που έχετε κερδίσει

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι ξοδεύετε τα πλούτη που έχετε κερδίσει, σημαίνει ότι είστε υπερφορτωμένοι με ευθύνες και φόβους και ότι ανταμείβεστε για τη σκληρή δουλειά σας.

  Advertisements

  Εναλλακτικά, το όνειρο σας θα μπορούσε να αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, κατά την οποία αποκτήσατε πολλά πλούτη και δεν αφιερώσατε χρόνο για να τα απολαύσετε.

  Ονειρεύεστε άλλους ανθρώπους να ξοδεύουν τα πλούτη σας

  Αν ονειρευτείτε άλλους ανθρώπους να ξοδεύουν τα πλούτη σας, αυτό σημαίνει ότι είστε γενναιόδωροι και ανιδιοτελείς. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα στο μέλλον.

  Ονειρεύεστε ότι είστε πλούσιοι και πληρώνετε για σεξ

  Αυτό το όνειρο είναι σημάδι απογοήτευσης και θυμού. Μπορεί να είστε θυμωμένοι που δε μπορείτε να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει στον εαυτό σας ή να αισθάνεστε ότι σας επιβραδύνουν και σας δημιουργούν προβλήματα πράγματα που δε μπορείτε να επηρεάσετε.

  Advertisements

  Επίσης, μπορεί να νιώθετε ένα αίσθημα αδικίας, επειδή κάποιος άλλος πήρε κάτι που αξίζατε εσείς.

  Αν ονειρευτείτε ότι είστε πλούσιοι και πληρώνετε για σεξ, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε μόνοι και απομονωμένοι και θέλετε κάποιος να γεμίσει αυτό το κενό στη ζωή σας. Μπορεί να δυσκολεύεστε να συναναστραφείτε άλλους ανθρώπους ή είστε σε σχέση με ένα άτομο που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

  Ονειρεύεστε ότι κερδίσατε ένα λαχείο

  Το να ονειρευτείτε ότι κερδίζετε ένα λαχείο ή μια λοταρία, αποτελεί, συνήθως, σημάδι ότι σας ενδιαφέρουν κυρίως τα υλικά πράγματα στη ζωή.

  Advertisements

  Ένας άλλος λόγος εμφάνισης αυτού του ονείρου θα μπορούσε να είναι η επιθυμία σας να ξεφύγετε από μια δυσάρεστη κατάσταση ή σχέση και να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή.

  Αν ονειρευτείτε ότι χάνετε ένα λαχείο πριν γίνει η κλήρωση, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ανησυχείτε μήπως χάσετε κάτι σημαντικό στην πραγματική ζωή (όπως, μια δουλειά). Ίσως, ακόμη, να σημαίνει ότι η οικονομική σας κατάσταση δεν είναι ιδανική (ίσως λόγω ανεύθυνων δαπανών).

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος γνωστός σας γίνεται πλούσιος

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι κάποιος γνωστός σας γίνεται πλούσιος, μπορούν να ερμηνευθούν με δύο τρόπους.

  Advertisements

  Καταρχάς, ίσως πρόκειται για θετικό σημάδι ότι αυτό το άτομο πρόκειται να έχει επαγγελματικές επιτυχίες και θα αποκτήσει καλύτερη κοινωνική θέση. Μπορεί υποσυνείδητα να αισθάνεστε ότι πρόκειται να πετύχει κάτι σπουδαίο και να είστε χαρούμενοι για αυτό.

  Από την άλλη, το να ονειρευτείτε ότι κάποιος γνωστός σας, με τον οποίο όμως δεν έχετε καλές σχέσεις, γίνεται πλούσιος, μπορεί να σημαίνει ότι ζηλεύετε την επιτυχία του.

  Ονειρεύεστε ότι γίνεστε πλούσιοι με σκληρή δουλειά

  Το να ονειρευτείτε ότι γίνεστε πλούσιοι μέσα από τη σκληρή δουλειά σας συμβολίζει ότι θα καταφέρετε να επιτύχετε στη ζωή σας.

  Advertisements

  Το όνειρό σας αυτό μπορεί, ακόμη, να σημαίνει ότι οι κόποι σας θα ανταμειφθούν. Θα δικαιωθούν οι κόποι και οι θυσίες σας και θα είστε ικανοποιημένοι με την ανταμοιβή σας.

  Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να σημαίνει ότι εργάζεστε πολύ σκληρά και δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο στην οικογένειά σας. Αν ισορροπήσετε, όμως, την επαγγελματική και την οικογενειακή σας ζωή, θα ανταμειφθείτε με μεγάλα πλούτη.

  Ονειρεύεστε ότι νιώθετε φθόνο εξαιτίας του πλούτου κάποιου τρίτου

  Το να νιώθετε φθόνο εξαιτίας του πλούτου κάποιου άλλου είναι κακό σημάδι. Θα διανύσετε μια κακή περίοδο οικονομικά και πολλά από τα υπάρχοντα που με κόπο κερδίσατε θα χαθούν.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι είστε πλούσιοι και αγοράζετε ένα μεγάλο σπίτι

  Αυτό το όνειρο υπογραμμίζει τη σημασία της εξέτασης του συνόλου των πληροφοριών μιας κατάστασης, αντί της εστίασης σε μεμονωμένα γεγονότα.

  Μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει την ανάγκη να ζήσετε τη ζωή σας με περισσότερη ηρεμία και γαλήνη. Είστε σε καλό δρόμο στη ζωή και δεν πρέπει να αγχώνεστε για κάθε θέμα που αντιμετωπίζετε.

  Ονειρεύεστε ότι είστε πλούσιοι και διάσημοι

  Το να ονειρευτείτε ότι είστε πλούσιοι και διάσημοι μπορεί να είναι καλός οιωνός. Δείχνει ότι έχετε ισχυρό κίνητρο να επιτύχετε και μπορείτε να οραματιστείτε τον εαυτό σας σε θέση ισχύος, εξουσίας και επιρροής.

  Advertisements

  Δείχνει επίσης ότι έχετε μεγάλη φαντασία και ότι δεν φοβάστε να πάρετε ρίσκα. Το μυαλό σας είναι απελευθερωμένο από πάσης φύσεως περιορισμούς και μπορεί να ταξιδέψει όπου θέλει.

  Εάν το όνειρό σας περιλαμβάνει απόκτηση πλούτου ή φήμης με παράνομα ή ανήθικα μέσα, τότε σημαίνει ότι στην πορεία σας προς την επιτυχία και την επίτευξη των φιλοδοξιών σας, αδιαφορείτε αν θα πληγωθούν ή αν θα επηρεαστεί η πορεία άλλων ανθρώπων.

  Ονειρεύεστε ότι γίνεστε εκατομμυριούχοι εν μία νυκτί

  Το να ονειρευτείτε ότι γίνεστε εκατομμυριούχοι από τη μια μέρα στην άλλη προαναγγέλλει μεγάλο πλούτο και επιτυχία στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ωστόσο, υποδηλώνει, επίσης, ότι απολαμβάνετε πολυτέλειες, που πιθανότατα δε μπορείτε να αντέξετε οικονομικά αυτήν τη στιγμή. Εάν δεν αρχίσετε να συμπεριφέρεστε με οικονομική υπευθυνότητα, σύντομα θα αντιμετωπίσετε οικονομικές δυσκολίες.

  Ονειρεύεστε ότι είστε πλούσιοι και ταξιδεύετε στον κόσμο

  Αυτό το όνειρο συμβολίζει την επιθυμία σας να είστε επιτυχημένοι στη ζωή. Θα δίνατε τα πάντα για να πετύχετε τους στόχους σας και καταλαβαίνετε ότι μόνο με σκληρή δουλειά μπορείτε να τους πραγματοποιήσετε.

  Αυτό το όνειρο υποδηλώνει ότι σας διακρίνει μια ισχυρή αποφασιστικότητα, η οποία θα αποδειχθεί γόνιμη στο τέλος.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κληρονομείτε πλούτη

  Αυτό το όνειρο αποτελεί προειδοποίηση για τα άτομα που επιλέγετε να εμπιστευτείτε. Θα πρέπει να μάθετε να βασίζεστε στον εαυτό σας και να αντιμετωπίζετε τη ζωή, χωρίς να εξαρτάστε από κανέναν άλλον.

  Αν το όνειρό σας περιλάμβανε και καυγά για κληρονομικά, τότε σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας που προσποιούνται ότι είναι φίλοι σας, αλλά στη πραγματικότητα μηχανορραφούν πίσω από την πλάτη σας.

  Ονειρεύεστε ότι κρύβετε τα πλούτη σας

  Το να ονειρεύεστε ότι κρύβετε τα πλούτη σας είναι σημάδι ότι μάλλον είστε υπερπροστατευτικοί με τον εαυτό και τους γύρω σας, ειδικά με τους φίλους σας.

  Advertisements

  Έχετε την τάση να βλέπετε τους ανθρώπους γύρω σας ως κατώτερους σας και ως άτομα που χρήζουν προστασίας. Έτσι, αναλαμβάνετε το ρόλο του προστάτη τους. Η πεποίθηση ότι οι άλλοι βασίζονται σε εσάς, σας κάνει να νιώθετε καλά.

  Ονειρεύεστε ότι είστε πλούσιοι και δίνετε χρήματα σε άλλους

  Εάν ονειρευτείτε ότι είστε πλούσιοι και δίνετε χρήματα σε άλλους, τότε αυτό το όνειρο σας λέει ότι έχετε πάρει κάποιες κακές οικονομικές αποφάσεις και τώρα πρέπει να τις επανορθώσετε.

  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις καταναλωτικές σας συνήθειες στο μέλλον. Προσπαθήστε να διαχειρίζεστε έξυπνα τα χρήματά σας και μην τα σπαταλάτε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σπαταλάτε τα πλούτη σας

  Το να ονειρεύεστε ότι είστε πλούσιοι και σπαταλάτε τα πλούτη σας είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι έχετε μια κακή συνήθεια να ξοδεύετε χρήματα.

  Δεν είστε πειθαρχημένοι και οικονομικά υπεύθυνοι, ενώ συνάμα ζείτε χωρίς ξεκάθαρο μακροπρόθεσμο σχέδιο στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε άλλους ανθρώπους να κληρονομούν πλούτη

  Οι προτεραιότητές σας στη ζωή δεν έχουν τη σωστή σειρά. Συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και ζηλεύετε την καλή τους τύχη.

  Advertisements

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι άλλοι άνθρωποι κληρονομούν πλούτη, σημαίνει ότι πρέπει να απολαμβάνετε αυτά που έχετε, αντί να εστιάζετε σε ό,τι διαθέτουν ή αποκτούν οι άλλοι.

  Ονειρεύεστε ότι επενδύετε χρήματα

  Αν ονειρευτείτε ότι είστε πλούσιοι και επενδύετε για να αυξήσετε τα πλούτη σας, τότε είναι θετικό σημάδι. Σημαίνει ότι τα πάτε καλά στην επαγγελματική σας ζωή και ότι τα πλούτη σας θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου.

  Αυτό το όνειρο είναι μια ένδειξη ότι είστε στο σωστό δρόμο και ότι δεν πρέπει να αλλάξετε τίποτα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος σας αφαιρεί τα πλούτη

  Εάν έχετε οικονομικά προβλήματα, αυτό το όνειρο μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι ότι τα προβλήματα θα επιδεινωθούν. Η μόνη διέξοδος από αυτά τα προβλήματα είναι να εργαστείτε σκληρά και να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο δε χρειάζεται να αφορά μόνο οικονομικά προβλήματα. Μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη άλλων προβλημάτων στη ζωή σας, τα οποία θα καταφέρετε να διορθώσετε μόνο με σκληρή δουλειά και θυσίες.

  Ονειρεύεστε ένα σχέδιο γρήγορου πλουτισμού

  Αυτό το είδος ονείρου δείχνει ότι αυταπατάσθε ότι μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς καμία προσπάθεια.

  Advertisements

  Έχετε μεγάλες φιλοδοξίες και στόχους, αλλά δεν κάνετε τίποτα για να τα πετύχετε. Πιστεύετε ότι με κάποιο τρόπο θα σταθείτε τυχεροί και ότι όλα τα προβλήματα θα φύγουν από μόνα τους.