Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ότι είναι νύχτα;

  Το να ονειρευτείτε ότι είναι νύχτα μπορεί να έχει διάφορες έννοιες. Η νύχτα συμβολίζει κυρίως αρνητικά πράγματα – κατάθλιψη, απομόνωση, απελπισία…

  Advertisements

  Τέτοια όνειρα εμφανίζονται πιο συχνά σε ανθρώπους που περνούν μια δύσκολη περίοδο στη ζωής τους. Σε ανθρώπους που αισθάνονται ότι δεν έχουν κανέναν να βασιστούν και να μοιραστούν τις ανησυχίες τους. Είναι, επίσης, πιθανό να σας έχει προδώσει ένα κοντινό σας πρόσωπο.

  Ακόμη, η νύχτα είναι ένα όνειρο που βλέπουν συχνά οι πνευματικοί άνθρωποι ή εκείνοι που προσπαθούν να είναι πιο θρησκευόμενοι. Το να δείτε, λοιπόν, ένα τέτοιο όνειρο σημαίνει ότι προσπαθείτε να έρθετε σε επαφή με την ψυχή σας.

  Η νύχτα αντιπροσωπεύει, επίσης, κάποια αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβο, μίσος, μοναξιά, θλίψη. Συμβολίζει επίσης την αποτυχία και την ατέλεια. Αυτό το είδος ονείρου μπορεί να σας συμβεί εάν προσπαθείτε να διαλογιστείτε, χωρίς να έχετε κατακτήσει ακόμη αυτήν την τεχνική. Πρέπει να βελτιώσετε τις ικανότητές σας.

  Advertisements

  Τέλος, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει κάτι για τις φιλίες σας. Ίσως δεν είστε πραγματικά δεμένοι με κάποιους ανθρώπους.

  Ονειρεύεστε ότι πηγαίνεται κάπου μες τη νύχτα

  Το να ονειρεύεστε ότι ταξιδεύετε τη νύχτα είναι μια αντανάκλαση της αίσθησης ανασφάλειας που σας διακατέχει. Είναι, επίσης, πιθανό να αγνοείτε κάτι σημαντικό.

  Αυτό το είδος ονείρου σημαίνει ότι έχετε ξεκινήσει κάτι, αλλά δεν είστε σίγουροι αν θα συνεχίσετε, γιατί θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες που ακολουθούν την ολοκλήρωσή του.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι θα έρθει σύντομα η νύχτα

  Το να ονειρευτείτε ότι η νύχτα έρχεται σύντομα συμβολίζει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας. Μπορεί να αντιμετωπίζετε συναισθηματικά προβλήματα, προβλήματα στο γάμο ή στη δουλειά.

  Ωστόσο, αυτό το όνειρο δεν έχει πάντα αρνητική ερμηνεία. Μπορεί να προαναγγέλλει μια νέα αρχή. Για ένα νέο ξεκίνημα είναι απαραίτητο να αφήσετε κάποια πράγματα στο παρελθόν, όσο κι αν σας δυσκολέψει αυτό.

  Τέλος, το να ονειρευτείτε ότι πέφτει η νύχτα προμηνύει μια μεγάλη αποτυχία ή απώλεια μιας δουλειάς.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι περιπλανιέστε μέσα στη νύχτα

  Το να ονειρευτείτε ότι περιπλανιέστε τη νύχτα μπορεί να είναι τρομακτικό. Ωστόσο, αυτό το όνειρο δεν έχει τόσο αρνητικό νόημα, όσο μπορεί να σας φαίνεται.

  Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να συμβολίζει την απώλεια κατεύθυνσης στη ζωή. Ίσως έχετε χάσει τον εαυτό σας, στην προσπάθειά σας να ευχαριστήσετε άλλους ανθρώπους. Ενεργήσατε ακριβώς όπως περίμεναν. Όμως, δεν ήσασταν ο εαυτός σας.

  Μια άλλη ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι ότι μπορεί να αναφέρεται σε ψέματα ή μυστικά που κρύβετε. Το υποσυνείδητό σας δε μπορεί πλέον να είναι ήρεμο, ειδικά αν πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό. Τα ψέματά σας ή τα μυστικά σας σάς ταλανίζουν. Αφήστε την αλήθεια να βγει στο φως.

  Advertisements

  Ακόμη, αυτό το είδος ονείρων μπορεί να σημαίνει ότι κάτι κακό θα συμβεί σύντομα σε εσάς ή σε κάποιον που αγαπάτε. Είναι επίσης πιθανό κάποιος να σας προδώσει.

  Εφόσον όντως προδοθείτε, δεν πρόκειται να αποκατασταθεί η σχέση σας με το άτομο που σας πρόδωσε, οπότε μην ασχοληθείτε καν μαζί του. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργήσετε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε ότι περπατάτε τη νύχτα

  Αν ονειρευτείτε ότι περπατάτε τη νύχτα αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε να ανακτήσετε κάτι που χάσατε. Μπορεί να αφορά σε ένα αντικείμενο που βρέθηκε τυχαία μπροστά σας.

  Advertisements

  Ό,τι και να είναι, πρόκειται για κάτι που σας έλειψε πολύ και η απώλειά του σας προκάλεσε πολύ άγχος. Θα καταφέρετε επιτέλους να ηρεμήσετε.

  Ονειρεύεστε μια νύχτα γεμάτη αστέρια στον ουρανό

  Το να ονειρευτείτε έναν νυχτερινό ουρανό γεμάτο αστέρια είναι καλό σημάδι. Αναγγέλλει μια θετική αλλαγή στη ζωή σας. Αυτό το όνειρο συμβολίζει, επίσης, την ελπίδα. Έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχετε τους στόχους σας.

  Το να δείτε ένα πεφταστέρι σε ένα όνειρο συμβολίζει τον αγώνα σας να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας και να επιτύχετε στους στόχους σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι χάνεστε τη νύχτα

  Αν ονειρευτείτε ότι χαθήκατε μέσα στη νύχτα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν ξέρετε πού πηγαίνετε στη ζωή. Αυτή η αίσθηση μπορεί να αφορά μόνο την τρέχουσα περίοδο, και όχι τη ζωή σας γενικότερα.

  Νιώθετε νωθροί, είστε δυσαρεστημένοι με την κατάσταση, στην οποία βρίσκεστε. Ίσως ακόμα να αισθάνεστε ανασφαλείς και ευάλωτοι… Δώστε προσοχή σε πράγματα που σας επηρεάζουν αρνητικά και προσπαθήστε να τα αποφύγετε και να τα κρατήσετε μακριά σας.

  Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι δε θέλετε να δεχτείτε τα πράγματα όπως είναι. Προτιμάτε να ζείτε με φαντασιώσεις και να σκέφτεστε πώς θα ήταν τα πράγματα διαφορετικά ή τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αλλιώς, αντί να είστε ρεαλιστές και να αποδεχτείτε την πραγματικότητα.

  Advertisements

  Τέλος, ένα όνειρο σαν αυτό στην πραγματικότητα σας καλεί να αναλάβετε δράση. Πρέπει να ανασυνταχθείτε και να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μην κάνετε πράγματα που θα μετανιώσετε αργότερα.

  Ονειρεύεστε ότι ψάχνετε κάποιον τη νύχτα

  Αν ονειρευτείτε ότι αναζητάτε κάποιον τη νύχτα, αυτό σημαίνει ότι και στην πραγματική ζωή αναζητάτε κάποιον, ο οποίος, όμως, είναι αξιόπιστος.

  Ίσως έχετε βαρεθεί τους ανθρώπους από το περιβάλλον σας – η συμπεριφορά τους δεν σας ταιριάζει. Θα θέλατε να έχετε τουλάχιστον ένα άτομο, με το οποίο να επικοινωνείτε πνευματικά, να ταιριάζετε και να είστε αληθινοί μεταξύ σας. Ένα άτομο που να είστε σίγουροι ότι δε θα σας βλάψει ποτέ.

  Advertisements

  Είναι καλό που γνωρίζετε τι χρειάζεστε στη ζωή και ακόμη καλύτερο το γεγονός ότι το αναζητάτε!

  Ονειρεύεστε ότι τρέχετε τη νύχτα

  Αν ονειρευτείτε ότι τρέχετε μόνοι σας τη νύχτα, το όνειρό σας αυτό σας καλεί να σταματήσετε να αποφεύγετε τα προβλήματά σας. Πρέπει να τα αντιμετωπίσετε.

  Φαίνεται να έχετε κάποιους φόβους, τους οποίους αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε και να ξεπεράσετε. Δυστυχώς, αυτή σας η στάση σας προκαλεί μόνο πρόσθετο άγχος και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύστε φως στο σκοτάδι

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε φως στο σκοτάδι, το όνειρό σας προαναγγέλλει ελπίδα για βελτίωση της ζωής σας. Αν βλέπετε το φως, ενώ περπατάτε στο σκοτάδι, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε αναστατωμένοι ή μπερδεμένοι.

  Αυτό το όνειρο μπορεί να είναι μια αντανάκλαση της προσωπικότητάς σας. Είστε πολύ αισιόδοξοι άνθρωποι. Βλέπετε καλό σε όλους και σε όλα.

  Από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην είστε στην πραγματικότητα έτσι, αλλά να προσπαθείτε πολύ να αντιμετωπίσετε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Αντιμετωπίζετε πολλές ανησυχίες και συγκρούσεις και παλεύετε να βρείτε αυτό το φωτεινό σημείο σε όλα. Απλώς, οι καταστάσεις είναι δύσκολες και ψάχνετε για διέξοδο.

  Advertisements

  Τέλος, αυτό το είδος ονείρου μπορεί να σημαίνει ότι θα σας δοθούν πολύτιμες ευκαιρίες την επόμενη περίοδο, οπότε προσπαθήστε να τις αναγνωρίσετε και να τις αξιοποιήσετε σωστά. Το επόμενο διάστημα μπορεί να σας φέρει μεγάλη ευτυχία.

  Ονειρεύεστε μια πολύ σκοτεινή νύχτα

  Αν ονειρευτείτε μια πολύ σκοτεινή νύχτα, αυτό σημαίνει ότι θα βρεθείτε σε μια απελπιστική κατάσταση. Το όνειρό σας είναι σημάδι ότι δε μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά αυτή τη στιγμή, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό σας.

  Καταπονείτε πάρα πολύ τον εαυτό σας. Χαλαρώστε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε κάποιον να σας παρακολουθεί στο σκοτάδι

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος σας παρακολουθεί στο σκοτάδι, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε πως κινδυνεύετε. Νομίζετε ότι κάποιος σας απειλεί.

  Είναι πιθανό να σκέφτεστε πολύ και να υπεραναλύετε κάποια πράγματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Δε σκέφτεστε καν πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας. Δεν τολμάτε καν να δοκιμάσετε.

  Πρέπει να καταλάβετε ότι είστε το μεγαλύτερο πρόβλημα του εαυτού σας. Χρειάζεστε ένα διάλειμμα για να μπορέσετε να βάλετε σε σειρά τις σκέψεις σας και να λύσετε τα προβλήματα που έχετε με τον εαυτό σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κρύβεστε τη νύχτα

  Αν ονειρευτείτε ότι κρύβεστε τη νύχτα, αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να αφήσετε ανθρώπους στη ζωή σας. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη σας και να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να βασιστείτε πάνω του.

  Από την άλλη, είστε ένα πολύ κοινωνικό άτομο και υπέροχοι σε καταστάσεις που πρέπει να κοινωνικοποιηθείτε. Είναι εύκολο για εσάς να μιλάτε με άλλους ανθρώπους.

  Ίσως ο λόγος αυτής της δυσπιστίας σας να οφείλεται σε κάποιο γεγονός από το παρελθόν. Ίσως υπήρξατε απρόσεκτοι ή αφελείς στο παρελθόν, οπότε αυτό σας έκανε να αλλάξετε συμπεριφορά. Τώρα είστε προσεκτικοί και προσπαθήστε να αναλύσετε προσεκτικά κάθε άτομο. Ίσως κάποιες φορές να υπερβάλλετε…

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι προσπαθείτε να ανάψετε τα φώτα τη νύχτα

  Αν ονειρευτείτε ότι προσπαθείτε να ανάψετε τα φώτα τη νύχτα, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα στη ζωή σας. Είστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε νέες προκλήσεις, οι οποίες είναι αναπόφευκτες για όλους μας.

  Απλά πρέπει να βρείτε τρόπους να τις αντιμετωπίσετε. Εάν έχετε πολλά προβλήματα ταυτόχρονα, μην πανικοβληθείτε. Προσπαθήστε να τα καταπολεμήσετε σταδιακά. Βάλτε προτεραιότητες και λύστε τα ένα προς ένα.

  Ονειρεύεστε ότι περπατάτε τη νύχτα με έναν πυρσό

  Το να ονειρευτείτε ότι περπατάτε τη νύχτα με έναν πυρσό συμβολίζει την πρόοδο στην επίτευξη κάποιων στόχων. Κινείστε αργά, αλλά σταθερά προς το μέρος τους.

  Advertisements

  Πρέπει να αναγνωρίσετε τα λάθη που έχετε κάνει στην πορεία σας και να προσπαθήσετε να μάθετε κάτι από αυτά. Τότε θα είναι ακόμα πιο εύκολο για εσάς να προχωρήσετε.

  Ονειρεύεστε ένα σκοτεινό δωμάτιο

  Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκεστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αυτό σημαίνει ότι περιμένετε να συμβεί κάτι, το οποίο, όμως, δεν θα σας ωφελήσει.

  Ονειρεύστε ότι σας καλούν τη νύχτα

  Αν ονειρευτείτε ότι ακούτε τη φωνή κάποιου να σας καλεί το βράδυ, το όνειρό σας αυτό αναγγέλλει προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ένας φίλος, αδερφός ή αδερφή σας.

  Advertisements

  Θα απευθυνθούν σε εσάς για βοήθεια ή συμβουλές, μιας και δε θα μπορέσουν να βρουν τη λύση μόνοι τους. Εκτός αυτού, πρόκειται για ένα άτομο που σημαίνει πολλά για εσάς και που σας έχει συμπαρασταθεί και βοηθήσει πολύ στο παρελθόν. Είστε, πλέον, σε θέση να του ξεπληρώσετε και να κάνετε το ίδιο για εκείνο, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι σας για να το ωφελήσετε.

  Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν τα ξέρετε όλα και ότι μπορεί να μην μπορείτε να παρέχετε την καλύτερη λύση. Να είστε προσεκτικοί όταν δίνετε συμβουλές και να προσπαθείτε να ενημερώνεστε και να βελτιώνετε τις δεξιότητές σας, ώστε να μην οδηγήσετε αυτό το άτομο σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

  Δεν αποκλείεται η κατάσταση να χειροτερέψει και αυτό το άτομο να σας κατηγορήσει για την εξέλιξη αυτή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα κερί μέσα στη νύχτα

  Το να ονειρευτείτε ένα αναμμένο κερί τη νύχτα μπορεί να είναι σύμβολο μιας ανώτερης δύναμης στη ζωή σας. Παραμείνετε ήρεμοι, γιατί είστε προστατευμένοι.

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί πραγματικά να συμβολίζει ένα άτομο με επιρροή που σας προσέχει.

  Ονειρεύεστε κάποιον να σας επιτίθεται τη νύχτα

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος σας επιτίθεται τη νύχτα, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε ανασφαλείς, απροστάτευτοι, ευάλωτοι…

  Advertisements

  Το να ονειρευτείτε ότι κάποιος σας επιτίθεται και να καταφέρνει να σας ακινητοποιήσει, συμβολίζει την ανασφάλειά σας.

  Ονειρεύεστε ότι βγαίνετε από τη νύχτα ή το σκοτάδι

  Το να ονειρευόμαστε ότι βγαίνουμε από τη νύχτα ή το σκοτάδι συμβολικά αντιπροσωπεύει την έξοδο από ένα πρόβλημα ή μια δύσκολη περίοδο της ζωής. Νιώθετε πολύ αισιόδοξοι τώρα.

  Αν είχατε δυσκολίες τον τελευταίο καιρό, το όνειρό σας αυτό είναι σημάδι ότι θα τελειώσουν και ότι κάτι θετικό θα ακολουθήσει στη ζωή σας.

  Advertisements

  Από την άλλη, ένα όνειρο σαν αυτό μπορεί να προαναγγέλλει έναν πιθανό κίνδυνο στο μέλλον. Αν είστε άτομο που πανικοβάλλεται συχνά για μικρά πράγματα, τότε αυτή η ερμηνεία σίγουρα θα σας ανησυχήσει.

  Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να είστε έτοιμοι για οτιδήποτε μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον.

  Ονειρεύεστε ότι δε φοβάστε τη νύχτα ή το σκοτάδι

  Αν ονειρευτείτε ότι δε φοβάστε τη νύχτα, αυτό σημαίνει ότι εκτιμάτε πραγματικά τους ανθρώπους που σας περιτριγυρίζουν, επειδή γνωρίζετε ότι είναι πάντα εκεί για εσάς.

  Advertisements

  Μην τους απορρίπτετε όταν προσφέρονται να σας βοηθήσουν, γιατί η βοήθειά τους πέρα από αληθινή, είναι και πολύ χρήσιμη. Αν επιλέξετε να τους απορρίψετε, θα υποστείτε αρνητικές συνέπειες, γιατί μπορεί να μην τα καταφέρετε μόνοι σας. Είναι φυσιολογικό μερικές φορές να μην αρκούν μόνο οι δικές προσπάθειες και γνώσεις.

  Αν κάποιος νοιάζεται πραγματικά για εσάς, θα κάνει ό,τι μπορεί για να σας βοηθήσει όταν βρίσκεστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Είστε αρκετά ισχυροί και ανεξάρτητοι, αλλά μην είστε τόσο δύσπιστοι.

  Ίσως να είχατε κάποια κακή εμπειρία στο παρελθόν, με άτομα που σας έχουν πληγώσει, με αποτέλεσμα να έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας προς τους άλλους. Δεν επιτρέπετε στους ανθρώπους να σας πλησιάσουν.

  Advertisements

  Μην αφήνετε αυτές τις κακές εμπειρίες να σας σημαδέψουν για πάντα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Μην είστε τόσο κλειστοί κοινωνικά, αλλά αφήστε εκείνους που το επιθυμούν, να σας πλησιάσουν.

  Ονειρεύεστε φως στο σκοτάδι

  Το να ονειρευτείτε ότι βρίσκετε φως στο σκοτάδι αναγγέλλει την επίτευξη των στόχων σας. Προμηνύει, επίσης, την επιτυχία του έργου που ασχολείστε την τρέχουσα περίοδο.

  Όλα θα τελειώσουν πολύ καλύτερα από ότι περιμένατε, απλά συνεχίστε να δουλεύετε όπως πριν και παραμείνετε αισιόδοξοι.

  Advertisements