Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ότι απατάτε (απιστία);

  Αν θέλετε να έχετε μια ποιοτική σχέση με κάποιον, τότε είναι απαραίτητο να υπάρχει εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές.

  Advertisements

  Είναι αρκετά σύνηθες να αμφιβάλλει κανείς για την αγάπη του συντρόφου του ή ακόμα και για την αγάπη που νιώθει ο ίδιος απέναντι στο σύντροφο. Αυτές οι αμφιβολίες μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε όνειρα απιστίας.

  Η απιστία είναι πάντα κάτι αρνητικό. Μετά από ένα τέτοιο συμβάν, είναι σχεδόν αδύνατο να διορθωθεί η σχέση. Επομένως, οι ερμηνείες τέτοιων ονείρων είναι σχεδόν οι ίδιες σε κάθε πολιτισμό σχεδόν.

  Το να ονειρευτείτε ότι διαπράττετε μοιχεία ή ότι παρακολουθείτε τη μοιχεία του συντρόφου σας συμβαίνει συχνά λόγω έλλειψης αγάπης, εμπιστοσύνης ή σεβασμού σε μια σχέση. Τέτοια όνειρα μπορεί να αποτελούν αντανάκλαση των δικών σας φόβων για τη σχέση σας ή αντανάκλαση καταπιεσμένων επιθυμιών.

  Advertisements

  Αυτό το είδος ονείρων είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, είτε ονειρεύεστε ότι είστε αυτός που απατάει είτε βρίσκετε τον σύντροφό σας να σας απατά. Για σκεφτείτε το.

  Έχετε λόγο να αμφιβάλλετε για το σύντροφό σας; Πιστεύετε ότι αλήθεια σας  απατά; Ή μήπως έχετε μια υποσυνείδητη επιθυμία να απατήσετε;

  Τέλος, η μοιχεία σε ένα όνειρο μπορεί να αποτελεί αντανάκλαση της συνείδησης, του φόβου, της προδοσίας ή ενός χαμηλού επιπέδου αυτοπεποίθησης. Ό,τι και να ονειρευτήκατε σχετικά με αυτό το θέμα, μπορείτε να διαβάσετε μια λεπτομερή ερμηνεία παρακάτω.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ο σύντροφός σας σάς απατά

  Αν ονειρευτήκατε ότι σας απάτησε ο σύντροφός σας, τότε φαίνεται πως είστε ανασφαλείς. Έχετε την τάση να σκέφτεστε πάρα πολύ τα ελαττώματα και τις ατέλειές σας, και νομίζετε ότι έτσι σας βλέπουν και οι άλλοι.

  Μπορεί να είστε ανασφαλείς για το σώμα σας και ακόμη και για την προσωπικότητά σας. Νομίζετε ότι δεν είστε αρκετά καλοί για τους άλλους ανθρώπους.

  Πιστεύετε ότι το άτομο με το οποίο είστε σε σχέση θα μπορούσε εύκολα να είναι με κάποιον καλύτερο και ότι πρέπει να βρει εκείνον που αξίζει την αγάπη, την προσοχή και τον χρόνο του.

  Advertisements

  Όνειρα όπως αυτό σας θυμίζουν ότι πρέπει να απαλλαγείτε από αυτόν τον τρόπο σκέψης. Πρέπει να έχετε πίστη στον εαυτό σας και συγχρόνως να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας.

  Το σημαντικότερο όλων είναι να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας. Η αυτοπεποίθησή σας, εφόσον δουλέψετε αρκετά για να την αποκαταστήσετε, είναι αρκετή ώστε να σας κάνει πιο ελκυστικούς στα μάτια των άλλων ανθρώπων.

  Αυτό το είδος ονείρων, γενικά, δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός σας κάνει κάτι κακό ή σας προδίδει. Πρόκειται, απλά, για μία δική σας φοβία. Ανησυχείτε ότι μπορεί να σας εγκαταλείψει. Ίσως ο μόνος λόγος για μια τέτοια σκέψη να είναι η ανασφάλειά σας. Η απιστία πολύ σπάνια εντοπίζεται στη συμπεριφορά των αγαπημένων μας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε κάποιον να απατάει το σύντροφό του

  Εάν σε ένα όνειρο πιάσατε ένα άτομο που γνωρίζετε στην πραγματική ζωή να απατά το σύντροφό του, το όνειρο αυτό συμβολίζει τους εγωιστές ανθρώπους που σας περιτριγυρίζουν.

  Για αυτούς το προσωπικό όφελος έρχεται πάντα πρώτο, δεν τους περνάει από το μυαλό να σκεφτούν τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω τους.

  Είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, αν πρόκειται να τους αποφέρει κάποιο όφελος. Σε τέτοια περίπτωση να ξέρετε ότι δε θα διστάσουν να προδώσουν την εμπιστοσύνη σας.

  Advertisements

  Το να ονειρευτείτε κάποιον που απατά αποτελεί προειδοποίηση να προσέχετε τέτοιους ανθρώπους. Αν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, είναι πιθανό να πέσετε θύμα τους στο μέλλον.

  Καταρχάς, πρέπει να ανακαλύψετε για ποιον πρόκειται. Δώστε προσοχή στα άτομα του περιβάλλοντός σας, αξιολογήστε τη συμπεριφορά τους όταν βρίσκεστε σε δύσκολη θέση. Τότε θα καταλάβετε ποιος είναι αληθινός φίλος και ποιος απλώς προσποιείται, για δικό του συμφέρον.

  Ονειρεύεστε ότι απατάτε το σύντροφό σας

  Αν ονειρευτείτε ότι εσείς απατάτε το σύντροφό σας, αυτό σημαίνει ότι καταπιέζετε κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς σας.

  Advertisements

  Θα θέλατε να μπορείτε να εκφράζεστε ελεύθερα μπροστά στους άλλους. Θέλετε να αποδεχτείτε κάθε κομμάτι του εαυτού σας, χωρίς να φοβάστε ότι θα σας κρίνουν. Είναι πιθανό να νιώθετε ένοχοι, ίσως απλώς επειδή κρύβετε κάτι από το σύντροφό σας.

  Αυτό το αίσθημα ενοχής είναι τόσο μεγάλο που ταυτίζεται με το αίσθημα τύψεων λόγω μοιχείας. Εξισώνετε αυτές τις δύο καταστάσεις γιατί νιώθετε ότι προδώσατε τον σύντροφό σας, κρύβοντάς του την αλήθεια. Αυτό το αίσθημα τύψεων εκδηλώνεται ως πράξη απιστίας σε ένα όνειρο.

  Ονειρεύεστε ότι απατάτε το σύντροφό σας με έναν πρώην

  Αν ονειρευτείτε ότι απατάτε το σύντροφό σας με κάποιον πρώην σας, αυτό σημαίνει ότι έχετε τύψεις ή μετανιώνετε για κάτι. Το όνειρο αυτό συμβολίζει, επίσης, τη δυσαρέσκειά σας με τη ζωή σας όπως είναι στην τρέχουσα φάση. Νιώθετε κάτι να σας λείπει.

  Advertisements

  Νομίζετε πως δεν έχετε αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες των νεανικών σας χρόνων. Θα θέλατε να επιστρέψετε με κάποιον τρόπο σε εκείνη την περίοδο, γιατί πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να είχατε περάσει πολύ καλύτερα τη νιότη σας.

  Το παραπάνω όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι εξακολουθείτε να έχετε συναισθήματα για το άτομο που ονειρευτήκατε. Ίσως να θέλετε να συμφιλιωθείτε μαζί του.

  Ακόμη, αν ονειρευτείτε ότι απατάτε κάποιον με τον πρώην σύντροφό σας, ίσως να σημαίνει πως δεν είστε ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή. Χρειάζεστε νέες εμπειρίες, κάτι συναρπαστικό.

  Advertisements

  Επομένως, το όνειρό σας αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι πρέπει να τερματίσετε τη σχέση σας με το σύντροφό σας. Εάν δεν ταιριάζετε σε κάποια πράγματα και δεν υπάρχει τρόπος να λύσετε αυτές τις διαφορές, τότε μάλλον ο χωρισμός είναι η καλύτερη επιλογή και για τους δυο σας. Δεν έχει νόημα να μένετε σε μια σχέση αν δεν σας ταιριάζει.

  Ονειρεύεστε ότι απατάτε το σύντροφό σας με ένα συνάδελφο ή τον εργοδότη σας

  Αν ονειρευτείτε ότι απατάτε τον σύντροφό σας με έναν συνάδελφο, αυτό σημαίνει ότι είστε πολύ αφοσιωμένοι στη δουλειά σας, σε σημείο που έχετε αρχίσει να παραμελείτε την ιδιωτική και την οικογενειακή σας ζωή. Πιθανόν να χάνετε σημαντικές στιγμές λόγω δουλειάς…

  Επίσης, αυτού του είδους τα όνειρα υποδηλώνουν ότι προτιμάτε να ασχολείστε με επαγγελματικές υποχρεώσεις, παρά να αντιμετωπίζετε θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια ή τη σχέση σας. Αυτό, όμως, δεν θα βγει σε καλό.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας απάτησε ο σύντροφός σας αλλά τον συγχωρέσατε

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι σας έχει απατήσει ο σύντροφός σας, αλλά έχετε καταφέρει να τον συγχωρήσετε, αυτό το όνειρο φανερώνει ειρήνη και αισιοδοξία.

  Από την άλλη πλευρά, όμως, μπορεί να αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν είστε έτοιμοι να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Πιθανόν δυσκολεύεστε να διακρίνετε το σωστό από το λάθος.

  Ονειρεύεστε ότι σας έπιασαν να απατάτε το σύντροφό σας

  Εάν ονειρευτείτε ότι σας έπιασαν να απατάτε το σύντροφό σας, τότε το όνειρό σας αυτό συμβολίζει κάποιο αίσθημα ενοχής που σας βασανίζει στην πραγματική σας ζωή. Ίσως έχετε κάνει κάποιο λάθος, ή είπατε ψέματα στη δουλειά σας ή στο σύντροφό σας.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει, επίσης, ότι κινδυνεύει να αποκαλυφθεί κάποιο μυστικό από το παρελθόν. Πρόκειται για ένα μυστικό που έχετε κρατήσει μέχρι και σήμερα κρυφό, γιατί νιώθετε πως η αλήθεια θα σας ταπείνωνε και θα κατέστρεφε τη φήμη σας.

  Τέλος, το όνειρό σας μπορεί να σας υπενθυμίζει ότι πρέπει να προσπαθήσετε να διορθώσετε τις συνέπειες κάποιας πράξης του παρελθόντος, ώστε να πάψετε να νιώθετε άσχημα και ντροπή για αυτό, όπως νιώθατε στο όνειρό σας με τη πράξη σας απέναντι στο σύντροφό σας.

  Ονειρεύεστε ότι απατάτε το σύντροφό σας με πολλά άτομα

  Αν ονειρευτείτε ότι απατάτε το σύντροφό σας με περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα, τότε πρόκειται για κάποιο αίσθημα ενοχής ή ανασφάλειας.

  Advertisements

  Εναλλακτικά, αυτό το όνειρο μπορεί να αποτελεί αντανάκλαση της επιθυμίας σας να πειραματιστείτε στη σεξουαλική σας ζωή. Θέλετε να δοκιμάσετε νέα πράγματα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εκλάβετε το όνειρό σας κυριολεκτικά, ότι σας ενδιαφέρουν δηλαδή τα όργια.

  Ωστόσο, είναι πιθανό να έχετε βαρεθεί την κατάσταση που επικρατεί στο κρεβάτι σας. θέλετε να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον στην ερωτική σας ζωή.

  Επίσης, το όνειρό σας μπορεί να έχει να κάνει με την αίσθησή σας ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στη ζωή σας. Κινείστε όπου σας πάει ο άνεμος.

  Advertisements

  Έχετε τόσες πολλές υποχρεώσεις που δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε και τι να ολοκληρώσετε πρώτα. Είναι αδύνατον κάποιες φορές να τα προλάβετε όλα.

  Ονειρεύεστε ότι απατάτε το σύντροφό σας με ένα παντρεμένο πρόσωπο

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε παράλληλη σχέση με έναν παντρεμένο άνδρα ή μια παντρεμένη γυναίκα, τότε πρόκειται για σημάδι ότι αισθάνεστε απογοητευμένοι, λόγω των προηγούμενων αποτυχημένων σχέσεών σας.

  Δεν έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής να επιλέξετε ένα σωστό σύντροφο για εσάς. Αναρωτιέστε αν και άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Κατά τη γνώμη σας, οι παντρεμένοι αποτελούν καλύτερη επιλογή για σύντροφο, ακριβώς επειδή κάποιος τους έχει ήδη επιλέξει.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε τον σύντροφό σας να σας απατά και να σας εγκαταλείπει

  Σε περίπτωση που ονειρευτήκατε ότι ο σύντροφός σας σας απάτησε και σας εγκατάλειψε, τότε σίγουρα το όνειρό σας σάς προκάλεσε θλίψη. Ωστόσο, το όνειρο αυτό δεν ερμηνεύεται απαραίτητα αρνητικά.

  Ο χωρισμός στο όνειρό σας μπορεί στην πραγματικότητα να συμβολίζει την αποβολή κάποιας κακιάς συνήθειας ή συμπεριφοράς, κάποιας προβληματικής φάσης στη σχέση σας.

  Ονειρεύεστε ότι απατάτε το σύντροφό σας με ένα άτομο που γνωρίζετε

  Αν ονειρευτείτε ότι απατάτε το σύντροφό σας με κάποιον που γνωρίζετε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αφιερώνετε πολύ χρόνο σε αυτό το άτομο στην πραγματική ζωή, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σχέση σας. Ίσως παραμελείτε το σύντροφό σας εξαιτίας αυτού του ατόμου.

  Advertisements

  Μια άλλη ερμηνεία αυτού του ονείρου μπορεί να έχει να κάνει με την έλξη που νιώθετε προς αυτό το άτομο, χωρίς, ωστόσο, να σημαίνει αυτό ότι θα κάνετε κάποια κίνηση προσέγγισής του.

  Ονειρεύεστε ότι απατάτε το σύντροφό σας με μια διασημότητα (διάσημο πρόσωπο)

  Αν ονειρευτείτε ότι απατάτε το σύντροφό σας με ένα διάσημο πρόσωπο, τότε το όνειρο αυτό σημαίνει ότι κρύβετε κάτι από άλλους. Ίσως πρόκειται για επιθυμίες σας, τις οποίες δε θέλετε να μάθει κανείς.

  Επίσης, μπορεί να έχετε κάποια χόμπι ή δραστηριότητες που σας αρέσουν, αλλά δε θέλετε να ασχολείστε μαζί τους μπροστά σε τρίτους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι απατάτε το σύντροφό σας με έναν φίλο

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι απατάτε το σύντροφό σας με έναν φίλο σας, το όνειρό σας αυτό δε σημαίνει ότι ερμηνεύεται με σεξουαλική χροιά. Ίσως αφιερώνετε πολύ χρόνο στο συγκεκριμένο φίλο σας ή τρέφετε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

  Σε όλες σας τις σχέσεις η συμπεριφορά σας ήταν πάντα ασταθής και πολλές από αυτές απέτυχαν για αυτόν ακριβώς το λόγο. Φταίτε για τους χωρισμούς σας, γιατί ποτέ δεν κάνατε αρκετή προσπάθεια.

  Τέλος, δεν αποκλείεται να εμπλακείτε σε κάποια συναισθηματική υπόθεση στην πραγματική σας ζωή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι απατάτε το σύντροφό σας με ένα εκδιδόμενο πρόσωπο

  Το να ονειρευτείτε ότι απατάτε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με ένα εκδιδόμενο άτομο, αυτό το όνειρο αποτελεί σημάδι ότι μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε ναρκωτικά.

  Αυτό το είδος ονείρου μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι θα σας πιάσουν ή θα βρείτε τον σύντροφό σας σε πολύ άσχημη κατάσταση, ίσως σε κάτι παράνομο.

  Ονειρεύεστε το φίλο σας να σας απατά

  Σε περίπτωση που ονειρευτήκατε το φίλος σας να σας απατά, αυτό το όνειρο θα πρέπει να σας έκανε σίγουρα να επαναξιολογήσετε την πίστη του σε εσάς. Ωστόσο, μπορείτε να αναπνεύσετε με ανακούφιση, γιατί αυτό το είδος ονείρου σπάνια ερμηνεύεται κυριολεκτικά.

  Advertisements

  Γενικά, το όνειρο δε σημαίνει ότι ο σύντροφός σας έχει κάποια σχέση, ούτε ότι θα έχει στο μέλλον. Επίσης, λάβετε υπόψη σας το ενδιαφέρον γεγονός ότι τέτοια όνειρα είναι πάρα πολύ συνηθισμένα.

  Στην πραγματικότητα, αυτό το όνειρο αυτό αφορά εσάς – τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάποια ανεπαίσθητη αλλαγή στη συμπεριφορά του συντρόφου σας, οπότε αρχίσατε να αναρωτιέστε αν έκανε κάτι πίσω από την πλάτη σας.

  Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε με κάποιον αυτόματο τρόπο αυτές τις σκέψεις, αλλά, και πάλι, αυτού του είδους τα όνειρα πολύ σπάνια έχουν κυριολεκτική ερμηνεία.

  Advertisements

  Τέλος, το όνειρό σας μπορεί να αποτελεί αντανάκλαση των αισθημάτων ανασφάλειας και χαμηλής αυτοπεποίθησης. Μπορεί, επίσης, να φανερώνει το φόβο σας ότι ο σύντροφός σας θα σας εγκαταλείψει σύντομα.

  Ονειρεύεστε μοιχεία σε σχέση ή γάμο – άλλες έννοιες

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι απατάτε το σύντροφό σας, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είστε ικανοί να το κάνετε και στην πραγματική ζωή.

  Είναι πιθανό, όμως, να έχετε αναπτύξει κάποια συμπάθεια για τρίτα πρόσωπα, εκτός της σχέσης σας, και για το λόγο αυτό έχετε τέτοια όνειρα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι θα μπλέκατε σε μια τέτοια κατάσταση, δεν είστε τόσο αφελείς.

  Advertisements

  Επίσης, το να ονειρευτείτε ότι ο σύντροφός σας απατά, είναι ένα όνειρο που συναντάται πολύ συχνότερα από όσο νομίζετε. Ο λόγος για τέτοια όνειρα μπορεί να είναι το αίσθημα ανεπάρκειάς σας.

  Νιώθετε ανασφαλείς για τον εαυτό σας και θεωρείτε πως ο σύντροφός σας αξίζει κάτι καλύτερο, οπότε φοβάστε πως θα το διαπιστώσει κάποια στιγμή και θα σας εγκαταλείψει.

  Είναι πιθανό να έχετε ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, οπότε φοβάστε ότι θα ξανασυμβεί. Ίσως κάποιος πρώην σύντροφός σας σάς απάτησε στο παρελθόν και φοβάστε ότι το ίδιο θα κάνει και ο νυν σύντροφός σας.

  Advertisements

  Μια άλλη πιθανή ερμηνεία είναι ότι το όνειρό σας σάς φανερώνει ότι προβάλλετε κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά στο σύντροφό σας. Κάτι έχετε κάνει λάθος, επομένως η συνείδησή σας δεν είναι καθαρή.

  Ίσως σας δόθηκε μια ευκαιρία σε μια σχέση σας, την οποία είτε την εκμεταλλευτήκατε, είτε όχι. Ό,τι και να αφορούσε αυτή η ευκαιρία, μπορεί να αποτελεί μια καλή εξήγηση για αυτό το όνειρο. Φοβάστε ότι θα δοθεί στο σύντροφό σας μια παρόμοια ευκαιρία και δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο που θα ενεργούσε σε αυτήν την περίπτωση.