Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε χελώνα;

  Εάν είδατε μια χελώνα σε ένα όνειρο, αυτό είναι καλό σημάδι. Η χελώνα συμβολίζει τη σταθερότητα, την ευδαιμονία, την υπομονή, αλλά και την ευαλωτότητα. Επίσης, αποτελεί σύμβολο γονιμότητας, και για το λόγο αυτό οι έγκυες γυναίκες ή οι γυναίκες που σχεδιάζουν να τεκνοποιήσουν ονειρεύονται πιο συχνά αυτό το ζώο.

  Advertisements

  Οι χελώνες είναι από τη φύση τους αργές και ευγενικές και σε ένα όνειρο μπορεί να υποδηλώνουν ότι δεν πρέπει να βιαστείτε να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας. Με υπομονή θα τις εκπληρώσετε.

  Το κύριο χαρακτηριστικό των χελωνών είναι ότι κουβαλούν το σπίτι τους παντού μαζί τους και έχουν ένα δυνατό κέλυφος, που τις προστατεύει από τα αρπακτικά. Παρουσιάζουν ένα σταθερό, προστατευτικό και δυνατό σπίτι.

  Τα όνειρα με χελώνες δεν είναι ιδιαίτερα συχνά, αλλά σε περίπτωση που ονειρευτείτε μία χελώνα, τότε μπορείτε να περιμένετε θετικά πράγματα στον ορίζοντα.

  Advertisements

  Εκτός από θετικά γεγονότα, η χελώνα ως σύμβολο σοφίας και πίστης, σας υπενθυμίζει να επιβραδύνετε και να επιδοθείτε στην υπομονή για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας και να κερδίσετε τις μάχες που δίνετε αυτή την περίοδο.

  Χρειάζεται χρόνος για να πετύχετε τον στόχο μακροπρόθεσμα, γι’ αυτό καλό είναι να οπλιστείτε με την υπομονή μιας χελώνας.

  Τέλος, αν δείτε ότι κρατάτε γερά μια χελώνα στο χέρι σας, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε απεγνωσμένα προστασία και ότι πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν μοιράζεστε τα συναισθήματά σας με τους άλλους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι μιλάτε σε μια χελώνα

  Θυμηθείτε ότι η χελώνα αποτελεί σύμβολο σοφίας, οπότε αν ονειρευτήκατε μια χελώνα να σας μιλάει, προσπαθήστε να θυμηθείτε για τι πράγμα μιλούσε.

  Εστιάστε στις λέξεις που ειπώθηκαν. Μπορεί να σας φέρει σημαντικά μηνύματα, που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα αυτήν την περίοδο.

  Ονειρεύεστε ότι τρέχετε μακριά από μια χελώνα

  Εάν μια χελώνα σας κυνήγησε σε ένα όνειρο, είναι σημαντικό να θυμηθείτε αν η χελώνα ήταν γρήγορη ή κινούνταν με το συνηθισμένο ρυθμό της.

  Advertisements

  Εάν η χελώνα κινούνταν γρήγορα, μπορεί να υποδηλώνει ότι κρύβεστε από κάποιον. Μήπως αποφεύγετε κάποιον εδώ και αρκετό καιρό;

  Όταν σας κυνηγούν πολλές χελώνες στον ύπνο σας, είναι πολύ πιθανό να εξαρτάται από εσάς ένα άτομο συναισθηματικά ασταθές και τραυματισμένο. Αυτό το άτομο χρειάζεται βοήθεια, αλλά είναι αρκετά κλειστό. Προσπαθήστε να το προσεγγίσετε, θα νιώσετε καλά να προσφέρετε τη βοήθειά σας.

  Σε περίπτωση που τρέχετε μακριά από μια χελώνα σε ένα όνειρο, τότε πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά ποια από τις παρακάτω ερμηνείες ισχύει για εσάς: είτε πρέπει να εγκαταλείψετε ένα πρόσωπο του κύκλου σας, είτε να απομακρυνθείτε από κοντά του.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια νεκρή χελώνα

  Ένα όνειρο που περιλαμβάνει μια νεκρή χελώνα είναι πολλά υποσχόμενο, ιδιαίτερα αν χαρακτηρίζεστε ως ονειροπόλοι.

  Αυτή είναι η στιγμή που θα πρέπει να αφεθείτε στις συμβουλές φίλων, να κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο, να εκφραστείτε πλήρως και με σαφήνεια και να αναζητήσετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας, μέσα από συνομιλίες με άλλους.

  Ανοιχτείτε στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν και θα διαπιστώσετε πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια χελώνα να σας δαγκώνει

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι μια χελώνα σας δαγκώνει, παραμείνετε σε εγρήγορση. Να είστε προσεκτικοί, διότι μπορεί σύντομα ένα έμπιστο και κοντινό σας πρόσωπο να χάσει την υπομονή του απέναντί σας και να επαναστατήσει.

  Αυτό μπορεί να ισχύει ακόμη και για το σύντροφό σας. Ίσως να πρόκειται για εκείνη την έλλειψη υπομονής, που μπορεί να οδηγήσει σε μοιχεία.

  Στην επαγγελματική ζωή, το παραπάνω πρόβλημα μπορεί να αναφέρεται στην απώλεια υπομονής με κάποιον πελάτη, λόγω αργής εξυπηρέτησης από μέρους σας και έλλειψης υπομονής από πλευράς του.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια τραυματισμένη ή άρρωστη χελώνα

  Όταν βλέπετε μια τραυματισμένη χελώνα στο όνειρό σας, είναι πολύ πιθανό να νιώθετε μεγάλη απογοήτευση, λόγω της ρουτίνας της καθημερινότητάς σας.

  Ίσως νιώθετε απογοήτευση και ανασφάλεια, εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιου κοντινού σας προσώπου. Δεν είναι κακό να αισθάνεστε αβοήθητοι και χαμένοι, απλώς βρείτε έναν τρόπο να βγείτε από αυτή την κατάσταση. Ζητήστε βοήθεια από άτομα που εμπιστεύεστε και στα οποία μπορείτε να βασιστείτε.

  Ένα είναι σίγουρο: το να ονειρευτείτε μια άρρωστη χελώνα που πεθαίνει δεν είναι καθόλου καλός οιωνός. Προσοχή, γιατί είναι πιθανό να περάσετε σύντομα μια επώδυνη φάση στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε κρέας χελώνας (ή κάποιος άλλος τρώει κρέας χελώνας)

  Όταν είστε εσείς εκείνος που τρώει το κρέας μιας χελώνας σε ένα όνειρο, τότε αυτό το όνειρο ερμηνεύεται πολύ θετικά. Να περιμένετε μια μακρά, ευτυχισμένη και ειρηνική ζωή.

  Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να συμβολίζει τη ζωντάνια σας και επερχόμενα γεγονότα που θα σας φέρουν πολλή χαρά.

  Από την άλλη, αν ένα άλλο άτομο ή πλάσμα (π.χ. ένα φίδι) έφαγε μια χελώνα σε ένα όνειρο, ανοίξτε διάπλατα τα μάτια σας, γιατί είναι πολύ πιθανό κάποιος να θέλει να σας εκμεταλλευτεί.

  Advertisements

  Τέλος, αν είχατε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μια χελώνα σε ένα όνειρο, δυστυχώς αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει κάτι κακό. Εάν φάγατε μια χελώνα, φάγατε συμβολικά γαλήνη και ευδαιμονία – κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι σύντομα θα ταπεινωθείτε από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ή τον ερωτικό σας σύντροφο.

  Ονειρεύεστε μια επιθετική χελώνα

  Όταν στο όνειρό σας εμφανίζεται μια επιθετική ή εχθρική χελώνα, είναι πολύ πιθανό να περνάτε μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή σας. Νιώθετε ανολοκλήρωτοι και απογοητευμένοι, λόγω ανεκπλήρωτων επιθυμιών και στόχων.

  Ανατρέξτε στους στόχους σας και βρείτε τι μπορεί να είναι αυτό που σας απογοητεύει. Πρόκειται είτε για τον επαγγελματικό σας συνεργάτη, που σας πιέζει να πάρετε μια συγκεκριμένη απόφαση ή να ολοκληρώσετε πιο γρήγορα τις εργασίες σας, ή για το σύντροφό σας, που περιμένει από εσάς να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση.

  Advertisements

  Με λίγα λόγια, κάποιος σας επιβραδύνει ή παρεμβαίνει στην πορεία που έχετε χαράξει για την εκπλήρωση των επιθυμιών σας.

  Τέλος, είναι πιθανό κάποιος κοντινός σας άνθρωπος, τον οποίο εμπιστεύεστε πλήρως, να σας έχει προδώσει. Αν και δεν έχετε κάνει τίποτα κακό σε αυτό το άτομο, η έλλειψη υπομονής του ανθρώπου που σας εγκατέλειψε ή σας πρόδωσε ήταν πρωτοφανής.

  Ονειρεύεστε μια χελώνα ως κατοικίδιο

  Να περιμένετε ένα αξιοπρεπές κέρδος σε μετρητά εάν ονειρευτήκατε ότι μια χελώνα είναι το κατοικίδιό σας. Ίσως τα προαναφερθέντα κέρδη να προέλθουν από τη δουλειά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μια χελώνα

  Σύμφωνα με αρχαίες πεποιθήσεις, η ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λάβετε χρήματα. Για να επαληθευτεί αυτή η ερμηνεία, είναι σημαντικό να είστε επίμονοι και εργατικοί στη δουλειά σας, από την οποία περιμένετε μεγάλο εισόδημα. Να θυμάστε ότι, τελικά, μόνο η σκληρή δουλειά αποδίδει.

  Το να σκοτώσετε μια χελώνα στον ύπνο σας δεν είναι καθόλου ευχάριστη σκηνή. Έτσι, εάν σκοτώσατε κατά λάθος τη χελώνα, σκεφτείτε μήπως πρέπει να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις. Επίσης, προσπαθήστε να επιβραδύνετε λίγο τους ρυθμούς σας και να επανεξετάσετε τους τρέχοντες στόχους σας άλλη μια φορά.

  Οι καταστάσεις που σας παιδεύουν το τελευταίο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να λήξουν με ευνοϊκό για εσάς τρόπο, με αποτέλεσμα να εφαρμόσετε συγκεντρωμένα, πλέον, τα μελλοντικά σας σχέδια.

  Advertisements

  Ωστόσο, αν σκοτώσατε επίτηδες μια χελώνα στον ύπνο σας, τότε να περιμένετε χαρές στο εγγύς μέλλον. Είστε σε καλό δρόμο για να ανταμειφθείτε και να αναγνωριστούν πλούσια οι προσπάθειες και οι θυσίες που έχετε κάνει στη ζωής σας.

  Ονειρεύεστε ότι κυνηγάτε μια χελώνα

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι κυνηγάτε μια χελώνα, το όνειρό σας αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει την τάση σας να αποφεύγετε τις υποχρεώσεις που απαιτούν πνευματική προσπάθεια.

  Ίσως χρειάζεται να δώσετε εξετάσεις ή να αναλάβετε δύσκολα έργα, τα οποία σας παιδεύουν εδώ και καιρό. Τα αποφεύγατε μέχρι τώρα και δεν έχετε αρκετή δύναμη να τα αντιμετωπίσετε ακόμα.

  Advertisements

  Όταν ψάχνετε για μια χελώνα ή την κυνηγάτε σε ένα όνειρο, μπορεί να υποδηλώνει ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με το γεγονός ότι αποφεύγετε τις τρέχουσες υποχρεώσεις και προβλήματά σας.

  Ονειρεύεστε μια μικρή χελώνα ή ένα μωρό χελώνα

  Ένα μωρό χελώνα σε ένα όνειρο συμβολίζει μια θετική αλλαγή στη ζωή σας. Αναμένονται αγώνες στο μέλλον, στους οποίους θα βγείτε νικητές και θα νιώσετε αναγεννημένοι μετά από τέτοια προσπάθεια.

  Παρότι αυτήν την περίοδο μάχεστε μόνοι και περνάτε δύσκολες και καθόλου ευχάριστες καταστάσεις, θα καταφέρετε να ξεπεράσετε ό,τι σας απασχολεί.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι πουλάτε μια χελώνα

  Αν ονειρευτείτε ότι πουλάτε μια χελώνα σε ένα όνειρο και νιώθετε ότι κάτι τέτοιο σας προκαλεί κάποια εσωτερική ανησυχία, τότε ορισμένα πράγματα στη ζωή σας δεν πάνε ακριβώς όπως τα περιμένατε.

  Αρχίζετε να νιώθετε ντροπή για λάθη που έχετε κάνει, και συνάμα υπάρχει κάτι ύποπτο στον τρόπο που δουλεύετε.

  Τέλος, δώστε προσοχή στα άτομα που έχουν την τάση να χειραγωγούν. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να καταχραστεί την εμπιστοσύνης σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια θυμωμένη χελώνα

  Εάν η χελώνα στο όνειρό σας ήταν θυμωμένη και έδειξε ξεκάθαρα το θυμό της, θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση για τη συμπεριφορά σας και ένα σημάδι ότι δεν είστε διατεθειμένοι να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους όταν το χρειάζονται.

  Εάν σας αρέσει να φροντίζετε τη δουλειά σας και να περνάτε τον χρόνο σας μόνοι σας, τότε αυτή η προειδοποίηση μπορεί να είναι σημαντική για εσάς. Μείνετε μακριά από τα άγχη που προέρχονται από κάθε τομέα της ζωής σας. Αυτή τη στιγμή χρειάζεστε ηρεμία και ένα μέρος που να σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς.

  Όμως, μια θυμωμένη χελώνα μπορεί, επίσης, να έχει θετικό νόημα, στην περίπτωση που στο όνειρο ο θυμός της κατευθύνθηκε απευθείας σε εσάς. Ωστόσο, μην χαλαρώνετε πολύ, αυτό το όνειρο μπορεί να φέρει και άλλα σύμβολα.

  Advertisements

  Εάν είστε επιρρεπείς στο να βοηθάτε υπερβολικά τους ανθρώπους γύρω σας, το όνειρό σας σημαίνει ότι αυτή τη φορά μπορεί να απογοητευτείτε. Δε θα καταφέρετε να βοηθήσετε κάποιον που έχει ανάγκη.

  Ακόμη, όταν ονειρεύεστε ότι κακοποιείτε μια χελώνα , πρόκειται για μια αντανάκλαση της αρνητικής σας στάσης απέναντι σε κάποιο άτομο.

  Ίσως ακόμα να αφορά στον τρόπο που συμπεριφέρονται οι άλλοι σε εσάς, υποδηλώνοντας συνάμα κάποια από τα χαρακτηριστικά σας (συνήθως πολύ ισχυρό εγώ και ναρκισσισμό).

  Advertisements

  Ο εγωισμός αποτελεί, γενικά, εμπόδιο, οπότε προσπαθήστε να συναναστραφείτε με άλλους, ακούστε τους και παραμείνετε υπομονετικοί μαζί τους.

  Τέλος, αυτού του είδους τα όνειρα φανερώνουν ότι περιτριγυρίζεστε από άτομα που θέλουν μόνο να επωφεληθούν από εσάς.

  Πρέπει να είστε σοφοί και να αξιολογείτε ποιους εμπιστεύεστε αυτή την περίοδο. Διαφορετικά, μπορεί να σας εκμεταλλευτούν και να απογοητευτείτε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια χελώνα που περπατά προς το μέρος σας

  Αν σε ένα όνειρο μια χελώνα πάει κατευθείαν προς το μέρος σας, το όνειρο σας υποδηλώνει ότι ένα πολύ κοντινό άτομο πηγαίνει προς το μέρος σας με σκοπό να σας τρομάξει.

  Παρόλο που μπορεί να νομίζετε ότι είστε γενναίοι, υπάρχει ακόμα μεγάλη πιθανότητα να τρομάξετε. Να είστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, δεν θέλετε να ζείτε με συνεχή φόβο!

  Ονειρεύεστε μια χελώνα που περπατά όρθια

  Σε περίπτωση που δείτε στον ύπνο σας μια χελώνα να περπατά όρθια, πρέπει να επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας ή να σταματήσετε κάποια έργα ή ενέργειες σας.

  Advertisements

  Δώστε προσοχή στις συνθήκες του ονείρου και τις περιοχές από τις οποίες περνά η χελώνα, διότι μπορεί να αναφέρονται σε έργα ή φάσεις που εσείς οι ίδιοι πρέπει να επιβραδύνετε στη ζωή.

  Ονειρεύεστε μια χελώνα στον κήπο

  Αν σε ένα όνειρο βρείτε μια μικρή χελώνα σε έναν κήπο, ο συμβολισμός του ονείρου σας υποδηλώνει έναν γνωστό ή φίλο που ακολουθεί τα βήματά σας και σας υποστηρίζει αληθινά.

  Ονειρεύεστε μια χελώνα να πετάει

  Αυτό το είδος ονείρου υποδηλώνει ότι χρειάζεστε απεγνωσμένα να αφήσετε τη ζώνη άνεσής σας, να βγείτε από αυτήν και να επιδοθείτε σε νέες περιπέτειες.

  Advertisements

  Υπάρχει κάτι που σχεδιάζετε να κάνετε εδώ και καιρό αλλά δεν έχετε το κουράγιο να το κάνετε; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή!

  Αυτό το όνειρο έχει έντονο συμβολισμό όσον αφορά την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα, για περιπέτειες και γεγονότα που μπορεί να είναι λυτρωτικά για εσάς.

  Ονειρεύεστε μια χελώνα γυρισμένη ανάσκελα

  Ένα όνειρο στο οποίο η χελώνα είναι γυρισμένη ανάσκελα και δεν μπορεί να επιστρέψει στα πόδια της συμβολίζει ένα συναισθηματικό ή σωματικό μπλοκάρισμα.

  Advertisements

  Αυτό το μπλοκάρισμα μπορεί να σχετίζεται με εσάς ή με ένα γεγονός που, κατά κάποιον τρόπο, παραλύει εσάς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.

  Είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσετε βοήθεια από τους φίλους σας. Ακόμη και ένα μικρό κίνητρο από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να σας επαναφέρει στα πόδια σας και να στρέψει τη ζωή σας προς το καλύτερο.

  Ονειρεύεστε ένα κέλυφος χελώνας

  Οι χελώνες, λόγω του κελύφους τους, αποτελούν συχνά σύμβολο της ανάγκης σας να προστατεύσετε την εσωτερική ροή των σκέψεών σας από τους άλλους. Το όνειρό σας αυτό φανερώνει, λοιπόν, ότι τη δεδομένη στιγμή κρύβεστε ενεργά από τους άλλους.

  Advertisements

  Μάλλον σας ενοχλεί ένα γυναικείο πρόβλημα που θα σας κάνει να κρυφτείτε από τους γύρω σας και να κολλήσετε στη ζώνη άνεσής σας. Παρόλα αυτά, μην ξεφεύγετε από την πραγματικότητα, παρότι νιώθετε ότι δεν έχετε το θάρρος να αντιμετωπίσετε τις τρέχουσες συνθήκες.

  Αν ονειρευτείτε ότι μια χελώνα επιστρέφει στη θάλασσα από την ακτή, τότε πρόκειται για σύμβολο της ανανέωσης της εσωτερικής σας ύπαρξης, ενώ αν ονειρευτείτε μια χρυσή χελώνα, σημαίνει ότι ξέρετε πώς να επικαλεστείτε τον πλούτο και την ευημερία σε όλους τους τομείς της ζωής.

  Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τον κίνδυνο και το να ονειρευτείτε μια κόκκινη χελώνα είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για εσάς. Προσέξτε τι συζητάτε με τους άλλους και τι μοιράζεστε μαζί τους.

  Advertisements

  Αν πάλι ονειρευτείτε μια πράσινη χελώνα, πρόκειται για ένα υπέροχο όνειρο. Αποτελεί σύμβολο της ευημερίας, της ανθεκτικότητας και της αντοχής σας. Το όνειρό σας υποδηλώνει τις θετικές και ζωηρές ιδιότητές σας, την ικανότητά σας να εμψυχώνετε και να διασκεδάζετε τους ανθρώπους γύρω σας.

  Τέλος, το να ονειρευτείτε μια μαύρη χελώνα είναι μέτρια καλός οιωνός, παρότι το μαύρο χρώμα συμβολίζει συνήθως δυσκολίες και έννοιες.