Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε τους γονείς σας;

  Τα όνειρα μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων. Μέσω αυτών μπορείτε να κατανοήσετε τους λόγους που έχετε συγκεκριμένα συναισθήματα ή αντιδράσεις για πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ένα όνειρο, που σίγουρα θα δούμε όλοι μας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, είναι εκείνο, στο οποίο θα εμφανιστεί ένας ή και οι δύο γονείς μας και θα μας πουν κάτι.

  Οι γονείς είναι εκείνοι που μας μεγαλώνουν και μας διδάσκουν τα περισσότερα πράγματα που ξέρουμε. Έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας, επομένως μπορεί συχνά να εμφανιστούν στα όνειρά μας. Το ερώτημα, όμως, είναι: τι σημαίνουν αυτά τα όνειρα;

  Ονειρεύεστε τους γονείς σας (Γενική έννοια)

  Το να ονειρευτείτε τη μητέρα ή τον πατέρα σας μπορεί να είναι και καλό και κακό σημάδι. Εξαρτάται από όσα ακριβώς συνέβησαν στο όνειρο και αν έχετε καλές ή κακές σχέσεις με τους γονείς σας.

  Advertisements

  Για παράδειγμα, θυμηθείτε πώς ήταν οι γονείς σας: Έμοιαζαν λυπημένοι ή χαρούμενοι; Σας επαινούσαν ή σας επέπλητταν; Έδειχναν υγιείς ή άρρωστοι; Σας χτύπησε κάποιος από τους δύο στο όνειρο;… (Το ίδιο ισχύει αν ονειρευτείτε τον πατριό ή τη θετή μητέρα σας).

  Όταν ονειρεύεστε τους γονείς σας, συχνά το όνειρο έχει να κάνει με κάποια οικογενειακή συγκέντρωση. Αυτό το όνειρο είναι σημάδι ότι πρέπει να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα άτομα που είναι σημαντικά για εσάς ή ότι είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από κάποιες «άρρωστες» σχέσεις στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι επισκέπτεστε τους γονείς σας

  Το να ονειρευτείτε ότι επισκέπτεστε τους γονείς σας μπορεί να είναι σημάδι ανανέωσης και εξέλιξης στη ζωή σας. Μπορεί να νιώθετε την ανάγκη να επανασυνδεθείτε με την οικογένειά σας ή να αισθάνεστε ενοχές, επειδή δεν τους αφιερώνετε αρκετό χρόνο.

  Advertisements

  Από την άλλη πλευρά, αν ονειρευτείτε ότι επισκέπτεστε τους γονείς σας και είναι άρρωστοι ή λυπημένοι, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στη ζωή σας που πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι σας επισκέπτονται οι γονείς σας, αυτό σημαίνει ότι καλωσορίζετε μια νέα φάση στη ζωή σας, μια νέα αρχή. Περάσατε δύσκολες στιγμές τελευταία και τώρα ήρθε η ώρα να αποδεχτείτε όσα συνέβησαν και να προχωρήσετε.

  Ονειρεύεστε ότι οι γονείς σας είναι ευτυχισμένοι

  Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας ευτυχισμένους, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Θα καταφέρετε να αποκτήσετε ό,τι θέλετε στη ζωή και να ζήσετε ειρηνικά και αρμονικά με τους άλλους.

  Advertisements

  Επίσης, αυτό το όνειρο προμηνύει υλική ευημερία στη ζωή. Ίσως να μην έχει επιτευχθεί ακόμη, αλλά σίγουρα θα έρθει.

  Από την άλλη, το να ονειρευτείτε τους γονείς σας να είναι λυπημένοι ή να κλαίνε μπορεί να ερμηνευτεί ως σημάδι ότι αισθάνεστε ένοχοι για κάποια από τα πράγματα που έχετε κάνει στη ζωή. Αφιερώστε λίγο χρόνο και σκεφτείτε τις αποφάσεις που έχετε πάρει και προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους να διορθώσετε τα προβλήματα που έχετε προκαλέσει.

  Ονειρεύεστε ότι μιλάτε στους γονείς σας

  Το να ονειρευτείτε ότι μιλάτε στους γονείς σας μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Μπορεί να αποτελεί σημάδι ελπίδας ή προειδοποίηση για αναζήτηση καθοδήγησης και συμβουλής για κάποιο θέμα. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι σας έχει συγκλονίσει μια κατάσταση στη ζωή σας και χρειάζεστε βοήθεια για να την ξεπεράσετε.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε τους γονείς σας αλλά δεν τους μιλάτε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε αόρατοι μπροστά τους ή ότι δεν ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν στη ζωή σας.

  Τέλος, αν ονειρευτείτε τους γονείς σας να σας επαινούν, το όνειρό σας αυτό αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας για αποδοχή και έγκριση, ιδιαίτερα από πρόσωπα «εξουσίας», όπως δασκάλους ή εργοδότες.

  Ονειρεύεστε τους γονείς σας να γελούν

  Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας να γελούν, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η ζωή σας. Είστε αισιόδοξοι για το μέλλον και ανυπομονείτε να δείτε τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας να κλαίνε, αυτό σημαίνει ότι νιώθετε θλίψη και απογοήτευση. Μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποια απώλεια ή άλλη δύσκολη κατάσταση, που σας έχει κάνει να αισθάνεστε απελπισμένοι.

  Ονειρεύεστε ότι σας επιπλήττουν οι γονείς σας

  Αν ονειρευτείτε ότι σας επιπλήττουν οι γονείς σας, σημαίνει ότι πρέπει να επαναξιολογήσετε τις πράξεις σας. Οδηγούν στη σωστή κατεύθυνση ή σας παρασύρουν;

  Αυτό το όνειρο είναι μια προειδοποίηση ότι δεν κάνετε το σωστό αυτή τη στιγμή. Ίσως είναι καλύτερο να κάνετε μια παύση και να προσπαθήσετε να βρείτε έναν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι οι γονείς σας σας φωνάζουν ή σας περιφρονούν, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που συνέβη πρόσφατα στη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η αποδοκιμασία τους στο όνειρο δικαιολογείται και σας αξίζει για κακά πράγματα που έχετε κάνει ή πει.

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να σας προτρέπει να αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας και να επανορθώσετε σε όσους έχετε πληγώσει.

  Ονειρεύεστε ότι κρύβεστε από τους γονείς σας

  Το να ονειρευτείτε ότι κρύβεστε από τους γονείς σας είναι ένα κοινό όνειρο και μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείτε να κρύψετε κάτι ή ότι επιθυμείτε να έχετε περισσότερη ελευθερία ή ανεξαρτησία.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι έχετε την επιθυμία να επαναστατήσετε ενάντια σε πρόσωπα εξουσίας, όπως για παράδειγμα τον εργοδότη σας ή το δάσκαλό σας.

  Τέλος, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι κάνατε κάποιο λάθος πρόσφατα και φοβάστε ότι θα το μάθουν όλοι.

  Ονειρεύεστε ότι τσακώνεστε με τους γονείς σας

  Αν ονειρευτείτε ότι μαλώνετε με τους γονείς σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε τις προσδοκίες άλλων. Με άλλα λόγια, σας δυσκολεύουν να είστε ο εαυτός σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας να σας χτυπούν ή να σας απειλούν, μπορεί να υποδηλώνεται καταπιεσμένος θυμός και απογοήτευση. Μπορεί να αισθάνεστε ότι σας φέρονται άδικα ή ότι οι άλλοι δεν σας δίνουν την ευκαιρία να αποδείξετε τον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε ότι κλέβετε από τους γονείς σας

  Αν ονειρευτείτε ότι κλέβετε κάτι από τους γονείς σας σημαίνει ότι νιώθετε αγανάκτηση και θυμό μαζί τους. Αν ονειρευτείτε ότι οι γονείς σας σάς έπιασαν να κλέβετε κάτι, αυτό συμβολίζει αισθήματα ενοχής και αμηχανίας για κάποια ενέργεια ή συμπεριφορά.

  Αν ονειρευτείτε ότι οι γονείς σας έκλεψαν κάτι από εσάς, τότε μάλλον εκμεταλλεύονται τη γενναιοδωρία σας και δεν εκτιμούν αρκετά τα πράγματα που κάνετε για αυτούς.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι οι γονείς σας είναι άρρωστοι

  Αν ονειρευτείτε ότι οι γονείς σας είναι άρρωστοι, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία τους ή ότι χρειάζονται βοήθεια σε κάποιον τομέα της ζωής τους. Σε αυτή την περίπτωση, δώστε περισσότερη προσοχή στις λεπτομέρειες του ονείρου και σε όσα συμβαίνουν σε αυτό.

  Αν ονειρευτήκατε ότι οι γονείς σας είναι υγιείς, συμβολίζει ότι είναι δυνατοί και θα προσφέρουν σταθερότητα στη ζωή σας. Μπορείτε, επίσης, να το εκλάβετε ως θετικό σημάδι που υποδηλώνει ότι είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

  Ονειρεύεστε τους γονείς σας να τσακώνονται

  Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας να τσακώνονται, μπορεί να βιώνετε κάποιο άγχος στη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε σαν κάτι να σας τραβάει σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις ή ότι δυσκολεύεστε να πάρετε μια σημαντική απόφαση.

  Advertisements

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, το να ονειρευτείτε ότι οι γονείς σας τσακώνονται μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που είπατε ή κάνατε. Μπορεί να τους πληγώσατε ή κάνατε κάτι που μετανιώσατε.

  Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας να προσβάλλουν ο ένας τον άλλο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει ένταση μεταξύ τους. Ίσως να πρόκειται για ένδειξη ότι χρειάζεται να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί ή να αντιμετωπίσουν κάποια ζητήματα.

  Ονειρεύεστε ότι οι γονείς σας σάς προσβάλλουν

  Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας να σας προσβάλλουν, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι διαφωνούν με κάποια απόφαση ή επιλογή σας. Μπορεί να έχουν απογοητευτεί από κάτι που συνέβη πρόσφατα και σας επικρίνουν στο όνειρό σας, ως αποτέλεσμα αυτής της απογοήτευσης.

  Advertisements

  Ίσως να συνέβη κάτι μεταξύ σας και να έχετε πληγώσει τα συναισθήματά τους ή το όνειρό αυτό αποτελεί ένδειξη ότι δεν εγκρίνουν τον τρέχοντα τρόπο ζωής σας και τις αποφάσεις που παίρνετε.

  Η ερμηνεία των ονείρων, στα οποία βλέπετε τους γονείς σας να προσβάλλουν το σύντροφό σας, δεν είναι πολύ περίπλοκη. Το όνειρο υποδηλώνει ότι επιτρέπετε στο σύντροφό σας να γίνει πιο σημαντικός από την οικογένειά σας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά οι γονείς σας σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό.

  Το να ονειρευτείτε ότι προσβάλλετε τους γονείς σας μπορεί να είναι σημάδι ασέβειας ή θυμού. Τέτοια όνειρα μπορεί να συνδέονται με την αίσθηση ότι σας έχουν φερθεί άδικα οι γονείς σας και ότι δεν έχετε λάβει την ίδια προσοχή, όπως τα αδέρφια σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι οι γονείς σας παίρνουν διαζύγιο

  Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας να παίρνουν διαζύγιο, είναι πιθανό να ανησυχείτε για τη σχέση τους και το μέλλον της οικογένειάς σας. Εάν είστε ενήλικας, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι βιώνετε κάποιο άγχος στον δικό σας γάμο και το συγκρίνετε με τη σταθερότητα της σχέσης των γονιών σας.

  Ονειρεύεστε ότι ξεφεύγετε από τους γονείς σας

  Αν ονειρευτείτε ότι τρέχετε μακριά από τους γονείς σας, είναι σημάδι ότι ανησυχείτε και θέλετε να απαλλαγείτε από την τρέχουσα κατάστασή σας. Ίσως νιώθετε παγιδευμένοι και θέλετε να απεγκλωβιστείτε και να έχετε περισσότερη ελευθερία.

  Από την άλλη πλευρά, το να ονειρευτείτε ότι σας κυνηγάει ένας θυμωμένος ή επιθετικός γονέας μπορεί να συμβολίζει συναισθήματα ενοχής ή ντροπής για κάτι που κάνατε πρόσφατα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας αποκηρύσσουν οι γονείς σας

  Το να ονειρευτείτε ότι οι γονείς σας σάς αποκηρύσσουν είναι ένα πολύ ανησυχητικό όνειρο και μπορεί να είναι σημάδι ότι αντιμετωπίζετε άλυτα ζητήματα, σχετικά με τη σχέση σας μαζί τους.

  Αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε απόρριψη από τους γονείς σας. Ίσως νιώθετε πως είναι απογοητευμένοι από εσάς ή θυμωμένοι για κάτι που κάνατε.

  Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι αυτό το όνειρο σηματοδοτεί την απώλεια ασφάλειας στη ζωή σας. Μπορεί να νιώθετε ότι δεν μπορείτε πλέον να βασίζεστε σε κανέναν και σε τίποτα. Εάν συμβαίνει αυτό, αυτό το όνειρο σας καλεί να γίνετε πιο ανεξάρτητοι και να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τη ζωής σας, ώστε να μην χρειάζεται να βασίζεστε στη βοήθεια και την υποστήριξη κανενός.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε τους γονείς σας νεκρούς

  Εάν δείτε ένα όνειρο, στο οποίο οι γονείς σας είναι νεκροί, μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να επανασυνδεθείτε ή να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί τους.

  Μπορεί ακόμη να σημαίνει ότι αισθάνεστε ένοχοι που δεν ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες τους ή ότι υπάρχουν άλυτα ζητήματα μεταξύ σας, που σας εμποδίζουν να προχωρήσετε στη ζωή. Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι έχετε παραμελήσει τη σχέση σας μαζί τους ή ότι δε τους δίνετε αρκετή προσοχή τον τελευταίο καιρό.

  Αν ονειρευτείτε ότι χάνετε απροσδόκητα τους γονείς σας είναι σημάδι ότι περνάτε κάποια ψυχική ταλαιπωρία ή ότι αισθάνεστε πως κινδυνεύετε. Μπορεί να νιώθετε κατάθλιψη ή μοναξιά ή να αμφισβητείτε τις επιλογές της ζωής σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε τους πεθαμένους γονείς σας

  Το να ονειρευτείτε τους αποθανόντες γονείς σας μπορεί να είναι μια εξαιρετικά συναισθηματική εμπειρία. Αυτό το όνειρο μπορεί να συνοδεύεται από συναισθήματα ενοχής, θυμού ή λύπης. Μάλλον σας λείπουν οι γονείς σας και θέλετε να τους ξαναδείτε ή αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που κάνατε ή δεν προλάβατε να κάνετε.

  Αν ονειρευτείτε τους πεθαμένους γονείς σας και νιώθετε ευτυχισμένοι, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε ήσυχοι με το θάνατό τους, ενώ αν ονειρευτείτε τους τάφους των γονιών σας, πρόκειται για ένδειξη θλίψης ή απώλειας στη ζωή σας.