Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε την αστυνομία;

  Είναι πιθανό όλοι μας κάποια στιγμή να δούμε όνειρα για την αστυνομία, οπότε δεν αποκλείεται να δείτε κι εσείς ένα τέτοιο όνειρο. Γιατί, όμως, μπορεί να δείτε στον ύπνο σας την αστυνομία; Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα όνειρα;

  Advertisements

  Γενικά, αν δεν είχατε ποτέ προβλήματα ή πάρε δώσε με τις αρχές, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε μπερδεμένοι ή τρομαγμένοι σε περίπτωση που δείτε την αστυνομία στον ύπνο σας. Αλλά μην ανησυχείτε – αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι σημαίνει το όνειρό σας και τι να κάνετε για αυτό.

  Ο συνηθέστερος λόγος εμφάνισης της αστυνομίας σε ένα όνειρό σας είναι επειδή έχετε κάνει ή υποψιάζεστε πως έχετε κάνει κάτι λάθος.

  Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι λόγοι εμφάνισης ενός τέτοιου ονείρου, ενώ η ερμηνεία τους εξαρτάται από όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας τη δεδομένη περίοδο και το πώς αισθανθήκατε όταν ξυπνήσατε μετά από το συγκεκριμένο όνειρο.

  Advertisements

  Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ότι σας συνέλαβε η αστυνομία, μπορεί να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε ένοχοι για κάτι ή ότι έχει συμβεί κάτι κακό, για το οποίο πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη.

  Ονειρεύεστε την αστυνομία (Γενική έννοια)

  Οι αστυνομικοί συχνά συμβολίζουν την εξουσία. Εκπροσωπούν το νόμο και διασφαλίζουν την τάξη , ώστε να είμαστε ασφαλείς. Επομένως, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε την αστυνομία, μπορεί να ερμηνευθεί ως επιθυμία για ασφάλεια και προστασία ή ως φόβος σύλληψης για κάτι που έχετε κάνει λάθος.

  Αν ονειρευτείτε ότι σας συλλαμβάνουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αισθάνεστε ενοχές για κάτι στη ζωή σας. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε πως κάποιος θα σας τιμωρήσει για τις πράξεις σας.

  Advertisements

  Το να ονειρευτείτε μια γυναίκα αστυνομικό είναι σημάδι ότι πρέπει να είστε πιο διεκδικητικοί στη ζωή σας ή ότι αισθάνεστε πως δεν λαμβάνετε αρκετή προσοχή από τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, όπως φίλους και μέλη της οικογένειας.

  Το να είστε διεκδικητικοί σημαίνει να έχετε το θάρρος να μιλάτε για τον εαυτό σας όποτε είναι απαραίτητο, αντί να είστε παθητικοί και να αφήνετε τους άλλους να σας εκμεταλλεύονται.

  Τέλος, όταν κάποιος δει στον ύπνο του αστυνομικούς να τον πυροβολούν, συνήθως σημαίνει ότι βιώνει κάποια σύγκρουση ή άγχος στην πραγματική του ζωή. Εάν βλέπετε τέτοιου είδους όνειρα σε τακτική βάση, ίσως είναι καιρός να αναλογιστείτε τη ζωή σας και να προσπαθήσετε να μάθετε τι προκαλεί αυτά τα συναισθήματα άγχους και ανησυχίας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο

  Το όνειρο, στο οποίο βλέπετε ένα περιπολικό, μπορεί να σημαίνει ότι είστε ανεύθυνοι και ότι θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα αν δε φερθείτε με περισσότερη υπευθυνότητα. Επίσης, το όνειρο αυτό μπορεί να σας καλεί να έρθετε σε επαφή με την πραγματικότητα και να πάψετε να ενεργείτε τόσο απερίσκεπτα.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι βρίσκεστε στο πίσω μέρος ενός περιπολικού, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε άβολα με την τρέχουσα κατάστασή σας και θέλετε να δραπετεύσετε. Ίσως νιώθετε παγιδευμένοι ή κατά κάποιον τρόπο περιορισμένοι και επιθυμείτε να εκφραστείτε πιο ανοιχτά.

  Τα φώτα της αστυνομίας στο όνειρό σας μπορεί να συμβολίζουν την ανάγκη να έχετε περισσότερη επίγνωση για όσα συμβαίνουν γύρω σας ή να σηματοδοτούν ένα πρόβλημα ή κίνδυνο που πλησιάζει.

  Advertisements

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι ένα ελικόπτερο της αστυνομίας αιωρείται από πάνω σας, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιος σας προσέχει και σας προστατεύει από οτιδήποτε κακό.

  Ονειρεύεστε ότι σας κυνηγάει η αστυνομία

  Το να σας κυνηγάει η αστυνομία είναι ένα κοινό όνειρο και μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε κάνει κάτι λάθος, ότι αισθάνεστε ένοχοι για κάτι ή ότι φοβάστε μήπως σας πιάσουν να κάνετε κάτι κακό. Ίσως ακόμα να υποδηλώνει πως σας κατατρέχουν οι δικοί σας φόβοι και ανησυχίες.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι τρέχετε να ξεφύγετε από την αστυνομία, αυτό σημαίνει ότι φοβάστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας. Προσπαθείτε να τα αποφύγετε τρέχοντας μακριά, ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστούν. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα, γιατί τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν, αλλά θα τα βρείτε πάλι μπροστά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κρύβεστε από την αστυνομία

  Αν ονειρευτείτε ότι κρύβεστε από την αστυνομία, αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε να κρυφτείτε από τα προβλήματά σας. Μπορεί να έχετε κάνει κάτι κακό ή λάθος και τώρα φοβάστε μήπως μπείτε σε μπελάδες.

  Αν δείτε ότι η αστυνομία καταφέρνει να σας βρει στο όνειρό σας, τότε μάλλον θα εκπλαγείτε από μια απρόσμενη αλλαγή στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι σας σταμάτησε η αστυνομία

  Αν ονειρευτείτε ότι σας σταμάτησε η αστυνομία, η ερμηνεία αυτού του ονείρου μπορεί να είναι διαφορετική, ανάλογα με το πλαίσιο του ονείρου. Η πιο προφανής ερμηνεία είναι ότι αισθάνεστε ένοχοι για κάτι και ανησυχείτε μήπως μπείτε σε μπελάδες.

  Advertisements

  Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας ή να κάνετε κάτι για αυτούς. Ίσως νιώθετε ότι κάποιος ή κάτι σας εμποδίζει να διεκδικήσετε τα όνειρά σας για το μέλλον.

  Αν ονειρευτείτε έναν αστυνομικό να σας κάνει ερωτήσεις, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε σίγουροι για την τρέχουσα κατάστασή σας ή για την πορεία της ζωής σας. Μπορεί να αισθάνεστε άβολα με κάτι που σας συμβαίνει.

  Τέλος, σε αυτό το όνειρο ο αστυνομικός θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει πρόσωπα εξουσίας, όπως γονείς, δασκάλους ή εργοδότες, που σας έπιασαν να κάνετε κάτι λάθος και θέλουν να το συζητήσουν μαζί σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ένας αστυνομικός σας απειλεί

  Αν ονειρευτείτε έναν αστυνομικό να σας απειλεί ότι θα σας συλλάβει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στη ζωή σας που πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό, αλλιώς θα γιγαντωθεί και θα είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσετε.

  Αν δείτε ότι σας παρενοχλεί ένας αστυνομικός, τότε μάλλον αισθάνεστε συναισθηματική και σωματική ανασφάλεια. Ίσως νιώθετε ότι κάποιος προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή και τις αποφάσεις σας.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε προβλήματα με κάποιον ανώτερό σας. Ίσως να είχατε πρόσφατα μια σύγκρουση με τον εργοδότη, το δάσκαλο ή τους γονείς σας και γι’ αυτό βλέπετε αυτό το όνειρο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε έναν αστυνομικό να σας χτυπάει

  Αν ονειρευτείτε έναν αστυνομικό να σας χτυπά, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε πως αδικήστε. Υπάρχει κάποιος στη ζωή σας που έχει εξουσία πάνω σας και τη χρησιμοποιεί για να σας αναγκάσει να κάνετε πράγματα που δε θέλετε να κάνετε.

  Ονειρεύεστε ότι σας συλλαμβάνει ένας αστυνομικός

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε έναν αστυνομικό να σας συλλαμβάνει, αυτό σημαίνει ότι σας στοιχειώνουν λάθη του παρελθόντος σας. Μπορεί να αισθάνεστε ενοχές για κάτι και αυτό υποσυνείδητα εκδηλώνεται στα όνειρά σας.

  Επίσης, θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο τιμωρείται για κάτι που έκανε, γεγονός που σας δημιουργεί ενοχές, επειδή σας θυμίζει παρόμοιες ενέργειες που έχετε κάνει στο παρελθόν.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε έναν αστυνομικό που συλλαμβάνει το σύντροφό σας, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση σας. Ίσως δεν είστε ευτυχισμένη σε αυτή και το όνειρο σας λέει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να επαναξιολογήσετε την κατάσταση από όλες τις πλευρές.

  Ονειρεύεστε ότι σας ψάχνει η αστυνομία

  Το να ονειρευτείτε ότι σας αναζητά η αστυνομία, αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά σας για πρόσωπα εξουσίας. Σας διακατέχει μια επαναστατική διάθεση και δοκιμάζετε τα όρια σας, από τι μπορείτε να ξεφύγετε.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι έχετε ενοχές για κάτι που κάνατε ή για κάτι που προσπαθείτε να κρατήσετε κρυφό από τους άλλους. Ακόμη ίσως συμβολίζει τα συναισθήματά σας σχετικά με τον έλεγχο και την κριτική που σας ασκείται από άλλους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι καλείτε την αστυνομία

  Αν ονειρευτείτε ότι καλείτε την αστυνομία, μπορεί να είναι σημάδι της επιθυμίας σας να προστατευτείτε από κάποιον με εξουσία. Αισθάνεστε ευάλωτοι ή ανασφαλείς και θέλετε να σας βοηθήσει κάποιος.

  Αν δείτε στον ύπνο σας ότι καλείτε την αστυνομία για κάτι που έκανε ένας γνωστός σας, τότε αυτό το όνειρο υποδηλώνει ότι κάποιος έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη σας ή σας απογοήτευσε με κάποιο τρόπο. Νιώθετε προδομένοι από αυτό το άτομο και θέλετε να τιμωρηθεί για τις πράξεις του.

  Ονειρεύεστε ότι ένας αστυνομικός σας αναγκάζει να κάνετε κάτι

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι ένας αστυνομικός σας αναγκάζει να κάνετε κάτι, είναι σημάδι ότι έχετε κάνει πράγματα στη ζωή σας, που δε θα έπρεπε να είχατε κάνει. Ίσως αναγκαστήκατε να λειτουργήσετε έτσι εξαιτίας πιέσεων τρίτων, ,όπως για παράδειγμα, του εργοδότη σας ή του δασκάλου σας.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο σας λέει να ορθώσετε το ανάστημά σας και να λέτε ένα δυνατό “Όχι!” όταν δε θέλετε να κάνετε κάτι. Μην αφήνετε τους άλλους να σας εκμεταλλεύονται.

  Ονειρεύεστε επιθετικούς αστυνομικούς

  Το να ονειρευτείτε έναν επιθετικό αστυνομικό απέναντί σας είναι σημάδι ότι σύντομα θα βιώσετε μια κατάσταση στη ζωή σας, όπου θα χρειαστεί να είστε προετοιμασμένοι να αντιπαρατεθείτε με πρόσωπα εξουσίας.

  Ονειρεύεστε ότι τσακώνεστε με την αστυνομία

  Αν δείτε ότι τσακώνεστε με την αστυνομία στο όνειρό σας, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας. Ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους ανωτέρους σας, όπως δασκάλους ή εργοδότες. Είναι πιθανό να νιώθετε πως ασκούν υπερβολικό έλεγχο στη ζωή σας, γεγονός που σας κάνει να επαναστατείτε.

  Advertisements

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε πως κάποιοι άνθρωποι στη ζωή σας καταχρώνται τη δύναμη που τους παρέχει η θέση τους και θα θέλατε να τους σταματήσετε, αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε.

  Ονειρεύεστε ότι είστε αστυνομικός

  Αν ονειρευτείτε ότι είστε αστυνομικός, είναι ένδειξη της επιθυμίας σας για σταθερότητα και τάξη στη ζωή σας. Ίσως νιώθετε την ανάγκη να αναλάβει κάποιος άλλος τις ευθύνες σας και να πραγματοποιήσει τις ανάγκες και επιθυμίες σας.

  Ακόμη, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να φανερώνει τον πόθο σας για εξουσία. Επιθυμείτε να βρεθείτε σε μία θέση εξουσίας, οπότε θα είναι ξεκάθαρη η ανωτερότητά σας έναντι των άλλων ανθρώπων.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι φοράτε αστυνομική στολή

  Αν ονειρευτείτε ότι φοράτε αστυνομική στολή, το όνειρό σας αυτό αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να γίνετε πρότυπο ή να σας θεωρούν υπεύθυνα άτομα. Επίσης, επιθυμείτε να αναλάβετε την ευθύνη όσων έχουν ανάγκη και να βοηθήσετε στα προβλήματά τους.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να συμβολίζει την πεποίθησή σας πώς πρέπει να σας σέβονται για τη γνώση και τη σοφία σας.

  Ονειρεύεστε ένα διεφθαρμένο αστυνομικό

  Η αστυνομία θεωρείται προστάτης της κοινωνίας, όμως είναι αλήθεια πως υπάρχουν και διεφθαρμένοι αστυνομικοί, που καταχρώνται την εξουσία που τους δίνει η θέση τους. Αν ονειρευτείτε έναν διεφθαρμένο αστυνομικό, θα μπορούσε να συμβολίζει το φόβο σας έναντι κάποιου που καταχράται τη δική του εξουσία εις βάρος σας.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο θα μπορούσε, επίσης, να αντιπροσωπεύει συναισθήματα αδικίας ή εξαπάτησης από κάποιον ανώτερό σας. Αισθάνεστε πώς πρέπει να αντεπιτεθείτε, για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε ότι σας μιλάει ένας αστυνομικός

  Αν ονειρευτείτε έναν αστυνομικό να σας μιλάει, αυτό σημαίνει ότι κάποιος νοιάζεται για την ευημερία σας. Είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος κίνδυνος γύρω σας, όμως κάποιος έχει αναλάβει την ευθύνη να σας προσέχει κα να σας προστατεύσει από αυτόν.

  Ονειρεύεστε ότι σας βοηθά η αστυνομία

  Οι αστυνομικοί είναι εκείνοι που θεωρητικά μπορούν να μας προστατεύσουν από τον κίνδυνο, οπότε αν τους δούμε στο όνειρό μας είναι πιθανό να αισθανόμαστε ανασφάλεια ή φόβο.

  Advertisements

  Αν δείτε στον ύπνο σας ότι σας βοηθά η αστυνομία, μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε αβοήθητοι και θέλετε να αναλάβει κάποιος άλλος την ευθύνη να σας καθοδηγήσει. Εναλλακτικά, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι ή ανασφαλείς και χρειάζεστε προστασία.

  Αν ονειρευτείτε ότι χρειάζεστε βοήθεια αλλά η αστυνομία δε σας βοηθά, τότε μάλλον υπάρχει κάποιος στο χώρο εργασίας σας που δεν ολοκληρώνει σωστά τα καθήκοντά του. Η συμπεριφορά αυτή σας αναγκάζει να κάνετε εσείς περισσότερα πράγματα από όσα ορίζει η περιγραφή της θέσης σας.

  Τέλος, το όνειρο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σας έχει εγκαταλείψει ένα πρόσωπο που ήταν πάντα κοντά σας, έτοιμο να σας βοηθήσει.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια αστυνομική ανάκριση

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε τη διεξαγωγή μιας ανάκρισης, μπορεί να είναι πολύ τρομακτικά και ενοχλητικά. Αυτά τα όνειρα μπορεί να αντιπροσωπεύουν την πίεση που νιώθετε να μοιραστείτε πληροφορίες για τον εαυτό σας ή για άλλους, παρά τη θέλησή σας.

  Εάν δείτε πως ανακρίνεστε από την αστυνομία, είναι πιθανό να αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που συνέβη στο παρελθόν σας. Εάν η ανάκριση οδηγήσει στη σύλληψή σας, τότε ίσως αντιμετωπίσετε συνέπειες για πράξεις που έχετε κάνει.

  Εάν δείτε ότι κάποιος άλλος ανακρίνεται, τότε μπορεί να σημαίνει ότι αμφισβητείτε την αφοσίωση κάποιου στη ζωή σας. Ίσως νιώθετε ότι ο σύντροφός σας σάς απατά ή ότι σας λέει ψέματα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ομολογείτε το έγκλημά σας στην αστυνομία

  Το να ονειρευτείτε ότι ομολογείτε τα εγκλήματά σας είναι σημάδι ότι κάνατε μεν κάποιο λάθος, αλλά είστε έτοιμοι να το παραδεχτείτε, να αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας και να υποστείτε τις συνέπειες.

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι εδώ και καιρό κρατούσατε κάτι κρυφό και πλέον είστε επιτέλους έτοιμοι να μοιραστείτε αυτό το μυστικό με άλλους.

  Ονειρεύεστε ότι η αστυνομία σας σώζει από κάτι

  Αν ονειρευτείτε ότι σας σώζει ένας αστυνομικός από μια δύσκολη κατάσταση, αυτό σημαίνει ότι θα λύσετε τα προβλήματά σας ή ότι θα γλυτώσετε μια κακή ή καταστροφική κατάσταση.

  Advertisements

  Το όνειρο αυτό είναι, επίσης, πιθανό να αντιπροσωπεύει την ανάγκη σας για προστασία στην πραγματική σας ζωή. Μπορεί να αισθάνεστε ευάλωτοι και, επομένως, χρειάζεστε μία χείρα βοηθείας για να αισθάνεστε ασφαλείς.

  Ονειρεύεστε ότι ένας αστυνομικός σας επιπλήττει

  Αν ονειρευτείτε έναν αστυνομικό να σας επιπλήττει, αυτό σημαίνει ότι είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας ή με τους άλλους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή αισθάνεστε ενοχές για κάτι. Ίσως, όμως, είναι καιρός να συγχωρήσετε τον εαυτό σας…

  Σε περίπτωση που δείτε στο όνειρό σας ότι ένας αστυνομικός σας επαινεί, αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειές σας θα στεφθούν με επιτυχία. Θα κερδίσετε τον θαυμασμό των άλλων και θα λάβετε την προσοχή που σας αξίζει.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ένας αστυνομικόςσας πιάνει επ΄ αυτοφώρω, ενώ κάνετε ένα έγκλημα

  Αν δείτε στο όνειρό σας ότι σας πιάνει ένας αστυνομικός, ενώ κάνετε ένα έγκλημα, αυτό σημαίνει ότι θα σας πιάσουν να κάνετε κάτι λάθος ή ότι υπάρχει κάτι, για το οποίο λέτε ψέματα.

  Ονειρεύεστε ένα αστυνομικό τμήμα

  Αν ονειρευτείτε ένα αστυνομικό τμήμα, αυτό σημαίνει ότι βιώνετε μια στρεσογόνα περίοδο και για το λόγο αυτό, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους γύρω σας.

  Αν δείτε ότι σας συλλαμβάνουν και σας πηγαίνουν σε ένα αστυνομικό τμήμα, τότε ίσως αισθάνεστε ανασφάλεια και άγχος για κάποια κατάσταση στη ζωή σας.

  Advertisements

  Τέλος, σε περίπτωση που δείτε ότι βρίσκεστε σε ένα αστυνομικό τμήμα και δε μπορείτε να βρείτε την έξοδο, μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε βοήθεια για να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση, που πιθανώς έχει ξεφύγει από το έλεγχό σας.