Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε την αγάπη;

  Η αγάπη ίσως να είναι η πιο ισχυρή δύναμη στη γη. Όμως, τι είναι αυτό που την καθιστά τόσο διαδεδομένη στο υποσυνείδητό μας;

  Advertisements

  Έχετε δει ποτέ ένα όνειρο, στο οποίο περπατούσατε σε μια παραλία με τον αγαπημένο σας ή τρέχατε μαζί μέσα σε καταπράσινα χωράφια χέρι-χέρι; Ή μήπως ονειρευτήκατε πως ήσασταν παγιδευμένοι σε μια κακή σχέση, αδυνατώντας να βρείτε έναν τρόπο να αποχωρήσετε από αυτή με ασφάλεια; Μήπως είδατε ότι σας εγκατέλειψε ή σας απάτησε ο σύντροφός σας;

  Όλα αυτά τα όνειρα δεν είναι τυχαία – όλα έχουν κάτι κοινό: Όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη (ή την έλλειψή της).

  Τα όνειρα για την αγάπη συχνά προκύπτουν όταν κατακλυζόμαστε από συναισθήματα θλίψης ή ενθουσιασμού. Εάν βιώσατε πρόσφατα την απώλεια ενός αγαπημένου σας προσώπου ή έναν χωρισμό, είναι φυσιολογικό τα όνειρά σας να αντικατοπτρίζουν αυτά τα συναισθήματα.

  Advertisements

  Τα όνειρα που περιλαμβάνουν ερωτευμένους είναι πιθανό να συνδέονται με τα θέλω και τις επιθυμίες σας. Για παράδειγμα, αν σας ελκύει κάποιος δεσμευμένος ή που δε σας βλέπει ερωτικά, είναι λογικό να βλέπετε όνειρα για το συγκεκριμένο άτομο.

  Από την άλλη πλευρά, εάν μόλις γνωρίσατε κάποιο πρόσωπο και έχετε έντονα συναισθήματα για αυτόν ή αυτήν, είναι επίσης πιθανό να εμφανιστεί στα όνειρά σας, λόγω αυτών των συναισθημάτων.

  Ονειρεύεστε την αγάπη (Γενική έννοια)

  Τα όνειρα για την αγάπη είναι πολύ κοινά και μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτικά. Μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα για τις τρέχουσες σχέσεις μας και να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας.

  Advertisements

  Η αγάπη είναι ένα ισχυρό συναίσθημα και τα όνειρα για αυτή συχνά αντικατοπτρίζουν τις εμπειρίες μας στην αγάπη. Τα όνειρα αυτά μπορούν να μας προκαλέσουν συναισθήματα πάθους, λαγνείας, λαχτάρας και στοργής.

  Ακόμη, τα όνειρα για την αγάπη μπορεί να αντικατοπτρίζουν φόβους για το μέλλον των σχέσεών σας ή των συναισθημάτων τρίτων προς το πρόσωπό σας. Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ότι ο σύντροφός σας σάς απατά ή σας εγκαταλείπει για κάποιον άλλο, μπορεί να είναι σημάδι ότι ανησυχείτε για όσα συμβαίνουν στην πραγματική σας ζωή.

  Το να ονειρευτείτε ότι είστε ερωτευμένοι με κάποιον που δεν σας αγαπά, σημαίνει ότι αναζητάτε την αναγνώριση και την αποδοχή των άλλων. Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να σας προειδοποιεί να μην προσπαθείτε τόσο σκληρά να ευχαριστήσετε άλλους ανθρώπους, αλλά να νοιάζεστε περισσότερο για τον εαυτό σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι εκφράζεστε την αγάπη σας

  Έχετε ονειρευτεί ποτέ ότι εκφράζετε την αγάπη σας στο όνειρό σας; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Το να ονειρευτείτε ότι εκφράζετε την αγάπη σας είναι ένα κοινό θέμα ονείρων και μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα.

  Καταρχάς, σημαίνει ότι βελτιώνετε τον τρόπο που εκφράζετε την προσωπικότητα και τα συναισθήματά σας. Σε περίπτωση που φοβάστε να εκφράσετε την αγάπη σας σε κάποιον, αυτό το όνειρο μπορεί να σας καλεί να ξεπεράσετε το φόβο σας και να κάνετε το πρώτο βήμα.

  Αν ονειρευτείτε ότι εκφράζετε την αγάπη σας σε κάποιον και η ανταπόκριση είναι θετική, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε την αγάπη και τη στοργή των άλλων. Από την άλλη πλευρά, αν βιώνετε απόρριψη ή αδιαφορία όταν προσπαθείτε να εκφράσετε την αγάπη σας σε άλλους, τότε μάλλον αντιμετωπίζετε προβλήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

  Advertisements

  Τέλος, το να ονειρευτείτε ότι εκφράζετε την αγάπη σας μπορεί να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε μοναξιά ή κατάθλιψη και αναζητάτε συντροφιά ή στοργή.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος εκφράζει την αγάπη του σε εσάς

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος εξομολογείται την αγάπη του στο πρόσωπό σας, αυτό σημαίνει ότι θα εκπληρωθούν οι ενδόμυχες επιθυμίες σας. Εάν το άτομο του ονείρου σας είναι ο νυν σύντροφός σας και σας λέει ότι σας αγαπάει, τότε μάλλον το άτομο αυτό είναι πραγματικά το κατάλληλο για εσάς.

  Σε περίπτωση που το πρόσωπο του ονείρου σας είναι κάποιος που σας έχει πληγώσει στο παρελθόν, τότε αυτό το όνειρο υποδηλώνει πως έχετε συγχωρήσει αυτόν τον άνθρωπο για ό,τι σας έχει κάνει και ότι σας έχει αποδείξει πως αξίζει τη συγχώρεση σας. Ίσως προσπαθεί να κερδίσει ξανά την αγάπη σας και να αναζωπυρώσει μια παλιά φλόγα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι είστε σε σχέση

  Αν ονειρευτείτε ότι είστε σε σχέση, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε μόνοι και χρειάζεστε κάποιον να μοιραστείτε τη ζωή σας μαζί του. Επίσης, σημαίνει πως πρέπει να περάσετε περισσότερο χρόνο με φίλους, οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα.

  Ακόμη, εάν ονειρευτείτε ότι είστε σε σχέση με κάποιον που δε είναι του τύπου σας ή με κάποιον δεσμευμένο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είστε απογοητευμένοι από την ερωτική σας ζωή.

  Ονειρεύεστε ότι είστε ερωτευμένοι με έναν φίλο

  Αν ονειρευτείτε ότι είστε ερωτευμένοι με έναν φίλο, αυτό σημαίνει ότι επιθυμείτε να έρθετε πιο κοντά με αυτό το άτομο. Ίσως ακόμα να νιώθετε κάποια έλξη για αυτόν, αλλά δεν είναι ακόμα πολύ ξεκάθαρο.

  Advertisements

  Επίσης, μπορεί να σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας επειδή φοβάστε την απόρριψη ή ότι μπορεί να παρεξηγηθείτε.

  Ονειρεύεστε ότι ερωτεύεστε

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι ερωτεύεστε, μπορεί να σημαίνει ότι λειτουργείτε με την καρδιά και όχι με το νου σας. Μπορεί να αφήνετε τα συναισθήματα να θολώνουν την κρίση σας ή να ενεργείτε χωρίς να σκεφτείτε πρώτα τα πράγματα.

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε ανασφάλεια στην τρέχουσα σχέση σας ή με τον εαυτό σας γενικά. Σε αυτή την περίπτωση, το όνειρο σας καλεί να προσπαθήσετε να ανεβάσετε την αυτοεκτίμησή σας, ώστε να αισθανθείτε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και λιγότερο εξαρτημένοι από τους άλλους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι είστε ερωτευμένοι με ένα μέλος της οικογένειάς σας

  Το να ονειρευτείτε ότι είσαι ερωτευμένοι με ένα μέλος της οικογένειάς σας μπορεί να είναι ευχάριστο και ενοχλητικό συνάμα. Το όνειρο αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα με το συγκεκριμένο άτομο και αποτελεί τρόπο εκτόνωσης των συναισθημάτων σας.

  Εάν ονειρεύεστε συχνά ότι είστε ερωτευμένοι με ένα μέλος της οικογένειάς σας, είναι πιθανό να σας λείπει κάτι από τη ζωή σας ή να εκλαμβάνετε κάτι λάθος στις σχέσεις σας γενικά.

  Ονειρεύεστε ότι είστε ερωτευμένοι με έναν άγνωστο

  Το να ονειρευτείτε ότι είστε ερωτευμένοι με έναν άγνωστο είναι ένα κοινό όνειρο. Μπορεί να ερμηνευτεί ως έλξη προς κάποιον που προέρχεται από άλλο υπόβαθρο, κουλτούρα ή πολιτισμό.

  Advertisements

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι νιώθετε ερωτευμένοι με έναν άγνωστο, συνηθίζονται σε περίπτωση που έχετε περάσει από πολλά προβλήματα σχέσεων και ξεκινάτε ξανά τη ζωή ή την καριέρα σας. Το όνειρο μπορεί να σας καλεί να κάνετε μια καινούργια αρχή και να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, που θα φέρουν νέες ευκαιρίες στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι είστε τρελά ερωτευμένοι με το σύζυγό σας

  Το να ονειρευτείτε ότι είστε τρελά ερωτευμένοι με το σύζυγό σας είναι ένα όνειρο που συμβολίζει τα ρομαντικά σας συναισθήματα απέναντι στο σύντροφό σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι βιώνετε μια βαθιά και παθιασμένη σχέση μαζί του ή φανερώνει πόσο σημαντικός είναι για εσάς.

  Αν ονειρευτείτε ότι είστε τρελά ερωτευμένοι με κάποιον άλλο – και όχι το σύζυγό σας – αυτό μπορεί να προμηνύει απιστία ή προδοσία.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι απολαμβάνετε την παρέα του αγαπημένου σας

  Το να απολαμβάνετε την παρέα του αγαπημένου σας σημαίνει ότι είστε καλά ισορροπημένοι και ευτυχισμένοι στη ζωή. Έχετε έναν καλό σύντροφο, που σας υποστηρίζει και σας φροντίζει. Το όνειρο αυτό αντιπροσωπεύει, επίσης, τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη σας στη ζωή.

  Ονειρεύεστε ότι κλαίτε από αγάπη

  Βλέπετε ότι κλαίτε από αγάπη για κάποιον στο όνειρό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, πρόκειται για σημάδι ότι βιώνετε ένα έντονο αίσθημα στοργής στην καρδιά σας, το οποίο σύντομα θα εξωτερικεύσετε.

  Η ερμηνεία παραμένει ίδια, είτε το άτομο που ονειρεύεστε είναι κάποιος που έχετε γνωρίσει πρόσφατα ή κάποιος που γνωρίζετε εδώ και πολύ καιρό.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αγαπάτε εμμονικά κάποιον

  Αν ονειρευτείτε ότι αγαπάτε εμμονικά κάποιον, αυτό είναι σημάδι βαθιών και δυνατών συναισθημάτων για το άτομο του ονείρου σας. Είναι τόσο έντονα τα συναισθήματά σας, που θέλετε να τα μοιραστείτε με τον ενδιαφερόμενο το συντομότερο.

  Ακόμη, το να ονειρευτείτε ότι βιώνετε μια εμμονική αγάπη μπορεί να είναι προειδοποίηση ότι τα συναισθήματά σας ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν ανταποκρίνεται όπως θα θέλατε, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μεταξύ σας σχέση ή στις σχέσεις σας με άλλους, που αποδοκιμάζουν τις ενέργειές σας προς το συγκεκριμένο άτομο.

  Ονειρεύεστε ένα ερωτευμένο ζευγάρι

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ένα ερωτευμένο ζευγάρι, μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας. Ίσως είναι καιρός να τερματίσετε μια σχέση ή να ξεκινήσετε μια νέα.

  Advertisements

  Εάν το ζευγάρι δείχνει χαρούμενο και στοργικό, αυτό σημαίνει ότι η σχέση σας θα ευημερήσει. Αν το ζευγάρι φαινόταν απόμακρο και δυστυχισμένο, τότε προμηνύονται προβλήματα στη σχέση σας

  Ονειρεύεστε μια αγάπη άνευ ανταπόκρισης

  Το να ονειρευτείτε μια αγάπη άνευ ανταπόκρισης είναι σημάδι του εσωτερικού σας πόνου και δυσαρέσκειας. Μπορεί να νιώθετε μοναξιά και χωρίς αγάπη στην πραγματική ζωή. Ίσως ακόμα να αναζητάτε στοργή και αποδοχή.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι με την αρνητική σας στάση και την εχθρική σας συμπεριφορά διώχνετε τους ανθρώπους από κοντά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι συναντάτε κάποιον που είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σας

  Αν έχετε ήδη βρει την αδελφή ψυχή σας και νιώθετε βαθιά συνδεδεμένοι με το άτομο αυτό, τότε το όνειρό σας μπορεί να είναι σημάδι ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι στη σχέση σας, καθιστώντας την ακόμα πιο δυνατή.

  Εάν το πρόσωπο του ονείρου είναι κάποιος που γνωρίζετε στην πραγματική ζωή, τότε κάτι συναρπαστικό πρόκειται να σας συμβεί. Αυτό θα μπορούσε να αφορά σε μια νέα δουλειά, μια προαγωγή ή μια νέα φιλία, που θα φέρει μεγάλη χαρά στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι δεν είστε σε μια ξεκάθαρη ερωτική σχέση

  Αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Τις περισσότερες φορές, όμως, υποδηλώνει πως δεν είστε ικανοποιημένοι στην τρέχουσα σχέση σας. Μπορεί να νιώθετε ότι η σχέση δεν οδηγεί πουθενά ή ότι δε λαμβάνετε την προσοχή ή τη στοργή που χρειάζεστε από το σύντροφό σας.

  Advertisements

  Από την άλλη, είναι πιθανό να υπάρχουν άλλα προβλήματα στη ζωή σας, που επηρεάζουν αρνητικά τη σχέση σας. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ίσως είναι καιρός να επικοινωνήσετε ειλικρινά τι συμβαίνει στη ζωή σας και τι θέλετε και οι δύο από τη σχέση σας.

  Ονειρεύεστε ότι οι γονείς σας είναι ερωτευμένοι

  Αν ονειρευτείτε τους γονείς σας ερωτευμένους, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι θέλετε να ζήσετε παρόμοιο είδος αγάπης κι εσείς. Επιθυμείτε να μπορείτε να ξεπεράσετε καταστάσεις που σας πλήγωσαν και να είστε σε θέση να εμπιστευθείτε ξανά τους άλλους.

  Εάν δείτε στο όνειρό σας τους γονείς σας να μαλώνουν, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε οικογενειακά προβλήματα ή ζητήματα με το σύντροφό σας. Αισθάνεστε πως σας έχουν μπλέξει χωρίς να φταίτε και θέλετε να πάψουν να τσακώνονται τόσο πολύ.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι είστε άπιστοι

  Το να είστε άπιστοι σε ένα όνειρο σημαίνει ότι είστε κατά κάποιον τρόπο άπιστοι και στην πραγματικότητα. Μπορεί να έχετε συναισθήματα για ένα άλλο άτομο ή να έχετε μπει σε πειρασμό να προσεγγίσετε κάποιον ερωτικά.

  Εάν ονειρευτείτε ότι έχετε σχέση με κάποιον παντρεμένο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δε σας ικανοποιεί η τρέχουσα σχέση σας και ότι αξίζετε περισσότερα στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε έρωτα

  Το να κάνετε έρωτα αποτελεί έκφραση οικειότητας και στοργής μεταξύ δύο ανθρώπων.

  Advertisements

  Εάν ονειρευτείτε ότι κάνετε έρωτα με κάποιον μπορεί να πρόκειται για αντανάκλαση της σεξουαλικής σας επιθυμίας ή της επιθυμίας σας για μια σχέση. Ακόμη, ο έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων μπορεί να αντιπροσωπεύει την ένωση δύο ανθρώπων ή δύο πραγμάτων μεταξύ τους.

  Σε περίπτωση που δείτε ότι κάνετε έρωτα στο όνειρό σας με κάποιον που δεν είναι ο σύντροφός σας, τότε αυτό το όνειρο θα μπορούσε να υποδηλώνει μια μυστική έλξη ή επιθυμία να γνωρίσετε ένα νέο πρόσωπο.