Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε σκουλήκια;

  Η πιο κοινή εξήγηση για την εμφάνιση οποιουδήποτε ονείρου, συμπεριλαμβανομένων των ονείρων για σκουλήκια, είναι ότι αποτελούν σημάδι του υποσυνειδήτου σας, που προσπαθεί να σας πει κάτι.

  Advertisements

  Όλα όσα βλέπουμε στα όνειρά μας, περιλαμβάνουν συμβολισμούς, που μπορεί να μας πούνε πράγματα για τη ζωή μας. Για παράδειγμα, τα όνειρα για σκουλήκια μπορεί να προκληθούν λόγω στρες και άγχους. Όσο πιο αγχωμένοι είστε, τόσο πιθανότερο είναι να έχετε εφιάλτες με σκουλήκια.

  Τα σκουλήκια μπορεί να αντιπροσωπεύουν πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων του φόβου, της απληστίας και της ασθένειας. Υπάρχουν, επίσης, πολλά διαφορετικά είδη ονείρων αυτού του είδους. Σε κάποια όνειρα τα σκουλήκια μπορεί να σέρνονται κάτω από το δέρμα σας, ενώ σε κάποια άλλα να τα βλέπετε στο φαγητό σας. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου κάποιοι βλέπουν στον ύπνο τους ότι τρώνε σκουλήκια…

  Εξαιτίας των διαφόρων τύπων ονείρων για σκουλήκια, καθώς και για την πληθώρα των ερμηνειών που τα αφορούν, ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με τα πιο κοινά όνειρα για σκουλήκια, μαζί με την εξήγηση για την εμφάνισή τους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε σκουλήκια (Γενική έννοια)

  Το να ονειρευτείτε σκουλήκια περιλαμβάνει μια ποικιλία διαφορετικών σημασιών, ανάλογα με το πλαίσιο του ονείρου.

  Γενικά, το να βλέπετε σκουλήκια στα όνειρα θεωρείται αρνητικό σημάδι. Μπορεί να ντρέπεστε για κάτι που έχετε κάνει ή να νιώθετε ενοχές για κάποιο γεγονός της ζωής σας.

  Σε κάποιους πολιτισμούς τα σκουλήκια συνδέονται, επίσης, με την κατάθλιψη, μια κατάσταση που θα μπορούσε να εξηγήσει το λόγο που εμφανίζονται στα όνειρά σας. Σε αυτή την περίπτωση, το συγκεκριμένο όνειρο σας καλεί να μιλήσετε σε κάποιον για τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας.

  Advertisements

  Το να ονειρευτείτε σκουλήκια μέσα στο δέρμα σας είναι σημάδι απιστίας ή προδοσίας. Μπορεί να νιώθετε ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο έχει προδώσει την εμπιστοσύνη σας και δεν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί η σχέση σας.

  Ακόμη, το να βλέπετε σκουλήκια να σέρνονται στο δέρμα σας δείχνει ότι είστε δυστυχισμένοι σε μια σχέση σας και αδυνατείτε να εκφράσετε αυτή τη θλίψη. Πιθανώς, να αισθάνεστε παραμελημένοι από κάποιον που θα έπρεπε να σας φροντίζει.

  Από την άλλη πλευρά, τα όνειρα για σκουλήκια μπορεί να έχουν και μια θετική ή ουδέτερη σημασία. Για παράδειγμα, ο μεταξοσκώληκας είναι σύμβολο των δημιουργικών και καλλιτεχνικών δυνατοτήτων μας. Αν ονειρευτείτε, λοιπόν, αυτά τα πλάσματα σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνότερα τη φαντασία σας, διότι θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

  Advertisements

  Τέλος, αν δείτε γαιοσκώληκες στο όνειρό σας, μπορεί να υπάρχουν κάποια ζητήματα στη ζωή σας, τα οποία είναι καλύτερο να τα αγνοήσετε. Ωστόσο, αν δείτε τους γαιοσκώληκες να βγαίνουν από το έδαφος, αυτό αποτελεί ένδειξη επερχόμενων αλλαγών στη ζωή σας, τις οποίες δε μπορείτε να ελέγξετε.

  Ονειρεύεστε ότι πατάτε ένα σκουλήκι

  Αν ονειρευτείτε ότι πατάτε ένα σκουλήκι, σημαίνει ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με την τρέχουσα κατάστασή σας και θέλετε να την αλλάξετε.

  Εάν δείτε ότι πατήσατε το σκουλήκι τυχαία, τότε μάλλον αισθάνεστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με τη ζωή σας και θέλετε απαλλαγείτε από αυτό το «χάλι». Ίσως ακόμη να νιώθετε κολλημένοι ή παγιδευμένοι στην τρέχουσα κατάστασή σας και συνάμα καταβεβλημένοι από τα συναισθήματα που συσσωρεύονται μέσα σας. Χρειάζεστε μια διέξοδο…

  Advertisements

  Αν θεωρείται ατύχημα το γεγονός ότι πατήσατε το σκουλήκι στο όνειρό σας, τότε σημαίνει πως γενικά προσπαθείτε να καλύψετε τα λάθη σας. Μπορεί, επίσης, να νιώθετε ότι τιμωρείστε για κάτι που δεν κάνατε.

  Ονειρεύεστε ότι βρίσκετε ένα σκουλήκι σε ένα μήλο

  Υπάρχουν πολλές πιθανές ερμηνείες για τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι βρίσκετε ένα σκουλήκι σε ένα μήλο. Συχνά, πρόκειται για σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας και πρέπει να προσέξετε όσα συμβαίνουν γύρω σας.

  Το σκουλήκι μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιο πρόβλημα ή ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, ενώ το μήλο αντιπροσωπεύει το μυαλό σας. Έτσι, το όνειρο σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί και επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε ένα μήλο με σκουλήκια μέσα του, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε ποιους συναναστρέφεστε. Μπορεί να προσκαλείτε αρνητικότητα στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας σας, επειδή εμπιστεύεστε υπερβολικά τους άλλους.

  Ονειρεύεστε σκουλήκια στο φαγητό

  Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκετε σκουλήκια στο φαγητό σας, αυτό σημαίνει ότι φοβάστε πως κάτι κακό θα σας συμβεί ή ότι κάποιος προσπαθεί να σας πληγώσει.

  Επίσης, το όνειρο αυτό μπορεί να σας προειδοποιεί ότι η υγεία σας κινδυνεύει ή ότι δε φροντίζετε τον εαυτό σας σωστά. Ίσως ακόμα να ανησυχείτε για κάτι στη ζωή σας, όπως μια σχέση ή η επαγγελματική σας κατάσταση.

  Advertisements

  Αν δείτε σκουλήκια να σέρνονται πάνω σε ψωμί, είναι πιθανό σύντομα να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα. Αυτά θα μπορούσαν να αφορούν μια προσωπική κρίση, κάποια επαγγελματικά θέματα ή κάποιο πρόβλημα υγείας. Ακόμη, το να φάτε ψωμί με σκουλήκια στον ύπνο σας, μπορεί να σημαίνει ότι θα εξαπατηθείτε από ψεύτικους φίλους σας ή ότι κάποιος προσπαθεί να βλάψει τη φήμη σας διαδίδοντας συκοφαντίες.

  Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκετε σκουλήκια σε κρέας, είναι σημάδι ότι θα αντιμετωπίσετε κάποια ζητήματα. Θα σας προβληματίσει κάποια απροσδόκητη δαπάνη ή απώλεια.

  Τέλος, αν ονειρευτήκατε σκουλήκια σε λαχανικά, ίσως το όνειρό σας να υποδηλώνει ότι σας εξαπατά κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Εναλλακτικά, μπορεί να υποδηλώνει ότι η τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας δεν είναι τόσο καλή όσο νομίζετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε ένα σκουλήκι

  Μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε αδικηθεί από κάποιον ή ότι κάποιος σας εκμεταλλεύτηκε και σας πλήγωσε. Από την άλλη, αν τα σκουλήκια είχαν καλή γεύση, σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχία στα επαγγελματικά σας και θα κερδίσετε πολλά χρήματα στο εγγύς μέλλον.

  Αν δείτε στο όνειρό σας ότι μαγειρεύετε σκουλήκια, αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στη ζωή σας. Θα ταλαιπωρηθείτε πολύ και θα έχετε την αίσθηση ότι όλα είναι εναντίον σας. Ακόμη, το συγκεκριμένο όνειρο προμηνύει απώλεια χρημάτων και κακή υγεία.

  Ονειρεύεστε κάποιον άλλο να τρώει σκουλήκια

  Αν ονειρευτείτε κάποιον άλλον να τρώει σκουλήκια, αυτό σημαίνει ότι καλλιεργείτε κακές σκέψεις και συναισθήματα. Πρέπει να προσέχετε με ποιους συναναστρέφεστε, γιατί αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι έχουν πολύ κακή επιρροή πάνω σας.

  Advertisements

  Επίσης, αν ονειρευτείτε κάποιον να τρώει σκουλήκια και εσείς παρακολουθείτε αυτή τη διαδικασία, τότε το όνειρό σας υποδηλώνει ότι παρατηρείτε κάτι αρνητικό στη ζωή κάποιου άλλου και νιώθετε κάπως ένοχοι γι’ αυτό. Ίσως αυτό το άτομο να μην τα πηγαίνει καλά στη ζωή του αυτή την περίοδο, εξαιτίας κάποιας δικής πράξης, γεγονός που σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε σκουλήκια

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε σκουλήκια, το όνειρό σας αυτό μπορεί να φανερώνει τις υποσυνείδητες σκέψεις σας για ένα άτομο που σας ενοχλεί. Μπορεί να σας έχει εκνευρίσει κάποιος και σκέφτεστε πώς να τον αντιμετωπίσετε, χωρίς να έχετε βρει ακόμα τη σωστή λύση.

  Εναλλακτικά, το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε σκουλήκια μπορεί να σημαίνει ότι σας κυριεύει κάτι στη ζωή σας και ότι θα θέλατε να ξεφύγετε από τα προβλήματά σας.

  Advertisements

  Αν δείτε ότι κάποιος άλλος σκοτώνει σκουλήκια, τότε ίσως αισθάνεστε να απειλείστε από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο ή από κάποιον που σας έχει αδικήσει στο παρελθόν.

  Ονειρεύεστε σκουλήκια στα μάτια σας

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σέρνονται σκουλήκια από τα μάτια σας, θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε αφήσει τη γνώμη κάποιου άλλου να επηρεάσει αρνητικά την αυτοεκτίμησή σας ή ότι κάποιος σας έχει φερθεί άδικα, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας.

  Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο θα μπορούσε να αποτελεί παρακίνηση για εσάς να μην αφήνετε τις γνώμες άλλων να επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε σκουλήκια να βγαίνουν από το στόμα, τη μύτη ή τα αυτιά σας

  Το να ονειρευτείτε σκουλήκια να βγαίνουν από το στόμα, τη μύτη ή τα αυτιά σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε πολλή αρνητικότητα μέσα σας και πρέπει να απαλλαγείτε από αυτήν. Ίσως ακόμα να υποδηλώνει ότι είστε δυσαρεστημένοι με κάτι στη ζωή σας, αλλά φοβάστε να το εκφράσετε φανερά, από φόβο μην υποστείτε συνέπειες.

  Τα σκουλήκια θεωρούνται, γενικά, βρώμικα πλάσματα και ζουν σε μέρη όπου υπάρχει βρωμιά και δυσωδία. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι περίεργο που αυτά τα όνειρα υποδηλώνουν κάποιου είδους αηδία για τον εαυτό σας ή για όσα έχετε κάνει στη ζωή σας μέχρι τώρα.

  Αν βλέπετε αυτό το όνειρο συχνά, τότε είναι καιρός να αλλάξετε κάποιες «άρρωστες» συνήθειες στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε σκουλήκια να βγαίνουν από το στόμα άλλων ανθρώπων

  Αν δείτε στον ύπνο σας σκουλήκια να βγαίνουν από το στόμα κάποιου άλλου, αυτό σημαίνει ότι να νιώθετε πως κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την καλή φύση και τη γενναιοδωρία σας. Αυτό το άτομο μπορεί να μη συνειδητοποιεί καν πόσο σας πληγώνει ή σας αναστατώνει αυτή του η συμπεριφορά.

  Ονειρεύστε ότι βλέπετε πολλά σκουλήκια

  Το να βλέπετε πολλά σκουλήκια σε ένα όνειρό σας συμβολίζει την έλλειψη ελέγχου στη ζωή σας. Νιώθετε ότι δεν είστε σε θέση να διορθώσετε ή να βελτιώσετε την κατάστασή σας.

  Το να ονειρεύεστε πολλά σκουλήκια σε ένα μέρος μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει τα προβλήματα που εμφανίζονται αυτήν την περίοδο στη ζωή σας και σας κάνουν δυστυχισμένους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι χρησιμοποιείτε σκουλήκια ως δόλωμα ψαρέματος

  Αν ονειρευτείτε ότι προσπαθείτε να πιάσετε ψάρια με σκουλήκια ως δόλωμα, αυτό σημαίνει ότι βιώνετε κάποια κρίση και νιώθετε ότι κάποιος σαμποτάρει τις προσπάθειές σας και σας δυσκολεύει.

  Αν ονειρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε σκουλήκια ως δόλωμα και καταφέρνετε να πιάσετε ένα ψάρι, σημαίνει ότι θα ξεπεράσετε πολλά εμπόδια και προβλήματα που θα βρεθούν στην πορεία σας.

  Ονειρεύεστε σκουλήκια να σέρνονται σε όλο σας το σώμα

  Αυτό το όνειρο μπορεί να συσχετιστεί με άγχος, φόβο και αίσθημα ανασφάλειας στο περιβάλλον σας. Θα μπορούσε, επίσης, να υποδηλώνει ότι πρέπει να φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε σκουλήκια να σέρνονται πάνω ή μέσα στο δέρμα σας, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε πως κάποιος σας εκμεταλλεύεται. Μπορεί, επίσης, να σχετίζονται με το φόβο σας μήπως σας συμβεί κάτι κακό, σε περίπτωση που δεν ανακτήσετε τον έλεγχο της κατάστασης ή εάν δεν ενεργήσετε αρκετά γρήγορα.

  Αν δείτε ότι πιέζετε σκουλήκια από το σώμα σας, μάλλον προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ζητήματα από το παρελθόν. Μπορεί να νιώθετε έτοιμοι να ξεπεράσετε αυτές τις οδυνηρές εμπειρίες και να κάνετε μια νέα αρχή.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε εμετό σκουλήκια

  Το να ονειρευτείτε ότι κάνετε εμετό σκουλήκια είναι σημάδι ότι αισθάνεστε ευάλωτοι και ανασφαλείς. Νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή σας και θέλετε να το διορθώσετε, αλλά αισθάνεστε αβοήθητοι να το κάνετε.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε κάποιον άλλο να κάνει εμετό σκουλήκια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί στις συναναστροφές τους με άλλους. Ένα κοντινό σας άτομο μπορεί να σας εξαπατά ή να προσπαθεί να σας χρησιμοποιήσει για δικό του όφελος.

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε σκουλήκια στα κόπρανα

  Αν δείτε σκουλήκια στα κόπρανα σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε ανασφάλεια για κάτι. Μπορεί να αισθάνεστε ότι ο κόσμος λειτουργεί εναντίον σας και πως ό,τι και να κάνετε, δε θα καταφέρετε τίποτα.

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε ένα γιγάντιο σκουλήκι

  Αν ονειρευτείτε ένα γιγάντιο σκουλήκι, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στη ζωή σας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσετε και να φροντίσετε άμεσα.

  Advertisements

  Επίσης, αυτό το όνειρο συμβολίζει ότι κάτι σας ανησυχεί. Μπορεί να φοβάστε ότι κάτι κακό θα σας συμβεί…

  Ονειρεύεστε ένα πουλί να ταΐζει σκουλήκια στους νεοσσούς του

  Αυτό το όνειρο συμβολίζει τον προστατευτικό ρόλο και την υποχρέωση ανατροφής τέκνων των μητέρων, ειδικά σε σχέση με τα παιδιά τους.

  Επίσης, το να ονειρεύεται κανείς ένα πουλί που ταΐζει τους νεοσσούς του με σκουλήκια, είναι σημάδι ευημερίας. Σημαίνει ότι έχετε επιτυχίες και οικονομική σταθερότητα στο εγγύς μέλλον.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε σκουλήκια διαφόρων χρωμάτων

  Τα λευκά σκουλήκια αποτελούν συχνά σημάδι ασθένειας, αλλά κάποιες φορές θεωρούνται και οιωνοί ανανέωσης και αναγέννησης. Αν δείτε πλήθος λευκών σκουληκιών στο όνειρό σας, υποδηλώνει ότι νιώθετε πολύ αδύναμοι τον τελευταίο καιρό και χρειάζεστε λίγο χρόνο για να συνέλθετε.

  Αν ονειρευτείτε μαύρα σκουλήκια, πρόκειται για προειδοποιητικό σημάδι ότι θα πληγωθείτε από ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων, που έχει κακές προθέσεις απέναντί σας. Πρέπει να εντοπίσετε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και να κρατήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από αυτούς.

  Τα κίτρινα σκουλήκια μπορούν να αντιπροσωπεύουν πολλά πράγματα στη ζωή σας, επομένως είναι σημαντικό να θυμηθείτε καλά το όνειρό σας και το πλαίσιο, στο οποίο εκτυλίχθηκε. Η πιο συνηθισμένη ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι ότι υποδηλώνουν τη ζήλια σας για την επιτυχία ενός άλλου ατόμου.

  Advertisements

  Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το πάθος, αλλά και το θυμό. Άρα, αν δείτε στα όνειρά σας κόκκινα σκουλήκια, μπορεί να διαπληκτιστείτε  ή να τσακωθείτε με κάποιον.

  Τα πράσινα σκουλήκια σε ένα όνειρο μπορεί να συμβολίζουν την προσπάθεια απελευθέρωσής σας από τους περιορισμούς της κοινωνίας και των κοινωνικών κανόνων. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει νέα ξεκινήματα και αναγέννηση. Έτσι, τα όνειρα για πράσινα σκουλήκια μπορούν να θεωρηθούν ως ένδειξη ότι είστε έτοιμοι για αλλαγή, αλλά φοβάστε να κάνετε το πρώτο βήμα προς αυτή.