Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε πρόβατα;

  Τα πρόβατα απαντώνται αρκετά συχνά στα όνειρά μας. Θεωρούνται τόσο καλοί, όσο και κακοί οιωνοί – ανάλογα και με το υπόλοιπο πλαίσιο του ονείρου – και μπορεί να συμβολίζουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Αν και το νόημα αυτών των ονείρων δεν έχει οριστεί με τρόπο που να είναι κοινά αποδεκτός, υπάρχουν μερικές κοινές ερμηνείες.

  Advertisements

  Τα πρόβατα αποτελούν σύμβολο αθωότητας, πλούτου αλλά είναι αφέλειας. Η έννοια των βοσκών είναι τα πρόβατα, επομένως ένας βοσκός σε ένα όνειρο μπορεί να συμβολίζει έναν ηγέτη ή δάσκαλο, που νοιάζεται για τους κοντινούς του ανθρώπους και τους καθοδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Μια άλλη ερμηνεία για τα όνειρα που περιλαμβάνουν κοπάδια προβάτων και βοσκούς είναι ότι είστε οπαδοί ή ότι ακολουθείτε το παράδειγμα κάποιου άλλου αντί να παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις και να αναλαμβάνετε την ευθύνη των λεγομένων και των πράξεών σας.

  Τα πρόβατα θεωρούνται, επίσης, ευάλωτα ή αδύναμα και μπορεί να αντιπροσωπεύουν κάποιον που επηρεάζεται εύκολα από άλλους. Ο σκύλος του βοσκού αποτελεί σύμβολο προστασίας από το κακό, ενώ ο λύκος αντιπροσωπεύει το κακό ή τον κίνδυνο.

  Advertisements

  Σε κάποιους πολιτισμούς, τα πρόβατα συνδέονταν συχνά με τη θυσία. Τα κέρατά τους εικάζονταν πως είχαν μαγικές δυνάμεις και συνδέονταν με τη γονιμότητα και την αναγέννηση. Σε άλλους πολιτισμούς, τα πρόβατα θυσιάζονταν κατά τη συγκομιδή, με σκοπό να εξασφαλιστούν καλές καλλιέργειες για το επόμενο έτος.

  Ονειρεύεστε πρόβατα (Γενική έννοια)

  Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ερμηνειών για τα πρόβατα στα όνειρα, ανάλογα με όσα συνέβησαν σε αυτό και τα χαρακτηριστικά του προβάτου που βλέπετε στο όνειρό σας.

  Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ότι σας κυνηγούν πρόβατα, σημαίνει ότι νιώθετε πως άλλοι χειραγωγούν την πορεία σας. Από την άλλη πλευρά, αν ονειρευτείτε ότι σας περιβάλλει ένα κοπάδι προβάτων, σημαίνει ότι αισθάνεστε προστατευμένοι και ασφαλείς από το κακό.

  Advertisements

  Όσον αφορά τις θετικές ερμηνείες, τα πρόβατα συμβολίζουν την ειρήνη, την ηρεμία και την ευγένεια. Ίσως αναζητάτε τρόπους να αποφύγετε συγκρούσεις ή επιθετικότητες. Ταυτόχρονα, είναι πιθανό να είστε ευαίσθητοι και ευγενικοί και συνάμα η φύση σας χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη δημιουργικότητα και καλλιτεχνική διάθεση.

  Από την άλλη πλευρά, οι αρνητικές ερμηνείες ορίζουν ότι τα πρόβατα συμβολίζουν την αδυναμία και το γεγονός ότι επηρεάζεστε εύκολα από άλλους. Ίσως εξαρτάστε υπερβολικά από άλλους για καθοδήγηση και βοήθεια. Ίσως ακόμα να δυσκολεύεστε να πάρετε μόνοι σας αποφάσεις, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τις απόψεις των άλλων.

  Ακόμη, τα πρόβατα μπορεί να συμβολίζουν εκείνους που καθοδηγούνται ή χειραγωγούνται εύκολα από άλλους. Αν ονειρευτείτε ένα πρόβατο που το σφάζουν, μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος έχει προδώσει την εμπιστοσύνη σας ή ότι εσείς προδώσατε την εμπιστοσύνη κάποιου άλλου.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ταΐζετε ένα πρόβατο

  Αν ονειρευτείτε ότι ταΐζετε ένα πρόβατο, αυτό σημαίνει ότι νιώθετε πολύ γενναιόδωροι και δοτικοί τον τελευταίο καιρό. Νοιάζεστε για τους άλλους και φροντίζετε να είναι ασφαλείς και ευτυχισμένοι.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να συμβολίζει ότι νιώθετε υπερπροστατευτικοί απέναντι σε κάποιον ή κάτι. Ίσως φροντίζετε ένα άρρωστο άτομο ή ένα ζώο ή προστατεύετε μια ιδέα ή ένα έργο από άλλους που θέλουν να το αναλάβουν.

  Εάν ονειρευτείτε ότι το πρόβατο τρώει από το χέρι σας, αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν στη ζωή σας προβλήματα που πρέπει να αναγνωρίσετε και να διορθώσετε, πριν εξελιχθούν ανεξέλεγκτα – αν δεν έχει ήδη συμβεί κάτι τέτοιο…

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα κοπάδι με πρόβατα

  Αν ονειρευτείτε πρόβατα, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε προστατευμένοι και φροντισμένοι. Νιώθετε πως κάποιος σας προσέχει και σας προστατεύει από το κακό. Θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι προσπαθείτε να βρείτε την ειρήνη μέσα σας.

  Επειδή τα πρόβατα μπορεί να αντιπροσωπεύουν, επίσης, τις μάζες που ακολουθούν τυφλά πρόσωπα και ιδέες, χωρίς να ασκούν κριτική σκέψη, το να ονειρευτείτε ένα κοπάδι προβάτων μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας χειραγωγήσει και να ελέγξει τις πράξεις σας.

  Τέλος, αν δείτε ότι προσπαθείτε να ξεφύγετε από ένα κοπάδι προβάτων στο όνειρό σας, αλλά εκείνα συνεχίζουν να σας ακολουθούν, αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει εμμονή μαζί σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα νεκρό πρόβατο

  Ένα νεκρό πρόβατο μπορεί να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε αβοήθητοι ή απελπισμένοι. Μπορεί να νιώθετε ότι κανείς δε νοιάζεται για εσάς ή να συνειδητοποιείτε ότι κανείς δεν πρόκειται να σταθεί δίπλα σας και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας.

  Το όνειρο ενός νεκρού προβάτου μπορεί, επίσης, να αντανακλά τα αισθήματά σας για τον εαυτό σας. Μπορεί να αισθάνεστε άχρηστοι, ότι δεν αξίζετε τίποτα ή ότι δεν έχει νόημα η ζωή σας. Ίσως ακόμα υποδηλώνει ότι αγνοείτε τις πνευματικές σας ανάγκες, γεγονός που σας προκαλεί κατάθλιψη.

  Ονειρεύεστε ένα αρνί

  Το αρνί είναι ένα μωρό πρόβατο και στα όνειρα μπορεί να συμβολίζει την αθωότητα, την αγνότητα και την ευγένεια. Μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει την αφέλεια ή απειρία σας.

  Advertisements

  Αν δείτε στον ύπνο σας τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο να κρατάει αρνί, σημαίνει ότι νιώθετε ασφάλεια, ηρεμία και σιγουριά. Περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους που είναι καλοί μαζί σας.

  Το να ονειρευτείτε πρόβατα με αρνιά μπορεί να συμβολίζει τη γέννηση νέων ιδεών και τάσεων. Ίσως είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε μια παλιά ιδέα ή τρόπο σκέψης και να υιοθετήσετε κάτι νέο στη ζωή σας.

  Από την άλλη πλευρά, αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ή θυσιάζετε ένα αρνί, αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως η επιθυμία σας να επανορθώσετε για κάτι που κάνατε λάθος στη ζωή σας. Μπορεί να νιώθετε ενοχές για πράξεις του παρελθόντος και πλέον επιθυμείτε να αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεών σας και να επανορθώσετε σε αυτούς που πληγώσατε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα μαύρο πρόβατο

  Στα όνειρα, τα μαύρα πρόβατα αντιπροσωπεύουν την αρνητικότητα, τη δυστυχία και την κακή τύχη. Όταν ονειρεύεστε ένα μαύρο πρόβατο, σημαίνει ότι κάτι στη ζωή σας σάς προκαλεί δυστυχία.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μαύρα πρόβατα συμβολίζουν την αρνητική ενέργεια ή τις κακές δυνάμεις που μπορούν να σας επηρεάσουν αρνητικά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτές τις αρνητικές ενέργειες και να επιτρέψετε να σας περιβάλλουν μόνο θετικοί άνθρωποι.

  Από την άλλη πλευρά, το να ονειρευτείτε ένα λευκό πρόβατο θεωρείται συνήθως καλός οιωνός. Ένα λευκό πρόβατο αντιπροσωπεύει την αθωότητα, την αγνότητα και την καθαρότητα, ενώ τα μαύρα συμβολίζουν την ασχήμια, την κακοπραξία και την αρνητική ενέργεια.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ένας λύκος σκοτώνει πρόβατα

  Το να ονειρευτείτε ότι ένας λύκος σκοτώνει πρόβατα αποτελεί σύμβολο φόβου. Μπορεί να κινδυνεύετε ή να φοβάστε κάτι. Ο φόβος είναι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα, που μπορεί εύκολα να σας επηρεάσει, επομένως είναι φυσιολογικό να βλέπετε όνειρα τέτοιου περιεχομένου.

  Ο λύκος αντιπροσωπεύει ένα επιθετικό και επικίνδυνο άτομο ή πλάσμα, επομένως το όνειρό σας μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας πληγώσει ή να εκμεταλλευτεί κάποια αδυναμία σας.

  Εάν ονειρευτείτε ότι παρακολουθείτε ένα λύκο να σκοτώνει πρόβατα, χωρίς να μπορείτε να κάνετε κάτι για να τον σταματήσετε, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε αδύναμοι να αντιδράσετε σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας και δεν ξέρετε πώς να το σταματήσετε.

  Advertisements

  Τέλος, τα πρόβατα αντιπροσωπεύουν την αδύναμη πλευρά σας, οπότε αν ονειρευτείτε λύκους να επιτίθενται σε πρόβατα, πρόκειται για σημάδι ότι κάποιος έχει ανακαλύψει μια αδυναμία σας, την οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προς δικό του όφελος.

  Ονειρεύεστε ότι βόσκετε πρόβατα ως βοσκός

  Σε γενικές γραμμές, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι φροντίζετε πρόβατα, υποδηλώνει την ικανότητα σας να καθοδηγείτε άλλους στο μέλλον, με αυτοπεποίθηση και σοφία.

  Αν ονειρευτείτε ότι βόσκετε πρόβατα ως βοσκός, σηματοδοτεί ότι θα καταφέρετε να χρησιμοποιήσετε τα ταλέντα και τις ικανότητές σας για να βοηθήσετε άλλους. Προσέξτε τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και δώστε τους ό,τι χρειάζονται. Εάν το πετύχετε, θα ανταμειφθείτε με πολλούς τρόπους.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι φυλάτε ένα μεγάλο κοπάδι προβάτων, αυτό σημαίνει ότι έχετε ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους άλλους και θέλετε να τους προστατέψετε από κάθε κακό. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε επιβαρυνθεί με πολλές ευθύνες ή ότι αισθάνεστε εξαιρετικά καταπονημένοι.

  Ονειρεύεστε ότι αρμέγετε πρόβατα

  Το να ονειρευτείτε ότι αρμέγετε πρόβατα μπορεί να υποδηλώνει ότι χρειάζεστε πνευματική τροφή. Ίσως αισθάνεστε αποκομμένοι από τη συναισθηματική ή την πνευματική σας πλευρά. Ακόμη, το συγκεκριμένο όνειρο θα μπορούσε να σημαίνει ότι νιώθετε πως έχετε χάσει την ταυτότητά σας ή ότι τελευταία παίρνατε κακές αποφάσεις ζωής.

  Σε περίπτωση που είδατε ότι πίνατε το γάλα των προβάτων στο όνειρό σας, αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνετε τους καρπούς των κόπων σας. Έχετε δουλέψει πολύ σκληρά και πλέον είναι ώρα να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα χαμένο πρόβατο

  Αν ονειρευτείτε ένα χαμένο πρόβατο, αυτό υποδηλώνει ότι αισθάνεστε πως δεν ανήκετε πουθενά. Νιώθετε ότι χάνετε τη θέση σας στην κοινωνία και αυτό σας προκαλεί κατάθλιψη και άγχος.

  Η ψυχή σας αισθάνεται μοναξιά και χρειάζεται θεραπεία. Είναι πιθανό το όνειρο αυτό να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε παραμελημένοι και εγκαταλελειμμένοι στην πραγματική ζωή σας ή ότι νιώθετε ενοχές για κάτι που έβλαψε κάποιον άλλο.

  Ονειρεύεστε πρόβατα να βελάζουν

  Ο συμβολισμός ενός προβάτου που βελάζει στο όνειρό σας συνδέεται με την επιθυμία σας να σας ακούν ή να μπορείτε να εκφραστείτε. Μπορεί να νιώθετε ότι δεν εισακούονται αυτά που λέτε και ο εγκέφαλός σας προσπαθεί να εκφράσει αυτή του την ανησυχία μέσω του συγκεκριμένου ονείρου.

  Advertisements

  Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι νιώθετε πως δεν έχετε αντιληφθεί τη θέση σας σε αυτόν τον κόσμο, ούτε την πορεία σας στη ζωή. Ίσως αμφισβητείτε τους στόχους σας ή την εξέλιξη των πραγμάτων στην παρούσα φάση της ζωής σας.

  Ονειρεύεστε ένα πρόβατο να μιλάει

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, το να ονειρευτείτε πρόβατα μπορεί να σηματοδοτεί ότι είστε μπερδεμένοι σχετικά με τις πεποιθήσεις σας ή ότι δεν έχετε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση, ώστε να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης.

  Ένα πρόβατο που μιλάει σε ένα όνειρο αποτελεί μήνυμα του υποσυνειδήτου σας. Θα μπορούσε να πρόκειται για καθοδήγηση προς επίλυση ενός προβλήματος ή για απλή απάντηση σε ερωτήματα που κάνετε στον εαυτό σας τον τελευταίο καιρό.

  Advertisements

  Από την άλλη πλευρά, μια άλλη κοινή ερμηνεία του συγκεκριμένου ονείρου είναι ότι τα ζώα στα όνειρα αντιπροσωπεύουν πτυχές του εαυτού μας. Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ότι μιλάτε με ένα πρόβατο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει μια πτυχή του εαυτού σας που λειτουργεί σαν πρόβατο (είστε αφελείς, ακολουθείτε τυφλά μια ομάδα, χειραγωγείστε εύκολα κ.λπ..)

  Ονειρεύεστε πρόβατα να βόσκουν

  Αν ονειρευτείτε ένα μόνο πρόβατο να βόσκει σε ένα χωράφι, αυτό σημαίνει ότι σας έχει κουράσει η καθημερινότητα και αναζητάτε τρόπους να αποδράσετε από αυτή. Ίσως ακόμα υποδηλώνεται ότι η ζωή σας δεν είναι πλήρης. Μπορεί να αισθάνεστε παγιδευμένοι ή αναγκασμένοι να κάνετε πράγματα που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα σας.

  Εάν ονειρευτείτε ότι βλέπετε πολλά πρόβατα να βόσκουν ειρηνικά στα χόρτα, αυτό υποδηλώνει ότι επικρατεί ηρεμία στο μυαλό σας και μπορείτε να δείτε τα πράγματα από όλες τις δυνατές οπτικές, πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά πρόβατα στο όνειρό σας και φαίνονται ανήσυχα, αυτό σημαίνει ότι έχετε πολλά πνιγμένα συναισθήματα, που πρέπει να απελευθερωθούν μέσω θεραπευτικών ή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

  Ονειρεύεστε δύο κριάρια να μαλώνουν

  Το κριάρι αντιπροσωπεύει την αρσενική πτυχή της ανθρώπινης φύσης. Τα ζώα αυτά είναι γνωστά για τη δύναμη, την επιθετικότητα και τη σεξουαλική τους ικανότητα. Το να ονειρευτείτε ένα κριάρι σηματοδοτεί ότι θα έχετε καλή τύχη στη ζωή και θα είστε ασφαλείς από κακές δυνάμεις.

  Ένα όνειρο, που περιλαμβάνει κριάρια να μαλώνουν, συμβολίζει τον αγώνα μεταξύ καλού και κακού ή τον αγώνα να απαλλαγείτε από τις υλικές σας επιθυμίες. Παλεύετε να ξεπεράσετε τις αδυναμίες και τους πειρασμούς σας.

  Advertisements

  Από την άλλη πλευρά, αυτό το όνειρο μπορεί να σηματοδοτεί την ύπαρξη μιας σύγκρουσης στη ζωή σας που πρέπει να επιλυθεί γρήγορα, πριν ξεφύγει από τον έλεγχο.

  Ονειρεύεστε ότι σας δαγκώνει ένα πρόβατο

  Ένα πρόβατο που σας δαγκώνει στο όνειρό σας μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν φίλο ή αγαπημένο σας πρόσωπο που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας. Μπορεί, επίσης, να αποτελεί προειδοποίηση να πάψετε να είστε αρνητικοί και επικριτικοί απέναντι στους άλλους. Φαίνεται πως δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε ανθρώπους ή να τους επιτρέψετε να σας πλησιάσουν.

  Εάν δείτε ότι το πρόβατο δαγκώνει το χέρι σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας ελέγξει, χρησιμοποιώντας βία και εκφοβισμό.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι δέχεστε επίθεση από ένα κριάρι

  Τα όνειρα για κριάρια μπορεί να συμβολίζουν πολλά διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με τα προσωπικά σας συναισθήματα για το ζώο και τα χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές συνδέονται με τη σεξουαλική επιθυμία, την επιθετικότητα ή αγώνες εξουσίας.

  Ένα όνειρο, που περιλαμβάνει την επίθεση ενός κριαριού, μπορεί να σημαίνει ότι σας έχουν συγκλονίσει οι επιλογές που έχετε κάνει στη ζωή σας. Μπορεί να αμφισβητείτε την ικανότητά σας στη λήψη αποφάσεων και στην καθοδήγηση άλλων. Ακόμη, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε παγιδευμένοι σε μια κατάσταση ή σχέση που σας πιέζει να προσφέρετε περισσότερα από όσα είστε διατεθειμένοι να δώσετε αυτή τη στιγμή.

  Ονειρεύεστε ότι σας κυνηγά ένα πρόβατο

  Το να ονειρευτείτε ότι σας κυνηγά ένα πρόβατο αποτελεί αντανάκλαση των αγωνιών και των ανασφάλειών σας. Το πρόβατο αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά σας για τον εαυτό σας, ενώ το κυνηγητό υποδηλώνει ότι κάτι σας ωθεί να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα.

  Advertisements

  Επίσης, εάν δείτε στο όνειρό σας ότι σας κυνηγάει ένα κριάρι, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος ή κάτι σας πιέζει να πάρετε κάποιες αποφάσεις. Εάν το κριάρι ήταν επιθετικό, τότε μάλλον κάποιος προσπαθεί να σας επιβάλει τις ιδέες του ή να σας χειραγωγήσει.

  Ονειρεύεστε ότι βγάζετε βόλτα ένα πρόβατο με λουρί

  Το όνειρό σας αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως μήνυμα του υποσυνειδήτου σας, που προσπαθεί να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο του εαυτού σας. Παρότι νιώθετε έτσι, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να το αλλάξετε και να ανακτήσετε τον έλεγχο.

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να συμβολίζει την επιθυμία σας να ελέγχετε τους άλλους. Δεν μπορείτε να αποδεχτείτε τη διαφορετική γνώμη των άλλων και προσπαθείτε πάντα να επιβάλλετε τη γνώμη σας στους άλλους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ιππεύετε ένα πρόβατο

  Αν ονειρευτείτε ότι ιππεύετε ένα πρόβατο, πρόκειται για συμβολισμό της ανάγκης σας για ελευθερία και κίνηση. Μπορεί να αισθάνεστε ότι κάτι ή κάποιος σας περιορίζει στη ζωή σας. Ειδάλλως, μπορεί να αισθάνεστε ότι αδυνατείτε να εκφραστείτε πλήρως.

  Επίσης, σε περίπτωση που δείτε στον ύπνο σας ότι ιππεύετε ένα πρόβατο, μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείτε να ξεφύγετε από τα προβλήματά σας, αποφεύγοντάς τα. Προτιμάτε να αφήσετε σε άλλους την ευθύνη να τακτοποιήσουν τα προβλήματά σας.

  Ονειρεύεστε ότι αδυνατείτε να πιάσετε ένα πρόβατο

  Αν ονειρευτείτε ότι δε μπορείτε να πιάσετε ένα πρόβατο, μπορεί το όνειρό σας αυτό να αντανακλά την αδυναμία σας να κατανοήσετε μια σημαντική ιδέα. Ίσως σας διαφεύγει κάτι εδώ και αρκετό καιρό και προσπαθείτε πολύ σκληρά να το καταλάβετε, χωρίς να τα καταφέρνετε.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σας λέει ότι είναι καιρός να αφήσετε πίσω σας κάποιες αρνητικές ιδέες ή συνήθειες και να προχωρήσετε στη ζωή.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα πρόβατο

  Το ασυνήθιστο νόημα αυτού του ονείρου είναι ότι συχνά συμβολίζει κάτι αρνητικό, όπως ενοχή ή ανησυχία. Αν ονειρευτείτε ένα σφαγμένο πρόβατο, σημαίνει ότι έχετε κάνει κάποια λάθη στη ζωή σας και νιώθετε ένοχοι γι’ αυτά.

  Αν δείτε στον ύπνο σας πρόβατα να σφάζονται, προμηνύονται προβλήματα, τα οποία δε θα επηρεάσουν εκείνους που τα προκάλεσαν, αλλά θα την «πληρώσουν» αθώοι.

  Advertisements

  Αν δείτε ότι εσείς σκοτώνετε ένα πρόβατο, αυτό σημαίνει ότι οι πράξεις σας προκαλούν πόνο στους γύρω σας, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι το κάνετε επίτηδες.

  Ονειρεύεστε ότι κουρεύετε πρόβατα

  Το κούρεμα των προβάτων είναι ένα όνειρο που συμβολίζει την ανάγκη να αποβάλλετε πλήρως ή να διορθώσετε κάποιες πτυχές του εαυτού σας. Μπορεί να προσπαθείτε να κρύψετε τα συναισθήματα ή τον πραγματικό σας εαυτό. Μπορεί, επίσης, να χρειάζεται να πάψετε να είστε παθητικοί στη ζωή σας και να αναλάβετε δράση.

  Επίσης, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι κουρεύετε πρόβατα, μπορεί να σημαίνει ότι βιώνετε μια αλλαγή ή μεταμόρφωση στη ζωή σας. Κάτι τελειώνει στη ζωή σας…

  Advertisements

  Το μαλλί προβάτου σε ένα όνειρο μπορεί να συμβολίζει την προστασία και την ασφάλεια. Το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι χρειάζεστε παρηγοριά και υποστήριξη ή ότι νιώθετε μοναξιά και απογοήτευση.

  Τέλος, το να ονειρευτείτε μαλλί προβάτου μπορεί να σηματοδοτεί τη λαχτάρα σας για ειρήνη και ηρεμία στη ζωή σας. Πιθανώς να σας σας έχει συγκλονίσει η πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής και να λαχταράτε να απλοποιήσετε ξανά τη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι χαϊδεύετε ένα πρόβατο

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, το να ονειρευτείτε ότι χαϊδεύετε ένα πρόβατο μπορεί να φανερώνει την οικειότητα και τη στοργή που επιθυμείτε να λαμβάνετε από τους άλλους. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι ήσασταν αυτοδύναμοι και ανεξάρτητοι για πολύ καιρό και πλέον είναι ώρα να ανοιχτείτε στους άλλους και να τους αφήσετε να σας προσφέρουν υποστήριξη και αγάπη.

  Advertisements

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι επιθυμείτε να αναγνωριστεί και να γίνει αποδεκτή από τους γύρω σας μια πτυχή του χαρακτήρα σας. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβατο αντιπροσωπεύει τον πραγματικό σας εαυτό, που παραμένει κρυμμένος πίσω από προστατευτικές και ψεύτικες προσωπίδες.

  Ονειρεύεστε ότι μαγειρεύετε ή ψήνετε πρόβειο κρέας

  Ένα όνειρο, που περιλαμβάνει πρόβειο κρέας, αποτελεί σημάδι ευημερίας, ευτυχίας και οικογενειακής ειρήνης. Αν ονειρευτείτε ότι μαγειρεύετε ή ψήνετε πρόβειο κρέας, σημαίνει ότι θα έχετε καλά εισοδήματα και ότι η ζωή σας θα είναι γεμάτη χαρά.

  Το ψήσιμο προβάτου σε ένα όνειρο σημαίνει, επίσης, ότι έχετε πολλή ενέργεια και ενθουσιασμό να πετύχετε τους στόχους σας. Με λίγη προσπάθεια ακόμα θα καταφέρετε να επιτύχετε. Όμως, κάποιες φορές αυτό μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο, επειδή μπορεί να αναπτύξετε υπερβολική αυτοπεποίθηση και να γίνετε απρόσεκτοι.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε πρόβειο κρέας

  Γενικά, η εμφάνιση ενός προβάτου σε ένα όνειρο δεν αποτελεί θετικό οιωνό. Συχνά συνδέεται με κακή υγεία και ασθένειες. Έτσι, αν ονειρευτείτε ότι τρώτε πρόβειο κρέας, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε παραιτηθεί και δε φροντίζετε την υγεία σας.

  Επίσης, η κατανάλωση πρόβειου κρέατος σε ένα όνειρο συμβολίζει την ανησυχία σας. Το όνειρό σας φανερώνει πως βιώνετε μια δύσκολη φάση στη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε πως έχει χαθεί ο έλεγχος και είστε ανίκανοι να αντιδράσετε.

  Ονειρεύεστε ότι αγοράζετε ένα πρόβατο

  Το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σας προειδοποιεί ότι η ζωή σας δεν είναι τόσο γαλήνια, όσο θα έπρεπε. Μπορεί να βιώνετε άγχος ή ανησυχία, γεγονός που σας εμποδίζει να είστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με τη ζωή σας.

  Επίσης, το όνειρο αυτό μπορεί να σας καλεί να φροντίσετε τα οικονομικά σας και να βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να ανταποκριθείτε χωρίς προβλήματα σε όλες σας τις οικονομικές υποχρεώσεις.

  Αν ονειρευτείτε ότι πουλάτε ένα πρόβατο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εμπόδια στην πορεία σας προς την επιτυχία, τα οποία, όμως, θα ξεπεραστούν εάν επιμείνετε και συνεχίσετε να έχετε θετική στάση στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ένα πρόβατο να γεννάει

  Τα όνειρα με πρόβατα που γεννούν μπορούν να ερμηνευτούν με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το πλαίσιο του ονείρου.

  Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ότι παρακολουθείτε ένα πρόβατο να γεννάει, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι παρακολουθείτε κάτι σημαντικό να συμβαίνει. Ίσως πληροφορηθήκατε πρόσφατα για ένα επικείμενο γεγονός ή μια αλλαγή στη ζωή σας και αυτό σας έχει προκαλέσει άγχος.

  Επίσης, μεγάλη σημασία για την ερμηνεία του ονείρου έχει και το χρώμα του προβάτου. Το λευκό πρόβατο συμβολίζει συχνά την αθωότητα και την αγνότητα, ενώ ένα όνειρο, στο οποίο γεννιέται ένα μαύρο αρνί, μπορεί να συμβολίζει το κακό, το θάνατο και το σκοτάδι.

  Ονειρεύεστε ένα βοσκό

  Στα όνειρα, οι βοσκοί αποτελούν σύμβολο προστασίας, καθοδήγησης και συμβουλής. Μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύουν την προσωπική σας ανάγκη για ασφάλεια στη ζωή σας, ενώ αν βλέπετε τον εαυτό σας ως βοσκό, σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες ή ηγετικούς ρόλους.

  Αν ονειρευτείτε ένα βοσκό που έχασε το κοπάδι των προβάτων του, αυτό σημαίνει ότι έχετε χάσει κάτι πολύτιμο στη ζωή σας.