Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε πουλιά;

  Η βασική πληροφορία είναι ότι τα πουλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι. Μπορεί να αποτελούν σύμβολα ελευθερίας και πνευματικότητας, καθώς επίσης και δημιουργικότητας και φαντασίας.

  Advertisements

  Ακόμη, τα πουλιά μπορεί να αντιπροσωπεύουν την πνευματική ανάπτυξη, την απελευθέρωση από αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμό ή ζήλια, την απεξάρτηση από εθισμούς, ακόμη και την απελευθέρωση από τον υλικό κόσμο.

  Τα πουλιά στα όνειρα μπορεί να υποδηλώνουν, επίσης, μια σύνδεση μεταξύ του συνειδητού νου και του υποσυνείδητου. Εάν ονειρεύεστε πουλιά που πετούν μακριά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι σκέψεις σας πετούν σε νέες ιδέες ή δυνατότητες.

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ένα ψόφιο πουλί, μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να αποβάλλετε κάποιες από παλιές σας ιδέες ή συνήθειες και να προσπαθήσετε να ξεκινήσετε κάτι νέο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε πουλιά (Γενική έννοια)

  Ενώ τα πουλιά συμβολίζουν γενικά την ελευθερία, στα όνειρα μπορούν να ερμηνευτούν με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το είδος του πουλιού που ονειρεύεστε.

  Για παράδειγμα, ένα λευκό περιστέρι θεωρείται σύμβολο ειρήνης. Το να δείτε ένα περιστέρι σε ένα όνειρό σας μπορεί να αποτελεί δείγμα της σταθερότητας και της ισορροπίας που έχετε στη ζωή σας.

  Η κουκουβάγια συμβολίζει τη σοφία και τη γνώση, ο αετός την ανεξαρτησία και τη δύναμη, ενώ το γεράκι μπορεί να αποτελεί σημάδι πνευματικότητας και ισχυρής διαίσθησης.

  Advertisements

  Εκτός από τον τύπο του πουλιού, μια άλλη σημαντική πληροφορία που πρέπει να θυμάστε είναι τι έκανε το πουλί στο όνειρό σας. Πετούσε; Και αν πετούσε, ήταν μόνο του ή σε σμήνος; Σας ακολουθούσε ή μήπως σας επιτέθηκε; Το ταΐζατε; Το κυνηγούσατε; κτλ… Όλα αυτά τα διαφορετικά σενάρια έχουν διαφορετικές ερμηνείες και έννοιες.

  Ονειρεύεστε μια φωλιά πουλιού

  Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκετε μια φωλιά πουλιού, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ασφάλεια σε αυτή τη φάση της ζωής σας. Επιπλέον, μια φωλιά πουλιών σε ένα όνειρο μπορεί να αποτελεί ένδειξη της επιθυμίας σας για σταθερότητα και ασφάλεια στη ζωή σας.

  Εναλλακτικά, αν δείτε ότι καταστρέφετε μια φωλιά πουλιού στο όνειρό σας, τότε ίσως καταστρέφετε τη σχέση σας με κάποιον που σας φρόντιζε ή σας πρόσεχε όλο αυτό το διάστημα.

  Advertisements

  Εάν στο όνειρό σας η φωλιά ήταν άδεια, τότε μάλλον πρόκειται για αντικατοπτρισμό της μοναξιάς που βιώνετε. Μπορεί να αισθάνεστε εγκατάλειψη ή ότι δεν υπάρχει κανείς στη ζωή σας να σας υποστηρίζει ή να σας βοηθά.

  Ονειρεύεστε αυγά πουλιού

  Το να ονειρευτείτε ένα αυγό πουλιού συμβολίζει την ανάγκη σας να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσετε με καθαρό μυαλό τη ζωή σας. Το όνειρο αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι δε βλέπετε τη γενική εικόνα των πραγμάτων και ότι πρέπει να δοκιμάσετε μια άλλη οπτική γωνία.

  Εάν δείτε ότι επωάζετε αυγά, τότε ίσως προσπαθείτε να προστατέψετε κάτι ή κάποιον. Μπορεί να έχετε αναλάβει πάρα πολλές ευθύνες στη ζωή σας και χρειάζεται να αναθέσετε κάποιες από αυτές σε άλλους.

  Advertisements

  Αν δείτε αυγά που έχουν ραγίσει ή σπάσει, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει απώλεια αθωότητας ή ελπίδας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η ζωή σας καταρρέει και ότι δυσκολεύεστε να ενώσετε ξανά τα κομμάτια της.

  Ονειρεύεστε ότι ταΐζετε πουλιά

  Αν ονειρευτείτε ότι ταΐζετε πουλιά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αξιολογήσετε τις προσωπικές σας ανάγκες. Ίσως παραμελείτε τον εαυτό σας και τα συμφέροντά σας…

  Το να ονειρευτείτε πουλιά που τρώνε από το χέρι σας υποδηλώνει την επιθυμία σας για ελευθερία και εκπλήρωση. Θέλετε να είστε ελεύθεροι από περιορισμούς και κανόνες και να αισθάνεστε ότι παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις.

  Advertisements

  Ίσως αυτή την περίοδο να σας διακατέχει μια αναποφασιστικότητα στη ζωή σας ή νιώθετε ότι επιλογές τρίτων επηρεάζουν τη ζωή σας, χωρίς να μπορείτε να αντιδράσετε.

  Ονειρεύεστε ένα σμήνος πουλιών να πετάει

  Ένα σμήνος πουλιών που πετούν στο όνειρό σας αντιπροσωπεύει την ελευθερία και την επιθυμία σας να ξεφύγετε από την τρέχουσα κατάστασή σας. Ο αριθμός των πουλιών που βλέπετε φανερώνει πόσο έντονη είναι η επιθυμία σας.

  Εάν δείτε ότι πετάτε κι εσείς μαζί με το σμήνος, αυτό σημαίνει ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και θα εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σημαίνει ότι θα ταξιδέψετε ή θα μετακομίσετε σε άλλο μέρος.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα πουλί σε ένα κλουβί

  Η πιο κοινή ερμηνεία αυτών των ονείρων είναι ότι αντιπροσωπεύουν κάποιο είδος περιορισμού. Τα όνειρα για πουλιά σε κλουβί συμβολίζουν την αδυναμία σας να ξεφύγετε από τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν ή να βγείτε από το «καβούκι» σας και να κοινωνικοποιηθείτε.

  Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που βλέπουν τέτοια όνειρα και αναφέρουν ότι αισθάνονται παγιδευμένοι στη ζωή τους και δε μπορούν να την απολαύσουν όσο θα ήθελαν. Άλλοι νιώθουν ότι η ζωή τους είναι μια κόλαση,  επειδή δε λαμβάνουν την υποστήριξη που θα ήθελαν από τους γύρω τους ή επειδή δε λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις τους.

  Το να ονειρευτείτε ένα πουλί που καταφέρνει να αποδράσει από το κλουβί του, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε περιορισμένοι στη ζωή σας και αυτό το όνειρο σας προτρέπει να απελευθερωθείτε από αυτά τα όρια. Ίσως ακόμη να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να κάνετε μια τολμηρή κίνηση για να πετύχετε κάτι καλύτερο από όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι εσείς ελευθερώνετε ένα πουλί από το κλουβί του, είναι σημάδι ότι σύντομα θα κάνετε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας για να πετύχετε κάτι που θέλατε καιρό.

  Ονειρεύεστε ένα πουλί στο σπίτι σας

  Αν ονειρευτείτε ότι ένα πουλί μπαίνει από ένα ανοιχτό παράθυρο και πετάει στο σπίτι σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι θα μπει κάποιο πρόσωπο στη ζωή σας, το οποίο θα σας φέρει περισσότερη χαρά από όση φανταζόσασταν. Ίσως αυτό το πρόσωπο να είναι ένα πολύ ξεχωριστό άτομο, που θα γίνει σαν οικογένεια για εσάς.

  Εάν δείτε ότι ένα πουλί πετούσε για αρκετό καιρό μέσα στο σπίτι σας, αλλά απέδρασε από ένα ανοιχτό παράθυρο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο σχεδιάζει να φύγει σύντομα. Ή έχει ήδη φύγει και πλέον χρειάζεστε χρόνο να συνηθίσετε την απουσία του, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε ξανά τη ζωή σας.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την εμφάνιση του πουλιού – λείπουν φτερά ή είναι τραυματισμένο – τότε αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι κάτι πήγε στραβά στη ζωή σας πρόσφατα και θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να ορθοποδήσετε και πάλι.

  Ονειρεύεσαι ότι σας ακολουθεί ένα πουλί

  Αν ονειρευτείτε ότι σας ακολουθεί ένα πουλί, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι ή κάποιος ακολουθεί το παράδειγμά σας ή παρακολουθεί τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

  Επίσης, θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή σε όσα συμβαίνουν γύρω σας, ώστε να μη χάσετε κάποιο σημαντικό γεγονός ή ευκαιρία. Το όνειρό σας σάς καλεί να προσέχετε ακόμα και τις λεπτομέρειες.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε πουλιά να σας επιτίθενται

  Οι εφιάλτες που περιλαμβάνουν σκηνές επίθεσης είναι αρκετά συνηθισμένοι και συνήθως προκαλούνται λόγω υπερβολικού άγχους, στρες ή φόβου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους μπορεί να δείτε ένα τέτοιο όνειρο. Θα μπορούσε να οφείλεται στην αίσθησή σας ότι παρακολουθείται ή επικρίνεται η κάθε σας κίνηση.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι αφήνετε τις απόψεις άλλων να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή και τις αποφάσεις σας.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε πάπιες ή χήνες να σας επιτίθενται, αυτό σημαίνει ότι σας έχουν καταβάλει οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της ζωής σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι περιτριγυρίζεστε από πουλιά

  Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για αυτό το όνειρο, ανάλογα και με όσα άλλα συνέβησαν σε αυτό. Αν είδατε ότι περιτριγυριζόσασταν από πουλιά, αλλά δεν αισθανθήκατε να απειλείστε από αυτά, ίσως σημαίνει ότι περιτριγυρίζεστε από καλούς ανθρώπους, που σας στηρίζουν και σας κάνουν ευτυχισμένους.

  Ωστόσο, εάν είδατε ότι φοβηθήκατε εξαιτίας των πουλιών ή αισθανθήκατε να απειλείστε από αυτά, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι κάποιος προσπαθεί να ελέγξει ή να χειραγωγήσει με κάποιον τρόπο τη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ένα τραυματισμένο πουλί

  Σε αυτού του είδους τα όνειρα το πουλί αντιπροσωπεύει το πνεύμα σας. Αν ονειρευτείτε ένα πληγωμένο πουλί, σημαίνει ότι αισθάνεστε πεσμένοι και ότι πρέπει να αναθαρρήσετε. Εάν το πουλί έχει τραυματιστεί από κάποιο άλλο ζώο, ίσως το όνειρό σας υποδηλώνει ότι κάποιος σας έχει βλάψει με κάποιο τρόπο.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που δείτε ένα τραυματισμένο πουλί να πετάει μακριά, αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα λυθούν τα προβλήματά σας και – μετά από αρκετό καιρό – όλα θα επανέλθουν στους φυσιολογικούς σας ρυθμούς.

  Αν ονειρευτείτε ότι φροντίζετε ένα τραυματισμένο πουλί, αυτό σημαίνει ότι επιθυμείτε να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους, αλλά αισθάνεστε πως θα αρνηθούν τη βοήθειά σας.

  Ονειρεύεστε ότι κυνηγάτε πουλιά

  Αν ονειρευτείτε ότι κυνηγάτε πουλιά και τα πιάνετε, θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα επιτύχετε επαγγελματικά, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής σας. Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να σας καλεί να διακρίνετε μια όχι ιδιαίτερα εμφανή ευκαιρία, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτείτε αμέσως.

  Advertisements

  Το να ονειρευτείτε ότι κυνηγάτε πουλιά μπορεί, επίσης, να σχετίζεται με τον τρόπο που αισθάνεστε για τις πράξεις και τις προθέσεις σας. Ίσως χρειάστηκε να κάνετε κάτι λάθος ή ανήθικο, αλλά μόνο και μόνο επειδή αισθανθήκατε πως ήταν απαραίτητο για να επιβιώσετε.

  Ονειρεύεστε ένα πουλί που δε μπορεί να πετάξει

  Αν ονειρευτείτε ένα πουλί που δε μπορεί να πετάξει, αυτό μάλλον σημαίνει πως έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Μπορεί να αισθάνεστε ότι σας αγνοούν ή ότι δεν σας εκτιμούν οι γύρω σας, γεγονός που επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σας και την ικανότητά σας να προχωρήσετε στη ζωή.

  Ακόμη, είναι πιθανό να φοβηθήκατε να ρισκάρετε ή να ήσασταν πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που προσεγγίσατε ορισμένες σημαντικές αποφάσεις.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι πιάνετε ένα πουλί

  Αν ονειρευτείτε ότι πιάνετε ένα πουλί, το όνειρό σας αυτό αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας για επιτυχία και ελευθερία. Θέλετε να απαλλαγείτε από τους περιορισμούς της ζωής σας και να κάνετε ελεύθερα όσα επιθυμείτε.

  Το να ονειρευτείτε ότι δε μπορείτε να πιάσετε ένα πουλί υποδηλώνει φόβο και απογοήτευση. Ίσως νιώθετε ότι κάτι σας κρατάει πίσω και θέλετε να το αποβάλλετε από τη ζωή σας για να προχωρήσετε

  Ονειρεύεστε πουλιά που κελαηδούν

  Ο ήχος των πουλιών που κελαηδούν είναι ένα κοινό θέμα στα όνειρα. Συχνά συνδέεται με την ελευθερία και την ικανότητα να ξεφεύγετε από μια ταραγμένη ή αγχωτική κατάσταση.

  Advertisements

  Τα πουλιά αντιπροσωπεύουν την ελευθερία και τη χαρά, οπότε αν ονειρευτείτε πουλιά που κελαηδούν, το όνειρό σας σάς καλεί να δώσετε περισσότερη προσοχή στη δική σας ευτυχία.

  Ονειρεύεστε ένα νεκρό πουλί

  Ένα νεκρό πουλί σε ένα όνειρο μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές έννοιες. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι αισθάνεστε θλίψη και μοναξιά, ή ότι νιώθετε άβολα και εκτεθειμένοι στην τρέχουσα φάση της ζωής σας.

  Ακόμη, το να ονειρευτείτε ένα νεκρό πουλί μπορεί να συμβολίζει το τέλος μιας σχέσης ή μιας φάσης στη ζωή σας. Μπορεί να νιώθετε απώλεια ή θλίψη για την αναχώρηση κάποιου κοντινού σας προσώπου ή προβλέπετε ότι θα συμβεί μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας, την οποία θα δυσκολευτείτε να αντιμετωπίσετε συναισθηματικά.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι παίρνετε στα χέρια σας ένα νεκρό πουλί, αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι στη ζωή σας ή έχει πάψει εντελώς να ισχύει (βιώσατε έναν χωρισμό, χάσατε τη δουλειά σας κ.λπ.)

  Ονειρεύεστε πουλιά να παλεύουν

  Αν ονειρευτείτε πουλιά να παλεύουν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο αποφασιστικοί και διεκδικητικοί στη ζωή σας. Πρέπει να είστε εσείς αυτοί που θα προκαλέσουν τις εξελίξεις στη ζωή σας, αντί να περιμένετε από τους άλλους να το κάνουν για εσάς.

  Επίσης, μπορεί επηρεάζεστε από την αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων. Πάψτε να δίνετε σημασία σε λόγια μίσους και δείτε τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα πουλί

  Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε ένα πουλί συνήθως σημαίνει ότι κάποιος ή κάτι προσπαθεί να σας κρατήσει στάσιμους ή να σας εμποδίσει να κάνετε κάτι. Είναι πιθανό να αισθάνεστε παγιδευμένοι ή περιορισμένοι. Πρέπει να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας και να μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας ελέγχει.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση του υποσυνειδήτου σας ότι είστε πολύ επιθετικοί προς κάποιον ή κάτι και πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί.

  Ονειρεύεστε πουλιά να σας κουτσουλάνε

  Αν ονειρευτείτε πουλιά να σας κουτσουλάνε, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε ανασφαλείς και υποτιμημένοι στη ζωή σας. Μπορεί να νιώθετε ότι είστε περίγελος και ότι κανείς δε σέβεται τη γνώμη ή τα συναισθήματά σας.

  Advertisements

  Αν δείτε ότι ένα πουλί κουτσουλάει κάποιον άλλο, αυτό σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο αισθάνεται κατάθλιψη και δυστυχία.

  Ονειρεύεστε ένα πουλί χωρίς φτερά

  Στα όνειρα, ένα πουλί χωρίς φτερά προμηνύει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Η έλλειψη φτερών προμηνύει κακές εξελίξεις στην υγεία των αγαπημένων σας.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε χάσει τις ελπίδες σας για κάτι που σχετίζεται με την εργασία ή την καριέρα σας. Αισθάνεστε πως όσο σκληρά και να προσπαθήσετε, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και είναι άσκοπο να προσπαθείτε πια.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι μιλάτε σε ένα πουλί

  Αν ονειρευτείτε ότι μιλάτε με ένα πουλί, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακούτε τη φωνή μέσα σας και να μάθετε να εκφράζεστε καλύτερα. Μπορεί να είστε ντροπαλοί ή συνεσταλμένοι για κάτι και να μην ξέρετε πώς να μοιραστείτε τις ιδέες σας με άλλους.

  Ονειρεύεστε πουλιά διαφόρων ειδών

  Τα όνειρα με αετούς είναι εξαιρετικά σπάνια και συχνά θεωρείται ότι συμβολίζουν τη δύναμη, την ελευθερία και τη μεγάλη πνευματική ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν σημαντικά τοτεμικά ζώα για πολλούς πολιτισμούς της ιστορίας.

  Αν ονειρευτείτε ένα περιστέρι είναι πιθανό να αισθάνεστε επιβαρυμένοι από κάποια ευθύνη ή υποχρέωση. Το περιστέρι μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιον που σας προκαλεί θλίψη ή που εκμεταλλεύεται την καλή σας φύση.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε μια κουκουβάγια, μπορεί να είναι σημάδι ότι χρειάζεστε λίγο χρόνο μακριά από τη φασαρία της καθημερινότητας για να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε όσα συμβαίνουν στη ζωή σας. Επίσης, οι κουκουβάγιες αποτελούν σύμβολα γνώσης και σοφίας.

  Τέλος, στα όνειρα, τα κοράκια συμβολίζουν τη θλίψη, τη μοναξιά ή ακόμα και την απόγνωση. Αν ονειρευτείτε ένα σμήνος κοράκων, είναι πιθανό να συμβαίνουν άσχημα πράγματα στο φιλικό ή οικογενειακό σας περιβάλλον.