Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε πορτοκάλια;

  Τα πορτοκάλια είναι νόστιμα και η κατανάλωση τους μας κάνει χαρούμενους. Αυτό, όμως, από μόνο του δεν εξηγεί το λόγο που ονειρευόμαστε πορτοκάλια. Για να βρούμε το σωστό νόημα πίσω από αυτού του είδους τα όνειρα πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβολίζουν τα πορτοκάλια σε διαφορετικούς πολιτισμούς και να θυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη στο όνειρό μας.

  Advertisements

  Σε ορισμένους πολιτισμούς, τα πορτοκάλια θεωρούνται σύμβολα ευτυχίας και γονιμότητας. Μπορεί, επίσης, να συμβολίζουν την αφθονία του πλούτου, γι’ αυτό και συχνά εμφανίζονται σε πολλά όνειρα που περιλαμβάνουν χρήματα και οικονομικές επιτυχίες.

  Το πορτοκαλί χρώμα συνδέεται με τη δημιουργικότητα, τη χαρά και το γέλιο. Αν ονειρευτείτε, λοιπόν, πορτοκάλια μπορεί να σηματοδοτείται μια νέα αρχή ή μια ιδέα, που μπορεί να σας βοηθήσει να βγείτε από το αδιέξοδο που βιώνετε.

  Ονειρεύεστε ένα πορτοκάλι (Γενική έννοια)

  Το να ονειρευτείτε ένα πορτοκάλι μπορεί να είναι καλό σημάδι. Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που φέρνει χαρά και ευτυχία στη ζωή σας και μπορεί να αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή. Είναι επίσης ένα πολύ θετικό χρώμα που συμβολίζει την αυτοπεποίθηση και την επιτυχία.

  Advertisements

  Τα όνειρα για πορτοκάλια μπορεί, επίσης, να σημαίνουν ότι αναζητάτε και είστε έτοιμοι για αλλαγές στη ζωή σας. Τα πορτοκάλια μπορούν να αντιπροσωπεύουν νέα ξεκινήματα ή αλλαγές σε σχέσεις, στην καριέρα και την υγεία.

  Επειδή το πορτοκαλί χρώμα θεωρείται συχνά ως σύμβολο δημιουργικότητας, τα όνειρα που περιλαμβάνουν πορτοκάλια μπορεί να σας καλούν να βρείτε νέους τρόπους έκφρασης, δημιουργικά ή καλλιτεχνικά. Επίσης, ίσως αναζητάτε μια νέα κατεύθυνση στη ζωή ή επιθυμείτε να ξεκινήσετε μια νέα σχέση με κάποιον που αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό σας.

  Για να έχετε τη σωστή ερμηνεία ενός τέτοιου ονείρου, χρειάζεται να θυμάστε πολλές λεπτομέρειες για το πορτοκάλι (διαφορετικές απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορούν να αλλάξουν το νόημα του ονείρου): Τι κάνατε με το πορτοκάλι – το τρώγατε, το φυτέψατε ή το ξεφλουδίσατε; Μήπως κάνατε κάτι άλλο; Αν το φάγατε, ήταν γλυκό ή ξινό; Ήταν ώριμο ή σάπιο; Προσπαθήστε να απαντήσετε σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις και έπειτα ελέγξτε τη λίστα μας παρακάτω.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε πορτοκάλια

  Το να τρώτε πορτοκάλια στα όνειρά σας μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα ανάλογα με τη γεύση των πορτοκαλιών. Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ότι τρώτε γλυκά πορτοκάλια, μπορεί να σημαίνει ότι θα ανταμειφθείτε για τη σκληρή δουλειά σας. Υποδηλώνουν ότι το μέλλον σας θα είναι καλό και ευτυχισμένο. Δεν θα περάσετε οικονομικά προβλήματα ή δυσκολίες στη ζωή.

  Εάν δείτε ότι τρώτε ξινά πορτοκάλια σε ένα όνειρο, τότε σημαίνει ότι έχετε χάσει την ψυχραιμία σας ή ότι σας έχει κυριεύσει ο θυμός και η οργή. Γενικά, η κατανάλωση όξινων φρούτων στα όνειρα θεωρείται κακό σημάδι.

  Παρότι τα όνειρα με κατανάλωση ξινών πορτοκαλιών μπορεί να ερμηνευθούν ως σημάδι πικρίας και ανεκπλήρωτων επιθυμιών στη ζωή σας, θα μπορούσαν να έχουν και έναν εναλλακτικό νόημα. Μπορεί υποδηλώνουν ότι σας συνέβη πρόσφατα κάτι κακό, αλλά πλέον νιώθετε έτοιμοι να το ξεπεράσετε και να αφήσετε αυτή την κακή εμπειρία στο παρελθόν.

  Advertisements

  Εάν ονειρευτείτε ότι τρώτε άγουρα πορτοκάλια, ίσως σημαίνει ότι προσπαθείτε πάρα πολύ να ευχαριστήσετε τους άλλους. Ίσως πρέπει να είστε πιο διεκδικητικοί για να εκφράζετε τα αληθινά σας συναισθήματα και ανάγκες.

  Ονειρεύεστε ότι ξεφλουδίζετε πορτοκάλια

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι ξεφλουδίζετε πορτοκάλια, υποδηλώνουν συχνά ότι πρέπει να απαλλαγείτε από τις αρνητικές επιρροές για να προχωρήσετε στη ζωή σας. Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε τη φλούδα πορτοκαλιού, τότε είστε έτοιμοι να ξεπεράσετε ό,τι σας εμποδίζει να πετύχετε τους στόχους και τα όνειρά σας.

  Αν ονειρευτείτε μια φλούδα πορτοκαλιού, αυτό σημαίνει ότι έχετε ξεπεράσει πολλά εμπόδια στη ζωή σας και είστε επιτέλους έτοιμοι να ξεκινήσετε από την αρχή. Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο θα ζήσει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι φυτεύετε πορτοκάλια

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι φυτεύετε πορτοκάλια είναι πολύ πιθανό να συμβούν μερικά πολύ καλά πράγματα στη ζωή σας. Έχετε πολλές δυνατότητες να γίνετε επιτυχημένοι και πλούσιοι. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τους στόχους σας και να γίνετε το άτομο που ονειρεύεστε να γίνετε.

  Η φύτευση μιας πορτοκαλιάς σε ένα όνειρό σας μπορεί, επίσης, να συμβολίζει την επιθυμία σας να δημιουργήσετε κάτι νέο στη ζωή σας, όπως να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να παντρευτείτε.

  Ονειρεύεστε ότι μαζεύετε πορτοκάλια

  Το να μαζεύετε πορτοκάλια στο όνειρό σας σημαίνει ότι αναζητάτε απαντήσεις και θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι θέλετε να ξεφύγετε από κάτι ή κάποιον.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι μαζεύετε πορτοκάλια μαζί με κάποιον άλλο, αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε να ξεφύγετε από μια κατάσταση ή σχέση που δε μπορεί να προχωρήσει.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι μαζεύετε άγουρα πορτοκάλια, αυτό συμβολίζει ανεκπλήρωτες επιθυμίες και στόχους. Το όνειρό σας αυτό μπορεί, επίσης, να σας καλεί να συνεχίσετε τη ζωή σας και να βρείτε αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους.

  Ονειρεύεστε ότι κλέβετε πορτοκάλια

  Γενικά, το να ονειρευτείτε ότι κλέβετε κάτι, σημαίνει ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας ή με τον τρόπο που εκείνη εξελίσσεται.

  Advertisements

  Όταν βλέπετε ότι κλέβετε πορτοκάλια, είναι σημάδι ότι δυσκολεύεστε να εκφραστείτε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι φοβάστε τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εσάς, εάν μάθουν τις προθέσεις και τις απόψεις σας.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε κάποιον να κλέβει πορτοκάλια από εσάς, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε να απειλείτε από κάτι ή κάποιον. Αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή κάποιος στενός σας φίλος δεν υποστηρίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

  Επίσης, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι κάποιος σας κλέβει πορτοκάλια, μπορεί να προμηνύει ότι θα απογοητευτείτε από τις επαγγελματικές σας συναλλαγές. Ίσως καταλήξετε να χάσετε κάποια χρήματα στο εγγύς μέλλον.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια πορτοκαλιά

  Αν ονειρευτείτε μια πορτοκαλιά, το όνειρό σας αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια νέα φάση στη ζωή σας. Το δέντρο συμβολίζει τη γονιμότητα και τη δημιουργικότητα. Μπορεί να είστε έτοιμοι για αλλαγές και νέα ξεκινήματα.

  Εάν δεν υπάρχουν πορτοκάλια στο δέντρο, αυτό ίσως σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα στη ζωή σας και πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο να τα λύσετε. Αν ονειρευτείτε μια πορτοκαλιά γεμάτη με πορτοκάλια, τότε θα επιτύχετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι κόβετε μια πορτοκαλιά, πρόκειται για ένδειξη ότι νιώθετε μόνοι και απομονωμένοι από τους άλλους. Μπορεί να αισθάνεστε ανασφαλείς σχετικά με τη θέση σας στη δουλειά ή σχετικά με την καριέρα σας και αυτό το όνειρο σας προειδοποιεί να προσέχετε, ώστε να μην αποξενωθείτε από φίλους και συναδέλφους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος σας δίνει πορτοκάλια

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος σας δίνει πορτοκάλια, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλές θετικές αλλαγές στη ζωή σας και ότι σας περιμένουν υπέροχα πράγματα στο μέλλον.

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος σας προσφέρει ένα πορτοκάλι αλλά εσείς αρνείστε να το πάρετε, τότε πρόκειται για σημάδι ότι δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι πληγωθήκατε από κάποιον στο παρελθόν, κάτι το οποίο δεν έχετε καταφέρει ακόμα να ξεπεράσετε.

  Ονειρεύεστε ότι δίνετε πορτοκάλια σε κάποιον άλλο

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι προσφέρετε πορτοκάλια σε κάποιον, αντιπροσωπεύει την εκπλήρωση επιθυμιών και ελπίδων. Μπορεί, επίσης, να είναι σημάδι ότι θα καταφέρετε να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι θα εκτιμήσουν την καλοσύνη σας.

  Advertisements

  Ωστόσο, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας στερήσει κάτι, προσποιούμενος καλή συμπεριφορά απέναντί σας. Ίσως το άτομο αυτό να γίνει χειριστικό και να σας ξεγελάσει με το ψεύτικο ενδιαφέρον του, ενώ στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα συναισθήματά σας.

  Ονειρεύεστε ότι στύβετε ένα πορτοκάλι

  Αν ονειρευτείτε ότι στύβετε ένα πορτοκάλι, σημαίνει ότι βιώνετε αλλαγές στη ζωή σας. Το θετικό είναι ότι θα είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που θα εξελιχθούν τα πράγματα και ότι θα παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας, ώστε να τους πετύχετε.

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος στύβει ένα πορτοκάλι, αυτό σημαίνει ότι ανησυχείτε για τον τρόπο που κάποιος γνωστός σας έδρασε πρόσφατα. Ίσως να μοιράστηκε κάτι σημαντικό μαζί σας, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τον εμπιστευτείτε.

  Advertisements

  Επίσης, ένα όνειρο, το οποίο περιλαμβάνει το στύψιμο χυμού πορτοκαλιού, μπορεί να σημαίνει ότι αναζητάτε την ευτυχία σε λάθος μέρη. Πρέπει να φροντίζετε τις δικές σας ανάγκες και να μην ανησυχείτε τόσο πολύ για τους άλλους.

  Σε περίπτωση που συνηθίζετε να στερείτε πράγματα που μπορείτε να προσφέρετε οι ίδιοι στον εαυτό σας, αυτό το όνειρο σας καλεί να σταματήσετε να το κάνετε και να εστιάσετε στις δικές ανάγκες.

  Ονειρεύεστε ότι πίνετε χυμό πορτοκαλιού

  Αν ονειρευτείτε ότι πίνετε χυμό πορτοκαλιού, τότε ίσως διανύετε μια περίοδο ανανέωσης. Ο χυμός πορτοκαλιού συμβολίζει νέα και φρέσκα ξεκινήματα.

  Advertisements

  Επίσης, ο χυμός πορτοκαλιού θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την επιθυμία σας για υγεία και ευζωία. Αν ονειρευτήκατε ότι πίνατε χυμό πορτοκαλιού, τότε ίσως υποδηλώνεται η ανάγκη σας να αισθανθείτε καλύτερα σωματικά. Μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι ή εξαντλημένοι από τη δουλειά ή το σχολείο και χρειάζεστε λίγο χρόνο για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας.

  Ονειρεύεστε ότι πετάτε πορτοκάλια σε κάποιον άλλο

  Το να πετάτε πορτοκάλια σε κάποιον άλλο σε ένα όνειρο, σημαίνει ότι αισθάνεστε κουρασμένοι και καταβεβλημένοι. Ίσως έχετε αναλάβει πάρα πολλές εργασίες ή πιέζεστε από άλλους να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας γρηγορότερα.

  Επίσης, αν ονειρευτείτε ότι πετάτε πορτοκάλια σε κάποιον, μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος σας έχει αναστατώσει με τη συμπεριφορά του. Μπορεί να αισθάνεστε ότι αυτό το άτομο αξίζει να τιμωρηθεί για αυτή του τη συμπεριφορά, γεγονός για το οποίο είστε έτοιμοι να αναλάβετε δράση.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι κάποιος πετάει πορτοκάλια σε εσάς, τότε το όνειρό σας υποδηλώνει ότι είστε πολύ απογοητευμένοι. Βιώνετε κάποια συναισθηματική αναταραχή στη ζωή σας και ίσως νιώθετε ότι κάποιος προσπαθεί να σας πληγώσει.

  Ονειρεύεστε σάπια πορτοκάλια

  Αν ονειρευτείτε σάπια πορτοκάλια, αυτό είναι σημάδι ότι νιώθετε συναισθηματική εξάντληση. Μπορεί να νιώθετε συναισθηματικά συγκλονισμένοι από τα γεγονότα της ζωής σας.

  Εάν είδατε να πετάτε σάπια πορτοκάλια στο όνειρό σας, τότε αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε πάρα πολύ να ευχαριστήσετε όλους τους γύρω σας. Κάνετε θυσίες για τους άλλους, χωρίς να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας για ξεκούραση και χαλάρωση. Πρέπει να σταματήσετε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα των άλλων σαν να ήταν δικά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε άγουρα πορτοκάλια

  Αν ονειρευτείτε άγουρα πορτοκάλια, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που έχετε μπροστά σας. Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να δράσετε.

  Επίσης, τα πράσινα πορτοκάλια στα όνειρα μπορεί να συμβολίζουν κάτι που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα στη ζωή σας – κάτι που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί, πριν φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Ίσως ακόμη να πρόκειται για ανεκπλήρωτους στόχους της ζωής σας.

  Ονειρεύεστε ότι μυρίζετε πορτοκάλια

  Το να μυρίζετε πορτοκάλια στο όνειρό σας μπορεί να ερμηνευτεί ως σημάδι ότι αναζητάτε κάποιες σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας.

  Advertisements

  Εάν η μυρωδιά ήταν ευχάριστη, τότε θα βρείτε την ευτυχία και την επιτυχία. Ωστόσο, αν η μυρωδιά ήταν δυσάρεστη, τότε μάλλον θα υπάρξουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσετε για να ολοκληρώσετε τους στόχους σας.

  Ονειρεύεστε ότι αγοράζετε πορτοκάλια

  Αν ονειρευτείτε ότι αγοράζετε πορτοκάλια, τότε πρόκειται για συμβολισμό της λαχτάρας σας για μια ειδυλλιακή ζωή. Θέλετε να απαλλαγείτε από τις ευθύνες που συνεπάγεται η ενηλικίωση.

  Το να ονειρευτείτε ότι πουλάτε πορτοκάλια σηματοδοτεί ότι ίσως σας λείπει κάτι στη ζωή σας, το οποίο δεν έχετε καταφέρει ακριβώς να εντοπίσετε. Ίσως αφιερώσατε πολύ ενέργεια και προσπάθεια σε κάτι που δεν είχε πραγματικά σημασία. Θα προοδεύατε περισσότερο αν εστιάζατε σε πιο σημαντικά πράγματα.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε άλλους ανθρώπους να πουλάνε πορτοκάλια, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας εκμεταλλευτεί ή να σας εξαπατήσει για κάτι.