Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε οστά;

  Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα όνειρα με οστά δεν έχουν κακή σημασία. Για λίγους, όμως, ανθρώπους, τα όνειρα αυτά μπορεί να αποτελούν σημάδι για κάτι πιο σοβαρό.

  Advertisements

  Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα όνειρα ήταν μηνύματα από τους θεούς και ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλές θεωρίες για τους λόγους που βλέπουμε όνειρα στον ύπνο μας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια διαδικασία του εγκεφάλου, στην προσπάθειά του να επεξεργαστεί τα γεγονότα της ημέρας. Άλλοι θεωρούν ότι πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός. Ωστόσο, είναι πιθανό τα όνειρά μας να είναι πιο σημαντικά από ό,τι συνειδητοποιούμε.

  Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε οστά, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι υπάρχει κάτι στη ζωή σας που πρέπει να το διαλευκάνετε ή να το φροντίσετε.

  Επίσης, τα οστά αντιπροσωπεύουν τη δομή και τη στήριξη – οπότε αν ονειρευτείτε οστά, τότε ίσως υπάρχει κάτι στη ζωή σας που έχει μπερδευτεί πολύ, με αποτέλεσμα να χάσει τη δομή του, και, κατά συνέπεια, χρειάζεται να το τροποποιήσετε ή να απαλλαγείτε από αυτό.

  Advertisements

  Τέλος, είναι σημαντικό να θυμηθείτε τι τύπο οστών είδατε στο όνειρό σας. Ονειρευτήκατε οστά ανθρώπων ή ζώων; Αν τα οστά ήταν ζώου, για τι ζώο πρόκειται; Αν ήταν ανθρώπινα οστά, τότε σε ποιο τμήμα του σώματος ανήκαν; Ήταν ένα κρανίο, ένα μηριαίο οστό, πλευρά ή οστό κάποιου άλλου σημείου του σώματός μας;

  Ονειρεύεστε οστά (Γενική έννοια)

  Αν ονειρευτείτε οστά, σκεφτείτε πρώτα τι βιώνετε στη ζωή σας αυτήν την περίοδο και το γενικότερο πλαίσιο του ονείρου. Υπήρχαν άλλα σύμβολα στο όνειρο; Τι θα μπορούσαν να εννοούν;

  Το να ονειρευτείτε οστά μπορεί να αντιπροσωπεύει τους φόβους, τα άγχη και τις ανησυχίες σας για τη ζωή. Ίσως έχετε κουραστεί υπερβολικά από τις ευθύνες που έχετε αναλάβει ή υπάρχει μία κατάσταση στη ζωή σας που σας επιβαρύνει ιδιαίτερα.

  Advertisements

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε οστά, μπορεί ακόμη να συμβολίζει αισθήματα ενοχής ή θυμού. Μπορεί να αισθάνεστε πως έχετε κάνει κάτι που πλήγωσε κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σας.

  Ακόμη, σε περίπτωση που ονειρευτείτε οστά, ίσως σημαίνει πως πρέπει να προσέξετε την υγεία σας. Μπορεί να αγνοείτε πιθανά προβλήματα της υγείας σας ή μπορεί να βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο,εξαιτίας του ανθυγιεινού τρόπου ζωής σας.

  Ονειρεύεστε ανθρώπινα οστά

  Οι άνθρωποι που ονειρεύονται ανθρώπινα οστά μπορεί να βιώνουν στρες ή άγχος στη ζωή τους. Νιώθουν ότι πρέπει να αποβάλλουν τα αρνητικά συναισθήματα, που τους κυριεύουν, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους.

  Advertisements

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ανθρώπινα οστά, θα μπορούσε να συμβολίζει ότι είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από κάτι στη ζωή σας. Ίσως ήρθε η ώρα να προχωρήσετε από μια παλιά σχέση ή εργασία και να ξεκινήσετε κάτι νέο.

  Αν δείτε ένα ανθρώπινο κρανίο στο όνειρό σας και είναι ολόκληρο, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε προκλήσεις στη ζωή σας, οι οποίες, όμως, θα σας κάνουν πιο δυνατό ως άνθρωπο.

  Αν ονειρευτείτε ένα ανθρώπινο πλευρό, τότε ίσως αισθάνεστε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι. Απευθύνεστε σε άλλους για υποστήριξη ή βοήθεια, αλλά συγχρόνως ανησυχείτε για τη συμπεριφορά που θα εισπράξετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε οστά ζώων

  Τα οστά των ζώων μπορεί να συμβολίζουν πολλά πράγματα. Μπορεί να υποδηλώνουν ότι αισθάνεστε αδύναμοι και ευάλωτοι ή να αντιπροσωπεύουν τη δύναμη που έχετε μέσα σας.

  Το νόημα του ονείρου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ζώο, στο οποίο ανήκαν τα οστά. Δεν ερμηνεύονται με τον ίδιο τρόπο τα όνειρα που περιλαμβάνουν οστά σκύλου με εκείνα που περιλαμβάνουν το σκελετό ενός φιδιού, για παράδειγμα.

  Αν ονειρευτείτε κόκαλα ψαριού είναι σημάδι ότι θα βιώσετε οικονομικές απώλειες. Αυτό το όνειρο μπορεί ακόμη να υποδηλώνει το άγχος σας για την οικονομική σας κατάσταση ή ότι ανησυχείτε πάρα πολύ για τα χρήματα.

  Advertisements

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε οστά σκύλου, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε φοβισμένοι ή ευάλωτοι. Μπορεί να ανησυχείτε για κάτι στη ζωή σας, όπως η υγεία σας, η οικονομική σας κατάσταση ή οι σχέσεις σας.

  Εάν τα οστά είναι μικρά και λευκά, αυτό σημαίνει ότι κάποιος σας εκμεταλλεύεται.

  Αν ονειρευτείτε έναν σκελετό φιδιού, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στη ζωή σας, το οποίο αγνοείτε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το όνειρό σας αυτό υποδηλώνει ότι είναι καιρός να αντιμετωπίσετε ευθέως τους φόβους σας και τα ζητήματα που σας ταλαιπωρούν.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε κόκαλα γάτας, τότε η ερμηνεία αυτού του ονείρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το λοιπό πλαίσιο του ονείρου. Γενικά, πάντως, τα όνειρα αυτά υποδηλώνουν ότι θρηνείτε για κάτι ή αισθάνεστε ένοχοι για κάτι. Επίσης, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε να απειλείστε από κάποιον, ότι ανησυχείτε για την άποψη που σχηματίζουν οι άλλοι για εσάς ή ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο ζηλεύει την επιτυχία σας.

  Τέλος, το να ονειρευτείτε κόκαλα κοτόπουλου, συμβολίζετε κάτι που έχετε χάσει ή που σας έχει εγκαταλείψει. Νιώθετε ότι εξαναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε κάτι σημαντικό για εσάς.

  Ονειρεύεστε οστά δεινοσαύρων

  Αν ονειρευτείτε οστά δεινοσαύρων, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ξεπεράσετε κάποια εμπόδια για να πετύχετε τους στόχους σας. Ίσως χρειαστεί να ρισκάρετε ή να κάνετε μια θυσία για να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι ανακαλύπτετε οστά δεινοσαύρων, τότε πρόκειται να αντιμετωπίσετε μια οπισθοδρόμηση, όσον αφορά τα οικονομικά σας.

  Ονειρεύεστε ότι θάβετε ένα κόκαλο

  Αν ονειρευτείτε ότι θάβετε οστά, είναι σημάδι ότι θάβετε τα συναισθήματά σας. Πρέπει να προσπαθήσετε να εκφραστείτε και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, ακόμα κι αν αυτά που έχετε να πείτε δεν είναι πάντα ευχάριστα.

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος θάβει οστά, τότε μάλλον θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή σας. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να σας δημιουργήσουν προβλήματα ή να κάνουν τη ζωή σας άνω κάτω.

  Advertisements

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ένα σκύλο να θάβει ένα κόκαλο, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χαλάτε τη διάθεσή σας για μικρά λάθη που μπορεί να συμβούν στην καθημερινότητά σας. Προσπαθήστε να εστιάσετε στην ευρύτερη εικόνα και μην αφήσετε ασήμαντα πράγματα να εμποδίσουν την ευτυχία σας.

  Ονειρεύεστε ότι βρίσκετε ένα κόκαλο

  Το να ονειρευτείτε ότι βρίσκετε ένα κόκαλο είναι σημάδι ότι κάτι λείπει από τη ζωή σας ή ότι νιώθετε πως χάνετε την ενέργειά σας.

  Ακόμη, το να δείτε ότι βρίσκετε ένα ή πολλά κόκαλα σε ένα όνειρο, μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη για ασφάλεια, σιγουριά και προστασία. Μπορεί να αισθάνεστε κάπως ευάλωτοι αυτή την περίοδο και χρειάζεστε επιβεβαίωση ότι θα είστε καλά.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σπάσατε ένα κόκαλο

  Το να ονειρευτείτε ότι σπάσατε ένα κόκαλο μπορεί να ερμηνευτεί ως σημάδι ότι κινδυνεύετε να χάσετε κάτι πολύτιμο. Αυτό το όνειρο υποδηλώνει, επίσης, ότι μπορεί να κινδυνέψει η σωματική σας ακεραιότητα ή ότι μπορεί να μην πετύχετε τους στόχους σας.

  Ονειρεύεστε ότι κρατάτε ένα κόκαλο

  Αν ονειρευτείτε ότι κρατάτε μερικά κόκαλα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στον εαυτό σας που έχει θαφτεί βαθιά μέσα σας και πρέπει να βγει στην επιφάνεια.

  Εναλλακτικά, ίσως νιώθετε ότι έχετε χάσει κάτι. Θα χρειαστεί να παλέψετε για να καταφέρετε να το πάρετε πίσω.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα γιγάντιο κόκκαλο

  Αν ονειρευτείτε ένα γιγάντιο κόκκαλο, πρόκειται για ένδειξη ότι θα μπορέσετε να ξεπεράσετε όσα εμπόδια εμφανιστούν στη ζωή σας.

  Αν ονειρευτείτε μικροσκοπικά κόκαλα, τότε μάλλον έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε ό,τι χρειάζεται για να πετύχετε στη ζωή.

  Ονειρεύεστε ότι μαγειρεύετε κόκαλα

  Το να ονειρευτείτε ότι μαγειρεύεστε κόκαλα αποτελεί σύμβολο μιας νέας αρχής ή ενός τέλους. Το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι βιώνετε μια μεταβατική περίοδο στη ζωή σας, όπως μια μετακόμιση σε άλλη πόλη ή μια αλλαγή εργασίας.

  Advertisements

  Αν δείτε στα όνειρά σας να μαγειρεύετε κόκαλα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στη ζωή σας, τις οποίες θα καταφέρετε να ξεπεράσετε σύντομα, χωρίς να επηρεαστείτε ιδιαίτερα.

  Τέλος, το να ονειρευτείτε κάποιον άλλο να μαγειρεύει κόκαλα, υποδηλώνει ότι πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τους φίλους και την οικογένειά σας. Αν ονειρευτείτε ότι παρατηρείτε κάποιον να μαγειρεύει κόκαλα, τότε ίσως είστε υπερβολικά προστατευτικοί με τους γύρω σας.

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε κόκαλα

  Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε κόκαλα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε παραμελημένοι και ότι δε σας εκτιμούν όσο αξίζετε. Μπορεί, επίσης, να νιώθετε ότι δε λαμβάνετε αρκετή προσοχή από το σύντροφό σας ή τους αγαπημένους σας.

  Advertisements

  Επίσης, το να ονειρευτείτε ότι τρώτε τα κόκαλα μπορεί να αποτελεί σημάδι απληστίας ή λαιμαργίας. Μπορεί να δίνετε ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στα υλικά πράγματα και να αγνοείτε τα σημαντικά στη ζωή.

  Η κατανάλωση των οστών θα μπορούσε ακόμη να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε μοναξιά και χρειάζεστε κάποια ανθρώπινη επαφή.

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος τρώει ένα κόκαλο, τότε μάλλον κάποιο κοντινό σας πρόσωπο δεν είναι ειλικρινής μαζί σας ή σας είπε ψέματα για ένα σημαντικό θέμα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε θρυμματισμένα οστά

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε θρυμματισμένα οστά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Πρέπει, επίσης, να βεβαιωθείτε ότι δε θα παρασυρθείτε από τα δράματα ζωής άλλων ανθρώπων.

  Αν δείτε σπασμένα οστά στον ύπνο σας, τότε ίσως πρόκειται για ένδειξη ότι αισθάνεστε αδύναμοι και εύθραυστοι. Αυτά τα συναισθήματα παραπέμπουν σε άγχος ή κατάθλιψη.

  Ονειρεύεστε έναν σκύλο να ροκανίζει ένα κόκαλο

  Αν δείτε στον ύπνο σας το σκύλο σας να ροκανίζει ένα κόκαλο, πρόκειται για θετικό σημάδι και προμηνύει ότι θα λάβετε ανταμοιβή για τις προσπάθειές σας. Η σκληρή δουλειά σας θα αποδώσει και θα λάβετε την αμοιβή που σας αξίζει.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι ο σκύλος κάποιου άλλου ροκανίζει ένα κόκαλο, τότε ίσως σας εκμεταλλεύεται κάποιος ή προσπαθεί να κερδίσει κάποιο όφελος από εσάς, χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.

  Ονειρεύεστε ότι ξεκοκαλίζετε κρέας

  Το να ονειρευτείτε ότι ξεκοκαλίζετε κρέας, συνήθως σημαίνει ότι προσπαθείτε να απομακρύνετε τα αρνητικά στοιχεία από τη ζωή σας – ειδικά αν το κρέας στο όνειρό σας είναι ωμό.

  Αν ονειρευτείτε ότι αφαιρείτε κόκαλα από κρέας και τα βλέπετε λευκά ή διάφανα, είναι σημάδι ότι θα ξεπεράσετε εμπόδια στο δρόμο σας. Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι θα επιτύχετε σε ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα.

  Advertisements

  Ακόμη, σε περίπτωση που ονειρευτείτε άλλους να ξεκοκαλίζουν κρέας, αυτό σημαίνει ότι οι φίλοι σας θα σας προδώσουν. Αν το κρέας το ξεκοκαλίζει ένας κρεοπώλης, τότε ίσως να έχετε κάποια οικονομική απώλεια.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος σας σπάει τα κόκαλα

  Εάν δείτε σπασμένα κόκαλα στον ύπνο σας, τότε μάλλον σημαίνει ότι αφήνετε τα συναισθήματά σας να σας κυριεύσουν. Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει αβεβαιότητα, σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν οι πράξεις σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι σπάτε τα κόκαλα κάποιου άλλου, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στη ζωή σας που σας κάνει να νιώθετε ευάλωτοι ή ανασφαλείς. Ίσως αισθάνεστε ότι κάποιος ασκεί μεγαλύτερη επιρροή πάνω σας, από ό,τι θα έπρεπε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε πόνο στα οστά

  Αν ονειρευτείτε ότι πονάν τα κόκαλά σας, το όνειρό σας αυτό υποδηλώνει συναισθηματικούς πόνους, που προέρχονται είτε από το στρες της δουλειάς σας, είτε από το άγχος μιας σχέσης.

  Επίσης, μπορεί να αισθάνεστε ανεπαρκείς ή ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Μπορεί να αισθάνεστε ότι κακώς βρίσκεστε στην κατάσταση που είστε αυτή τη στιγμή ή ότι δεν ανήκετε στον τρέχοντα περίγυρό σας.

  Ονειρεύεστε ότι ροκανίζετε ένα κόκαλο

  Η πιο συνηθισμένη απάντηση στην ερώτηση «τι σημαίνει να ονειρεύεται κανείς ότι ροκανίζει ένα κόκαλο;» είναι ότι αυτός που βλέπει το όνειρο κάνει κάτι που δεν θα έπρεπε.

  Advertisements

  Το κόκκαλο μπορεί να αντιπροσωπεύει μια σχέση ή κάποια άλλη κατάσταση, στην οποία απατήσατε το άτομο που είχατε απέναντί σας ή δεν ήσασταν απόλυτα ειλικρινείς απέναντί του.

  Σε περίπτωση, όμως, που υπήρχαν κηλίδες αίματος πάνω στο κόκκαλο, τότε σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να καταστρέψει τη ζωή σας ή να σας πάρει κάτι.

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος ροκανίζει ένα κόκαλο, σημαίνει ότι πρόκειται να χάσετε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, το οποίο σχετίζεται με ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας. Το όνειρο μπορεί ακόμη να φανερώνει ότι κάτι λείπει από την τρέχουσα σχέση σας.

  Advertisements