Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε νεκρούς;

  Τα όνειρα για νεκρούς μπορεί να σας αναστατώσουν, ειδικά αν εξακολουθείτε να θρηνείτε την απώλεια ενός αγαπημένου σας προσώπου.

  Advertisements

  Ένα πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι τα όνειρα για νεκρούς είναι πολύ συνηθισμένα. Μερικοί ερευνητές εκτιμούν ότι το 75% από εμάς θα δει ένα όνειρο με κάποιον νεκρό, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας.

  Εσείς ονειρευτήκατε ποτέ κάποιον να πεθαίνει ή κάποιον που αναστήθηκε; Πρόκειται για συνηθισμένα όνειρα, ειδικά αν ο αποθανών ήταν κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Το να ονειρεύεστε νεκρούς μπορεί μεν να είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσετε τη θλίψη και την απώλειά σας, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που προκαλούν τέτοια όνειρα.

  Τα είδη των ονείρων που αφορούν νεκρούς ανθρώπους είναι πάρα πολλά και υπάρχουν ακόμα περισσότερες ερμηνείες που εξηγούν αυτά τα όνειρα.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε κάποιον που έχει πεθάνει, ίσως πρόκειται για ένδειξη ότι υπήρχε κάποια ημιτελής υπόθεση μεταξύ των δυο σας ή ότι αισθάνεστε ενοχές για τον θάνατό του. Μπορεί βέβαια να αφορά και κάτι εντελώς διαφορετικό…

  Το να ονειρευτείτε ένα αγαπημένο, νεκρό πρόσωπο μπορεί να σας προκαλέσει πολλά συναισθήματα. Μερικοί άνθρωποι ονειρεύονται τα νεκρά αγαπημένα τους πρόσωπα και νιώθουν ηρεμία και γαλήνη, ενώ άλλοι τα ονειρεύονται στα πλαίσια της διαδικασίας να ξεπεράσουν τη θλίψη τους.

  Όποιος κι αν είναι ο λόγος, για τον οποίο ονειρεύεστε έναν πεθαμένο, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ισχυρή και συναισθηματική εμπειρία, που βοηθά να αντιμετωπίσετε την απώλειά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε νεκρούς ανθρώπους (Γενική έννοια)

  Το να ονειρεύεστε νεκρούς, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα όνειρα είναι πολύπλοκα και συχνά έχουν πολλές ερμηνείες. Ίσως θέλετε να πείτε αντίο σε κάποιον ή χρειάζεστε ακόμα την επαφή με αυτό το άτομο.

  Επίσης, είναι πιθανό το όνειρο να αντιπροσωπεύει το φόβο θανάτου, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων. Αν νιώθετε ότι ονειρεύεστε πολύ συχνά νεκρούς, τότε μπορεί να πρόκειται για πολύ αρνητικό σημάδι.

  Βέβαια, το να ονειρεύεστε ένα νεκρό δεν είναι πάντα κακό. Μερικές φορές, μέσα από τα όνειρα για νεκρούς ανθρώπους θα πάρετε απαντήσεις σε μερικές από τις ερωτήσεις που σας απασχολούν στη ζωή σας.

  Advertisements

  Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάστε ποιος ήταν ο νεκρός άνθρωπος του ονείρου σας, τι έκανε, πού βρισκόσασταν όταν τον είδατε, τι σας είπε, κ.λπ.. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του ονείρου, επομένως είναι πολύ σημαντικό να ανακαλέσετε όλες τις λεπτομέρειες, εάν θέλετε να έχετε μια σωστή ερμηνεία.

  Ονειρεύεστε ότι φιλάτε έναν νεκρό

  Ένας τρόπος για να κατανοήσετε ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι φιλάτε ένα νεκρό άτομο, είναι να εξετάσετε τη σχέση που είχατε με αυτό το άτομο.

  Αν ήταν κάποιος πολύ κοντινός σας άνθρωπος, τότε το να τον δείτε στα όνειρά σας μπορεί να σημαίνει ότι σας λείπει ή ότι νιώθετε μοναξιά χωρίς αυτόν. Αν ήταν μεν κάποιος κοντινός σας, αλλά ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικά ή αλκοόλ, τότε το όνειρό σας μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείτε να αποφύγετε παρόμοια προβλήματα.

  Advertisements

  Ένας άλλος τρόπος να ερμηνεύσετε αυτό το όνειρο είναι να θυμηθείτε όσα συνέβησαν στο όνειρο, πριν φιλήσετε το νεκρό. Έγινε κάτι καλό ή κακό; Έτσι, ίσως αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα, σχετικά με το αληθινό νόημα αυτού του ονείρου.

  Ονειρεύεστε ότι θάβετε έναν νεκρό

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι θάβετε έναν νεκρό, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε πολύ λυπημένοι ή καταθλιπτικοί. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή τα όνειρα για κηδείες και ταφές, συχνά συνδέονται με θάνατο και απώλεια στην πραγματική ζωή.

  Επίσης, αν ονειρευτείτε ότι θάβετε κάποιον, ίσως βιώνετε κάποιο συναισθηματικό τραύμα στη ζωή σας αυτή την περίοδο. Μπορεί να θρηνείτε για μια πρόσφατη απώλεια ή για κάτι που συνέβη στο παρελθόν.

  Advertisements

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι ξεθάβετε το σώμα ενός νεκρού, τότε μάλλον κρύβετε κάποια μυστικά από άλλους, αλλά σύντομα θα μαθευτούν και μπορεί να ταπεινωθείτε εξαιτίας τους.

  Ονειρεύεστε νεκρούς ανθρώπους να ζωντανεύουν

  Υπάρχουν πολλές πιθανές ερμηνείες για αυτού του είδους τα όνειρα. Το να ονειρεύεστε νεκρούς ανθρώπους που επανέρχονται στη ζωή μπορεί να σημαίνει ότι εξακολουθείτε να θρηνείτε για την απώλεια ενός αγαπημένου σας προσώπου και ότι ονειρεύεστε πως θα επιστρέψουν στη ζωή, ώστε να μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί του.

  Επίσης, το να ονειρευτείτε νεκρούς ανθρώπους να ανασταίνονται μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν πράγματα στη ζωή σας που πρέπει να αλλάξουν. Αυτό μπορεί να αφορά σε κάτι απλό, όπως το να υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή ή να διακόψετε το κάπνισμα, ή σε κάτι πιο σοβαρό, όπως το να αποκαταστήσετε τη φιλική σας σχέση με έναν πρώην εραστή ή να συγχωρήσετε κάποιον που σας πλήγωσε στο παρελθόν

  Advertisements

  Ωστόσο, το να ονειρεύεστε νεκρούς ανθρώπους να επανέρχονται στη ζωή μπορεί να υποδηλώνει αισθήματα ενοχής, για κάτι που κάνατε ή είπατε. Ή μπορεί να νιώθετε ότι σας αδίκησε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.

  Ονειρεύεστε νεκρούς στο σπίτι ή την αυλή σας

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι υπάρχουν νεκροί μέσα στο σπίτι σας, μπορεί να υποδηλώνει αισθήματα μοναξιάς ή εγκατάλειψης. Ίσως ακόμη να φοβάστε το θάνατο…

  Τα όνειρα με νεκρούς ανθρώπους μπορούν, επίσης, να θεωρηθούν ως σημάδι ότι κάτι λείπει ή ότι επιθυμείτε περισσότερα από τη ζωή.

  Advertisements

  Εάν θρηνείτε για την απώλεια κάποιου κοντινού σας προσώπου και τον δείτε στο όνειρό σας, τότε ίσως πρόκειται για έναν τρόπο του υποσυνειδήτου σας να διαχειριστεί το γεγονός και να το αντιμετωπίσει.

  Ονειρεύεστε ότι κουβαλάτε νεκρούς

  Αν ονειρευτείτε ότι κουβαλάτε νεκρούς, τότε ίσως προσπαθείτε να ξεφύγετε από το παρελθόν σας.

  Μπορεί να αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που έχετε κάνει στη ζωή σας ή για κάποια κατάσταση που μείνατε άπραγοι. Το νεκρό άτομο ή το φέρετρο που κουβαλάτε σε αυτό το όνειρο αντιπροσωπεύει την ενοχή που κουβαλάτε τώρα μέσα σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε κάποιον που πέθανε πριν από πολύ καιρό

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε κάποιον που πέθανε πριν από πολύ καιρό, μπορεί να σας υπενθυμίζει απλά πόσο σας λείπει το άτομο αυτό. Μπορεί, επίσης, να είναι ένας τρόπος για να επανασυνδεθείτε μαζί του στα όνειρά σας.

  Το άτομο αυτό μπορεί να πέθανε πριν χρόνια, αλλά το υποσυνείδητό σας έχει πολλά ακόμα να πει γι ‘αυτόν και τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ένα άτομο που πέθανε πρόσφατα

  Αν ονειρευτείτε κάποιον που πέθανε πρόσφατα, όπως ένα μέλος της οικογένειάς σας ή ένας φίλος σας, θα μπορούσε να σημαίνει ότι θρηνείτε το θάνατό του. Ίσως ακόμα να δυσκολεύεστε να προσαρμοστείτε στη ζωή χωρίς αυτό το πρόσωπο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι μιλάτε με έναν νεκρό

  Το να ονειρευτείτε ότι μιλάτε με έναν αποθανόντα μπορεί να σημαίνει ότι ψάχνετε έναν τρόπο να βάλετε μια τελεία σε αυτό το γεγονός, ώστε να προχωρήσετε στη ζωή σας. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε ένοχοι για τον τρόπο που του συμπεριφερθήκατε όσο ζούσε και αυτό το όνειρο σας προτρέπει να ζητήσετε συγγνώμη (τουλάχιστον μέσω του ονείρου).

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι μιλάτε με νεκρούς, μπορεί να υποδηλώνουν ότι πρέπει να αρχίσετε να επικοινωνείτε με άλλους πιο ανοιχτά και ειλικρινά. Είναι καιρός να αρχίσετε να ακούτε πιο προσεκτικά τι έχουν να πουν οι άλλοι, καθώς και να εκφράζετε με ειλικρίνεια όσα σκέφτεστε.

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι μιλάτε με κάποιον που έχει πεθάνει αλλά δεν σας απαντά ή φαίνεται θυμωμένος όταν μιλάει μαζί σας, τότε μάλλον θα συμβεί κάτι κακό στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι τρέχετε μακριά από έναν νεκρό

  Το να ονειρευτείτε ότι τρέχετε μακριά από έναν πεθαμένο μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε πως πρέπει να ξεφύγετε από το παρελθόν σας ή από κάτι άλλο, όπως έναν εθισμό ή μια κακή συνήθεια.

  Σε αυτό το όνειρο, είναι σημαντικό για εσάς να καταλάβετε τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να φύγετε. Αν είναι κάτι από το παρελθόν σας, τότε μπορείτε να εκλάβετε αυτό το όνειρο ως υπενθύμιση για να εργαστείτε για την επούλωση αυτών των πληγών στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι τσακώνεστε με έναν νεκρό

  Το να ονειρευτείτε ότι τσακώνεστε με έναν πεθαμένο συχνά υποδηλώνει ότι δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε τον θάνατο κάποιου. Μπορεί, επίσης, να παλεύετε με ενοχές, επειδή δε μπορέσατε να αποτρέψετε το θάνατό του ή να είστε θυμωμένοι μαζί του, επειδή σας εγκατέλειψε.

  Advertisements

  Ακόμη, σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι τσακώνεστε με έναν πεθαμένο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα συναισθήματά σας για το θάνατό του. Ίσως το όνειρό σας υποδηλώνει πως είστε ακόμα θυμωμένοι με τον αποθανόντα για κάτι που έκανε όσο ζούσε.

  Ονειρεύεστε μια νεκρή μητέρα

  Ο θάνατος μιας μητέρας μπορεί να είναι ένα πολύ τραυματικό γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η απώλεια μπορεί να γίνει αντικείμενο πολλών ονείρων.

  Το να ονειρεύεστε νεκρές μητέρες μπορεί να είναι ιδιαίτερα τρομακτικό γιατί μπορεί να σας προκαλέσει έντονα συναισθήματα και βαθιά συναισθήματα απώλειας και θλίψης.

  Advertisements

  Τέτοιου είδους όνειρα συμβαίνουν συχνά όταν κάποιος περνά μια δύσκολη στιγμή στη ζωή του ή αντιμετωπίζει πολύ άγχος, λόγω πένθους ή ασθενείας.

  Επίσης, το συγκεκριμένο όνειρο εμφανίζεται συχνά σε ανθρώπους που βιώνουν κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους, όπως αν αποφοιτούν από το πανεπιστήμιο ή αν παντρεύονται.

  Ονειρεύεστε ένα νεκρό πατέρα

  Το να ονειρευτεί κανείς έναν νεκρό πατέρα μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, ειδικά για όσους έχουν χάσει τον πατέρα τους. Το όνειρο αυτό μπορεί να συμβολίζει την έλλειψη υποστήριξης και καθοδήγησης ή να αφήνει ένα αίσθημα εγκατάλειψης.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε τον πεθαμένο πατέρα σας, τότε ίσως αυτό σημαίνει ότι σας έχουν κυριεύσει οι ευθύνες και οι προσδοκίες των άλλων. Θα θέλατε να ζούσε ο πατέρας σας και να ήταν κοντά σας, να σας βοηθάει και να σας στηρίζει. Για αυτό κάνετε αυτά τα όνειρα…

  Αν ονειρευτείτε ότι ένας νεκρός πατέρας ανασταίνεται, το όνειρό σας αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει συναισθήματα ενοχής, σχετικά με τη συμπεριφορά σας απέναντί του, όσο ζούσε.

  Ονειρεύεστε νεκρούς συγγενείς

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε νεκρούς συγγενείς σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για ένα κοινό όνειρο. Συχνά ερμηνεύεται από τους ψυχολόγους ως τρόπος αντιμετώπισης της θλίψης.

  Advertisements

  Όταν χάνουμε κάποιον κοντινό μας άνθρωπο, δυσκολευόμαστε να συμφιλιωθούμε με το θάνατό του. Τα όνειρα που κάνουμε μετά το γεγονός του θανάτου τους μπορεί να είναι μπερδεμένα και να προκαλούν αναστάτωση.

  Εάν η εμφάνιση του νεκρού συγγενή γίνει με αρνητικό τρόπο, όπως να σας επιτεθεί ή να σας απειλήσει με κάποιο τρόπο, αυτό θα μπορούσε να συμβολίζει το φόβο ή το άγχος που βιώνετε αυτήν την περίοδο.

  Ονειρεύεστε ένα νεκρό να χαμογελά

  Αν ονειρευτείτε ένα νεκρό αγαπημένο σας πρόσωπο να χαμογελά, αυτό σημαίνει ότι νιώθετε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με τη ζωή σας. Το άτομο αυτό θέλει να σας βλέπει χαρούμενους και να νιώθει περήφανο για τα επιτεύγματά σας.

  Advertisements

  Ονειερεύστε κάποιο νεκρό

  Εάν βλέπετε τον εαυτό σας να θρηνεί για το θάνατο κάποιου που είναι ακόμα ζωντανός στην πραγματική ζωή, αυτό σημαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει στη σχέση σας μαζί του. Μπορεί να αισθάνεστε μια ψυχρότητα και μια απόσταση μεταξύ σας.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε παραμελημένοι από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο και αυτό σας έχει κάνει να νιώσετε πληγωμένοι και να βιώνετε την απόρριψη.

  Αν ονειρευτήκατε ότι ο σύντροφός σας είναι νεκρός, τότε ίσως αισθάνεστε πως δεν υπάρχει πάθος στη σχέση σας και ότι ο σύντροφός σας είναι πολύ ψυχρός απέναντί σας ή ότι δεν ενδιαφέρεται για τα συναισθήματά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα νεκρό σε ένα φέρετρο

  Αν ονειρευτείτε έναν νεκρό σε ένα φέρετρο, αυτό σημαίνει ότι περνάτε μια δύσκολη στιγμή και νιώθετε ότι δεν έχετε κανέναν να απευθυνθείτε. Ίσως ακόμα να έχετε παραμελήσει την υγεία σας ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο είναι άρρωστο.

  Εάν το φέρετρο είναι άδειο, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πια κανένας γύρω σας, να νοιάζεται για όσα σας συμβαίνουν, γεγονός που θα μπορούσε, επίσης, να ερμηνευτεί ως αίσθημα μοναξιάς ή εγκατάλειψης.

  Ονειρεύεστε νεκρούς που ζητούν φαγητό

  Το να ονειρεύεστε νεκρούς που ζητούν φαγητό μπορεί να είναι σημάδι μοναξιάς ή ανάγκης για προσοχή. Μπορεί ακόμα να αντανακλά το άγχος σας για την υγεία σας.

  Advertisements

  Εάν το όνειρο περιλαμβάνει ένα νεκρό ηλικιωμένο άτομο που ζητά φαγητό (όπως οι νεκροί παππούδες σας, για παράδειγμα), μπορεί να πρόκειται για παρακίνηση να φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό σας ή όσους είναι μεγαλύτεροι από εσάς.