Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μύγες;

  Αν σκεφτεί κανείς ότι τις μύγες τις βλέπουμε σχεδόν παντού, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε πως πολύ συχνά αποτελούν θέμα των ονείρων μας. Συνήθως αντιπροσωπεύουν ένα άτομο στη ζωή σας που σας βαριέται ή σας αηδιάζει. Επίσης συχνά εμφανίζονται στα όνειρα νευρικών ανθρώπων.

  Advertisements

  Μια άλλη ερμηνεία τους μπορεί να είναι ότι επισημαίνουν κάποιο γεγονός που σας στοιχειώνει, κάποιο λάθος που έχετε κάνει, ή υποδεικνύουν έναν μελλούμενο κίνδυνο

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε μύγες

  Αν είδατε μόνο μία μύγα στο όνειρο, δυστυχώς προμηνύεται μια δύσκολη περίοδο στο εγγύς μέλλον. Εσείς θα είστε ο βασικός ένοχος για αυτό, δεδομένου ότι πρόσφατα πήρατε κάποιες λάθος αποφάσεις ή κάνατε κάτι κακό. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες πιθανότητες να ευθύνεται και κάποιο άτομο από το περιβάλλον σας.

  Αυτή την περίοδο θα αντιμετωπίσετε μεγάλα προβλήματα που μπορεί να σας φαίνονται άλυτα, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορείτε να δείτε ότι οι πράξεις σας είναι λανθασμένες και ότι έχετε κακές συνήθειες, από τις οποίες δεν θέλετε να απαλλαγείτε. Δε μπορείτε να δείτε ρεαλιστικά τα δεδομένα, οπότε καταλήγετε σε αυτήν την κατάσταση. Προσπαθήστε να είστε λίγο πιο αντικειμενικοί και αποδεχθείτε το ενδεχόμενο ότι κάνετε λάθη.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι πιάνετε μύγες

  Αν ονειρευτήκατε να πιάνετε μύγες σε παγίδα, τότε ίσως να πρόκειται για ένα πολύ συμβολικό όνειρο, και πιθανόν να υποδηλώνει ότι θα πέσετε σε μια παγίδα στην πραγματική σας ζωή ή ότι θα αντιμετωπίσατε ένα μεγάλο πρόβλημα.

  Ίσως αυτό να αποτελεί συνέπεια της απερίσκεπτης συμπεριφοράς σας, και συγκεκριμένα της συνήθειας που έχετε να εμπλέκεστε σε υποθέσεις άλλων ανθρώπων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

  Δεδομένου ότι είστε ένα άτομο που καθοδηγείται περισσότερο από τη διαίσθηση παρά από τη λογική, δεν είναι περίεργο που μπορεί να βρεθείτε σε τέτοια κατάσταση. Συχνά πράττετε χωρίς να σκεφτείτε, αλλά βάσει των συναισθημάτων σας, οπότε δεν αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες των πράξεών σας. Αν και αυτή η συμπεριφορά είχε κάποιες επιτυχίες στο παρελθόν, είναι θέμα χρόνου να σας γυρίσει μπούμερανγκ. .

  Advertisements

  Επομένως, αν και δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσετε τη διαίσθησή σας, προσπαθήστε πάντα να βλέπετε την κατάσταση λογικά, πριν αποφασίσετε να ενεργήσετε με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε μύγες

  Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε μύγες, σημαίνει ότι μάλλον σύντομα θα αντιμετωπίσετε σοβαρό πρόβλημα. Ίσως πέσετε θύμα κάποιου είδους απάτης.

  Από την άλλη, ίσως συμμετέχετε εν αγνοία σας σε κάποια ύποπτη δραστηριότητα. Αυτό σίγουρα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι ένα εκνευριστικό περιστατικό, μιας και μπορεί να σας μπλέξει σε ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να βλάψει τη φήμη και την καριέρα σας.

  Advertisements

  Τέλος, άλλες πιθανές ερμηνείες αυτού του ονείρου είναι ότι μπορεί να κάνετε ένα λάθος στη δουλειά και να θέσετε σε κίνδυνο τη θέση σας ή να υιοθετήσετε κάποιες συνήθειες, που θα επηρεάσουν την υγεία σας και θα είναι δύσκολο να τις ξεφορτωθείτε.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μύγες

  Σε περίπτωση που είδατε στο όνειρό σας ότι σκοτώνατε μια μύγα, θα μπορούσε να προμηνύεται μια διαμάχη με ένα μέλος της οικογένειάς σας ή ένα σύντροφο. Δυστυχώς, θα πρόκειται για μια πολύ σοβαρή σύγκρουση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή κάθε σχέσης ή διαζύγιο.

  Από την άλλη, αυτού του είδους το όνειρο μπορεί να παραπέμπει στη δουλειά σας και να έχει θετικό συμβολισμό: επιτυχία στην καριέρα σας.

  Advertisements

  Τέλος, υπάρχει μια άλλη σημασία αυτού του ονείρου, δυστυχώς αρνητική, και αυτή αφορά το αίσθημα τύψεων ή ενοχής που θα βιώσετε, εξαιτίας κάτι κακού που έχετε κάνει ή επειδή έχετε πληγώσει έναν άνθρωπο. Τώρα το σκέφτεστε, μετανιώνετε για τις πράξεις σας και εύχεστε να μπορούσατε να κάνετε κάτι για να λυτρωθείτε. Το καλό είναι ότι μάλλον θα τα καταφέρετε.

  Ονειρεύεστε ότι σας τσίμπησε μύγα

  Το να ονειρευτείτε ότι σας δάγκωσε μια μύγα αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν οι άνθρωποι γύρω σας είναι αληθινοί φίλοι σας. Ίσως να κρύβετε κάποιο άτομο ανάμεσά τους, το οποίο θέλει να σας εκδικηθεί.

  Από την άλλη, μπορεί να υπάρχει ένα κακό άτομο στην παρέα σας, που του αρέσει απλά να πληγώνει τους άλλους και εσείς τυχαίνει να είστε το επόμενο θύμα. Σκεφτείτε ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι και φυσικά, να είστε προσεκτικοί ποιους εμπιστεύεστε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε πολλές μύγες

  Αν είδατε σε όνειρό σας ένα τεράστιο σμήνος μυγών, είναι κακό σημάδι γιατί υποδηλώνει ότι δεν ξέρετε πώς να αξιολογήσετε καλά τους άλλους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να υπάρχουν στον κοινωνικό σας κύκλο άτομα που προσποιούνται ότι είναι φίλοι σας, ενώ στην πραγματικότητα έχουν άλλες προθέσεις, που ούτε καν φαντάζεστε.

  Κάποιους από αυτούς τους έχει τυφλώσει η ζήλια, οπότε θα προσπαθήσουν να σας βλάψουν σπιλώνοντας το όνομά σας με ανυπόστατες φήμες ή θα σαμποτάρουν τα σχέδιά σας. Το όνειρο αυτό σας καλεί, λοιπόν, να δώσετε την δέουσα προσοχή σε αυτούς τους ανθρώπους, να διακρίνεται ποιους μπορείτε πραγματικά να εμπιστευτείτε και να απομακρυνθείτε από εκείνους που προσποιούνται ότι είναι φίλοι σας.

  Επίσης, είναι πιθανό να υπάρχει στο περιβάλλον σας κάποιος που απλά δεν ταιριάζει μαζί σας, δεν μπορείτε να κάνετε άνετα παρέα μαζί του και σας ενοχλεί. Θα ήταν καλή ιδέα να μιλήσετε μαζί του, ώστε να διαπιστώσετε τους λόγους που δημιουργούν αυτή την αμηχανία και να μπορέσετε να βρείτε μια λύση. Αν δεν έχει αποτέλεσμα αυτή η συζήτηση, μπορείτε απλά να τον βγάλετε από τη ζωή σας και να προχωρήσετε παρακάτω.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι δε μπορείτε να διώξετε τις μύγες

  Αν ονειρευτείτε ότι δε μπορείτε να απαλλαγείτε από τις μύγες, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι στην πραγματική σας ζωή έχετε μια παρεξήγηση με κάποιον. Για κάποιο λόγο ένα άτομο έχει σχηματίσει αρνητική γνώμη για εσάς και δε θέλει να συναναστρέφεται μαζί σας. Ίσως να πρόκειται για κάποια επικοινωνιακή παρεξήγηση ή μια αμφιλεγόμενη πράξη σας. Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτή την κατάσταση για να αποφύγετε στιγμές αμηχανίας με αυτό το άτομο στο μέλλον. Συζητήστε το και λύστε ό,τι υπάρχει μεταξύ σας.

  Ονειρεύεστε ότι σας ακολουθούν μύγες

  Αν είδατε στο όνειρό σας ότι μύγες σας ακολουθούσαν παντού, τότε είναι πιθανό να κινδυνέψετε σύντομα. Μπορεί, επίσης, αυτή τη στιγμή να περιβάλλεστε από αρνητική ενέργεια.

  Το όνειρο, λοιπόν, φανερώνει ότι είστε ένας άνθρωπος που έλκεται από την κακή ενέργεια. Χρειάζεται να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Αλλάξτε στάση και συμπεριφορά, αξιολογήστε τον κοινωνικό σας κύκλο και αποβάλλετε τους τοξικούς ανθρώπους που σας περιβάλλουν.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε νεκρές μύγες

  Σε περίπτωση που είδατε νεκρές μύγες σε ένα όνειρο, τότε πρόκειται για καλό όνειρο, που αφορά στην επιτυχή αντιμετώπιση προβλημάτων που θα ανακύψουν στην πορεία σας, και συνάμα στην επίτευξη των στόχων σας.

  Επίσης, μια νεκρή μύγα σε ένα όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με κάποιο άτομο που αδικήσατε στο παρελθόν. Το κατηγορήσατε για κάτι που δεν έκανε.

  Από την άλλη, οι πολλές νεκρές μύγες σημαίνουν ότι θα μετανιώσετε που χωρίσατε με κάποιον. Θα αποδειχθεί ότι δε φερθήκατε σωστά και θα μετανιώσετε για τις πράξεις σας, αλλά θα είναι δύσκολο να επανορθώσετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια μεγάλη μύγα

  Αν δείτε μια μεγάλη μύγα σε ένα όνειρο σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε ένα άλυτο πρόβλημα.

  Μπορεί να σας έχει ανατεθεί ένα έργο που φαίνεται αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Το σημαντικό είναι να μην παραιτηθείτε και να αρχίσετε να σκέφτεστε θετικά. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι κάνετε λάθος, δείτε την κατάσταση από διαφορετική οπτική γωνία, και θα διαπιστώσετε ότι ίσως χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση για να σημειώσετε πρόοδο κι έτσι να εφαρμόσετε ιδέες που δε σας είχαν περάσει προηγουμένως από το μυαλό.

  Επίσης, έχετε κατά νου ότι θα μπορούσατε να ζητήσετε τη βοήθεια ή τη συμβουλή κάποιου. Δεν είναι κακό να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία για βοήθεια. Μπορεί να περιπλέκετε περισσότερο τα πράγματα προσπαθώντας να τα κάνετε μόνοι σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μύγες στο σπίτι

  Αν ονειρευτείτε μύγες να πετούν γύρω από το σπίτι σας, προμηνύονται οικογενειακά προβλήματα, διαφωνίες, συγκρούσεις ή οικονομικά προβλήματα (που θα μπορούσαν να είναι η αφορμή για τα παραπάνω προβλήματα).

  Έχετε κατά νου ότι η οικογένεια είναι ό,τι πιο σημαντικό, γι’ αυτό φροντίστε να της αφιερώνεστε περισσότερο, ειδικά αυτή την περίοδο. Σε περίπτωση ένδειξης οποιουδήποτε προβλήματος, δράστε άμεσα.

  Ονειρεύεστε μύγες στο φαγητό

  Αν είδατε στο όνειρό σας μια μύγα στο φαγητό σας, σίγουρα θα σας άφησε μια αίσθηση δυσφορίας. Αυτό το όνειρο μπορεί να είναι συμβολικό και να αποτελεί αντανάκλαση του άγχους ή της δυσφορίας που νιώθετε λόγω της τρέχουσας κατάστασης που βιώνετε.

  Advertisements

  Νιώθετε άγχος γιατί είστε αβέβαιοι για τον τρόπο που πρέπει να ενεργήσετε. Η μύγα πάνω στο φαγητό μπορεί να σημαίνει ότι όταν νιώθετε πως χρειάζεστε βοήθεια, στρέφεστε πάντα σε κάποιον πιο έμπειρο ή έναν επαγγελματία. Στην αρχή, οι γύρω σας μπορεί να σας θαυμάζουν για αυτή σας τη συμπεριφορά, αλλά αν επιβάλλετε συνεχώς τα προβλήματά σας σε άλλους και ζητάτε επίμονα βοήθεια, θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είστε ανίκανοι ή ανήμποροι, ότι δε μπορείτε να τα καταφέρετε μόνοι σας. Αυτό ίσως κάνει κάποιους να αποστασιοποιηθούν από εσάς ή να αρχίσουν να σας αποφεύγουν.

  Τέλος, αν ονειρευτήκατε μια μύγα σε μέλι, ψωμί, αλεύρι ή ποτό, τότε μπορεί να σημαίνει ότι έχετε κακές καταναλωτικές συνήθειες και ότι ξοδεύετε συχνά πολλά χρήματα για ευχαρίστηση, σε πράγματα που δε χρειάζεστε πραγματικά.

  Ονειρεύεστε μύγες στο ταβάνι

  Εάν ονειρευτείτε μύγες στο ταβάνι, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διεφθαρμένα άτομα στον κοινωνικό σας κύκλο. Πιθανότατα να είχατε σχηματίσει θετική εντύπωση για αυτούς στην αρχή, ωστόσο, σε καμία περίπτωση, δεν είναι τόσο καλοί όσο νομίζατε. Είναι ανειλικρινείς, προσπαθούν να σας εκμεταλλευτούν και να σας χειραγωγήσουν προς δικό τους όφελος.

  Advertisements

  Θα μπορούσε να είναι κάποιος συνάδελφος που μεταθέτει τις ευθύνες του σε εσάς και μετά παίρνει τα εύσημα για τη δουλειά που έχετε κάνει. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να προχωρήσει στη δουλειά του ή να πάρει αύξηση. Μην επιτρέψετε σε αυτό το άτομο να σας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο.

  Ονειρεύεστε ότι οι μύγες τρώνε έναν νεκρό

  Το να ονειρευτείτε ότι μύγες τρώνε έναν νεκρό, μπορεί να σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή σκέφτεστε τον θάνατο ή κάτι σχετικό με αυτό το θέμα. Ίσως ένα άτομο του κύκλου σας πεθαίνει ή έχει πεθάνει. Επίσης, είναι πιθανό αυτό το άτομο να έχει μεγάλη κληρονομιά να κληροδοτήσει, γεγονός που σας προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα.

  Ονειρεύεστε μύγες στα σκουπίδια

  Αν ονειρευτήκατε μύγες σε σκουπίδια, τότε προμηνύονται προβλήματα υγείας στο εγγύς μέλλον. Αναθεωρείστε τις συνήθειές σας, για να αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή την κατάσταση.

  Advertisements

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση ότι πρέπει να μείνετε μακριά από κάποιους ανθρώπους γύρω σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν σας κάνουν καλό γιατί σας εμποδίζουν να εστιάσετε στα δικά σας σχέδια και στόχους.

  Ονειρεύεστε πράσινες μύγες

  Αν είδατε πράσινες μύγες σε ένα όνειρο, τότε μιλάμε για ένα σπάνιο όνειρο. Το πράσινο χρώμα των μυγών συμβολίζει τα οικονομικά προβλήματα που θα συναντήσετε. Ίσως εξαντλήθηκαν οι αποταμιεύσεις σας ή μειώθηκε πρόσφατα ο μισθός σας και αντιμετωπίζετε μία οικονομική κρίση.

  Αν σας δαγκώσει στο όνειρο μια από αυτές τις μύγες, τότε πρόκειται για πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, οπότε πρέπει άμεσα να ασχοληθείτε και να διευθετήσετε τα οικονομικά σας. Σχεδιάστε προσεκτικά τις δαπάνες σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μυγοπαγίδα

  Αν ονειρευτείτε μια μυγοπαγίδα, λάβετέ το ως προειδοποίηση για μια συνωμοσία που ετοιμάζεται εναντίον σας από άτομα που δεν θα υποψιαζόσασταν ποτέ. Περιμένουν απλώς να μειώσετε τις άμυνές σας για να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες σας για να σας βλάψουν. Λάβετε σοβαρά υπόψη αυτή την προειδοποίηση, διότι κινδυνεύει να πληγεί ανεπανόρθωτα η φήμη σας.