Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια τίγρη;

  Οι τίγρεις εμφανίζονται συχνά στα όνειρα και ανέκαθεν αποτελούσαν σύμβολο δύναμης, ισχύος και αγριότητας. Επίσης, θεωρούνται και σύμβολο κινδύνου, μιας και είναι ένα ζώο που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο εάν νιώσει ότι κινδυνεύει ή απειλείται.

  Advertisements

  Ένα όνειρο που περιλαμβάνει μια τίγρη μπορεί να αντιπροσωπεύει το φόβο σας μήπως πέσετε θύματα άλλων ή περιστάσεων που είναι πέρα από τον έλεγχό σας. Μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να αντισταθείτε σε κάτι ή κάποιον που σας εκφοβίζει.

  Είναι πιθανό να χρειαστεί να αναγνωρίσετε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε καμία κατάσταση και ότι μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα που δε μπορείτε να αποτρέψετε, ακόμα κι αν προσπαθήσετε αρκετά.

  Εμφανίστηκε μια τίγρη στο όνειρό σας; Αν ναι, τι έκανε; Ήταν φιλική ή επιθετική; Μήπως την ταΐσατε; Την ιππεύσατε; Μήπως επιτέθηκε σε εσάς ή σε κάποιον άλλο; Όλες αυτές οι ερωτήσεις έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο που θα ερμηνεύσετε το όνειρό σας.

  Advertisements

  Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με διάφορα είδη ονείρων για τίγρεις μαζί με τις ερμηνείες όλων αυτών των ονείρων.

  Ονειρεύεστε μια τίγρη (Γενική έννοια)

  Γενικά, μια τίγρη συμβολίζει το θάρρος, τη δύναμη και την αγριότητα. Αντιπροσωπεύει, επίσης, την αρχοντιά, την ισχύ και την ευγένεια. Έτσι, ένα όνειρο που περιλαμβάνει αυτό το ζώο μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να είστε πιο ισχυροί ή διεκδικητικοί, ενώ μπορεί να υποδηλώνει ότι κάτι ή κάποιος σας φοβίζει.

  Για να έχετε μια πιο συγκεκριμένη ερμηνεία, πρέπει να θυμάστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για το όνειρό σας. Τι έκανε η τίγρη; Πώς φαινόταν; Τι κάνατε εσείς στο όνειρο;

  Advertisements

  Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ότι παίζετε με μια τίγρη, πρόκειται για ένα πολύ θετικό όνειρο. Σε αυτό το όνειρο η τίγρη αντιπροσωπεύει την ικανότητά σας να έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και συνάμα την ετοιμότητά σας να γίνετε πιο ισχυροί και να διεκδικήσετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι χαϊδεύετε μια τίγρη, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε καλή τύχη τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική σας ζωή. Σημαίνει, επίσης, ότι θα πετύχετε σε ό,τι αναλαμβάνετε, αλλά μόνο εάν έχετε αρκετή εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και δεν ανησυχείτε για όσα σκέφτονται οι άλλοι για τις επιλογές σας στη ζωής.

  Το να ονειρευτείτε μια τίγρη να επιτίθεται σε κάποιον άλλο μπορεί να εκληφθεί ως προειδοποίηση ότι κάνετε κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει κακό σε άλλους. Η τίγρη αποτελεί σύμβολο κινδύνου και επιθετικότητας. Σε αυτή την περίπτωση, το όνειρο μπορεί να σας λέει ότι οι ενέργειές σας θα βλάψουν κάποιον άλλο, είτε σωματικά, είτε συναισθηματικά.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας επιτέθηκε μια τίγρη

  Αν ονειρευτείτε ότι σας επιτέθηκε μια τίγρη, αυτό σημαίνει ότι διατρέχετε κάποιο κίνδυνο. Ο κίνδυνος αυτός μπορεί να αφορά σε μια οικονομική δυσκολία ή κάποιο πρόβλημα υγείας, που θα σας επηρεάσει άσχημα.

  Αν ονειρευτείτε μια τίγρη να επιτίθεται στο σύντροφό σας, σημαίνει ότι νιώθετε πιεσμένοι να είστε υπεύθυνοι για εκείνον. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι έχετε προβλήματα εμπιστοσύνης απέναντι στο σύντροφό σας και ότι δεν είστε σίγουροι ότι η σχέση σας θα διαρκέσει για πολύ καιρό.

  Ονειρεύεστε ότι σας κυνηγάει μια τίγρη

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι σας κυνηγάει μια τίγρη, αντιπροσωπεύουν τους φόβους σας για κάτι στη ζωή σας. Φοβάστε την αποτυχία; Ανησυχείτε μήπως χάσετε τον έλεγχο μιας κατάστασης; Την απάντηση θα τη βρείτε μόνοι σας.

  Advertisements

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάτι με τα προβλήματα που σας απασχολούν και να τα αντιμετωπίσετε, αντί να προσπαθείτε να τα αποφύγετε.

  Αν ονειρευτείτε ότι καταφέρατε να ξεφύγετε από μια τίγρη, τότε μάλλον έχετε κάνει κάτι κακό, χωρίς όμως να αναλάβετε καμία ευθύνη, αλλά ούτε και να νιώθετε ενοχές, παρότι έχετε επίγνωση της κακής σας πράξης.

  Ονειρεύεστε μια φιλική τίγρη

  Αν ονειρευτείτε μια τίγρη που δε σας βλάπτει, τότε ίσως νιώθετε ότι έχετε ξεπεράσει ορισμένες προκλήσεις που σας κρατούσαν πίσω στη ζωή.

  Advertisements

  Εάν η τίγρη στο όνειρό σας ήταν φιλική και όχι επιθετική, τότε σημαίνει ότι διανύετε μια περίοδο ανάπτυξης και ότι γίνεστε κάθε μέρα και πιο δυνατοί. Έχετε επίγνωση των ταλέντων και των δεξιοτήτων σας και ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε καλύτερα για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.

  Ονειρεύεστε μικρά τιγράκια

  Το να ονειρευτείτε μικρά τιγράκια είναι ένα πολύ καλό όνειρο. Προμηνύει ότι θα έχετε επιτυχία σε όλες τις προσπάθειές σας και ότι θα λάβετε βοήθεια από ανθρώπους πιο ισχυρούς από εσάς

  Αν ονειρευτείτε ότι κρατάτε στα χέρια σας ένα μικρό τιγράκι, αυτό σημαίνει ότι η τύχη είναι με το μέρος σας και δε χρειάζεται να φοβάστε τίποτα, αρκεί να παραμείνετε στην πορεία σας και να μην τα παρατήσετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια τίγρη που κοιμάται

  Αν ονειρευτείτε μια τίγρη που κοιμάται, σημαίνει ότι βιώνετε μια περίοδο κατά την οποία νιώθετε ήσυχοι και ασφαλείς. Είστε σε μια φάση της ζωής σας, όπου αισθάνεστε σίγουροι για την ικανότητά σας να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι θα εκπληρωθούν οι επιθυμίες σας, με την προϋπόθεση ότι θα είστε υπομονετικοί και ότι δε θα χάσετε τις ελπίδες σας.

  Ονειρεύεστε μια τίγρη να πιάνει τη λεία της

  Το να ονειρευτείτε μια τίγρη που καταδιώκει τη λεία της μπορεί να αντιπροσωπεύει την προσπάθειά σας να αποκτήσετε εξουσία και να κυριαρχήσετε έναντι των άλλων. Μπορεί, επίσης, να είναι σημάδι ότι σας προκαλούν με κάποιο τρόπο.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε μια τίγρη να πιάνει τη λεία της, είναι σημάδι ότι θα τα πάτε καλά στη δουλειά σας. Θα έχετε μια επιτυχημένη καριέρα και θα αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

  Ονειρεύεστε μια τίγρη να βρυχάται

  Αν ονειρευτείτε μια τίγρη που βρυχάται, σημαίνει ότι είστε έτοιμοι για μια αλλαγή, ώστε να κάνετε καλύτερη τη ζωή σας και να έρθετε πιο κοντά στην ευτυχία. Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να αφορά την απώλεια βάρους, τη διακοπή του καπνίσματος ή ακόμα και την απόκτηση μιας νέας δουλειάς. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το όνειρο αυτό σας λέει να μη φοβάστε να ρισκάρετε.

  Επίσης, ένα όνειρο για μια τίγρη που βρυχάται μπορεί να συμβολίζει την εσωτερική σας δύναμη. Εάν ο βρυχηθμός της τίγρης είναι δυνατός, μπορεί να αντιπροσωπεύει την έλλειψη φόβου και την ικανότητά σας να διαχειριστείτε οποιαδήποτε κατάσταση.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κυνηγάτε μια τίγρη

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι κυνηγάτε μια τίγρη, μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν αντιλαμβάνεστε πλήρως τους κινδύνους που σας περιβάλλουν. Κάνετε κάτι πολύ επικίνδυνο, χωρίς να έχετε επίγνωση των κινδύνων.

  Από την άλλη πλευρά, εάν είχατε επιτυχία στο κυνήγι σας, μπορεί να σημαίνει ότι θα καταφέρετε να αποκτήσετε δύναμη, εξουσία, επιτυχία και πλούτο.

  Τέλος, το να πυροβολήσετε μια τίγρη σε ένα όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι θα καταφέρετε να νικήσετε όλους τους εχθρούς σας. Θα έχετε επιτυχία σε όλες τις προσπάθειές σας και θα κατακτήσετε υψηλή θέση στην κοινωνία.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μια τίγρη

  Αυτό το όνειρο αποτελεί αντανάκλαση των φόβων και των ανασφάλειών σας. Οι τίγρεις αντιπροσωπεύουν την αρρενωπή ενέργεια, τη δύναμη και την ισχύ. Το όνειρό σας μπορεί να σας λέει ότι σας λείπουν αυτές οι ιδιότητες ή ότι ανέκαθεν αποτελούσαν πρόκληση για εσάς.

  Σε περίπτωση που σκοτώσετε την τίγρη στο όνειρό σας, σημαίνει ότι θα υπερνικήσετε αυτούς τους φόβους και τις ανασφάλειες. Σημαίνει επίσης ότι θα ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.

  Αν δείτε ότι μια τίγρη σκοτώσει κάποιον άλλο στο όνειρό σας, τότε μάλλον κάποιος άλλος θα αναλάβει να ολοκληρώσει δικές σας υποχρεώσεις.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια νεκρή τίγρη

  Εάν ονειρευτείτε μια νεκρή τίγρη, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να πάψετε να είστε προσκολλημένοι στο παρελθόν και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να προχωρήσει στη ζωή.

  Μια άλλη ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι ότι φοβάστε πως κάποιος ασκεί εξουσία πάνω σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι αυτό το άτομο έχει τον έλεγχο της ζωής σας και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάστασή σας για δικό του όφελος.

  Ονειρεύεστε μια τίγρη να τρέχει μακριά σας

  Εάν δείτε στον ύπνο σας ότι μια τίγρη τρέχει μακριά σας, αυτό σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο θα φύγει σύντομα από τη ζωή σας. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος, ένας συνάδελφος ή ακόμα και κάποιος συγγενής σας.

  Advertisements

  Μια άλλη ερμηνεία είναι υπήρχε μια κατάσταση ή ένας άνθρωπος που σας φόβιζε, αλλά πλέον αυτός ο φόβος έχει εξαφανιστεί, διότι καταφέρατε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα κατάματα.

  Ονειρεύεστε ότι είχατε μια μάχη με μια τίγρη

  Το όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι παλεύετε με μια τίγρη, θεωρείται προειδοποίηση κινδύνου. Η τίγρη αντιπροσωπεύει ισχυρές δυνάμεις που είναι εναντίον σας και η πάλη μαζί της αντιπροσωπεύει τους αγώνες που αντιμετωπίζετε στη ζωή.

  Εάν κερδίσετε τη μάχη ενάντια στην τίγρη, σημαίνει ότι θα ξεπεράσετε τα προβλήματά σας στη ζωή. Εάν χάσετε, τότε ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε τη στρατηγική σας ή ακόμα και να επανεξετάσετε τους στόχους της ζωής σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι καβαλάτε μια τίγρη

  Αν ονειρευτείτε ότι καβαλάτε τίγρη, σημαίνει ότι κινείστε στα όρια. Παίρνετε πάρα πολλά ρίσκα και αν δεν λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις, θα υποστείτε απώλειες.

  Αν νιώσατε φόβο στο όνειρό σας ενώ βρισκόταν στη ράχη της τίγρης, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να ξεπεράσετε τους φόβους σας, για να προχωρήσετε στη ζωή με αυτοπεποίθηση.

  Ονειρεύεστε μια επιθετική τίγρη

  Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται η τίγρη στο όνειρό σας. Μια ήρεμη και με γαλήνια όψη τίγρη υποδηλώνει ότι έχετε βρει τον κατάλληλο τρόπο να χαλαρώνετε και να ηρεμείτε.

  Advertisements

  Εάν η τίγρη ήταν επιθετική, ταραγμένη ή εχθρική απέναντί σας, τότε αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο είναι θυμωμένο μαζί σας ή αισθάνεται κατά κάποιον τρόπο προδομένο από εσάς. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως είναι συνετό να συζητήσετε μαζί του, πριν ξεφύγει η κατάσταση μεταξύ σας.

  Ονειρεύεστε μια τίγρη στο σπίτι σας

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε μια τίγρη στο σπίτι σας, προμηνύει κάποιο απροσδόκητο και επικίνδυνο γεγονός.

  Οι τίγρεις είναι άγρια ζώα και γνωστές για την επιθετική τους συμπεριφορά. Επομένως, αν δείτε μία στο σπίτι σας, σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό σε εσάς ή σε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι έχετε μια τίγρη ως κατοικίδιο

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε μια τίγρη ως κατοικίδιο, σημαίνει ότι έχετε έναν φιλόδοξο στόχο ή προσπαθείτε να πετύχετε κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους σας, ακόμα κι αν δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σας καλεί να είστε πιο ρεαλιστές και να θέτετε πολλούς μικρότερους στόχους στον εαυτό σας. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να τους πετύχετε, προχωρώντας αργά και σταθερά από τον ένα επιμέρους στόχο, στον άλλο, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη παραμονή σας στη σωστή πορεία.

  Ονειρεύεστε μια τίγρη σε αιχμαλωσία

  Μια τίγρη σε αιχμαλωσία συμβολίζει ότι αισθάνεστε παγιδευμένοι στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας ή ότι κάποιος άλλος σας εμποδίζει να εξελιχθείτε.

  Advertisements

  Θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι είστε δέσμιοι των φόβων και των προηγούμενων εμπειριών σας. Μπορεί να φοβάστε να ρισκάρετε ή να δοκιμάσετε νέα πράγματα, εξαιτίας κακών γεγονότων του παρελθόντος.

  Ακόμη, το να ονειρευτείτε μια τίγρη σε ένα κλουβί μπορεί να είναι σημάδι ότι προσπαθείτε πολύ σκληρά να ελέγξετε τα πάντα γύρω σας ή ότι αισθάνεστε πως κάποιος άλλος ασκεί υπερβολικό έλεγχο στη ζωή σας.

  Τέλος, σε περίπτωση που δείτε μία τίγρη σε ένα ζωολογικό κήπο μπορεί να σημαίνει ότι φοβάστε την οικειότητα με άλλους ανθρώπους. Δεν θέλετε να πλησιάσετε κανέναν, γιατί κάτι τέτοιο θα σας έκανε να νιώθετε ευάλωτοι.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια τίγρη σε ένα τσίρκο

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε μια τίγρη σε ένα τσίρκο, υποδηλώνει συνήθως την επιθυμία σας να σας θαυμάζουν και να σας προσέχουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή λαχταράτε να είστε το επίκεντρο της προσοχής. Ίσως φοβάστε ότι θα σας αγνοήσουν ή θα σας παραμελήσουν.

  Ονειρεύεστε μια τίγρη να σας δαγκώνει

  Αν ονειρευτείτε ότι σας δάγκωσε μια τίγρη, μπορεί να είναι σημάδι ζήλιας ή ανταγωνισμού. Ίσως είστε πολύ ανταγωνιστικοί με τους άλλους ή ζηλεύετε κάποιον που έχει κάτι που δεν έχετε εσείς.

  Το να ονειρευτείτε ότι σας δάγκωσε μια τίγρης μπορεί να φανερώνει ότι δημιουργείται μια ένταση στη ζωή σας. Η ένταση αυτή μπορεί να σχετίζεται με τη δουλειά σας ή με τη σχέση σας με το σύντροφό σας.

  Advertisements

  Τέλος, σε περίπτωση που δείτε ότι μια τίγρης δαγκώνει κάποιον άλλο, σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε σε ποιους εμπιστεύεστε τα μυστικά και τις προσωπικές σας πληροφορίες, γιατί μπορεί κάποιοι να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σας, για να σας κάνουν κακό ή επειδή θέλουν κάτι από εσάς.

  Ονειρεύεστε μια τίγρη να σκοτώνει το σύντροφό σας

  Το να ονειρευτείτε οτι μια τίγρη σκοτώνει το σύντροφό σας είναι ένας κοινός εφιάλτης και μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. Το όνειρο αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως προειδοποίηση του υποσυνειδήτου σας να είστε πιο προστατευτικοί απέναντι στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι αισθάνεστε ένοχοι που δε μπορείτε να προστατέψετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα από το κακό. Το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι φοβάστε μήπως χάσετε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο και αυτός ο φόβος σας εμποδίζει να απολαύσετε στο έπακρο τη ζωή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια τραυματισμένη ή άρρωστη τίγρη

  Οι τραυματισμένες ή άρρωστες τίγρεις στα όνειρα μπορεί να υποδηλώνουν ότι δε φροντίζετε σωστά τον εαυτό σας. Ίσως χρειαστεί να δώσετε περισσότερη προσοχή στην υγεία και την ευημερία σας, ώστε να μην αρρωστήσετε ή να μην τραυματιστείτε.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι δεν είστε τόσο δυνατοί, όσο άλλοι. Ίσως νιώθετε να απειλείστε από κάποιο άτομο ή κατάσταση στη ζωή σας, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία.

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε κρέας τίγρης

  Το να ονειρευτείτε ότι τρώτε κρέας τίγρης είναι σημάδι ότι πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στην καθημερινότητά σας. Φανερώνει, επίσης, ότι είστε απρόσεκτοι και ότι δεν καταβάλλετε την απαιτούμενη προσπάθεια για να πετύχετε.

  Advertisements

  Αν δεν είστε κυνηγοί και αυτό το όνειρο σας κάνει να νιώθετε άβολα, είναι πιθανότατα μια προειδοποίηση από το υποσυνείδητό σας που σας λέει να μείνετε μακριά από τον κίνδυνο και την επιθετικότητα.

  Ονειρεύομαι μια λευκή τίγρη

  Το όνειρο μιας λευκής τίγρης είναι σύμβολο δύναμης και εξουσίας. Μπορεί να υποδηλώνει ότι θα διοριστείτε σε μια σημαντική θέση στο μέλλον, ότι θα σας δοθεί μια προαγωγή ή ότι θα αποκτήσετε μια νέα σημαντική δουλειά. Η καριέρα ανθίζει και νιώθετε σίγουροι για το μέλλον σας.