Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια σκούπα;

  Σκούπα – ένα αντικείμενο που βλέπουμε συχνά, αν όχι κάθε μέρα. Ως εκ τούτου, το να ονειρευτεί κανείς μια σκούπα δεν είναι ασυνήθιστο και τις περισσότερες φορές είναι και καλό σημάδι.

  Advertisements

  Όταν πέφτετε για ύπνο και ονειρεύεστε μια σκούπα, να περιμένετε κάποια θετική αλλαγή στη ζωή σας – είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε όσον αφορά την αγάπη ή την υγεία σας. Ίσως ακούσετε καλά νέα… Ίσως αλλάξετε τόπο διαμονής ή ξεπεράσετε τελικά τα προβλήματα που σας απασχολούν εδώ και πολύ καιρό.

  Αν δείτε στον ύπνο σας μια σκούπα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι γύρω σας. Παρόλα αυτά, αν προσέξετε άλλες λεπτομέρειες του ονείρου, είναι πιθανό η σκούπα να συμβολίζει ανειλικρινείς φιλίες και να σας προειδοποιεί ότι υπάρχουν στο περιβάλλον σας άτομα που θα σας βλάψουν ή θα σας εκμεταλλευτούν. Προσέξτε, λοιπόν, ποιους εμπιστεύεστε για να μην χρησιμοποιηθούν εναντίον σας οι πληροφορίες που μοιράζεστε.

  Όπως χρησιμοποιούμε μια σκούπα για να τακτοποιήσουμε ένα σπίτι ή μια αυλή και να απαλλαγούμε από τη βρωμιά, μια σκούπα σε ένα όνειρο μπορεί να είναι σημάδι ότι σύντομα θα απαλλαγείτε από όλη την αρνητικότητα και τα προβλήματα. Στο άμεσο μέλλον θα έχετε πολλές καλές ευκαιρίες. Να είστε προετοιμασμένοι, να τις αδράξετε και να εργαστείτε σκληρά, παρακάμπτοντας όσους προσπαθήσουν να σας εμποδίσουν. Το τέλος των προβλημάτων σας είναι κοντά.

  Advertisements

  Επίσης, μια σκούπα σε ένα όνειρο μπορεί να συμβολίζει μια δύσκολη κατάσταση για εσάς. Μην ανησυχείτε, όμως, γιατί κάποιος θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από αυτή. Η βοήθεια που θα λάβετε, προέρχεται από ένα άτομο που ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα δε θα περιμένατε ότι θα σας την προσέφερε.

  Θυμάστε αν η σκούπα στο όνειρό σας ήταν καινούργια ή παλιά; Αν ονειρευτήκατε μια καινούρια σκούπα, περιμένετε ευτυχία και νέες εμπειρίες στον τομέα της αγάπης. Δυστυχώς, όμως, μπορεί επίσης να συμβολίζει την πικρή αλήθεια ότι οι φίλοι σας δεν είναι τόσο αξιόπιστοι και ότι ίσως αντιμετωπίζετε προβλήματα γάμου.

  Αν ονειρευτήκατε μια παλιά σκούπα, περιμένετε δυσάρεστες καταστάσεις και επαγγελματικές απώλειες. Μια παλιά σκούπα στα όνειρα μπορεί να υποδηλώνει μια επανένωση, ίσως συναντήσετε πολύ σύντομα μερικούς παλιούς, καλούς φίλους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια βρώμικη σκούπα

  Αν ονειρευτείτε μια βρώμικη σκούπα, περιμένετε να ακούσετε πολλά κουτσομπολιά για τον εαυτό σας. Κάποιοι κοντινοί σας άνθρωποι έχουν στραφεί εναντίον σας και σας συζητούν. Δε μπορείτε να κάνετε κάτι για να το αλλάξετε και, συνάμα, δεν ξέρετε καν πώς ξεκίνησε όλο αυτό. Ίσως δώσατε εσείς την αφορμή με κάποια πράξη ή κάτι που είπατε, χωρίς να το καταλάβετε.

  Αν δείτε τέτοιου είδους όνειρα, θα ήταν καλό να σκεφτείτε λίγο τις πράξεις σας και αν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να υποστείτε τις συνέπειες. Ωστόσο, εάν καταλήξετε ότι δεν έχετε κάνει κάτι κακό, ζήστε τη ζωή σας όπως πάντα θέλατε και απολαύστε τη.

  Επιλέγετε πάντα τις προφανείς επιλογές για να λύσετε τα προβλήματά σας. Δεν αποκλείεται το πρόβλημα που προκαλείται από τη «λύση» που δίνετε να είναι χειρότερο από το αρχικό.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι πετάτε πάνω σε μια σκούπα

  Εάν δείτε στο όνειρό σας ότι πετάτε πάνω σε μια σκούπα, αυτό υποδηλώνει ότι αποτελείτε πρότυπο για μερικούς ανθρώπους γύρω σας. Έχετε μεγάλο αντίκτυπο στα πρόσωπα του κύκλου σας και συχνά απευθύνονται σε εσάς για συμβουλές ή παρηγοριά. Αυτό οφείλεται πιθανώς στην επαγγελματική σας θέση και την επιρροή που ασκείτε στους ανθρώπους γύρω σας.

  Αυτό το όνειρο φανερώνει, κατά κάποιον τρόπο, το δέος που νιώθουν απέναντι σας οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σας. Ό,τι έχετε να πείτε, οι γύρω σας τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και τα υιοθετούν. Είστε ένας άνθρωπος σεβαστός, που θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτή την ιδιότητα για το κοινό καλό. Λειτουργείτε με ειλικρίνεια και δε διστάζετε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις.

  Ένα τέτοιο όνειρο, λοιπόν, καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι θυσιάζετε πολλά για να ευχαριστήσετε τους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας – οικογένεια, φίλους και συγγενείς.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σπάτε μια σκούπα

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε μια σκούπα να σπάει ή να ραγίζει, πιθανώς να σημαίνει ότι δε συμπεριφερθήκατε με σεβασμό σε κάποιους ανθρώπους.

  Ίσως να πρόκειται για υπαλλήλους σας ή άλλους ανθρώπους που σας σέβονται. Ίσως, ακόμα, να υποδηλώνεται ότι κοιτάτε αφ΄υψηλού άτομα που σας νοιάζονται, νομίζοντας πως είστε καλύτεροι από αυτούς. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διορθώσετε αυτή τη συμπεριφορά.

  Ονειρεύεστε μια καινούρια σκούπα

  Ένα όνειρο όπου βλέπετε μια καινούρια σκούπα, είναι ένα καλό όνειρο. Συνήθως υποδηλώνει ότι επίκειται η αρχή μιας νέας ερωτικής σχέσης, καλές προοπτικές για επαγγελματική εξέλιξη ή πρόοδο στη βελτίωση της προσωπικότητάς σας.

  Advertisements

  Επίσης, φαίνεται πως οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν είναι καλοί και οι φίλοι σας αξιόπιστοι και ειλικρινείς (μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε αυτούς). Από την άλλη, αν είστε παντρεμένοι, δεν αποκλείεται σύντομα να έχετε κάποιο συζυγικό πρόβλημα.

  Ωστόσο, είναι πιθανό να περιτριγυρίζεστε από άτομα που θέλουν να σας εξαπατήσουν. Αξιολογήστε τους ανθρώπους του κύκλου σας, εκτιμήστε ποιος θα μπορούσε να θέλει να σας βλάψει και κρατήστε αποστάσεις. Ίσως το κίνητρό τους να είναι η ζήλια ή ακόμα και η κακία. Σε κάθε περίπτωση, κρατήστε τους μακριά σας.

  Ονειρεύεστε ότι αγοράζετε μια σκούπα

  Αν ονειρευτείτε ότι αγοράζετε μια σκούπα, ίσως είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας όταν παίρνετε κάποιες αποφάσεις. Μπορεί να νιώθετε ανασφαλής αν κάνετε το σωστό, αλλά να έχετε πίστη. Όλα θα εξελιχθούν ακριβώς όπως πρέπει.

  Advertisements

  Αυτό το είδος ονείρου μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε απόλυτη επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σας. Πρόκειται για μεγάλο προσόν.

  Τέλος, δυστυχώς είστε δυσαρεστημένοι με το εργασιακό σας περιβάλλον. Μπορείτε να ηρεμήσετε, όμως, διότι σύντομα κάποιοι συνάδελφοί σας θα αντικατασταθούν από πιο επιμελείς και υπεύθυνους ανθρώπους, οπότε η δουλειά σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

  Ονειρεύεστε ότι παίρνετε μια σκούπα από κάποιον άλλο

  Σε περίπτωση που δείτε στον ύπνο σας ότι κάποιος σας έδωσε μια σκούπα, τότε πιθανότατα θα πάρετε σύντομα προαγωγή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια σπασμένη σκούπα

  Δεν είναι καλό σημάδι αν δείτε μια σπασμένη σκούπα σε ένα όνειρο. Δυστυχώς, να περιμένετε ότι θα προδοθείτε από αγαπημένους ανθρώπους. Ή, ίσως, το όνειρο αυτό να δηλώνει ότι υποσυνείδητα θυμόσαστε ακόμα κάποια προδοσία που βιώσατε στο παρελθόν από κοντινό σας πρόσωπο.

  Αν ονειρευτήκατε ότι η σκούπα έσπασε στα χέρια σας, λάβετε αυτό το όνειρο ως προειδοποίηση. Προσέξτε λίγο περισσότερο ποιους προσλαμβάνετε στην εταιρεία σας. Δεν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε όλους.

  Τέλος, θα είναι καλύτερο για εσάς να αφήσετε όσα άσχημα σας συνέβησαν στο παρελθόν (όπου ανήκουν, δηλαδή) και να επικεντρωθείτε στο μέλλον. Εάν σχεδιάζετε κάτι που θα σας αποφέρει οικονομικό κέρδος, να είστε υπομονετικοί. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η περίοδος δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την υλοποίηση τέτοιων ιδεών. Περιμένετε μια καλύτερη στιγμή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κλέβετε μια σκούπα

  Αν ονειρευτήκατε ότι κλέψατε μια σκούπα, να περιμένετε ότι θα βρεθείτε σε μία δύσκολη και δυσοίωνη κατάσταση. Να είστε προετοιμασμένοι, ώστε να αντιδράσετε γρήγορα και με ακρίβεια. Ενισχύστε τις διπλωματικές σας ικανότητες και ελέγξτε τα συναισθήματά σας για να βγείτε από αυτή τη μάχη χωρίς απώλειες.

  Ονειρεύεστε ότι επισκευάσετε μια σκούπα

  Σε περίπτωση που ονειρευτήκατε ότι επισκευάζατε μια σκούπα, πιθανότατα να κλονιστήκατε από την κριτική ενός ηλικιωμένου συγγενή σας, καθώς αυτό το όνειρο αναφέρεται σε σεβασμό εντός της οικογένειας. Υπάρχει λόγος να επικρίνει κάποιος τη συμπεριφορά σας; Ακούστε τις απόψεις και τις προτάσεις τους και πράξτε αναλόγως.

  Επίσης, αυτό το είδος ονείρου μπορεί να αναφέρεται στην αποκατάσταση μιας οικογενειακής σχέσης που είχε διαλυθεί για κάποιο λόγο στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι πιθανό να συμφιλιωθείτε με το πρώην αγόρι ή την κοπέλα σας. Ή, ακόμη, να επιστρέψετε στον πρώην σύζυγό σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια παλιά σκούπα

  Η παλιά σκούπα που είδατε στο όνειρό σας δεν είναι σημάδι καλών αλλαγών. Δυστυχώς, προμηνύονται αποτυχίες στη δουλειά. Ωστόσο, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να αναγγέλλει τη συνάντησή σας με παλιούς φίλους. Δεν είχατε την ευκαιρία να τους δείτε για πολύ καιρό, οπότε αυτή η συνάντηση θα είναι μια θετική εμπειρία για εσάς.

  Ονειρεύεστε ότι καθαρίζετε το δρόμο με μια σκούπα

  Αν ονειρευτήκατε ότι σκουπίζατε ένα δρόμο, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι περιφρονείτε κάτι ή κάποιον στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι χάνετε μια σκούπα

  Εάν ονειρευτείτε ότι χάνετε μια σκούπα, μην αφήσετε αυτό το όνειρο να σας αποθαρρύνει. Προσπαθήστε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να λύσετε τα προβλήματά σας. Μην αισθάνεστε άσχημα αν η στρατηγική σας δε λειτουργεί. Ίσως σας λείπει απλώς η τύχη.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκουπίζετε το πάτωμα με μια σκούπα

  Σε περίπτωση που δείτε στον ύπνο σας ότι καθαρίζατε το πάτωμα με σκούπα, προμηνύεται το τέλος των προβλημάτων σας και των μπελάδων που προκλήθηκαν από προηγούμενες αποτυχίες σας. Βέβαια, μπορεί να μην έχετε καθόλου πρόβλημα αυτή τη στιγμή…

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι θα απαλλαγείτε από πράγματα και άτομα που δεν σας ταιριάζουν. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να κρατήσετε μακριά από τη ζωή σας ό,τι δε σας κάνει καλό.

  Τέλος, ένα τέτοιο όνειρο γίνεται να συμβολίζει τα θετικά γεγονότα που σας περιμένουν μελλοντικά – μπορεί να πάρετε προαγωγή ή να βρείτε μια ονειρεμένη δουλειά, να ξεπεράσετε εμπόδια ή να μετακομίσετε σε μια καλύτερη τοποθεσία.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας κυνηγούν με μια σκούπα

  Αν ονειρευτήκατε ότι κάποιος σας κυνηγάει με μια σκούπα, αυτό σημαίνει ότι κάποιος από το περιβάλλον σας (γονέας ή άλλο κοντινό σας πρόσωπο) είναι εξαιρετικά επικριτικός μαζί σας. Έχουν υπερβολικά υψηλές προσδοκίες από εσάς, γεγονός που σας ενοχλεί και σας κάνει να τις περιφρονείτε κρυφά.

  Ονειρεύεστε ότι καθαρίζετε το ιερό μιας εκκλησίας με μια σκούπα

  Αν στο όνειρό σας καθαρίζατε ένα χώρο λατρείας με μια σκούπα (π.χ. μια εκκλησία, ένα τζαμί ή κάτι παρόμοιο), δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε. Εξελίσσεστε ως άνθρωπος, θα βιώσετε την κάθαρση και θα ανεβείτε ηθικά.

  Ονειρεύεστε ότι σκουπίζετε το σπίτι κάποιου άλλου με μια σκούπα

  Αν ονειρευτείτε ότι καθαρίζατε το σπίτι κάποιου άλλου με μια σκούπα, να περιμένετε την εμφάνιση μιας καλής ευκαιρίας ή έναν ευγενικό και πλούσιο επισκέπτη, έτοιμο να σας προσφέρει βοήθεια.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κρατάτε μια σκούπα στο χέρι σας

  Αν δείτε στο όνειρό σας ότι κρατούσατε μια σκούπα στο χέρι σας, αυτό σημαίνει ότι είστε ένα άτομο που μπορεί να φροντίζει και να προστατεύει τον εαυτό του, αλλά τελευταία δεν τα καταφέρνετε και τόσο καλά.

  Κάτι κάνετε λάθος. Μάλιστα, είναι σημαντικό να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε αυτό το θέμα και να σκεφτείτε τί κάνετε λάθος. Είναι έντονη η επιθυμία σας για επιτυχία, αλλά για να τα καταφέρετε πρέπει να ορίσετε ξεκάθαρα τους στόχους και τις προτεραιότητές σας.

  Ονειρεύεστε μια ξύλινη σκούπα

  Αν ονειρευτήκατε μια ξύλινη σκούπα, ή τη χρησιμοποιήσατε σε ένα όνειρό σας, μη χαίρεστε. Ένα επαγγελματικό ή οικογενειακό πρόβλημα σας περιμένει σύντομα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια σκούπα κρεμασμένη σε έναν τοίχο

  Αν στο όνειρό σας δείτε μια σκούπα κρεμασμένη στον τοίχο, είναι προφανές ότι θέλετε αλλαγές στη ζωή σας και προσπαθείτε να απαλλαγείτε από κάθε μορφή αρνητισμού. Δυστυχώς, το όνειρο αυτό σημαίνει, επίσης, ότι η ζωή σας έχει γίνει πιο περίπλοκη τελευταία, αλλά παρόλα αυτά έρχονται θετικές αλλαγές.

  Ονειρεύεστε μια μακριά σκούπα

  Αν δείτε στο όνειρό σας μια μακριά σκούπα, σημαίνει ξεκάθαρα ότι θα βρεθείτε σε καλύτερη θέση στο μέλλον – θα εμφανιστούν πολλές νέες ευκαιρίες στον επιχειρηματικό τομέα.

  Ονειρεύεστε πολλές σκούπες

  Είναι καλό σημάδι να δείτε στο όνειρό σας πολλές σκούπες. Το επόμενο διάστημα μπορείτε να περιμένετε οικονομική επιτυχία, η οποία θα οδηγήσει στην αποπληρωμή των χρεών σας. Επιτέλους, θα καρποφορήσουν οι προσπάθειες και η σκληρή σας δουλειά.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι χτυπάτε κάποιον με μια σκούπα

  Αν δείτε ότι χτυπήσατε κάποιον με σκούπα στον ύπνο σας, να είστε προσεκτικοί. Περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που, απλώς, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να σας πληγώσουν. Πάρτε αυτό το όνειρο ως σοβαρή προειδοποίηση.

  Συμπέρασμα

  Το να ονειρεύεσαι μια σκούπα μπορεί να είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Αλλά αν προσπαθήσουμε να δούμε πέρα από τα προφανή, θα διακρίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες που θα μας βοηθήσουν να ερμηνεύσουμε το όνειρό μας. Αυτά τα όνειρα μπορεί να υποδηλώνουν κάτι πολύ προσωπικό και σίγουρα δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε.