Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια πλάτη;

  Στον κόσμο των ονείρων αντανακλάτε συχνά η ζωή σας με συμβολικούς τρόπους που αφορούν σε όσα συμβαίνουν στην πραγματική σας ζωή.

  Advertisements

  Τα σύμβολα στα όνειρα μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε μια κατάσταση ή ένα πρόβλημα. Ίσως δυσκολεύεστε να κατανοήσετε ένα όνειρο στην αρχή, αλλά αν επιμείνετε και συνεχίσετε να αναζητάτε την ερμηνεία που κρύβει, θα αρχίσει τελικά να έχει νόημα.

  Ονειρεύεστε μια πλάτη (Γενική έννοια)

  Τι σημαίνει όταν ονειρεύεστε την πλάτη σας; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από το υπόλοιπο πλαίσιο του ονείρου. Εάν είδατε ότι πονάτε στην πλάτη σας, τότε το όνειρο αυτό μπορεί να σας καλεί να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

  Από την άλλη, αν ονειρευτείτε ότι κάποιος σας κουβαλάει στην πλάτη του, αυτό υποδηλώνει ότι το άτομο αυτό θα είναι πρόθυμο να σας βοηθήσει, αν βρεθείτε ποτέ σε δύσκολη κατάσταση, ή ότι αναλαμβάνει ευθύνες που βαραίνουν εσάς.

  Advertisements

  Το να δείτε στον ύπνο σας ότι κάποιος σας γυρίζει την πλάτη είναι συνήθως σημάδι ότι κάποιος φεύγει από τη ζωή σας ή ότι δε θέλει να σας προσφέρει τη βοήθεια που ζητάτε. Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος σας μαχαιρώνει πισώπλατα, η ερμηνεία είναι η προφανής – κάποιος θα σας προδώσει.

  Τέλος, σε περίπτωση που δείτε κάποιον που έχει τατουάζ στην πλάτη του, αυτό το όνειρο υποδηλώνει συνήθως ότι το άτομο αυτό προσπαθεί να σας πει κάτι και το περιεχόμενο του μηνύματος εξαρτάται από τον τύπο του τατουάζ.

  Ονειρεύεστε κάποιον να σας γυρίζει την πλάτη

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος σας γυρίζει την πλάτη, αυτό σημαίνει ότι μια κατάσταση στη ζωή σας θα σας κάνει να νιώσετε απόρριψη και θα πλήξει την αυτοπεποίθησή σας. Ίσως ακόμα να σημαίνει ότι θα χάσετε από τη ζωή σας κάποιο σημαντικό πρόσωπο.

  Advertisements

  Εάν το άτομο του ονείρου σας είναι οικείο, τότε μπορεί να είναι ένδειξη ότι δεν είστε τόσο κοντά όσο παλιά. Έχει δημιουργηθεί μια απόσταση μεταξύ σας που έχει επηρεάσει τη σχέση σας. Εάν το άτομο σας ήταν άγνωστο, τότε μάλλον υπάρχει κάποιος στη ζωή σας, που προσπαθεί να σας αποφύγει.

  Ονειρεύεστε πόνο στην πλάτη

  Το όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι πονάει η πλάτη σας, αποτελεί συνήθως σημάδι σωματικής ανισορροπίας. Ίσως πρόκειται για μήνυμα του υποσυνειδήτου σας ότι πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή στις ανάγκες σας και στην υγεία σας ή σημάδι ότι κουβαλάτε πολύ βάρος στους ώμους σας, λόγω υποχρεώσεων και ευθυνών σας.

  Εάν αντιμετωπίζετε και στην πραγματική σας ζωή προβλήματα με πόνους στην πλάτη, αυτό το όνειρο μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας αυτών των πόνων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κρύβεται κάποια άλλη ερμηνεία πίσω από το συγκεκριμένο όνειρο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε τραυματισμό στην πλάτη

  Αν ονειρευτείτε ότι τραυματίζεστε στην πλάτη, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στην πραγματική σας ζωή. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την υγεία, την οικογένεια ή τα οικονομικά σας. Πρέπει να δράσετε και να βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, πριν γιγαντωθεί και γίνει δύσκολα διαχειρίσιμο.

  Ονειρεύεστε μια χειρουργική επέμβαση στην πλάτη

  Η πιο κοινή ερμηνεία ενός ονείρου, το οποίο περιλαμβάνει μια χειρουργική επέμβαση στην πλάτη, είναι ότι βιώνετε μια σωματική και συναισθηματική ανισορροπία. Ίσως ακόμα να κουβαλάτε εδώ και χρόνια συναισθηματικά βάρη, τα οποία επιτέλους είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω σας.

  Ακόμη, το να ονειρευτείτε μια χειρουργική επέμβαση στην πλάτη μπορεί να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε παγιδευμένοι σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αναζητάτε διέξοδο. Μπορεί να αισθάνεστε περιορισμένοι λόγω συγκεκριμένων σχέσεων και καταστάσεων στην πραγματική σας ζωή, τις οποίες όμως δε μπορείτε να αλλάξετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε πως έχετε τριχωτή πλάτη

  Το να ονειρευτείτε ότι έχετε τριχωτή πλάτη μπορεί να είναι σημάδι της ανασφάλειάς σας, ειδικά αν είστε γυναίκα. Αισθάνεστε πως κάτι δεν πάει καλά με εσάς και προσπαθείτε να το κρύψετε από τους άλλους.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι σας βασανίζουν και σας προκαλούν άγχος άλυτα ζητήματα και ανησυχίες. Ίσως ακόμα να αισθάνεστε ανεπαρκείς ή να εκλαμβάνεστε ως κατώτεροι από τους άλλους, γεγονός που σας κάνει να νιώθετε ανασφάλεια.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος άλλος έχει τριχωτή πλάτη

  Το να ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος έχει τριχωτή πλάτη μπορεί να αντανακλά συναισθήματα ανασφάλειας και κατωτερότητας. Το όνειρο αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι δε δίνετε στον εαυτό σας αρκετά εύσημα για όσα έχετε καταφέρει.

  Advertisements

  Ακόμη, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι έχετε απογοητευτεί από την πρόοδο κάποιου τρίτου. Θεωρείτε πως το άτομο αυτό δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε μασάζ στην πλάτη κάποιου

  Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε μασάζ στην πλάτη κάποιου, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να κατανοείτε περισσότερο τους άλλους και τα προβλήματά τους. Το όνειρο αυτό σας καλεί να δείχνετε περισσότερη συμπόνια για τους άλλους. Ίσως κάποιο κοντινό σας άτομο να χρειάζεται τη βοήθειά σας.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος σας κάνει μασάζ στην πλάτη

  Το να ονειρευτείτε ότι κάποιος σας κάνει μασάζ στην πλάτη είναι σημάδι ανακούφισης και ευτυχίας. Βιώσατε αρκετή πίεση τον τελευταίο καιρό και πλέον μπορείτε επιτέλους να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.

  Advertisements

  Ακόμη, αυτό το όνειρο υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιος στη ζωή σας που σας νοιάζεται και θέλει να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση αντιμετωπίζετε.

  Τέλος, σε περίπτωση που είδατε στον ύπνο σας ότι κάποιος σας έκανε μασάζ στην πλάτη στο χώρο εργασίας σας, είναι πιθανό να νιώθετε αδικημένοι στη δουλειά και την καριέρα σας. Μπορεί ακόμη να αισθάνεστε ότι ο εργοδότης ή οι συνάδελφοί σας δεν εκτιμούν τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή σας.

  Ονειρεύεστε μια καμπούρα

  Το να ονειρευτείτε μια καμπούρα σημαίνει ότι είστε υπερβολικά υπερήφανοι, που δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε την αλήθεια. Μπορεί να σκέφτεστε ότι εσείς είστε οι καλύτεροι όλων και άρα κανείς δε μπορεί να σας υποδείξει τι να κάνετε και πώς.

  Advertisements

  Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι χρειάζεστε τη βοήθεια και τις συμβουλές κάποιου σοφότερο, αν θέλετε να σημειώσετε μεγαλύτερη εξέλιξη στη ζωή σας. Μπορεί έτσι να πληγώσετε τον εγωισμό σας, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι πάντα καλύτερο να μαθαίνετε από τα λάθη των άλλων ανθρώπων, παρά να επαναλαμβάνετε εσείς τα ίδια λάθη.

  Ονειρεύεστε ότι είστε καμπούρηδες

  Το να δείτε ότι είστε καμπούρηδες σε ένα όνειρο είναι σύμβολο λύπης, ανασφάλειας, αίσθησης έλλειψης αξίας και πνευματικής αποστασιοποίησης. Ακόμη μπορεί να σημαίνει ότι σας βαραίνει ένα μεγάλο φορτίο εδώ και αρκετό καιρό. Ίσως αισθάνεστε πως δεν είστε αρκετά καλοί ή ότι δεν αξίζετε την ευτυχία.

  Τέλος, είναι πιθανό να σας βασανίζουν θέματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να βελτιωθείτε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε κάποιον με γυμνή πλάτη

  Αυτό το όνειρο μπορεί να αποτελεί αντανάκλαση των συναισθημάτων σας προς κάποιον. Αν ονειρευτείτε μια γυμνή πλάτη είναι πιθανό να αισθάνεστε ευάλωτοι όταν είστε κοντά σε αυτό το άτομο ή ότι επηρεάζει σημαντικά εσάς και τη ζωή σας.

  Μια γυμνή πλάτη μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σας είναι ανέντιμο, άπιστο ή αναξιόπιστο. Ίσως να σας απογοήτευσε κάποιος γνωστό σας ή εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη σας.

  Ονειρεύεστε ένα τατουάζ στην πλάτη σας

  Στα όνειρα, τα τατουάζ συμβολίζουν συχνά κάτι μόνιμο και αμετάβλητο. Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε τατουάζ, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι είστε έτοιμοι να κάνετε κάποιες μόνιμες αλλαγές στη ζωή σας.

  Advertisements

  Εάν το τατουάζ υπήρχε ήδη στην πλάτη σας, τότε το όνειρο αυτό αντιπροσωπεύει κάτι με το οποίο ασχολείστε εδώ και αρκετό καιρό και τώρα θέλετε να σας επαινέσουν για την προσπάθειά σας.

  Ονειρεύεστε ένα τατουάζ στην πλάτη κάποιου άλλου

  Αν ονειρευτείτε ένα τατουάζ στην πλάτη κάποιου αλλού, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε όποια αλλαγή βρεθεί στην πορεία σας. Αυτό μπορεί να αφορά σε μια αλλαγή στη δουλειά, το σπίτι ή τις σχέσεις σας.

  Ακόμη, το όνειρο αυτό μπορεί να υποδηλώνει πως είστε έτοιμοι να εκφραστείτε πιο ελεύθερα. Μπορείτε πλέον να εγκαταλείψετε κάποιες παλιές πεποιθήσεις ή τρόπους σκέψης και να αγκαλιάσετε νέες.

  Advertisements

  Τέλος, το να ονειρευτείτε ένα τατουάζ στην πλάτη κάποιου άλλου είναι πιθανό να υποδηλώνει ότι το πρόσωπο αυτό προσπαθεί να κρύψει τα αληθινά του συναισθήματα από τους άλλους. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι στη ζωή του, το οποίο θέλουν να κρατήσουν μυστικό.

  Ονειρεύεστε μια πλάτη γεμάτη μελανιές

  Αν ονειρευτείτε μια πλάτη γεμάτη μελανιές, αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε πολλές δυσκολίες στη ζωή σας. Θα προδοθείτε από ανθρώπους που υποτίθεται ότι νοιάζονται για εσάς.

  Ακόμη, μπορεί να αισθάνεστε συναισθηματικά «μελανιασμένοι» και το όνειρο αυτό αντιπροσωπεύει τους φόβους σας για όσα μπορεί να υποστείτε αν εμπιστευτείτε ξανά κάποιον ολοκληρωτικά.

  Advertisements

  Τέλος, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε κάποιον με μώλωπες στην πλάτη του, σας προειδοποιεί να προσέχετε τον τρόπο που πορεύεστε αυτή τη στιγμή. Μπορεί να ακολουθείτε λάθος πορεία και να μην το έχετε καν συνειδητοποιήσει. Θα πρέπει να επαναξιολογήσετε τις επιλογές σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν οδηγούν σε προβλήματα.

  Ονειρεύεστε μαχαίρωμα στην πλάτη

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε μαχαιρώματα στην πλάτη, μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να αντιπροσωπεύει προδοσία, εξαπάτηση ή έναν συναισθηματικό πόνο βαθιά μέσα στην καρδιά σας.

  Εάν ονειρευτείτε ότι σας μαχαιρώνουν πισώπλατα, το όνειρό σας αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει συναισθήματα προδοσίας από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο – κάποιον που υποτίθεται ότι σας υποστηρίζει, αλλά στην πραγματικότητα μηχανορραφεί εναντίον σας.

  Advertisements

  Τέλος, αυτό το είδος ονείρων μπορεί να προκληθεί όταν αισθάνεστε πως δε λαμβάνετε την υποστήριξη που χρειάζεστε στις δύσκολες στιγμές σας. Επομένως, το όνειρο αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει συναισθήματα απομόνωσης και μοναξιάς στην πραγματική ζωή.

  Ονειρεύεστε ένα άτομο με μυώδη πλάτη

  Αν ονειρεύεστε κάποιον με μυώδη πλάτη, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι πρέπει να ανακαλέσετε την εσωτερική σας δύναμη. Ίσως σας έχει συγκλονίσει κάτι στη ζωή σας αυτήν την περίοδο, αλλά αυτό το όνειρο είναι εδώ για να σας υπενθυμίσει ότι έχετε ό,τι χρειάζεται για να τα καταφέρετε, όποιες προκλήσεις και να συναντήσετε.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος ανεβαίνει στην πλάτη σας

  Το όνειρο αυτό συμβολίζει την ανάληψη ευθυνών. Ίσως πιέζεστε να φροντίσετε κάποιον ή αισθάνεστε πως κουβαλάτε μεγάλα βάρη στους ώμους σας.

  Advertisements

  Ακόμη, είναι πιθανό να αισθάνεστε πως κάποιος σας εκμεταλλεύεται ή ζηλεύει την επιτυχία σας.