Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια πάπια;

  Δεν είναι σπάνιο να βλέπει κανείς όνειρα με πάπιες. Στην πραγματικότητα, οι πάπιες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ζώα για να ονειρευτεί κανείς.

  Advertisements

  Αυτό το άρθρο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μπορεί να ονειρευτείτε πάπιες και τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα όνειρα για εσάς.

  Η πάπια μπορεί να συμβολίζει πολλά πράγματα: αθωότητα, παιχνιδιάρικη διάθεση και ελευθερία έκφρασης, αλλά, συνάμα, και πείσμα, απληστία και εγωισμό.

  Βλέπετε μια πάπια σε ένα όνειρο (Γενική έννοια)

  Το να δείτε μια πάπια στο όνειρό σας συμβολίζει την προθυμία σας να ρισκάρετε και να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει. Μπορεί να νιώθετε περιπετειώδεις και έτοιμοι να εξερευνήσετε νέα πράγματα.

  Advertisements

  Αν δείτε μια πάπια να πετάει μακριά, αυτό μπορεί να υποδηλώνει την τάση σας να απομονώνεστε από τους άλλους ή ότι δεν απολαμβάνετε τη συντροφιά των άλλων.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε μια πάπια

  Η πιο κοινή ερμηνεία ενός τέτοιου ονείρου είναι ότι αισθάνεστε καταπιεσμένοι και θέλετε να ξεφύγετε από μια κατάσταση. Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε μια πάπια μπορεί, επίσης, να ερμηνευτεί ως ενοχή για την αδικία που πράξατε σε κάποιον και την οποία προσπαθείτε να κρατήσετε κρυφή.

  Αν κάποιος άλλος σκοτώσει μια πάπια στο όνειρό σας, αυτό σημαίνει ότι ανησυχείτε για την ευημερία κάποιου κοντινού σας προσώπου. Θεωρείτε ότι οι επιλογές του και ο τρόπος ζωής του το θέτουν σε κίνδυνο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε κρέας πάπιας

  Η κατανάλωση κρέατος πάπιας σε ένα όνειρο είναι σημάδι ευημερίας. Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε κρέας πάπιας, σημαίνει ότι θα έχετε καλή τύχη και επιτυχία στις προσπάθειές σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε κρέας πάπιας και έχει κακή γεύση, τότε ίσως σημαίνει ότι είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας και κάποιες φορές πρέπει να επιλέγετε να κάνετε ένα διάλειμμα…

  Εάν στο όνειρό σας δείτε ότι άλλοι άνθρωποι τρώνε κρέας πάπιας, τότε αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι άνθρωποι γύρω σας έχουν μεγάλες και ίσως μη ρεαλιστικές προσδοκίες από εσάς και εκμεταλλεύονται τη γενναιοδωρία σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ταΐζετε πάπιες

  Το να ονειρευτείτε ότι ταΐζετε πάπιες ερμηνεύετε πολύ θετικά, μιας και αντιπροσωπεύει τη φροντίδα τη δική σας και των άλλων, καθώς και την αποδοχή του εαυτού σας.

  Επίσης, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι ταΐζετε πάπιες, σημαίνει ότι πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας. Μπορεί να αισθάνεστε καταβεβλημένοι από την καθημερινότητα και είναι καιρός να επιβραδύνετε λίγο τους ρυθμούς σας και να φροντίσετε τον εαυτό σας. Ακόμη, ίσως έχετε επενδύσει πολλή ενέργεια για να βοηθήσετε άλλους και πλέον είναι καιρός να εστιάσετε στον εαυτό σας.

  Τέλος, αν κάποιος άλλος τάιζε τις πάπιες στο όνειρό σας, αυτό σημαίνει ότι κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά σας. Το άτομο αυτό μπορεί να αντιμετωπίζει κάτι δύσκολο στη ζωή του ή χρειάζεται απλώς καθοδήγηση για να διαχειριστεί μια συγκεκριμένη κατάσταση.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια πάπια που τρέμει

  Αν ονειρευτείτε μια πάπια που τρεκλίζει, αυτό σημαίνει ότι είστε περιτριγυρισμένοι από άτομα που δεν υποστηρίζουν τις πράξεις σας. Μπορεί να σας ζηλεύουν και να προσπαθούν να σας κάνουν να αποτύχετε. Θα πρέπει να αποφύγετε αυτούς τους ανθρώπους και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε εκείνους που σας εκτιμούν και σας υποστηρίζουν.

  Ονειρεύεστε μια πάπια με παπάκια

  Το να ονειρευτείτε μια πάπια με παπάκια είναι πολύ καλό σημάδι. Οι πάπιες συμβολίζουν τη μητρότητα και την οικογένεια. Στο όνειρό σας, η μαμά πάπια αντιπροσωπεύει τη δική σας περιποιητική και αγαπητική φύση. Εάν ανησυχείτε για τα παιδιά σας ή άλλα αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτό το όνειρο θα σας καθησυχάσει ότι οι αγαπημένοι σας είναι ασφαλείς.

  Εάν ανησυχείτε και έχετε ενδοιασμούς να γίνετε γονείς, αυτό το όνειρο σας φανερώνει πως έχετε όλα τα απαραίτητα ένστικτα για να είστε καλοί γονείς.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια πάπια που βουτάει στο νερό

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε μια πάπια να βουτάει στο νερό, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχία με ό,τι καταπιαστείτε. Μόνο που δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σύντομα θα γίνει αυτό…

  Ονειρεύεστε ότι έχετε μια πάπια για κατοικίδιο

  Το να ονειρευτείτε ότι έχετε μια πάπια για κατοικίδιο μπορεί να συμβολίζει την αίσθησή σας ότι είστε παγιδευμένοι σε μια δυσάρεστη κατάσταση. Μπορεί να αναγκαστήκατε πρόσφατα να πάρετε μια απόφαση, που δε θέλατε πραγματικά να πάρετε και τώρα νιώθετε εγκλωβισμένοι εξαιτίας της.

  Ονειρεύεστε πάπιες να πετούν

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε πάπιες να πετούν έξω από μια λίμνη με τα παπάκια τους, πρόκειται για ένδειξη ότι θα πάρετε μια καλή απόφαση για μια σημαντική υπόθεσή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κυνηγάτε πάπιες

  Το να ονειρευτείτε ότι κυνηγάτε πάπιες είναι σημάδι ότι θα έχετε κάποιο σοβαρό ανταγωνισμό να αντιμετωπίσετε στο εγγύς μέλλον. Μπορεί να αισθάνεστε ανασφαλείς για τη θέση σας ή νιώθετε ότι σας αναγκάζουν να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

  Εάν το κυνήγι παπιών έχει επιτυχία, τότε θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας και θα επικρατήσετε σε όποια κατάσταση προκύψει.

  Ονειρεύεστε μια πάπια στο νερό

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε μια πάπια στο νερό, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στη ζωή σας. Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μη σας παρασύρει ο ενθουσιασμός.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι η πάπια κολυμπάει στο νερό, αυτό σημαίνει ότι βιώνετε δύσκολες στιγμές στη ζωή σας, αλλά όλα θα εξελιχθούν καλά.

  Ονειρεύεστε μια πάπια στη στεριά

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε πάπιες να περπατούν στη στεριά, σημαίνει ότι έχετε κολλήσει σε μια κατάσταση ή σε ένα μέρος, παρά τα θέλησή σας. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι νιώθετε πιεσμένοι από τα προβλήματά σας και χρειάζεστε βοήθεια για να τα ξεπεράσετε.

  Επίσης, μπορεί να αισθάνεστε ότι η ζωή σας είναι εκτός ελέγχου και ότι χρειάζεστε την παρέμβαση κάποιου άλλου, ο οποίος θα αναλάβει και την ευθύνη της κατάστασης. Είναι πιθανό να νιώθετε πως σας πνίγουν τα προβλήματά σας και ότι κανείς δεν είναι διαθέσιμος να σας βοηθήσει.

  Advertisements

  Τέλος, το να ονειρευτείτε μια πάπια στη στεριά μπορεί να συμβολίζει ότι περιτριγυρίζεστε από άτομα που δε σας υποστηρίζουν ή που δε σας καταλαβαίνουν αρκετά, ώστε να σας υποστηρίξουν τώρα που το χρειάζεστε.

  Ονειρεύεστε μια πάπια σε μια φωλιά

  Μια πάπια σε μια φωλιά είναι ένα ονειρικό σύμβολο που συχνά ερμηνεύεται ως μια ένδειξη ασφάλειας. Αυτό μπορεί να αφορά στην ασφάλεια που νιώθετε στη ζωή σας ή σε κάποιο άτομο που σας κάνει να αισθάνεστε έτσι.

  Εναλλακτικά, θα μπορούσε να υποδηλώνει πως έχετε βρει τη θέση σας στον κόσμο.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε μια φωλιά πάπιας, χωρίς όμως να υπάρχουν πάπιες μέσα σε αυτή, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε απομονωθεί από τους όλους ή νιώθετε μοναξιά. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει κανείς γύρω σας να σας υποστηρίξει ή ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι περνάτε αυτή την περίοδο.

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε μια πάπια να εκκολάπτεται από το αυγό της, αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει την έλευση κάτι καινούργιου στη ζωή σας, όπως ένα παιδί, μια νέα επιχειρηματική ιδέα, κ.λπ.

  Ονειρεύεστε ότι σας δάγκωσε μια πάπια

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σας δαγκώνει μια πάπια, είναι συνηθισμένο και μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές έννοιες.

  Advertisements

  Το να ονειρευτείτε ότι σας δάγκωσε μια πάπια μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε συγκλονισμένοι από την τρέχουσα κατάστασή σας ή συμβολίζει ότι δε φροντίζετε τον εαυτό σας σωστά.

  Επίσης, αν δείτε ότι σας δαγκώνουν πάπιες στο όνειρό σας, μπορεί να σημαίνει ότι θα εξαπατηθείτε ή ότι θα αντιμετωπίσετε κάποια προδοσία. Εάν είναι πολλές οι πάπιες που σας επιτίθενται στο όνειρό σας, τότε αυτό σημαίνει ότι λαμβάνετε αρνητική ενέργεια από τους γύρω σας, γεγονός που επηρεάζει την υγεία ή την οικονομική σας κατάσταση.

  Ονειρεύεστε μια τραυματισμένη πάπια

  Το να ονειρευτείτε μια τραυματισμένη πάπια μπορεί να συμβολίζει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι και χρειάζεστε βοήθεια ή υποστήριξη. Μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποια κρίση ή πρόβλημα, που σας κάνει να αισθάνεστε ανασφάλεια και φόβο.

  Advertisements

  Το όνειρο μιας τραυματισμένης πάπιας μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φροντίσετε σωστά τον εαυτό σας ή τους άλλους γύρω σας.

  Ονειρεύεστε ότι σας κυνηγούν πάπιες

  Αν ονειρευτείτε ότι υπάρχουν πάπιες που σας κυνηγούν, αυτό σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι οι άλλοι εκμεταλλεύονται την ευγενική σας φύση και τη γενναιοδωρία σας, ζητώντας συνεχώς χάρες. Ίσως είναι καιρός να βάλετε κάποια όρια…

  Αν ονειρευτείτε ότι οι πάπιες κυνηγούν κάποιον άλλον, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε ποιους εμπιστεύεστε. Μπορεί να μοιράζεστε πληροφορίες που θα μπορούσαν να σας θέσουν σε κίνδυνο ή να βλάψουν τη φήμη σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε ένα σμήνος πάπιες

  Το να ονειρευτείτε ένα κοπάδι πάπιες σε ένα όνειρο είναι σημάδι ευημερίας, επιτυχίας και ευτυχίας. Σημαίνει, επίσης, ότι περιβάλλεστε από έμπιστα άτομα, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

  Αν δείτε ότι το σμήνος πετάει προς το μέρος σας, αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα έρθει να μοιραστεί μαζί σας τον πλούτο και την επιτυχία σας. Αν το σμήνος πετάει μακριά σας, ίσως προκύψουν κάποια προβλήματα στην πορεία…

  Ονειρεύεστε μια νεκρή πάπια

  Το να ονειρευτείτε μια νεκρή πάπια είναι σημάδι ότι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια απόφαση, που θα σας κοστίσει κάτι σημαντικό ή κάποιον αγαπημένο σας.

  Advertisements

  Επίσης, το να ονειρευτείτε μια νεκρή πάπια, χωρίς αίμα ή πληγές, υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στη ζωή σας, το οποίο δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να το διορθώσετε και με ποιον τρόπο να το κάνετε. Μπορεί, επίσης, να έχετε αμφιβολίες για κάτι.

  Αν δείτε νεκρές πάπιες να επιπλέουν στο νερό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα, που πρέπει να ξεπεράσετε, για να μπορέσετε να απολαύσετε τα οφέλη της σκληρής δουλειάς σας.

  Ονειρεύεστε μια λαστιχένια πάπια

  Γενικά, το να ονειρευτείτε μια λαστιχένια πάπια σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε περισσότερη απόλαυση και χαρά στη ζωή σας. Αν πρόσφατα αναλάβατε κάποιες ευθύνες, που σας προκαλούν άγχος και δυσάρεστα συναισθήματα, αυτό το όνειρο μπορεί να σας καλεί να χαλαρώσετε και να μειώσετε λίγο τους ρυθμούς σας.

  Advertisements

  Εναλλακτικά, αν στο όνειρό σας παίζατε με μια λαστιχένια πάπια, τότε ίσως σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο σας εξαπατά με τα λόγια ή τις πράξεις του. Αυτό το άτομο δεν είναι τελικά τόσο αξιόπιστο, όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

  Ονειρεύεστε μια γιγάντια πάπια

  Αν ονειρευτείτε μια γιγάντια πάπια, είναι πιθανό να είστε πολύ απασχολημένοι στην πραγματική ζωή. Εάν η πάπια είναι φιλική και σας αρέσει, τότε η δουλειά σας θα είναι επιτυχημένη. Αλλά αν η πάπια είναι θυμωμένη ή εχθρική, τότε η δουλειά σας δεν θα είναι τόσο επιτυχημένη όσο ελπίζατε.

  Ονειρεύεστε πάπιες να τρώνε από το χέρι σας

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε πάπιες να τρώνε από το χέρι σας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθετε πώς να επικοινωνείτε καλύτερα με τους άλλους. Δεν μπορείτε να περιμένετε να είναι κατανοητές οι προθέσεις σας, εάν δεν επικοινωνείτε αποτελεσματικά.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια πάπια να κολυμπάει προς το μέρος σας

  Σε ένα όνειρο, μια πάπια που κολυμπάει προς το μέρος σας, μπορεί να σημαίνει ότι οι ικανοποιούνται συναισθηματικές σας ανάγκες. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε πιο σίγουροι και έχετε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να εκφράζεστε μπροστά σε τρίτους.

  Αν ονειρευτείτε μια πάπια που κολυμπάει μακριά σας, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να σημαίνει ότι αισθάνεστε οικονομική ανασφάλεια ή ανησυχείτε για το μέλλον σας.

  Εάν η πάπια τραυματιστεί στο όνειρό σας, τότε ίσως πρόκειται για αντανάκλαση αισθημάτων ενοχής, για κάτι που συνέβη πρόσφατα στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια πάπια να σας μιλάει

  Αν ονειρευτείτε μια πάπια που σας μιλάει, αυτό σημαίνει ότι αναζητάτε κάποια καθοδήγηση στη ζωή σας. Χρειάζεστε βοήθεια για να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις αλλά δεν ξέρετε από ποιον να τη ζητήσετε.

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε μια αρσενική πάπια

  Όταν ονειρεύεστε ότι βλέπετε μια αρσενική πάπια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο διεκδικητικοί στις σχέσεις σας και στην κοινωνική σας ζωή, γενικότερα. Μπορεί να ήσασταν μέχρι τώρα πολύ παθητικοί και χρειάζεται να πάρετε τον έλεγχο της κατάστασης.

  Αν δυσκολεύεστε να συναναστρέφεστε με άλλους ανθρώπους, τότε αυτό το όνειρο μπορεί να σας καλεί να δραστηριοποιηθείτε και να βγείτε έξω, να γνωρίσετε νέα άτομα, και όχι να περιμένετε πάντα να σας πλησιάσουν οι άλλοι πρώτα.

  Advertisements