Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια κηδεία;

  Η κηδεία είναι μια τελετή εορτασμού της ζωής ενός πεθαμένου. Τα ταφικά έθιμα περιλαμβάνουν το σύμπλεγμα πεποιθήσεων και πρακτικών που χρησιμοποιεί ένας πολιτισμός για να διατηρήσει τη μνήμη των νεκρών: από την ίδια την κηδεία, μέχρι διάφορα μνημεία, προσευχές και τελετουργίες που γίνονται προς τιμήν τους.

  Advertisements

  Στα όνειρα, οι κηδείες συχνά υποδηλώνουν την αλλαγή ή τη μετάβαση από τη μια φάση της ζωής σε μία άλλη ή από τον έναν τρόπο ζωής σε έναν άλλο. Μπορεί να βιώνετε κάποια αλλαγή στη ζωή σας ή να αντιμετωπίζετε κάποια απώλεια, που απαιτεί προσαρμογές για να διατηρήσετε την υγεία και την ευτυχία σας.

  Ο συμβολισμός μιας κηδείας σε ένα όνειρο είναι πολύ ισχυρός και μπορεί να υποδηλώνει πολλά διαφορετικά πράγματα: θλίψη για κάτι που συνέβη στη ζωή σας ή κάποιο είδος απώλειας.

  Εάν είστε παρόντες σε μια κηδεία, σημαίνει ότι αισθάνεστε πως σας εγκαταλείπει ή σας ξεχνάει κάποιος. Ίσως πάλι νιώθετε ότι τελειώνει κάτι στη ζωή σας, οπότε το όνειρό σας μπορεί να αποτελεί σημάδι κατάθλιψης ή άλλων ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

  Advertisements

  Τέλος, εάν ονειρευτείτε ότι παρευρίσκεστε στην κηδεία ενός αγνώστου, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι κακό θα σας συμβεί και εσείς θα είστε απροετοίμαστοι. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι στη ζωή σας, που θα επηρεάσει αρνητικά όλους τους κοντινούς σας ανθρώπους.

  Ονειρεύεστε μια κηδεία (Γενική έννοια)

  Ο συμβολισμός μιας κηδείας σε ένα όνειρο συνδέεται συνήθως με συναισθήματα θλίψης, απώλειας και λύπης. Αυτό μπορεί να προκληθεί από κάτι που συνέβη στην πραγματική ζωή σας ή να προκαλείται από το υποσυνείδητό σας και τη προσπάθειά του να εξερευνήσει συναισθήματα που δε γνωρίζετε την ύπαρξή τους.

  Επίσης, συχνά μια κηδεία σε ένα όνειρο αντιπροσωπεύει τελειώματα και νέα ξεκινήματα. Πρόκειται για συνηθισμένο όνειρο για ανθρώπους που βιώνουν μια δύσκολη στιγμή στη ζωή τους ή όταν κάτι τελειώνει απροσδόκητα.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε μια κηδεία, μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε πως έχετε χάσει κάτι ή κάποιον σημαντικό για εσάς. Μπορεί να θρηνείτε μια απώλεια και να νιώθετε λύπη γι’ αυτό. Ακόμη, το όνειρο αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει συναισθήματα ενοχής, θυμού ή δυσαρέσκειας προς κάποιον πεθαμένο.

  Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε την κηδεία της μητέρας σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι πια κοντά σας ως φυσική παρουσία. Ίσως μάλιστα να υποδηλώνει ότι η σχέση σας μαζί της ήταν τεταμένη και υπήρχαν συγκρούσεις μεταξύ σας πριν πεθάνει.

  Εάν δείτε στον ύπνο σας ότι βρίσκεστε σε μια κηδεία, αλλά δεν ξέρετε ποιος έχει πεθάνει, αυτό σημαίνει ότι χάσατε κάτι από τη ζωή σας, χωρίς καμία προειδοποίηση ή εξήγηση.

  Advertisements

  Τέλος, είναι σημαντικό να προσέχετε όλα όσα συμβαίνουν στο όνειρο, καθώς και τα συναισθήματά σας ενώ βλέπετε ότι βρίσκεστε στην κηδεία.

  Ονειρεύεστε ότι παραβρίσκεστε σε μια κηδεία

  Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες για τα όνειρα που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σας σε μια κηδεία. Η συνηθέστερη ερμηνεία είναι ότι αντιπροσωπεύει τον θάνατο μιας πτυχής του εαυτού σας.

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι παρακολουθείτε μια κηδεία, μπορεί να συμβολίζει ότι κάτι τελειώνει στη ζωή σας. Αυτό θα μπορούσε να αφορά σε μια σχέση, μια δουλειά ή κάτι άλλο. Μπορεί να βιώνετε κάποια απώλεια ή να ανησυχείτε ότι κάτι καλό φτάνει στο τέλος τους και το όνειρό σας αυτό σας φανερώνει τι θα ακολουθήσει μετά από αυτό το συγκεκριμένο τέλος.

  Advertisements

  Μια κηδεία είναι ένα γεγονός που μπορεί να σας προβληματίσει. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείστε αυτό το όνειρο ως ευκαιρία να αναλογιστείτε το παρελθόν και το μέλλον σας.

  Ονειρεύεστε ότι δίνετε συλλυπητήρια σε μια κηδεία

  Ο συμβολισμός του να δίνετε συλλυπητήρια σε ένα όνειρο αφορά σε κάτι που αφαιρέθηκε με τη βία από εσάς, χωρίς να μπορέσετε να κάνετε τίποτα γι’ αυτό. Νιώθετε λυπημένοι και αβοήθητοι, αλλά δε μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αλλάξετε την κατάσταση.

  Το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί, επίσης, να αποτελεί αντανάκλαση των συναισθημάτων σας για κάποιον που πέθανε πρόσφατα ή κάποιον που είναι άρρωστος ή υποφέρει. Ίσως αισθάνεστε ενοχές που δε μπορείτε να βοηθήσετε ή να υποστηρίξετε αυτό το άτομο. Ίσως ακόμη και να κατηγορείτε τον εαυτό σας για τον πόνο του, επειδή δράσατε ή μείνατε άπραγοι σε μια κρίσιμη στιγμή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας συλλυπούνται σε μια κηδεία

  Αν ονειρευτείτε ότι σας συλλυπούνται σε μια κηδεία, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι βιώνετε μια διαδικασία πένθους στη ζωή σας. Ίσως χάσατε πρόσφατα κάποιο κοντινό σας πρόσωπο ή βιώνετε ένα άλλο είδος απώλειας, που έχει επηρεάσει τη ζωή σας.

  Αν το άτομο του ονείρου σας είναι κάποιος γνωστός σας, αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπο αυτό συμπάσχει με την απώλεια και την ταλαιπωρία σας. Είναι, επίσης, πρόθυμο να σας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, παρέχοντας οικειότητα και ενθάρρυνση.

  Ονειρεύεστε τη δική σας κηδεία

  Το να ονειρευτείτε την κηδεία σας μπορεί να συμβολίζει το τέλος μιας φάσης στη ζωή σας. Ήρθε η ώρα να αφεθείτε και να προχωρήσετε, ώστε να βιώσετε νέες εμπειρίες και να εξελιχθείτε.

  Advertisements

  Ένα όνειρο για τη δική σας κηδεία μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι και ανεπαρκείς. Μπορεί να νιώθετε ότι έχετε κάνει λάθη σε κάποιον τομέα της ζωής σας ή να αισθάνεστε πως δεν ανταποκρίνεστε πλήρως στις δυνατότητές σας.

  Ακόμη, αν ονειρευτείτε την κηδεία σας μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε μόνοι. Νιώθετε ότι κανείς δεν είναι διαθέσιμος ή νοιάζεται για εσάς, και για το λόγο αυτό βλέπετε ότι στο όνειρό σας περιτριγυρίζεστε από άτομα που θα έπρεπε να νοιάζονται για εσάς, αλλά δεν το κάνουν.

  Ονειρεύεστε μια νεκροφόρα

  Η νεκροφόρα αποτελεί σύμβολο θανάτου. Αντιπροσωπεύει το πέρασμα από τη ζωή στο θάνατο και επομένως μπορεί να αντιπροσωπεύει μια μετάβαση στη ζωή σας.

  Advertisements

  Σε πολλές περιπτώσεις, το να δείτε μια νεκροφόρα στο όνειρό σας σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε κάποια αλλαγή ή απώλεια στο εγγύς μέλλον. Το όνειρο αυτό μπορεί ακόμη να υπογραμμίζει τα συναισθήματά σας για αυτήν την αλλαγή ή απώλεια, ώστε να μπορείτε να προσαρμοστείτε βάσει των γεγονότων.

  Επιπλέον, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σχετίζεται με τα συναισθήματά σας για την απώλεια ή την αλλαγή στη ζωή σας. Μπορεί να απομακρύνεστε από κάτι στη ζωή σας και αυτό να σας προκαλεί λύπη. Από την άλλη, μπορεί να ανυπομονείτε για τις μελλοντικές αλλαγές της ζωής σας…

  Τέλος, σε περίπτωση που δείτε ότι οδηγείτε εσείς μια νεκροφόρα, αυτό σημαίνει ότι έχετε αναλάβει το ρόλο του επιστάτη για τις υποθέσεις κάποιου άλλου.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε την κηδεία του αγαπημένου σας προσώπου

  Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι ένα συνηθισμένο όνειρο, που μπορεί να εκφράζει το φόβο σας μήπως το χάσετε. Ο φόβος αυτός μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν λαμβάνετε αρκετή προσοχή από το άτομο αυτό ή ότι ανησυχείτε για την τρέχουσα κατάσταση της σχέσης σας.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε πως εξασθενεί η σχέση σας με το πρόσωπο του ονείρου, γεγονός που σας προκαλεί λύπη, μοναξιά ή κατάθλιψη.

  Όταν ονειρεύεστε την κηδεία κάποιου κοντινού σας προσώπου, μπορεί να εκληφθεί ως σημάδι ότι σας έχει κυριεύσει η θλίψη. Είναι πιθανό να ανησυχείτε για την υγεία του.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια νεκρική πομπή

  Μια νεκρική πομπή μπορεί να συμβολίζει μια μετακίνηση. Συνήθως σημαίνει ότι προχωράτε από μια στάσιμη κατάσταση σε μια νέα, με περισσότερες ευθύνες ή ακόμα και με ένα γάμο και τη δημιουργία οικογένειας μέσα σε αυτή.

  Το να ονειρευτείτε τη δική σας νεκρική πομπή, προμηνύει ότι θα απογοητευτείτε από την αγάπη και τον γάμο σας, αλλά θα καταφέρετε να συνέλθετε από το σοκ.

  Εάν υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στο όνειρό σας, αλλά δεν προσέχουν τι συμβαίνει, αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στη ζωή σας αυτή την περίοδο και κανείς δε θέλει να σας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Όλοι έχουν τα δικά τους προβλήματα και δε θέλουν να εμπλακούν και στα δικά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι παρευρίσκεστε στην κηδεία ενός στενού φίλου

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι παρακολουθείτε την κηδεία ενός στενού σας φίλου, μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους.

  Καταρχάς, ο θάνατος του φίλου μπορεί να συμβολίζει το τέλος της σχέσης σας με αυτό το άτομο, είτε είναι κοινωνική, επαγγελματική ή ρομαντική. Ακόμη, είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει την απουσία του ανθρώπου αυτού από τη ζωή σας και τη λαχτάρα σας να τον ξαναδείτε από κοντά. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως είναι καιρός να επικοινωνήσετε μαζί του και να προσπαθήσετε να συναντηθείτε.

  Επιπλέον, η κηδεία μπορεί να συμβολίζει δικά σας συναισθήματα απώλειας ή θλίψης για το τέλος μιας σχέσης ή μιας κατάστασης στη ζωή σας. Μπορεί να βιώνετε καταθλιπτικά συναισθήματα εξαιτίας ενός πρόσφατος γεγονότος και το όνειρό σας αυτό χρησιμεύει ως υπενθύμιση να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα και να προχωρήσετε στη ζωή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε την κηδεία κάποιου που έχει ήδη πεθάνει

  Εάν ονειρευτείτε την κηδεία κάποιου που έχει ήδη πεθάνει, αυτό σημαίνει ότι έχετε αποδεχτεί το θάνατό του και συνεχίζετε τη ζωή σας. Από την άλλη, είναι πιθανό να σκέφτεστε περισσότερο από όσο περιμένατε το συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που προκαλεί αυτό σας το όνειρο.

  Ονειρεύεστε ότι παρευρίσκεστε στην κηδεία ενός αγνώστου

  Εάν ονειρευτείτε ότι παρακολουθείτε την κηδεία ενός αγνώστου, αυτό το όνειρο αναφέρεται σε άτομα της ζωής σας, που πλέον σας φαίνονται ξένοι ή απόμακροι. Θα μπορούσε επίσης να αντιπροσωπεύει εκείνους τους ανθρώπους που βγήκαν από τη ζωή σας, χωρίς καμία εξήγηση (π.χ., ένας πρώην σύντροφος).

  Ονειρεύεστε την κηδεία των γονιών σας

  Η κηδεία των γονιών σας σε ένα όνειρο αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στη ζωή σας – όπως η ενοικίαση του δικού σας σπιτιού ή μετακόμιση για σπουδές – για την οποία δεν ήσασταν προετοιμασμένοι, αλλά έτσι κι αλλιώς συνέβη και πρέπει να τη διαχειριστείτε.

  Advertisements

  Επιπλέον, το όνειρο αυτό μπορεί να υποδηλώνει τις προσπάθειές σας να κρατήσετε κάποιον σε απόσταση και τελικά ο θάνατος τον απομάκρυνε μια και καλή από εσάς.

  Τέλος, το να ονειρευτείτε την κηδεία των γονιών σας μπορεί να συμβολίζει συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης. Μπορεί να νιώθετε αποκομμένοι από όλους, χωρίς καμία υποστήριξη ή συμπαράσταση.

  Ονειρεύεστε την κηδεία του παιδιού σας

  Το να ονειρευτείτε την κηδεία του παιδιού σας μπορεί να είναι ένα πολύ ενοχλητικό όνειρο. Ταυτοχρόνως, όμως, μπορεί να υποδηλώνει ότι ανησυχείτε για την ευημερία του παιδιού σας. Εάν αγχώνεστε για την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού σας, αυτά τα όνειρα προκαλούνται από το υποσυνείδητό σας, το οποίο τονίζει με τον τρόπο αυτό τους φόβους και τις ανησυχίες σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι θρηνείτε σε μια κηδεία

  Το πένθος είναι ένα παγκόσμιο συναίσθημα. Είναι ένας τρόπος για να επεξεργαστούμε μια απώλεια, είτε πρόκειται για ένα αγαπημένο πρόσωπο, είτε για κάτι άλλο σημαντικό για εμάς. Θλιβόμαστε όταν χάνουμε κάτι που είχε ιδιαίτερο νόημα για εμάς.

  Έτσι, αν ονειρευτείτε ότι θρηνείτε σε μια κηδεία είναι πιθανό να πρόκειται για μια προσπάθεια του υποσυνειδήτου σας να σας κάνει να συμβιβαστείτε με την απώλεια ή θάνατο που έχει συμβεί στη ζωή σας. Αυτή μπορεί να είναι μια πολύ οδυνηρή εμπειρία και αυτού του τύπου τα όνειρα λειτουργούν ως βοηθήματα για την αντιμετώπιση των συναισθημάτων μας, στα πλαίσια ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

  Τέλος, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να προσπαθεί να σας πει ότι υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να αλλάξει στη ζωή σας ή στη σχέση σας με τους άλλους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια κηδεία σε μια βροχερή μέρα

  Τα όνειρα, που περιλαμβάνουν κηδείες σε βροχερό καιρό, μπορεί να αντιπροσωπεύουν συναισθήματα οίκτου για τον εαυτό σας, ενοχής ή θυμού προς άλλους. Ίσως ακόμη να αντιπροσωπεύουν μια πτυχή του εαυτού σας που αγνοείτε τον τελευταίο καιρό.

  Επιπλέον, το όνειρό σας αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε μόνοι στον κόσμο. Αισθάνεστε πως κανείς δε σας νοιάζεται και δε σας αγαπά πια.

  Ονειρεύεστε μια κηδεία σε μια φωτεινή και ηλιόλουστη μέρα

  Ο λαμπερός ήλιος θα μπορούσε να συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία. Οι συνθήκες αυτές φανερώνουν πως τα πράγματα θα βελτιωθούν στο τέλος, παρότι τώρα φαίνεται πως έχουν αλλάξει ανεπανόρθωτα.

  Advertisements

  Από την άλλη πλευρά, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να υποδηλώνει την προσπάθειά σας να κρυφτείτε από την πραγματικότητα, προσποιούμενοι ότι όλα είναι εντάξει, ενώ δεν είναι.

  Ονειρεύεστε ότι ετοιμάζεστε για μια κηδεία

  Αν ονειρευτείτε ότι προετοιμάζεστε για μια κηδεία, είναι πιθανό να πρόκειται για αντανάκλαση συναισθημάτων άγχους και φόβου. Ίσως σας έχει συγκλονίσει κάτι στη ζωή σας και αυτό το όνειρο σας καλεί να διατηρήσετε την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθησή σας, διότι τα πράγματα ναι μεν θα χειροτερέψουν, αλλά στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε πως πρέπει να προσέχετε όσα λέτε και κάνετε γύρω από ορισμένα άτομα, επειδή μπορεί να σας παρεξηγήσουν.

  Advertisements