Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια δουλειά;

  Το να ονειρεύεστε μια δουλειά είναι κάτι που συμβαίνει σχετικά συχνά, διότι είναι κάτι που το κάνετε σχεδόν κάθε μέρα.

  Advertisements

  Εάν ονειρευτείτε ότι κάνετε τη δουλειά που κάνετε συνήθως, τότε αυτό είναι καλό σημάδι γιατί σημαίνει ότι είστε ικανοποιημένοι με τη θέση σας και ότι αισθάνεστε σημαντικό μέλος της επιχειρηματικής ομάδας.

  Επίσης, ίσως να ολοκληρώσατε πρόσφατα ένα σημαντικό έργο, το οποίο απέφερε μεγάλο οικονομικό όφελος και φήμη τόσο σε εσάς όσο και στην εταιρεία.

  Γι’ αυτό έχετε κερδίσει το σεβασμό όλων στη δουλειά σας. Δεν είναι απίθανο να λάβετε αύξηση ή προαγωγή μετά από αυτήν την επιτυχία.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι χάσατε τη δουλειά σας

  Σε περίπτωση που δείτε στον ύπνο σας ότι χάσατε τη δουλειά σας για οποιονδήποτε λόγο, αυτό είναι πολύ κακό σημάδι, γιατί μπορεί να σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα νιώσετε απειλή από κάποιο αρνητικό γεγονός.

  Δεν αποκλείετε να χάσετε τη δουλειά σας και στην πραγματικότητα, ενώ συνάμα μπορεί να προκύψουν προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά σας.

  Αυτά τα προβλήματα θα διαταράξουν τις ισορροπίες σας και θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να προσαρμοστείτε στις νέες καταστάσεις.

  Advertisements

  Παρόλα αυτά, δε χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί θα μπορέσετε να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Απλά να είστε επίμονοι και υπομονετικοί.

  Ονειρεύεστε ότι δεν είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας

  Αν στο όνειρό σας δείτε ότι δεν είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας.

  Advertisements

  Η ρουτίνα έχει αρχίσει να σας πνίγει και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, να εξερευνήσετε νέες δυνατότητες. Θέλετε να αφήσετε τη ζώνη άνεσής σας και να ρισκάρετε στη ζωή.

  Η ευτυχία είναι το σημαντικότερο για εσάς και έχετε συνειδητοποιήσει πλέον ότι η τωρινή σας δουλειά δεν σας ικανοποιεί.

  Χρειάζεστε κάτι διαφορετικό για να νιώσετε ικανοποίηση. Επομένως, ξεπεράστε τους φόβους σας και βουτήξετε στο άγνωστο, αναζητώντας τις αλλαγές που ποθείτε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι έχετε αλλάξει δουλειά

  Αν ονειρευτείτε ότι αλλάξατε δουλειά, τότε πρόκειται για μια αντανάκλαση της δυσαρέσκειας σας προς τη δουλειά που κάνετε στην πραγματική ζωή.

  Ίσως είναι βαρετή, ίσως πιστεύετε ότι δεν σας εκτιμούν και δεν σας σέβονται όσο σας αξίζει, ίσως θεωρείτε ότι δεν πληρώνεστε επαρκώς για τη δουλειά που παράγετε.

  Όποιος κι αν είναι ο λόγος της δυσαρέσκειά σας, μην αντιδράσετε βιαστικά. Δώστε λίγο χρόνο να αξιολογήσετε καλύτερα τα πράγματα πριν αποφασίσετε να αποχωρήσετε.

  Advertisements

  Συνεχίστε να κάνετε τη δουλειά σας με τον ίδιο ποιοτικό και φιλότιμο τρόπο που την κάνατε όλον αυτόν τον καιρό.

  Η επιμονή σας και η ποιότητα της εργασίας σας θα σας δώσουν τις ευκαιρίες που περιμένετε. Η βελτίωσή σας θα αποφέρει στο μέλλον και καλύτερο μισθό.

  Ονειρεύεστε ότι παίρνετε προαγωγή στη δουλειά

  Αν είδατε στο όνειρό σας ότι πήρατε προαγωγή, τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο τα περιμένετε.

  Advertisements

  Στην πραγματική ζωή θα συναντήσετε απογοήτευση και αποτυχίες στη δουλειά.

  Δε θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε την εργασία σας όσο αποδοτικά φανταζόσασταν, λόγω έκτακτων προβλημάτων που θα προκύψουν στην πορεία.

  Σε περίπτωση που είστε άνεργοι και βρίσκεστε σε αναζήτηση νέας εργασίας, τότε μάλλον αυτή η αναζήτηση θα διαρκέσει περισσότερο από ότι υπολογίζετε ή μπορεί ακόμη και να μην έχει αποτέλεσμα.

  Advertisements

  Τέλος, αυτό το άσχημο όνειρο μπορεί να αφορά την προσωπική σας ζωή – είναι πιθανό οι απογοητεύσεις να έχουν να κάνουν με τα ερωτικά σας.

  Εάν αυτή τη στιγμή ενδιαφέρεστε για ένα πρόσωπο, δυστυχώς, αυτή η σχέση δε θα καρποφορήσει.

  Ονειρεύεστε ότι σκέφτεστε να αφήσετε την δουλειά σας

  Αν ονειρευτείτε ότι παραιτηθήκατε από τη δουλειά σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή σας αυτήν την περίοδο, αλλά συνάμα δεν νιώθετε έτοιμοι να κάνετε οτιδήποτε για να τη βελτιώσετε.

  Advertisements

  Νιώθετε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής είναι πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Έτσι, παραμένετε άπραγοι. Ωστόσο, στη ζωή πρέπει να παλεύετε και να προσπαθείτε σκληρά για αυτά που θέλετε.

  Σίγουρα, δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχετε τους στόχους σας, δύσκολα πηγαίνουν όλα βάσει σχεδίου. Θα συναντήσετε πολλά εμπόδια και προβλήματα.

  Ωστόσο, όλα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Πρέπει να τα βιώσετε όλα αυτά, να μάθετε να τα ξεπερνάτε και να βρείτε τη δύναμη να συνεχίζετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ψάχνετε για δουλειά

  Αν στο όνειρό σας είδατε ότι ψάχνετε για δουλειά, αυτό είναι καλό σημάδι, γιατί προαναγγέλλει επιτυχίες στη δουλειά και οικονομικά οφέλη.

  Εάν ασχολείστε με κάποιο έργο αυτήν την περίοδο ή σχεδιάζετε να ξεκινήσετε ένα νέο, μπορείτε να συνεχίσετε με σιγουριά, γιατί θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

  Όλη η δουλειά και η προσπάθεια που καταβάλετε θα αποδώσουν, ίσως ακόμα και σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι υπολογίζετε.

  Advertisements

  Αυτό το έργο σίγουρα θα σας αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη.

  Εάν ονειρευτείτε ότι κάνετε αίτηση για διαφορετικές δουλειές, τότε είναι στην πραγματικότητα σημάδι ότι έχετε ξεκάθαρους στόχους και ότι είστε πλήρως συγκεντρωμένοι σε όλες τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη δουλειά που κάνετε.

  Ονειρεύεστε ότι σας απέλυσαν

  Εάν δείτε στον ύπνο σας ότι σας απέλυσαν από τη δουλειά σας, τότε πρόκειται για μια αντανάκλαση του φόβου σας ότι αυτό θα σας συμβεί στην πραγματική ζωή.

  Advertisements

  Επίσης, δείχνει την τάση σας να είστε τελειομανής. Μπορεί να αφορά τις επαγγελματικές σας επιδόσεις – θέλετε να βελτιώνετε τις δεξιότητές σας και την ποιότητα της δουλειάς σας – αλλά μπορεί να σας αφορά και σε προσωπικό επίπεδο, και την επιθυμία σας να βελτιώνετε στοιχεία της προσωπικότητάς σας και την ιδιωτική σας ζωή.

  Θα σας άρεσε να αποτελείτε πρότυπο, να σας σέβονται οι άνθρωποι γύρω σας και να θέλουν να σας μιμηθούν.

  Έχετε πολύ θετικές προσδοκίες και θέτετε ρεαλιστικούς στόχους στον εαυτό σας. Συνεχίστε να πορεύεστε όπως ξέρετε και όλα θα πάνε καλά.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αργείτε στη δουλειά

  Αν ονειρευτείτε ότι αργήσατε στη δουλειά σας, μην ανησυχείτε, δεν είναι κακό σημάδι. Τέτοια όνειρα είναι πολύ συνηθισμένα, παρότι προκαλούν ανησυχία στους ανθρώπους που τα βλέπουν.

  Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να οφείλεται στην αίσθηση ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο στην καριέρα σας αυτή τη στιγμή.

  Νομίζετε ότι δεν προοδεύετε και δε μπορείτε να διακρίνεται προς ποια κατεύθυνση κινείστε.

  Advertisements

  Ίσως δεν είστε έτοιμοι για τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε για να σημειώσετε κάποια πρόοδο. Μπορεί να φοβάστε την αλλαγή και να σαμποτάρετε τον εαυτό σας.

  Μπορεί να θεωρείτε ότι δεν κάνετε τη δουλειά σας σωστά ή ότι οι συνάδελφοί σας στη δουλειά δεν σας εκτιμούν αρκετά.

  Από την άλλη, μπορεί να πιστεύετε ότι είστε έτοιμοι για προαγωγή, αλλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ευκαιρίες για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, οπότε σκέφτεσαι τις επόμενες κινήσεις σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αναθέτετε τη δουλειά σας σε άλλους

  Αν δείτε στον ύπνο σας ότι αναθέτετε τα επαγγελματικά σας καθήκοντα σε άλλα άτομα, παρόλο που είστε σε θέση να τα εκτελέσετε μόνοι σας, αυτό μπορεί να συμβολίζει ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στη δουλειά σας.

  Ίσως να μην έχετε δώσει την απαιτούμενη προσοχή σε αυτά τα προβλήματα, και ίσως αυτή σας η επιπολαιότητα να τα αφήσει να γιγαντωθούν.

  Ό,τι κι αν είναι, εάν θέλετε να αποφύγετε αρνητικές συνέπειες για εσάς ή την εταιρεία σας, πρέπει να τα αντιμετωπίσετε επειγόντως.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι δουλεύετε από το σπίτι

  Αν ονειρευτείτε ότι εργάζεστε από το σπίτι, και όχι στο συνηθισμένο χώρο εργασίας σας, αυτό είναι δυστυχώς κακό σημάδι, γιατί προαναγγέλλει μια πιθανή οικονομική κρίση που θα είναι δύσκολη για εσάς και την οικογένειά σας.

  Θα είναι δύσκολο να καλύψετε ακόμα και τις βασικές σας ανάγκες. Η κατάσταση αυτή θα προκαλέσει μεγάλη ένταση στο σπίτι και θα εμφανιστούν έντονες διαφωνίες και συγκρούσεις.

  Ωστόσο, τόσο εσείς όσο και η οικογένειά σας θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό από όλα και ότι όσο είστε ενωμένοι μπορείτε να ξεπεράσετε οποιαδήποτε δυσκολία.

  Advertisements

  Είναι σημαντικό να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο και να λειτουργείτε σαν ομάδα.

  Ονειρεύεστε ότι δουλεύετε σκληρά στη δουλειά σας

  Αν δείτε ένα όνειρο ότι εργάζεστε σκληρά στη δουλειά σας, τότε πρόκειται για πολύ καλό σημάδι γιατί δείχνει ότι έτσι είστε και στην πραγματική ζωή.

  Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη δουλειά σας, αλλά και για την προσωπική σας ζωή επίσης.

  Advertisements

  Είστε πολύ εργατικός, επιμελής και υπεύθυνος άνθρωπος. Ό,τι κι αν κάνετε, προσπαθείτε πάντα να το κάνετε καλά και εγκαίρως, ίσως ακόμα και νωρίτερα από το αναμενόμενο.

  Η δουλειά, η αφοσίωση και η υπευθυνότητά σας αποδίδουν πάντα.

  Ονειρεύεστε άλλους να δουλεύουν

  Αν ονειρευτείτε άλλους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ εσείς απλώς στέκεστε στην άκρη και δεν κάνετε τίποτα, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η δουλειά που κάνετε αυτή τη στιγμή δεν αξίζει τον κόπο.

  Advertisements

  Θα πρέπει να συμμετέχετε περισσότερο στις υποχρεώσεις της δουλειά σας, να μην αναθέτετε όλη την ευθύνη και όλη τη δουλειά σε εργαζόμενους και συναδέλφους σας και να μάθετε να έχετε ρεαλιστικές απαιτήσεις αναφορικά με τις επιδόσεις των υπολοίπων.

  Εφόσον κατέχετε υψηλότερη θέση, είστε εκείνο το άτομο που υποχρεούται να καθοδηγεί και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το προσωπικό, με στόχο την επιτυχία.

  Φυσικά θα πρέπει να είστε διαθέσιμοι να συνεισφέρετε ανά πάσα στιγμή. Δώστε συμβουλές για πιο αποτελεσματική εργασία, εμπνεύστε το προσωπικό και, φυσικά, βοηθήστε. Πιθανότατα θα νιώσετε έμπνευση μετά από ένα τέτοιο όνειρο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ήσασταν γυμνοί στη δουλειά

  Σε περίπτωση που ονειρευτήκατε ότι ήσασταν γυμνοί στη δουλειά σας και ότι νιώθατε ντροπή εξαιτίας αυτού, αυτό – αναμενόμενα – σημαίνει ότι νιώθετε ευάλωτοι, με την έννοια ότι έχετε την αίσθηση ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σας.

  Νομίζετε ότι όλοι σας παρακολουθούν συνεχώς και αναλύουν τις πράξεις σας. Ενδιαφέρεστε υπερβολικά για τις απόψεις των άλλων και ανησυχείτε πολύ για το τι πιστεύουν οι συνάδελφοί σας για εσάς.

  Η γνώμη τους μπορεί να σας επηρεάσει πολύ.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι απορρίπτετε μια προσφορά εργασίας

  Αν ονειρευτείτε ότι σας πρότειναν κάποια δουλειά, αλλά την αρνηθήκατε γιατί νιώσατε ότι δε σας ταιριάζει, αυτό είναι καλό σημάδι.

  Τέτοια όνειρα αναφέρονται στις σχέσεις που έχετε με τους γύρω σας στην πραγματική ζωή, ειδικά τα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος.

  Προέρχεστε από ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο διδαχθήκατε αληθινές αξίες, τις οποίες και μάθατε να εφαρμόζετε στη ζωή σας.

  Advertisements

  Η προσφορά εργασίας που λάβατε στο όνειρό σας συμβολίζει στην πραγματικότητα κάποιον πειρασμό που μπορεί να αντιμετωπίζετε στη ζωή αυτήν την περίοδο.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε τη δουλειά σας

  Αν δείτε ένα όνειρο όπου κάνετε την καθημερινή σας δουλειά, αυτό σημαίνει ότι είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά που κάνετε αυτήν την περίοδο.

  Επίσης, υποδηλώνει ότι είστε ένα πολύ οργανωμένο άτομο, που ξέρει να προγραμματίζει τις υποχρεώσεις του, ώστε να ολοκληρώνει εγκαίρως όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και να έχει χρόνο για ξεκούραση και αναψυχή.

  Advertisements

  Έχετε βρει μια ρουτίνα που σας ταιριάζει και νιώθετε άνετα να ζείτε έτσι, χωρίς άγχος.

  Ωστόσο, έχετε ένα ελάττωμα: αν βρεθείτε σε μια απρόβλεπτη κατάσταση, δυσκολεύεστε να ανταπεξέλθετε.

  Ονειρεύεστε ότι έχετε ξεχάσει κάτι στη δουλειά

  Αν ονειρευτείτε ότι ξεχάσατε κάτι σημαντικό στη δουλειά σας, μπορεί να υποδηλώνει την ανησυχία σας μήπως δοκιμαστείτε.

  Advertisements

  Θεωρείτε ότι δεν είστε έτοιμοι για το μέλλον και το όνειρό σας σας κινητοποιεί να προετοιμαστείτε.

  Εάν βλέπετε τέτοια όνειρα πολλές φορές, θα σας έκανε καλό να σκεφτείτε τα καλά που σας συμβαίνουν στη δουλειά σας.

  Ίσως έτσι μειωθούν οι ανησυχίες σας και μπορέσετε να σκεφτείτε άλλα πράγματα.

  Ονειρεύεστε την παλιά σας δουλειά

  Αν δείτε στον ύπνο σας την προηγούμενη δουλειά σας, αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να μαθαίνετε από το παρελθόν σας και να μην επαναλαμβάνετε παλιά λάθη στη νέα σας δουλειά.

  Επίσης, το όνειρο αυτό σας λέει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη νέα σας δουλειά. Μην ασκείτε πίεση στον εαυτό σας. Κάντε αυτό που ξέρετε να κάνετε και η δουλειά σας θα αποδώσει.

  Ένας από τους λόγους που κάνετε τέτοια όνειρα μπορεί να είναι ότι έχετε αναλάβει μια νέα θέση και υστερείτε σε αυτοπεποίθηση.

  Αυτό που πρέπει να κάνετε για να χαλαρώσετε είναι να σκεφτείτε και να προγραμματίσετε τις υποχρεώσεις της δουλειάς σας.

  Με υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά δε θα αργήσουν να εμφανιστούν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε και θα κερδίσετε έτσι το σεβασμό των συναδέλφων σας.

  Αν βλέπετε συχνά τέτοια όνειρα, μπορεί να σας λείπουν οι συνάδελφοί σας και η παλιά σας δουλειά, να έχετε μετανιώσει που αποχωρήσατε ή που δεν αξιοποιήσατε ευκαιρίες να επιστρέψετε.

  Ονειρεύεστε ότι είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά που κάνετε

  Αν ονειρευτείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά που κάνετε, τότε πρόκειται απλώς για μια επιβεβαίωση ότι είστε ευχαριστημένοι με ζωή σας.

  Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη δουλειά σας, αλλά και για την ιδιωτική σας ζωή. Είστε ικανοποιημένοι και δεν πιστεύετε ότι χρειάζεστε αλλαγές.

  Νομίζετε ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για εσάς εκεί έξω.

  Μπορεί, όμως, να φοβάστε να αναζητήσετε κάτι άλλο, γιατί πιστεύετε ότι θα απογοητευτείτε ή θα χάσετε αυτό που ήδη έχετε.

  Αυτή σας η στάση μπορεί να σας δημιουργήσετε προβλήματα που δεν περιμένατε.