Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια γιαγιά;

  Ο συνηθέστερος λόγος που οι άνθρωποι βλέπουν τις γιαγιάδες τους στον ύπνο τους είναι επειδή αναζητούν παρηγοριά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ανησυχία τους για κάποιο ζήτημα ή στο άγχος που τους διακατέχει γενικά στη ζωή τους. Τα όνειρα με γιαγιάδες περιλαμβάνουν συνήθως αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και την πρώιμη ζωή και συνάμα αντανακλούν και τις τρέχουσες σχέσεις με τον παππού και τη γιαγιά.

  Advertisements

  Εάν ονειρευτείτε τη γιαγιά σας, είναι σημαντικό να θυμηθείτε πώς ήταν στο όνειρο, τι έκανε και πως νιώσατε που την είδατε στον ύπνο σας. Γενικά, ο συμβολισμός μιας γιαγιάς σε ένα όνειρο ποικίλλει ανάλογα με τη σχέση που είχατε με τη γιαγιά σας.

  Εάν είχατε καλή σχέση, μπορεί να εμφανίζεται στο όνειρό σας ως μια σοφή και ευγενική φιγούρα, ως μια μορφή που σας επισκέπτεται για να σας βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές. Αν είχατε κακή σχέση με τη γιαγιά σας ή αν έχει φύγει από τη ζωή, τότε μπορεί να εμφανιστεί στα όνειρά σας ως μια μορφή που είναι θυμωμένη ή απογοητευμένη μαζί σας. Δεν αποκλείεται να εμφανίζεται ακόμη και ως αρχέτυπο του σκότους και του θανάτου.

  Τέλος, το να ονειρευτείτε μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς σας, όπως η γιαγιά και ο παππούς, μπορεί να σηματοδοτεί ότι είναι ώρα να μιλήσετε με κάποιον που θα σας ακούσει στην πραγματική σας ζωή και θα σας βοηθήσει με τα προβλήματά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια γιαγιά (Γενική έννοια)

  Στα όνειρα, μια γιαγιά μπορεί να αντιπροσωπεύει τη μητέρα σας ή τη μητέρα που θα θέλατε να είχατε. Επίσης, μπορεί να αντιπροσωπεύει τη σοφία και τους ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς, οπότε αν δείτε ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να χρειάζεστε κάποιες σοφές συμβουλές. Ακόμη, είναι πιθανό να θέλει να σας φανερώσει κάτι για το παρελθόν της ή να εκφράσει τα συναισθήματά της για μια συγκεκριμένη κατάσταση ή άτομο στη ζωή σας.

  Σε περίπτωση που δείτε ένα τέτοιο όνειρο, είναι σημαντικό να δώσετε βάση σε όλες τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνει: Η γιαγιά ήταν μεγάλη ή μικρότερη σε ηλικία; Φαινόταν χαρούμενη ή λυπημένη; Μήπως ήταν θυμωμένη μαζί σας; Όλες αυτές είναι λεπτομέρειες που πρέπει να θυμηθείτε, για να βρείτε τη σωστή ερμηνεία για το συγκεκριμένο όνειρο.

  Ο καλύτερος τρόπος για να ερμηνεύσετε τα όνειρα που περιλαμβάνουν ανθρώπους είναι να λάβετε υπόψη τα συναισθήματα που σας προκάλεσε το όνειρο. Εάν νιώσατε χαρούμενοι και χαλαροί, το όνειρο αυτό μπορεί απλώς να καταδεικνύει τη σημασία που έχει αυτό το άτομο στη ζωή σας. Εάν, όμως, νιώσατε λυπημένοι, ανήσυχοι ή θυμωμένοι, τότε μάλλον συμβαίνουν πολύ περισσότερα στη ζωή σας από αυτά που αντιλαμβάνεστε.

  Advertisements

  Για παράδειγμα, σε περίπτωση που πέθανε πρόσφατα η γιαγιά σας και πλέον τη βλέπετε συχνά στον ύπνο σας, είναι πιθανό να σημαίνει ότι εξακολουθείτε να θρηνείτε για το θάνατό της, παρότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πέθανε.

  Ονειρεύεστε τη γιαγιά σας

  Αν ονειρευτείτε τη γιαγιά σας, είναι σημάδι καλής τύχης και ευημερίας. Θα έχετε πολλή χαρά και ευτυχία στη ζωή σας. Αν σας χαμογελάσει κιόλας, τότε σύντομα θα λάβετε ευχάριστα νέα από αγαπημένα πρόσωπα.

  Από την άλλη, αν τη δείτε να κλαίει και να δείχνει ανήσυχη, αυτό σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο είναι άρρωστο ή ότι η οικογένειά σας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που έχει πεθάνει η γιαγιά σας, το να την ονειρευτείτε ζωντανή και καλά στην υγεία της είναι σημάδι ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο στη ζωή και ότι εκείνη θα ήταν περήφανη για εσάς και όσα έχετε καταφέρει.

  Ονειρεύεστε ότι μιλάτε στη γιαγιά σας

  Το να ονειρευτείτε ότι μιλάτε στη γιαγιά σας είναι ένα κοινό όνειρο. Οι παππούδες, γενικά, συμβολίζουν τη σοφία, την εμπειρία και την ιστορία. Αντιπροσωπεύουν, επίσης, το παρελθόν, το οποίο συχνά δε λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη, διότι προέχει κυρίως το παρόν και το μέλλον.

  Αν ονειρευτείτε ότι μιλάτε στη γιαγιά σας, πρόκειται για θετικό σημάδι. Το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί εκληφθεί ως καθοδήγηση και συμβουλή. Μπορεί να δυσκολεύεστε να πάρετε κάποιες αποφάσεις ή να βιώνετε έντονο άγχος, επομένως ίσως είναι σημαντικό να ακούσετε προσεκτικά ό,τι έχει να σας πει.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που δεν έχετε πολλές αναμνήσεις από τη γιαγιά σας, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι σας λείπει κάτι από αυτή τη φάση της ζωής σας και θα πρέπει να εντοπίσετε τι είναι και να το αντιμετωπίσετε αναλόγως.

  Τέλος, το να ονειρευτείτε ότι μιλάτε με τον παππού και τη γιαγιά σας μπορεί να σηματοδοτεί ότι πρέπει να εξερευνήσετε σωστά το παρελθόν σας, για να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό. Ακόμη, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε αφήσει εκκρεμότητες στο παρελθόν, τις οποίες θα πρέπει να ολοκληρώσετε.

  Ονειρεύεστε ότι αγκαλιάζετε ή φιλάτε τη γιαγιά σας

  Το να ονειρευτείτε τη γιαγιά σας σηματοδοτεί ότι πρέπει να χαλαρώσετε και να επιβραδύνετε λίγο τους ρυθμούς σας. Μπορεί να αισθάνεστε πιεσμένοι ή καταβεβλημένοι από τις απαιτήσεις τις καθημερινότητάς σας και το όνειρο αυτό αποτελεί μήνυμα του υποσυνειδήτου σας να κάνετε ένα διάλειμμα από όλα αυτά.

  Advertisements

  Μια αγκαλιά από τη γιαγιά σας είναι σημάδι αγάπης και στοργής, καθώς επίσης και σημάδι ασφάλειας. Ίσως χρειάζεστε περισσότερη σωματική επαφή στη ζωή σας.

  Εάν η γιαγιά σας έχει πεθάνει, τότε μπορεί να σημαίνει ότι σας λείπει ή μετανιώνετε για κάποια από τα πράγματα που συνέβησαν μεταξύ σας πριν πεθάνει.

  Το φιλί συμβολίζει την αγάπη, τη στοργή, την οικειότητα, την αποδοχή και την έγκριση. Το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σας φανερώνει ότι κάποιος χρειάζεται την αγάπη και τη στοργή σας ή ότι κάποιος μπορεί να προσπαθεί να εκφράσει την αγάπη του προς το πρόσωπό σας.

  Advertisements

  Τέλος, ένα φιλί στο μάγουλο από μια ηλικιωμένη γυναίκα σε ένα όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι σύντομα θα λάβετε μια κληρονομιά ή άλλο οικονομικό όφελος.

  Ονειρεύεστε την πεθαμένη γιαγιά σας

  Το να ονειρευτείτε την πεθαμένη γιαγιά σας είναι σημάδι ότι βιώνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας. Είναι πιθανό να αισθάνεστε λίγο χαμένοι και μπερδεμένοι με όσα συμβαίνουν γύρω σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε τη γιαγιά σας στον παράδεισο, αυτό σημαίνει ότι ήταν χαρούμενη και περήφανη με όσα κάνατε όσο ήταν ζωντανή. Την κάνατε περήφανη και το όνειρο αυτό σας θυμίζει τη στοργή που νιώθατε κοντά της όσο ήταν εν ζωή.

  Advertisements

  Σε περίπτωση που δείτε στον ύπνο σας ότι η γιαγιά σας ανασταίνεται, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει για εσάς ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Το πνεύμα της θέλει να σας βοηθήσει ή να σας καθοδηγήσει με κάποιο τρόπο, γι’ αυτό φροντίστε να ακούσετε προσεκτικά όσα έχει να σας πει στο όνειρο.

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε τη γιαγιά σας να κλαίει

  Το να δείτε στον ύπνο σας τη γιαγιά σας να κλαίει είναι κακό σημάδι. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα βιώσετε κάποια συναισθηματική απώλεια. Η απώλεια αυτή μπορεί να αφορά στην οικογένειά σας ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, το όνειρο αυτό μπορεί να σας προετοιμάζει για κάποιο θάνατο που θα συμβεί σύντομα στην οικογένειά σας ή για τη συναισθηματική μπόρα που θα βιώσει κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Ίσως χρειαστεί να δείξετε τη συμπαράστασής σας σε ανθρώπους που αγαπάτε…

  Advertisements

  Εάν δείτε τη γιαγιά σας να κλαίει, αλλά δε μπορείτε να την παρηγορήσετε, αυτό το όνειρο σημαίνει ότι αισθάνεστε αβοήθητοι και ανίκανοι να βοηθήσετε κάποιον που περνάει δύσκολα το τελευταίο διάστημα στη ζωή του.

  Σε άλλες περιπτώσεις, αυτό το είδος ονείρου θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με κάποιο μέλος της οικογένειάς σας, το οποίο όμως δε θέλει να μοιραστεί μαζί σας όσα το προβληματίζουν.

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε μια χαρούμενη και ευδιάθετη γιαγιά

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε μια χαρούμενη και ευδιάθετη γιαγιά, αυτό σημαίνει ότι οι φίλοι και οι συγγενείς σας θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε και ότι στη ζωή σας θα ευλογηθείτε με καλή υγεία, ευτυχία και ευημερία.

  Advertisements

  Ακόμη, το όνειρο αυτό μπορεί να αποτελεί μήνυμα του υποσυνειδήτου σας, το οποίο σας καλεί να δώσετε περισσότερη προσοχή στα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς σας. Είναι πιθανό τον τελευταίο καιρό να προσπαθεί η μητέρα ή ο πατέρας σας να σας πει ή να σας δείξει κάτι σημαντικό, αλλά δε δίνετε την απαιτούμενη προσοχή, λόγω έλλειψης χρόνου και φορτωμένου προγράμματος.

  Ονειρεύεστε ότι η πεθαμένη γιαγιά σας είναι ζωντανή και υγιής

  Το να ονειρευτείτε ότι η πεθαμένη γιαγιά σας είναι ζωντανή και υγιής αποτελεί κοινό όνειρο. Σημαίνει συνήθως ότι αισθάνεστε ενοχές για κάποιες πράξεις σας ή για το γεγονός ότι δεν κάνατε κάτι όταν έπρεπε. Ίσως δεν υπήρξατε το εγγόνι που θα θέλατε να είστε…

  Από την άλλη πλευρά, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε χαμένοι τον τελευταίο καιρό ή ότι αγχώνεστε και στενοχωριέστε για κάτι που συμβαίνει στη ζωή σας. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό το όνειρο μάλλον σας λέει ότι χρειάζεστε βοήθεια και καθοδήγηση από κάποιον που έχει βιώσει όσα εσείς περνάτε αυτό το διάστημα.

  Advertisements

  Τέλος, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ενοχή και λύπη ή να συμβολίζει τις χαμένες ευκαιρίες.

  Ονειρεύεστε τον τάφο της γιαγιάς σας

  Εάν η γιαγιά σας πέθανε πρόσφατα και λίγο μετά το θάνατό της βλέπετε το συγκεκριμένο όνειρο, ίσως να πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση κατά τη διαδικασία του πένθους.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι επισκέπτεστε τον τάφο της γιαγιάς σας, μπορεί να τρέφετε ενοχές που δεν την επισκεπτόσασταν όσο ζούσε ή επειδή δεν τη φροντίσατε όπως έπρεπε. Ίσως ακόμα σημαίνει ότι τη νιώθατε πάντα δίπλα σας και τώρα που έφυγε χάσατε το στήριγμά σας.

  Advertisements

  Επίσης, είναι πιθανό να θρηνείτε ακόμα για την απώλεια της ή για το γεγονός ότι η ζωή σας δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια χωρίς εκείνη κοντά σας. Ο θάνατός της έφερε τόσο μεγάλη ανατροπή στη ζωή σας, που φαίνεται αδύνατο να επανέλθετε στην πρότερη κατάστασή σας.

  Ονειρεύεστε ότι πεθαίνει η γιαγιά σας

  Το να ονειρευτείτε ότι πεθαίνει η γιαγιά σας είναι ένα όνειρο με έντονο συμβολισμό. Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι ένα δύσκολα αντιμετωπίσιμο γεγονός, ειδικά όταν πρόκειται για ένα σημαντικό άτομο στη ζωή σας.

  Όνειρα σαν αυτό συμβαίνουν συχνά όταν βιώνετε κάποια απώλεια στη ζωή σας. Η απώλεια αυτή μπορεί να αφορά στο τέλος μιας σχέσης ή στην απώλεια μιας δουλειάς. Επίσης, πρόκειται για ένα συνηθισμένο όνειρο για περιπτώσεις ανθρώπων που προσπαθούν να εγκαταλείψουν παλιές συνήθειες ή τρόπους σκέψης.

  Advertisements

  Το όνειρο του θανάτου της γιαγιάς σας μπορεί, επίσης, να σηματοδοτεί ότι πρέπει να υιοθετήσετε αλλαγές στη ζωή σας και να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν σας. Μόνο έτσι θα έρθουν καινούργια πράγματα στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι ψάχνετε τη γιαγιά σας

  Το να ονειρευτείτε ότι ψάχνετε τη γιαγιά σας μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. Μπορεί να σημαίνει ότι αναζητάτε τη σοφία και τις γνώσεις κάποιου με περισσότερη εμπειρία ή ότι πρέπει να βρείτε τη δική σας εσωτερική φωνή και δύναμη.

  Επίσης, σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι αναζητάτε τη γιαγιά σας μπορεί να βιώνετε συναισθήματα μοναξιάς ή απομόνωσης. Αν δείτε και άλλα άτομα στο όνειρο σας, αλλά δε βρίσκετε τη γιαγιά σας, τότε ίσως έχετε αφήσει εκκρεμότητες και άλυτα ζητήματα με κάποια μέλη της οικογένειάς σας ή άλλα κοντινά σας πρόσωπα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι η γιαγιά σας είναι θυμωμένη μαζί σας

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι η γιαγιά σας είναι θυμωμένη μαζί σας, συμβολίζει ότι έχετε κάνει κάτι λάθος ή ότι παραβιάσατε έναν κανόνα. Το όνειρο αυτό μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση του υποσυνειδήτου σας να διορθώσετε τη συμπεριφορά σας.

  Το κλειδί για την ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι να προσδιορίσετε τι ήταν αυτό που κάνατε λάθος στο όνειρο. Εάν αυτό το όνειρο επαναλαμβάνεται πολλές φορές, σημαίνει ότι συμβαίνει στη ζωή σας κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εντοπίσετε τι είναι αυτό και πώς επηρεάζει τη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι μαλώνετε με τη γιαγιά σας

  Το να ονειρευτείτε ότι μαλώνετε με τη γιαγιά σας μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. Καταρχάς, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να φανερώνει ότι δε φροντίζετε σωστά τον εαυτό σας και ότι πρέπει να αρχίσετε να προσέχετε την υγεία σας.

  Advertisements

  Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα όνειρα που περιλαμβάνουν τσακωμούς με γονείς ή παππούδες υποδηλώνουν θυμό και δυσαρέσκεια απέναντί σε αυτά τα πρόσωπα ή ότι συμβολίζουν την επαναστατική φύσης τους.

  Τέλος, σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι μαλώνετε με τη γιαγιά σας, μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται να ανακαλύψετε νέους τρόπους καλύτερης επικοινωνίας με τους γύρω σας. Ίσως νιώθετε απογοητευμένοι από τον περίγυρό σας, επειδή δεν καταλαβαίνουν ό,τι περνάτε.

  Ονειρεύεστε ότι σας επιπλήττει η γιαγιά σας

  Αν ονειρευτείτε ότι σας επιπλήττει η γιαγιά σας, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή βιώνετε κάποια απογοήτευση στη ζωή σας. Ίσως νιώθετε ότι δεν ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες άλλων ή ότι βρίσκεστε σε λάθος δρόμο στη ζωή και αισθάνεστε ανίσχυροι να αλλάξετε οτιδήποτε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κρύβεστε από τη γιαγιά σας

  Το να ονειρευτείτε ότι κρύβεστε από τη γιαγιά σας συμβολίζει συναισθήματα παγίδευσης ή περιορισμού από απόψεις μελών της οικογένειάς σας και φίλων σας.

  Μπορεί να αισθάνεστε αδύναμοι να εκφράσετε τον πραγματικό σας εαυτό στην οικογένειά σας, από φόβο μήπως σας απορρίψουν ή μπορεί να νιώθετε εγκλωβισμένοι στην τρέχουσα κατάστασή σας και αναγκασμένοι να κρύβετε τον πραγματικό σας εαυτό.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε τη γιαγιά σας

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σκοτώνετε τη γιαγιά σας, αποτελεί συνηθισμένο εφιάλτη και μπορεί να σας επηρεάσει ψυχολογικά. Η εικόνα και μόνο του θανάτου αυτού του προσώπου είναι ανησυχητική.

  Advertisements

  Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν τέτοιου είδους όνειρα. Το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε τη γιαγιά σας μπορεί να υποδηλώνει ότι παλεύετε με θέματα ερωτικά ή οικογενειακά ή ότι βιώνετε κάποια απώλεια. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε ενοχές για κάτι που συνέβη στο παρελθόν ή να ανησυχείτε για το μέλλον κάποιου που αγαπάτε.

  Ονειρεύεστε ότι είναι άρρωστη η γιαγιά σας

  Η γιαγιά σας είναι μια πολύ σημαντική φιγούρα στη ζωή σας. Αντιπροσωπεύει τις ρίζες σας, το θεμέλιο του πραγματικού σας εαυτού και την προέλευσή σας. Αποτελεί, επίσης, μια φιγούρα μέντορα στη ζωή σας, κάποιου που σας έχει επηρεάσει και σας έχει δώσει συμβουλές για να σας καθοδηγήσει στη ζωή.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι είναι άρρωστη, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα στη ζωή σας που σας επηρεάζουν βαθιά. Τα προβλήματα αυτό μπορεί να αφορούν σε κάτι απλό, όπως μια μικρή διαμάχη μεταξύ φίλων ή μελών της οικογένειας, ή κάτι σημαντικότερο, όπως οικονομικά προβλήματα ή απώλεια εργασίας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε τη γιαγιά σας να πλέκει

  Αν ονειρευτείτε τη γιαγιά σας να πλέκει, αυτό σημαίνει ότι σας μεταδίδει τις γνώσεις της με ευκολονόητο τρόπο. Σας βοηθά με κάτι χρήσιμο στη ζωή σας.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να σηματοδοτεί την ικανότητά σας να φροντίζετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να πετύχετε στη ζωή.

  Ονειρεύεστε ότι η γιαγιά σας σάς δωρίζει κάτι

  Αν ονειρευτείτε ότι η γιαγιά σας σάς κάνει ένα δώρο, μπορεί να είναι σημάδι ότι είστε έτοιμοι να δεχτείτε την αγάπη των άλλων στη ζωή σας. Εάν το δώρο ήταν ακριβό ή υπερβολικό, τότε ίσως συμβολίζει πως ήδη έχετε όσα χρειάζεστε στη ζωή, καθώς επίσης και αγάπη και ευτυχία, και άρα δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτε άλλο.

  Advertisements