Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια βελόνα;

  Θυμάστε να έχετε δει ποτέ τον εαυτό σας να τρέχει μακριά από μια μεγάλη βελόνα σε κάποιο όνειρό σας; Δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται βελόνες και υπάρχουν αρκετοί λόγοι, για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

  Advertisements

  Οι βελόνες μπορούν να συσχετιστούν με πόνο, φόβο και άγχος, επομένως δεν είναι περίεργο που εμφανίζονται στα όνειρα ως απειλή ή κίνδυνος.

  Εάν είστε γιατρός, νοσοκόμα ή κάποιος που ασχολείται με βελόνες συχνά, μπορεί να ονειρευτείτε βελόνες λόγω άγχους.

  Επίσης, οι βελόνες μπορεί να συμβολίζουν κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως το πιέζεστε να κάνετε κάτι, χωρίς να ξέρετε τον τρόπο να το κάνετε. Αυτό θα μπορούσε να αφορά μια συνέντευξη για μια δουλειά ή μια δημόσια ομιλία, για παράδειγμα. Όμως, η πιο κοινή ερμηνεία είναι ότι αισθάνεστε πόνο ή δυσφορία από κάτι που συμβαίνει στη ζωή σας αυτή τη στιγμή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια βελόνα (Γενική έννοια)

  Το να ονειρευτείτε μια βελόνα μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ότι κρατάτε μια βελόνα, σημαίνει ότι φοβάστε πως θα πληγώσετε κάποιον.

  Αν δείτε ότι κάνετε ένεση σε κάποιον ή του ράβετε τις πληγές, σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να συγχωρήσετε κάποιον, για κάτι που σας έκανε στο παρελθόν.

  Το να ονειρευτείτε βελόνες ραψίματος θεωρείται θετικό σημάδι. Σημαίνει ότι η σκληρή δουλειά σας ανταμείβεται και βιώνετε την επιτυχία και ευτυχία. Θα καταφέρετε να πετύχετε όλα όσα θέλετε, χάρις στις προσπάθειες που καταβάλετε.

  Advertisements

  Εάν φοβάστε τις βελόνες, τότε είναι φυσιολογικό να βλέπετε εφιάλτες που περιλαμβάνουν αυτά τα αντικείμενα και αυτά τα όνειρα δεν κρύβουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα.

  Αν ονειρευτείτε ότι δαγκώνετε ή τρώτε μια βελόνα, αυτό σημαίνει ότι βιώνετε κάποιο συναισθηματικό πόνο, που να σχετίζεται με ενοχή, θλίψη ή απώλεια. Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι φοβάστε κάτι στη ζωή σας.

  Σε περίπτωση που δείτε ότι πατάτε μια βελόνα, συμβολίζει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι. Νιώθετε πως δεν ελέγχετε όσα συμβαίνουν στη ζωή σας.

  Advertisements

  Εάν η βελόνα ήταν σκουριασμένη ή βρώμικη όταν την πατήσατε, τότε το όνειρό σας υποδηλώνει ότι υπάρχει βρωμιά και έλλειψη ισορροπίας στη ζωή σας. Κάτι γίνεται λάθος και πρέπει να το διορθώσετε για να προχωρήσετε.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος σας κυνηγά με μια βελόνα στο χέρι

  Η πιο κοινή ερμηνεία των ονείρων, στα οποία βλέπετε ότι κάποιος σας κυνηγάει με μια βελόνα, είναι ότι κάποιος θέλει να σας πληγώσει ή να σας τραυματίσει. Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει το φόβο σας για τις απόψεις των άλλων για εσάς. Νιώθετε ότι κρίνεστε για τις πράξεις σας ή την απραγία σας!

  Αν το άτομο που σας κυνηγάει στο όνειρό σας είναι κάποιος γνωστός σας, τότε αυτό το όνειρο συμβολίζει ότι δε μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτό το άτομο ή ότι αισθάνεστε πως απειλείστε από αυτό.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ψάχνετε για μια βελόνα

  Αν ονειρευτείτε ότι ψάχνετε για μια βελόνα, σημαίνει ότι αισθάνεστε πως η ζωή σας είναι εκτός ελέγχου. Νιώθετε πως κάτι ή κάποιος σας κρατά στάσιμους.

  Αν δείτε στο όνειρό σας ότι ψάχνετε για μια βελόνα και δε μπορείτε να τη βρείτε, ότι θα ζήσετε μια απογοήτευση στο εγγύς μέλλον.

  Ονειρεύεστε ότι καταπίνετε μια βελόνα

  Αν ονειρευτείτε ότι καταπίνετε βελόνες, σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε μια απογοητευτική κατάσταση. Ίσως έχετε χάσει την πίστη σας σε κάποιον ή κάτι, που κάποτε είχε τεράστια σημασία για εσάς.

  Advertisements

  Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι φοβάστε την απόρριψη και να μείνετε μόνοι. Ίσως έχετε στεναχωρηθεί εξαιτίας ενός χωρισμού ή απώλειας και νιώθετε ότι δε μπορείτε να συνεχίσετε χωρίς το άλλο σας μισό.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος σας τρυπά με μια βελόνα

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος σας τρυπά με μια βελόνα, είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι πληγώνεστε από τα λόγια ή τις πράξεις των ανθρώπων γύρω σας. Το άτομο που σας τρυπά με τη βελόνα αντιπροσωπεύει κάποιον που δηλητηριάζει τη ζωή σας, μιλώντας άσχημα για εσάς πίσω από την πλάτη σας και κατηγορώντας σας ψευδώς, για να βλάψει τη φήμη σας.

  Εάν φοβάστε τις βελόνες, τότε το όνειρο αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ορισμένων βαθύτερων προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσετε για να προχωρήσετε στη ζωή. Εάν το όνειρο εμφανιστεί πριν από ένα σημαντικό γεγονός, τότε μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα μπροστά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι λαμβάνετε βελόνες ως δώρο

  Οι βελόνες στο όνειρό σας μπορεί να συμβολίζουν κάτι οδυνηρό, αλλά, συνάμα, αντιπροσωπεύουν την ικανότητα θεραπείας. Από την άλλη, αν δείτε ότι σας δωρίζουν βελόνες, σημαίνει ότι κάποιος σας προσφέρει βοήθεια ή υποστήριξη.

  Ονειρεύεστε ότι χάνετε μια βελόνα

  Το να ονειρευτείτε ότι χάνετε μια βελόνα μπορεί να είναι μια έκφραση του άγχους σας για κάτι που δεν πάει καλά στη ζωή σας. ίσως ανησυχείτε μήπως κάνετε κάτι λάθος στη δουλειά ή στο σχολείο και φοβάστε ότι θα χάσετε τη θέση σας ή ότι θα αποτύχετε στις εξετάσεις σας.

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι κάνατε κάποιο λάθος και ανησυχείτε για τις συνέπειες.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι βρίσκετε μια βελόνα

  Το να ονειρευτείτε ότι βρίσκετε μια βελόνα υποδηλώνει ότι επιτέλους βρήκατε αυτό που αναζητούσατε. Ο τύπος της βελόνας υποδεικνύει τι είναι αυτό που ψάχνατε.

  Αν βρείτε μια βελόνα ή μια κλωστή ραπτικής, σημαίνει ότι θα βρείτε την αληθινή σας αγάπη ή μια νέα δουλειά/καριέρα. Εάν βρείτε μια σύριγγα, τότε θα βιώσετε ένα συναισθηματικό πόνο.

  Ονειρεύεστε διάσπαρτες βελόνες στο πάτωμα

  Αν δείτε στον ύπνο σας ένα μάτσο διάσπαρτες βελόνες στο πάτωμα, είναι σημάδι ότι πρέπει να προσέχετε το περιβάλλον σας, καθώς επίσης και όσα λέτε και κάνετε.

  Advertisements

  Επίσης, το όνειρο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι σας ενοχλεί στη ζωή σας, όπως ένα ερωτικό πρόβλημα ή μια οικογενειακή κόντρα. Νιώθετε πως δε σας καταλαβαίνει ή ότι δε σας νοιάζεται κανείς.

  Ονειρεύεστε ότι σπάτε μια βελόνα

  Η πιο κοινή ερμηνεία του ονείρου, που περιλαμβάνει σπάσιμο μιας βελόνας, είναι ότι ανησυχείτε για κάτι και πρέπει να το φροντίσετε αμέσως. Το όνειρο μπορεί, επίσης, να σχετίζεται με κάτι που έχει συμβεί πρόσφατα στη ζωή σας, όπως ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο.

  Αυτός ο τύπος ονείρων μπορεί ακόμη να υποδηλώνει ότι προσπαθείτε να διορθώσετε, που είναι αδύνατον να διορθωθεί. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό σας και πρέπει να σταματήσετε να αγχώνεστε για πράγματα που δε μπορείτε να αλλάξετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε σπασμένες βελόνες

  Η συνηθέστερη ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι ότι αντιπροσωπεύει ένα αίσθημα ανασφάλειας ή μοναξιάς. Εάν φοβάστε να μείνετε μόνοι, αυτό το όνειρο μπορεί να ερμηνευτεί ως προειδοποιητικό σημάδι ότι μπορεί να κινδυνεύετε να χάσετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή φίλο.

  Μια άλλη κοινή ερμηνεία είναι ότι το όνειρο φανερώνει πως έχει καταστραφεί ή χαλάσει κάτι σημαντικό στη ζωή σας και δεν έχει διορθωθεί από τότε. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα αντικείμενο μέχρι η υγεία και ευημερία σας, ή ακόμα και μια ερωτική σχέση.

  Ονειρεύεστε μια σκουριασμένη βελόνα

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε μια σκουριασμένη βελόνα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια παλιά πληγή που χρειάζεται να κλείσετε ή ότι κάποτε αγαπούσατε κάποιον που τώρα μισείτε.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι σηκώνετε μια σκουριασμένη βελόνα, αυτό αντιπροσωπεύει τη λύπη σας για κάτι που κάνατε στο παρελθόν. Νιώθετε ντροπή για αυτό και για τις άσχημες συνέπειες που είχε.

  Ονειρεύεστε μια ματωμένη βελόνα

  Ο συμβολισμός μιας ματωμένης βελόνας σε ένα όνειρο συνδέεται συχνά με ασθένεια και κακουχία. Μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, που πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό.

  Αν στο όνειρό σας δείτε κάποιον να κρατά μια βελόνα με αίμα πάνω της, τότε αυτό το όνειρο σημαίνει ότι θα αναγκαστείτε να πάρετε μια δύσκολη απόφαση. Θα πρέπει να κάνετε μια δύσκολη επιλογή, που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή σας και στις ζωές των κοντινών σας ανθρώπων.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι περπατάτε πάνω σε βελόνες

  Γενικά, αυτό το όνειρο συμβολίζει ότι θα δυσκολευτείτε να πετύχετε στις προσπάθειές σας.

  Το να περπατάτε πάνω σε βελόνες σημαίνει ότι προσπαθείτε να πετύχετε κάτι δύσκολο, που τελικά δε θα αξίζει τον κόπο σας. Ίσως πρέπει να εκλάβετε αυτό το όνειρο ως μήνυμα να πάψετε να ασχολείστε με πράγματα που δεν οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα.

  Ονειρεύεστε ότι πουλάτε μια βελόνα

  Αν ονειρευτείτε ότι πουλάτε μια βελόνα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα οικονομικά σας. Είναι πιθανό κάποιος να προσπαθήσει να σας εκμεταλλευτεί.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι αγοράζετε μια βελόνα και τη χρησιμοποιείτε στα ρούχα σας, σημαίνει ότι θα κάνετε ένα μεγάλο λάθος στη ζωή σας. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί εάν κάνετε μία παύση και σκεφτείτε πριν ενεργήσετε παρορμητικά.

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε κάποιον άλλον να πουλάει βελόνες, τότε μάλλον υπάρχει ένα άτομο που προσπαθεί να σας εκμεταλλευτεί οικονομικά ή συναισθηματικά. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό το άτομο, γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

  Ονειρεύεστε ότι τρυπάτε τον εαυτό σας με μια βελόνα

  Αυτό το όνειρο είναι σημάδι ότι κάνετε κακά πράγματα στον εαυτό σας. Οι τελευταίες σας αποφάσεις έχουν κάνει τη ζωή σας χειρότερη. Πρέπει να κάνετε μία παύση, να σκεφτείτε και να προσπαθήσετε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας, εάν θέλετε να βελτιωθεί η κατάστασή σας. Αν όχι, θα συνεχίσετε την πορεία προς την αποτυχία.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ράβετε με βελόνα

  Το ράψιμο με βελόνα είναι σημάδι ολοκλήρωσης και επιμονής. Αν ονειρευτείτε ότι ράβετε με βελόνα, σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχία σε κάθε σας προσπάθεια αυτή την περίοδο.

  Επίσης, είναι σημαντικό να θυμηθείτε το είδος της κλωστής ή του υφάσματος που χρησιμοποιούσατε όταν ράβετε στο όνειρό σας. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιούσατε χοντρό ύφασμα ή βαριά κλωστή, αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τυχόν εμπόδια, στην πορεία σας προς τους στόχους σας.

  Ονειρεύεστε μια βελόνα και μια κλωστή

  Όταν ονειρεύεστε μια βελόνα και μια κλωστή, το όνειρό σας αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Μπορεί να υποδηλώνει ότι «ράβετε» τρύπες στη ζωή σας ή ότι διορθώνετε κάτι που έχει πάει στραβά. Ίσως χρειαστεί να αναλάβετε την ευθύνη των πράξεών σας και να πάψετε να κατηγορείτε άλλους για τα λάθη σας.

  Advertisements

  Εάν δείτε ότι ράβετε τις πληγές σας στο όνειρό σας, πρόκειται για ένδειξη ότι προσπαθείτε να διορθώσετε κάτι στη ζωή σας, παρότι μπορεί να μην καταφέρετε. Ίσως αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα και χρειάζεστε τη βοήθεια τρίτων ή καθοδήγηση από κάποιον που καταλαβαίνει τι συμβαίνει στη ζωή σας καλύτερα από εσάς.

  Ονειρεύεστε ότι βάζετε κλωστή σε μια βελόνα

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι βάζετε κλωστή σε μια βελόνα, υποδηλώνει ότι είστε στο σωστό δρόμο. Σημειώνετε πρόοδο στη ζωή σας και το όνειρο αυτό αποτελεί μήνυμα ενθάρρυνσης.

  Αν ονειρευτείτε ότι δεν καταφέρνετε να περάσετε την κλωστή στη βελόνα, σημαίνει ότι στο τέλος δε θα είναι επιτυχείς οι προσπάθειές σας.

  Advertisements

  Τέλος, αν δείτε ότι κάποιος άλλος σας περνάει μια κλωστή σε βελόνα, σημαίνει ότι σας εκμεταλλεύονται άλλοι ή σας χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος.

  Ονειρεύεστε βελόνες βελονισμού

  Αν ονειρευτείτε βελόνες βελονισμού, σημαίνει ότι έχετε πολύ άγχος και φοβίες στη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε καταβεβλημένοι από τις ευθύνες και την πίεση να αποδώσετε καλά.

  Τα όνειρα για βελόνες βελονισμού μπορεί, επίσης, να υποδηλώνουν ότι δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε την τρέχουσα κατάσταση και χρειάζεστε τη βοήθεια άλλων ή κάποιο είδος θεραπείας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε βελόνες πλεξίματος

  Αν ονειρευτείτε βελόνες πλεξίματος, μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείτε να βρείτε μια δημιουργική διέξοδο για τα συναισθήματά σας. Μπορεί να αισθάνεστε άγχος για μια κατάσταση στη ζωή σας, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να εκφραστείτε ή πώς να την αντιμετωπίσετε.

  Ονειρεύεστε μια χρυσή βελόνα

  Η χρυσή βελόνα είναι σύμβολο ισορροπίας και αρμονίας στη ζωή. Είναι, επίσης, μια υπενθύμιση ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες, καλές και κακές.

  Αν ονειρευτείτε ότι ράβετε με μια χρυσή βελόνα, σημαίνει ότι θα απολαύσετε τη συντροφιά πολλών φίλων, που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα προβλήματά σας στη ζωή. Μπορεί, επίσης, να βιώσετε κάποιο απροσδόκητο οικονομικό κέρδος ή αναγνώριση για τις προσπάθειές σας.

  Advertisements