Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια απάτη;

  Τα όνειρα μπορεί να περιέχουν τα πάντα. Κάποιοι βλέπουν περισσότερα όνειρα από άλλους, ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν συχνά εφιάλτες. Το περιεχόμενο των ονείρων συνήθως καθορίζεται από τις εμπειρίες της πραγματικής ζωής. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα όνειρα που βλέπετε και τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται στο μυαλό σας.

  Advertisements

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι πέφτετε θύμα απάτης, μπορεί να αντιπροσωπεύει την υποψία σας ότι κάποιος σας εκμεταλλεύτηκε ή σας εξαπάτησε στην πραγματική σας ζωή. Αυτό το είδος ονείρου μπορεί, ακόμη, να σας καλεί να είστε πιο προσεκτικοί όταν αντιμετωπίζετε καινούργιους ανθρώπους και τα κίνητρά τους.

  Τι γίνεται, όμως, με εκείνα τα όνειρα όπου εσείς εξαπατείτε κάποιον άλλο; Σε αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε την έννοια πίσω από αυτά και παρόμοια όνειρα.

  Ονειρεύεστε μια απάτη (Γενική έννοια)

  Το να ονειρευτείτε μια απάτη μπορεί να συμβολίζει τον φόβο σας ότι θα σας εκμεταλλευτούν. Μπορεί να νιώθετε ότι κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει ή να σας ωθήσει να κάνετε κάτι που δε θέλετε. Ίσως ακόμα να πρόκειται για προειδοποίηση του υποσυνειδήτου σας ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο σας εξαπατά.

  Advertisements

  Γενικά, τα όνειρα για απάτες υποδηλώνουν προβλήματα εμπιστοσύνης και ανεντιμότητας στη ζωή σας. Μπορεί, όμως, να αντιπροσωπεύουν και άλλα θέματα, όπως το να νιώθετε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι σε αρνητικές επιρροές και κακή ενέργεια γύρω σας, να αδυνατείτε να διακρίνετε τα ψέματα των ανθρώπων, να ανησυχείτε μήπως σας εκμεταλλευτούν και πολλά άλλα.

  Ονειρεύεστε ότι σας εξαπατούν

  Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό το όνειρο είναι απλώς ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με όσα συμβαίνουν στη ζωή σας αυτή τη στιγμή. Κάτι σας κάνει να νιώθετε άβολα, αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε τι ακριβώς αφορά.

  Μερικές φορές, αυτό το συναίσθημα είναι μόνο στο κεφάλι σας και δε συμβαίνει πραγματικά κάτι κακό στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι εξαπατάτε κάποιον

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι εξαπατάτε κάποιον, σημαίνει ότι έχετε κάνει κάτι λάθος και είναι πιθανό να χρειαστεί να λογοδοτήσετε για αυτό. Θα πρέπει να προσέχετε τι κάνετε στην πραγματική ζωή, γιατί οι πράξεις σας μπορούν να σας στοιχειώσουν…

  Το να εξαπατήσετε κάποιον σε ένα όνειρο μπορεί, επίσης, να συμβολίζει κάτι που δε θέλετε να παραδεχτείτε για τον εαυτό σας. Ίσως έχετε πει ψέματα ή χειραγωγήσατε κάποιον για να αποκτήσετε αυτό που θέλατε. Ίσως ακόμη να αισθάνεστε ενοχές για κάτι και να θέλετε να αποβάλλετε αυτό το συναίσθημα.

  Ονειρεύεστε ότι είστε μάρτυρες μιας απάτης

  Το να ονειρευτείτε ότι είστε μάρτυρες μιας απάτης μπορεί να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε ανίσχυροι και αβοήθητοι στη ζωή σας. Τείνετε να θεωρείτε ότι ο κόσμος είναι εναντίον σας, αλλά μπορεί απλώς να μην έχετε μάθει ακόμα πώς να διαχειρίζεστε τα προβλήματά σας.

  Advertisements

  Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί, επίσης, να συμβολίζει τη μάχη που βιώνετε μέσα σας, όπου το συνειδητό και το υποσυνείδητό σας έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Αισθάνεστε σαν παρατηρητές στη ζωή σας, ανίκανοι να πάρετε αποφάσεις μόνοι σας ή να ελέγξετε οποιαδήποτε κατάσταση.

  Ονειρεύεστε ότι κατηγορείστε για απάτη

  Αν ονειρευτείτε ότι σας κατηγορούν για απάτη, αυτό το όνειρο είναι πιθανό να σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε την εικόνα που προβάλετε στους άλλους. Εάν δεν έχετε κάνει κάτι λάθος, τότε φροντίστε να μην σας ενδιαφέρει τόσο πολύ η άποψη που σχηματίζουν οι άλλοι για εσάς και να επηρεάζει την αυτοεκτίμησή σας.

  Από την άλλη πλευρά, αν δείτε στον ύπνο σας ότι κατηγορείστε άδικα και χωρίς αποδείξεις για απάτη, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας. Μπορεί να νιώθετε ότι σας φέρονται άδικα οι άνθρωποι γύρω σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ένα αγαπημένο σας πρόσωπο σας εξαπατά

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι ένα αγαπημένο σας πρόσωπο σας εξαπατά, αποτελεί σύμβολο προδοσίας. Οι άνθρωποι που βλέπουν τέτοια όνειρα συχνά αισθάνονται πως έχουν χάσει μέρος της ταυτότητάς τους ή ότι δε μπορούν να εμπιστευτούν πλέον κανέναν.

  Ακόμη, είναι πιθανό να αισθάνεστε πως ο σύντροφός σας σάς απατά ή σας απάτησε στο παρελθόν.

  Ονειρεύεστε ότι σας εξαπατά ένας φίλος σας

  Το να ονειρευτείτε ότι σας εξαπατά ένας φίλος σας είναι ένα πολύ συνηθισμένο όνειρο. Αντιπροσωπεύει το φόβο σας για προδοσία ή δυσπιστία. Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι νιώθετε μόνοι και απομονωμένοι στη ζωή σας.

  Advertisements

  Μπορεί να αισθάνεστε πως σας έχουν εγκαταλείψει οι φίλοι σας ή ότι κανείς πια δε νιάζεται για εσάς. Θα μπορούσε ακόμη να σημαίνει ότι αισθάνεστε απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και πως δε νιώθετε να ανήκετε σε καμία ομάδα ή κοινωνικό κύκλο.

  Ονειρεύεστε ότι σας εξαπατά ο συνάδελφός σας

  Πολλοί είναι εκείνοι οι άνθρωποι που βλέπουν στα όνειρά τους συναδέλφους και τη συμπεριφορά τους στο χώρο εργασίας. Ο χρόνος που περνάμε με τους συναδέλφους στη δουλειά είναι τεράστιος και, επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των σκέψεών μας κατά τη διάρκεια της ημέρας (και της νύχτας, ενώ κοιμόμαστε).

  Έτσι, αν ονειρευτείτε ότι σας εξαπατά ένας συνάδελφός σας, θα μπορούσε να σημαίνει ότι αμφιβάλλετε για εκείνον ή τη συμπεριφορά του. Ίσως σας φαίνονται ύποπτες οι κινήσεις του τελευταία ή θεωρείτε πως έχει κάνει κάποιο λάθος, για το οποίο αξίζει να τιμωρηθεί.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας εξαπατά ένας πωλητής

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σας εξαπατά ένας πωλητής, μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. Μπορεί να αισθάνεστε ότι κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί εσάς και τις γνωριμίες ή την περιουσία σας. Ίσως πάλι νιώθετε πως κάποιος προσπαθεί να σας πουλήσει κάτι, που δεν αξίζει τα λεφτά του.

  Ονειρεύεστε ότι σας εξαπατά ένας ταμίας

  Αν ονειρευτείτε ότι ας εξαπατά ένας ταμίας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι και ανασφαλείς για τα οικονομικά σας. Νιώθετε πως όλα είναι εκτός ελέγχου και ότι κάποιος προσπαθεί να σας εκμεταλλευτεί.

  Ακόμη, είναι πιθανό αυτό το όνειρο να αντανακλά προηγούμενες εμπειρίες και στιγμές του παρελθόντος που πέσατε θύμα εκμετάλλευσης της καλής σας φύσης ή ακόμη και θύμα κλοπής.

  Advertisements