Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μία περούκα;

  Τα όνειρα είναι ένα συναρπαστικό φαινόμενο. Ενώ κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας προσπαθεί να κατανοήσει τα γεγονότα της ημέρας, συγκεντρώνοντας κομμάτια αναμνήσεων και σκέψεων, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια ιστορία, που θα μπορούσε να έχει περισσότερο νόημα, από ότι κάποιες τυχαίες σκέψεις.

  Advertisements

  Γιατί, όμως, μερικές φορές ονειρευόμαστε περούκες; Τι λέει αυτό για εμάς;

  Σε περίπτωση ονείρων για περούκες, η εμφάνισή τους μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή αυτοεκτίμηση ή κακή εικόνα για την εξωτερική σας εμφάνιση (ίσως αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας δεν είναι όμορφα ή περιποιημένα και υποσυνείδητα φαντάζεστε τον εαυτό σας να φοράει περούκα στο όνειρό σας). Το όνειρο αυτό μπορεί να έχει και εντελώς αντίθετη σημασία, ανάλογα με τα όσα συνέβησαν σε αυτό.

  Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με τα πιο κοινά όνειρα που σχετίζονται με περούκες, μαζί με τις ερμηνείες αυτών των ονείρων.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια περούκα σε ένα όνειρο (Γενική έννοια)

  Το να ονειρευτείτε ότι βλέπετε μια περούκα μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Η συνηθέστερη εξήγηση είναι ότι περνάτε μια αλλαγή και πρέπει να προσαρμόσετε τη ζωή σας, βάσει αυτής.

  Επίσης, το να ονειρευτείτε μια περούκα μπορεί να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα με τα μαλλιά σας. Ίσως περνάτε μία φάση απώλειας μαλλιών ή τα μαλλιά σας αρχίζουν να αραιώνουν. Επίσης, μπορεί να αισθάνεστε καταβεβλημένοι από το άγχος και τις πιέσεις της ζωής.

  Ονειρεύεστε ότι φοράτε μια περούκα

  Γενικά, το να ονειρευτείτε ότι φοράτε περούκα μπορεί να σημαίνει ότι δεν φανερώνετε τον πραγματικό σας εαυτό. Μπορεί να αισθάνεστε σαν να παίζετε έναν ρόλο ή να κρύβεστε πίσω από μια μάσκα. Με το όνειρο αυτό ίσως, ακόμα, να υποδηλώνεται κάποια ανασφάλειά σας, ότι υπάρχει κάτι που σας χαρακτηρίζει και το οποίο πρέπει να αλλάξει ή να βελτιωθεί.

  Advertisements

  Το να φοράτε περούκα στο όνειρό σας θα μπορούσε, επίσης, να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να αλλάξετε την εμφάνισή σας, προκειμένου να πληροίτε καλύτερα τα κοινωνικά πρότυπα. Με άλλα λόγια, αυτό το όνειρο μπορεί να έχει κυριολεκτική ερμηνεία. Για παράδειγμα, αν έχετε χάσει τα μαλλιά σας και ονειρεύεστε ότι φοράτε περούκα, αυτό το όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να κρύψετε το γεγονός ότι αραιώνουν και σιγά-σιγά χάνονται τα μαλλιά σας.

  Ονειρεύεστε κάποιον άλλον να φοράει περούκα

  Αν ονειρευτείτε κάποιον άλλον να φοράει περούκα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα άτομο το οποίο το ζηλεύετε πολύ. Ίσως αισθάνεστε πως το πρόσωπο αυτό τραβά όλη την προσοχή και τον θαυμασμό, ενώ εσείς περνάτε απαρατήρητοι.

  Ακόμη, αν ονειρευτείτε άλλους να φορούν περούκες, σημαίνει ότι θα εξαπατηθείτε από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Να είστε προσεκτικοί και μην εμπιστεύεστε κανέναν πλήρως.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι δοκιμάζετε μια περούκα

  Αν ονειρευτείτε ότι δοκιμάζετε μια περούκα, αυτό σημαίνει ότι περνάτε μια περίοδο μετάβασης και αβεβαιότητας. Βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι στη ζωή σας και μπορεί να αισθάνεστε αβέβαιοι για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε.

  Ακόμη, σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι δοκιμάζετε μια περούκα, θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο ανοιχτόμυαλοι στη ζωή σας. Ίσως ήσασταν πολύ στενόμυαλοι τον τελευταίο καιρό, και αυτό επηρεάζει και τα όνειρά σας.

  Εάν η περούκα είναι πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη, τότε αυτό υποδηλώνει ότι κάτι λείπει από τη ζωή σας. Εάν τα μαλλιά σας φαίνονται ακατάστατα στο όνειρο, τότε αυτό υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας αυτή την περίοδο και πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι βγάζετε μια περούκα

  Αν ονειρευτείτε ότι βγάζετε μια περούκα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε σαν να προσποιείστε ότι είστε κάποιος άλλος. Θέλετε να είσαι ο εαυτός σας και να μην σας κρίνουν γι’ αυτό.

  Επιπλέον, αν ονειρευτείτε ότι βγάζετε μια περούκα μπορεί να σημαίνει ότι ντρέπεστε για κάποιες πράξεις σας και μπορεί να αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε κάποια από τα σχέδιά σας.

  Ονειρεύεστε ότι σας πέφτει η περούκα

  Το να ονειρευτείτε ότι πέφτει η περούκα σας μπορεί να είναι σύμβολο ανασφάλειας ή αισθήματος ανεπαρκείας. Μπορεί να αισθάνεστε ενοχές για κάτι στη ζωή σας και να είναι άβολο για εσάς να το συζητάτε με άλλους.

  Advertisements

  Επίσης, σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι σας πέφτει η περούκα, είναι σημάδι ότι αισθάνεστε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι. Δεν έχετε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για την ευφυΐα, τις ικανότητες ή τη φυσική ομορφιά σας. Ίσως, ακόμα, να αισθάνεστε ότι χάνετε τον έλεγχο μιας κατάστασης ή ότι κάποιος σας εκμεταλλεύτηκε.

  Ονειρεύεστε ότι πέφτει η περούκα κάποιου άλλου

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι πέφτει η περούκα κάποιου άλλου, συμβολίζει ότι κάτι στη ζωή σας δεν είναι αυτό που φαίνεται. Αυτό το όνειρο μπορεί να σχετίζεται με οποιαδήποτε κατάσταση ή πρόσωπο στην πραγματική σας ζωή, για τα οποία προσπαθείτε να διακρίνετε αν είναι όντως έτσι ή αποκρύπτεται κάτι άλλο.

  Εάν το άτομο του ονείρου σας ήταν κάποιος γνωστός σας, τότε αυτό το όνειρο μπορεί να σας προειδοποιεί να μην εμπιστευτείτε αυτό το άτομο και είστε σε επιφυλακή μαζί του, διότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να σας εκμεταλλευτεί στο μέλλον.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι φτιάχνετε μια περούκα

  Αν ονειρευτείτε ότι φτιάχνετε μια περούκα, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ορισμένα σημαντικά ζητήματα στη ζωή σας. Η περούκα συμβολίζει, συνήθως, κάποιας μορφής απάτη. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όσα συμβαίνουν γύρω σας, γιατί μπορεί να εξαπατηθείτε από κάποιον που θέλει να σας χρησιμοποιήσει για δικό του όφελος.

  Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί, επίσης, να έχει και άλλες, διαφορετικές ερμηνείες, ανάλογα με το φύλο σας. Αν είστε γυναίκα, το όνειρό σας αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στην οικογενειακή σας ζωή, τα οποία θα δυσκολευτείτε να λύσετε. Αν είστε άντρας, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στη δουλειά σας, τα οποία επίσης θα σας δυσκολέψουν.

  Ονειρεύεστε ότι χτενίζετε μια περούκα

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι χτενίζετε μια περούκα, το όνειρό σας αυτό είναι σύμβολο ευτυχίας και ικανοποίησης. Μπορεί, επίσης, να θεωρηθεί ως σημάδι ότι θα ανταμειφθείτε για τις καλές σας πράξεις. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να προχωρήσετε στη ζωή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αγοράζετε μια περούκα

  Αν ονειρευτείτε ότι αγοράζετε μια περούκα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείτε να κρύψετε κάτι που αφορά εσάς ή άλλους. Ίσως προσπαθείτε να καλύψετε ζητήματα που έχετε προκαλέσει, αλλά ποτέ δεν αναλάβατε ευθύνη για αυτά.

  Από την άλλη πλευρά, ένα τέτοιο όνειρο θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση και ότι φοβάστε να εκφραστείτε πλήρως. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον φόβο μήπως κριθείτε ή σας απορρίψουν οι άλλοι, εάν καταλάβουν ποιοι πραγματικά είστε.

  Επίσης, θα μπορούσε να σημαίνει ότι αισθάνεστε να απειλείστε από κάποιον στη ζωή σας, ο οποίος προσπαθεί να σας σαμποτάρει με κάποιο τρόπο. Εάν ισχύει αυτό, τότε ίσως είναι καιρός να ανασυνταχθείτε και να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας, προτού τα πράγματα αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι πουλάτε μια περούκα

  Το να ονειρευτείτε ότι πουλάτε μια περούκα είναι σημάδι ότι αισθάνεστε πως δε σας ενδιαφέρει πια τι πιστεύουν οι άλλοι για την εμφάνισή σας και ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε από κανέναν (ακόμα και από τον εαυτό σας). Θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας ή, ίσως, ότι είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε έναν άλλο δρόμο στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι σας δίνουν μια περούκα ως δώρο

  Στα όνειρα, το να λαμβάνετε μια περούκα ως δώρο, μπορεί να ερμηνευθεί ως ένδειξη ότι είστε έτοιμοι να αλλάξετε τον τρόπο ζωής και να ζήσετε τη ζωή σας στο έπακρο.

  Ονειρεύεστε ότι χαρίζετε μια περούκα σε κάποιον

  Γενικά, εάν ονειρευτείτε ότι κάνετε δώρο μια περούκα σε κάποιον, αυτό είναι σημάδι ότι νιώθετε ενοχές για κάτι στη ζωή σας. Ίσως υπάρχουν πράγματα για τα οποία αισθάνεστε άσχημα ή πιστεύετε ότι είναι λάθος. Αυτά μπορεί να σχετίζονται με την προσωπική σας ζωή ή και με τη δουλειά σας.

  Advertisements

  Ίσως συμβαίνει στη ζωή σας κάτι, που επηρεάζει άλλους ανθρώπους γύρω σας, και το οποίο μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, τόσο σε εκείνους, όσο και σε εσάς, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

  Ονειρεύεστε ότι κλέβετε μια περούκα

  Αν ονειρευτήκατε ότι κλέψατε την περούκα κάποιου, αυτό σημαίνει ότι αδικείτε κάποιο άτομο και αυτό δε θα σας βγει σε καλό. Προσέξτε τα λόγια και τις πράξεις σας, ώστε να μην πληγωθεί κανείς εξαιτίας σας.

  Ονειρεύεστε κάποιον να σας κλέβει την περούκα

  Το να ονειρευτείτε ότι κάποιος σας κλέβει την περούκα, μπορεί να σημαίνει ότι φοβάστε πως θα γίνουν αντιληπτά τα αληθινά σας συναισθήματα. Μπορεί να αισθάνεστε ανασφαλείς για κάτι στη ζωή σας και να προσπαθείτε να το καλύψετε, προσποιούμενοι ότι είστε κάτι που δεν είστε.

  Advertisements

  Εάν το άτομο που σας παίρνει την περούκα είναι άνδρας, μπορεί να συμβολίζει μια φιγούρα εξουσίας στη ζωή σας, που δεν σας φέρθηκε καλά πρόσφατα. Είναι πολύ σύνηθες να βλέπετε ένα τέτοιο όνειρο αν τσακωθήκατε πρόσφατα με τον πατέρα σας, τον εργοδότη σας, το δάσκαλό σας ή κάποιον άλλο προϊστάμενος.

  Ονειρεύεστε ότι ο άνεμος παρασέρνει την περούκα σας

  Αν ονειρευτείτε ότι φυσάει άνεμος και μετακινεί την περούκα από το κεφάλι σας, είναι σημάδι ότι η ζωή σας βρίσκεται σε αναταραχή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι θα αλλάξει ξαφνικά η ζωή σας, γεγονός που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε γρήγορα.

  Ονειρεύεστε ότι χάνετε την περούκα σας

  Εάν ονειρευτείτε ότι χάνετε την περούκα σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε πως δεν ταιριάζετε με τους άλλους. Μπορεί, επίσης, να νιώθετε ότι οι άλλοι σας κοιτάζουν αφ’ υψηλού.

  Advertisements

  Εάν αισθάνεστε ότι οι άλλοι σας πιέζουν ή έχουν απαιτήσεις από εσάς, τότε αυτό το όνειρο μπορεί να αντικατοπτρίζει τη μάχη που δίνετε μέσα σας, με θέματα αυτοεκτίμησης.

  Ονειρεύεστε ότι βρίσκετε μια περούκα

  Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκετε μια περούκα, αυτό σας το όνειρο σημαίνει ότι χάνετε τον έλεγχο της ζωής σας. Νιώθετε σαν να φοράτε μάσκα, όταν βρίσκεστε με άλλους ανθρώπους. Εναλλακτικά, μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει, προσποιούμενος κάποιον που δεν είναι.

  Ονειρεύεστε ότι καίτε μια περούκα

  Αν δείτε στον ύπνο σας να καίτε μια περούκα, αυτό σημαίνει ότι θα περάσετε καλά με τους φίλους σας και θα απολαύσετε την παρέα τους. Πρέπει να βρίσκεστε πιο συχνά και να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος να καίει μια περούκα, αυτό σημαίνει ότι κάποιος κοντά σας περνάει δύσκολες στιγμές. Αυτό το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει συναισθηματικά προβλήματα και χρειάζεται τη βοήθεια και την υποστήριξή σας.

  Ονειρεύεστε μια καινούρια περούκα

  Το να ονειρευτείτε μια καινούρια περούκα μπορεί να είναι σημάδι ότι είστε έτοιμοι να ταράξετε τη ζωή σας με κάποιο τρόπο. Το όνειρό σας αυτό μπορεί να σας κινητοποιεί να δράσετε, να υιοθετήσετε κάποιες αλλαγές και να πάρετε τη μοίρα σας στα χέρια σας.

  Ονειρεύεστε μια μαύρη περούκα

  Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μια μαύρη περούκα; Τι αντιπροσωπεύει; Η απάντηση εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο και το πολιτισμικό υπόβαθρό σας, καθώς και από το αν φορέσατε την περούκα εσείς ή κάποιος άλλος.

  Advertisements

  Εάν μια γυναίκα ονειρευτεί ότι φοράει μια μαύρη περούκα, μπορεί να αισθάνεται ότι κρύβει τον πραγματικό της εαυτό από τους άλλους. Εάν το όνειρο αυτό το βλέπει ένας άντρας , τότε μπορεί να σημαίνει πως προσποιείται πως είναι κάτι που δεν είναι, για να πάρει αυτό που θέλει.

  Ονειρεύεστε μια ξανθιά περούκα

  Μια ξανθιά περούκα μπορεί να συμβολίζει πολλά πράγματα, αλλά πιθανότατα πρόκειται για την επιθυμίας σας να είστε κάποιοι, που δεν είστε. Αν ονειρευτείτε μια ξανθιά περούκα, μπορεί να νιώθετε ανασφάλεια για τον εαυτό ή τις πεποιθήσεις σας. Ίσως το όνειρό σας σας καλεί να είστε πιο άνετοι με τον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε μια γκρίζα περούκα

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε μια γκρίζα περούκα, μπορεί να συμβολίζει πολλά πράγματα. Η συνηθέστερη ερμηνεία είναι ότι μια γκρίζα περούκα συμβολίζει πως κάτι έχει πάει στραβά στη ζωή σας και ότι πρέπει να αναλάβετε δράση για να το διορθώσετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια κόκκινη περούκα

  Αν ονειρευτείτε μια κόκκινη περούκα, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να κάνετε έναν νέο, αληθινό και πιστό φίλο. Αν δείτε τον εαυτό σας να φοράει την περούκα, τότε σημαίνει ότι θα έχετε μεγάλη επιτυχία στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε μια χρυσή περούκα

  Αν ονειρευτείτε μια χρυσή περούκα, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε πολύ σίγουροι για τον εαυτό σας και δεν χρειάζεστε την έγκριση άλλων.

  Αν ονειρευτείτε ότι φοράτε μια χρυσή περούκα, αυτό σημαίνει ότι θα σας συμβούν καλά πράγματα στη ζωή σας. Θα έχετε επιτυχία σε ό,τι κάνετε και οι άνθρωποι θα σας σεβαστούν γι’ αυτό. Επίσης, το όνειρο αυτό είναι σύμβολο πλούτου και ευημερίας.

  Advertisements