Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε μάτια;

  Τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής μας. Μπορούν να δώσουν στους άλλους μια εικόνα τους χαρακτήρα μας και όσων νιώθουμε ανά πάσα στιγμή.

  Advertisements

  Τα μάτια είναι ίσως τα πιο εκφραστικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας – φανερώνουν στους άλλους τη χαρά, τη λύπη, το θυμό μας… Στα όνειρα συχνά αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματά μας.

  Ονειρεύεστε μάτια (Γενική έννοια)

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε μάτια, μπορούν να ερμηνευθούν με διάφορους τρόπους. Γενικά, προαναγγέλλουν τη λήψη σημαντικών πληροφοριών ή νέων γνώσεων, σχετικά με τη ζωή σας. Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος παρακολουθεί όσα κάνετε.

  Αν ονειρευτείτε μάτια χωρίς κόρες, αυτό σημαίνει ότι έχετε προδοθεί από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, που υποτίθεται ότι φρόντιζε τα συμφέροντά σας.

  Advertisements

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι κοιτάτε κάποιον στα μάτια, σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε με ειλικρίνεια τον εαυτό σας. Είστε έτοιμοι να εξετάσετε καλά και προσεκτικά τη ζωή σας και να διαπιστώσετε αν είστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Εάν αισθάνεστε ότι είστε στάσιμοι ή ότι η ζωή σας είναι ένας συνεχής αγώνας, τότε αυτό το όνειρο μάλλον σας καλεί να κάνετε κάποιες αλλαγές.

  Αν ονειρευτείτε ότι αποφεύγετε την οπτική επαφή με κάποιον, σημαίνει ότι αισθάνεστε κατά κάποιον τρόπο ανεπαρκείς ή ότι φοβάστε την κριτική των άλλων. Μπορεί να αισθάνεστε ότι κάποιος κρίνει τις πράξεις ή την εμφάνισή σας και θέλετε να κρυφτείτε μακριά του ή να αποφύγετε την αντιπαράθεση.

  Αν δυσκολεύεστε να ανοίξετε τα μάτια σας σε ένα όνειρο, μπορεί να υποδηλώνει ότι είστε αγχωμένοι ή κουρασμένοι. Ίσως ακόμη να νιώθετε ότι δε θέλετε να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Πιθανώς αποφύγατε να αντιμετωπίσετε ένα θέμα, επειδή φοβηθήκατε όσα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε μόλυνση στα μάτια, αυτό σημαίνει ότι τα σχέδιά σας δεν θα πάνε τόσο καλά, όσο ελπίζατε. Εάν η μόλυνση βρίσκεται στο αριστερό σας μάτι, τότε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με απροσδόκητα προβλήματα, εξαιτίας κακών αποφάσεων άλλων.

  Αν ονειρευτείτε κάποιον να γουρλώνει τα μάτια του καθώς σας κοιτάει, σημαίνει ότι νιώθετε πως δεν απολαμβάνετε την εκτίμηση των άλλων. Νιώθετε ότι σας εκμεταλλεύονται.

  Ονειρεύεστε ότι δε μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας

  Εάν δε μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας στο όνειρό σας, είναι σημάδι άγχους ή στρες. Εάν δε μπορείτε να τα ανοίξετε επειδή κάποιος τα κρατά κλειστά, τότε είναι σημάδι ότι κάποιος προσπαθεί να σας εμποδίσει να δείτε κάτι σημαντικό.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι έχετε απελπιστεί με την τρέχουσα κατάστασή σας. Νιώθετε ότι τίποτα δεν πάει καλά ή ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο της πορείας σας στη ζωή.

  Ονειρεύεστε ότι σας πέφτουν τα μάτια

  Αν ονειρευτείτε ότι πέφτουν τα μάτια σας μπορεί να υποδηλώνει ότι είστε εξαιρετικά επικριτικοί με τον εαυτό σας. Μπορεί να αισθάνεστε υπερβολικά συνειδητοποιημένοι ή να ανησυχείτε υπερβολικά για τις απόψεις των άλλων για εσάς.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι είστε πολύ επικριτικοί και όταν κρίνετε άλλους ανθρώπους και πως ίσως κάποιο κοντινό σας πρόσωπο έχει πληγωθεί από τα λόγια ή τις πράξεις σας.

  Advertisements

  Εάν δείτε ότι τα μάτια κάποιου άλλου πέφτουν ή βγαίνουν έξω, τότε θα μπορούσε να σημαίνει ότι το πρόσωπο αυτό αισθάνεται ενοχές για κάτι που έχει κάνει ή σας έχει πει.

  Ονειρεύεστε έναν τραυματισμό στα μάτια

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε τραυματιστεί στα μάτια, μπορεί να αισθάνεστε αποπροσανατολισμένοι ή μπερδεμένοι για κάτι. Ίσως ακόμα να νιώθετε ότι κάποιος αφαιρεί τη δύναμή σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι χάνετε το μάτι σας λόγω τραυματισμού είναι σημάδι ότι πρέπει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των ανθρώπων γύρω σας και των πράξεών τους.

  Advertisements

  Αν δείτε στον ύπνο σας ότι κάποιος έχει μόνο ένα μάτι, σημαίνει ότι δεν είστε σε θέση να παρακολουθείτε όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας. Μπορεί να σας λείπει κάτι σημαντικό ή να παρερμηνεύετε όσα βλέπετε.

  Το να ονειρευτείτε ότι βλέπετε κάποιον γνωστό σας με μελανιασμένο μάτι μπορεί να είναι ένδειξη ότι αυτό το άτομο υποφέρει, λόγω κάποιας συναισθηματικής αναταραχής ή προσωπικής κρίσης. Εάν το άτομο με το μελανιασμένο μάτι είναι άγνωστο, τότε ίσως συμβαίνουν πράγματα στη ζωή σας που είναι πέραν του ελέγχου σας και που σας προκαλούν πόνο και αγωνία.

  Ονειρεύεστε μια επέμβαση στα μάτια

  Εάν ονειρευτείτε ότι κάνετε μια χειρουργική επέμβαση στα μάτια, τότε ίσως πρέπει να δείτε πιο καθαρά στη ζωή σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι βλέπετε «θολά» τα πράγματα από φόβο και αμφιβολία, γεγονός που περιορίζει την αντίληψή σας. Για να το ξεπεράσετε όλο αυτό, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε το θάρρος που χρειάζεστε μέσα σας, ώστε να πάρετε τα απαραίτητα ρίσκα για την επιτυχία.

  Advertisements

  Εάν ονειρευτείτε ότι προετοιμάζεστε για μια επέμβαση στα μάτια, αυτό μπορεί να υποδηλώνει κάποια αλλαγή που πρέπει απαραίτητα να κάνετε στη ζωή σας. Προμηνύεται κάτι νέο στη ζωή σας, το οποίο θα απαιτήσει κάποιες προσαρμογές από την πλευρά σας, που τελικά θα αξίζουν τον κόπο.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος κάνει επέμβαση στα μάτια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίζετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Αξιολογήστε καλύτερα τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, γιατί κάποιοι από αυτούς μπορεί να μην έχουν καλές προθέσεις.

  Ονειρεύεστε βλεφαρίδες

  Τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής και οι βλεφαρίδες το πλαίσιο αυτού του παραθύρου. Εάν δείτε ότι έχετε μακριές, γεμάτες βλεφαρίδες στο όνειρό σας, τότε μάλλον αισθάνεστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας και τη ζωή σας. Νιώθετε καλά με τον τρόπο που σας βλέπουν οι άλλοι κοινωνικά και επαγγελματικά.

  Advertisements

  Ωστόσο, αν δείτε ότι έχετε κοντές ή αραιές βλεφαρίδες στο όνειρό σας, αυτό υποδηλώνει αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης. Ίσως ακόμα να αισθάνεστε ότι κάτι λείπει από τη ζωή σας.

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι σας πέφτουν οι βλεφαρίδες, αποτελούν συνήθως αναπαράσταση εσωτερικών αγώνων ή ανασφαλειών (που μπορεί να είναι και άγνωστα σε εσάς). Επίσης, το όνειρο μπορεί να σχετίζεται με κάποιο πραγματικό γεγονός της ζωής σας, που σας έχει προκαλέσει ανασφάλεια για τον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε ματωμένα μάτια

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ονειρεύεστε ματωμένα μάτια, σημαίνει ότι αγχώνεστε ή ανησυχείτε για κάτι. Τα συναισθήματα αυτά μπορεί να πηγάζουν από οτιδήποτε, από τη δουλειά μέχρι την οικογένεια ή τις προσωπικές σας σχέσεις.

  Advertisements

  Επίσης, τα ματωμένα μάτια συνδέονται μερικές φορές με αισθήματα ενοχής ή θυμού προς κάποιον τρίτο. Εάν δείτε ότι βλέπετε κάποιον άλλο με ματωμένα μάτια, τότε ίσως το άτομο αυτό να σας προκαλεί πρόβλημα και σας θυμώνει με αυτή του συμπεριφορά.

  Ονειρεύεστε ότι χάνετε την όρασή σας

  Σύμφωνα με ορισμένους ερμηνευτές ονείρων, το να χάσετε την όρασή σας ή να είστε τυφλοί σε ένα όνειρο μπορεί να συμβολίζει την απώλεια της ικανότητάς σας να βλέπετε την αλήθεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε ιδιαίτερα χαμηλή αντίληψη της πραγματικότητας ή εάν αισθάνεστε ότι κάτι ή κάποιος σας έχει τυφλώσει.

  Το να ονειρευτείτε ότι χάνετε την όρασή σας μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι, λόγω κάποιων πρόσφατων αλλαγών στη ζωή σας ή ότι αισθάνεστε καταβεβλημένοι από τον όγκο της δουλειάς ή των εργασιών που πρέπει να κάνετε.

  Advertisements

  Τέλος, το να ονειρευτείτε ότι φοράτε γυαλιά είναι πολύ καλό σημάδι. Σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχία στη ζωή σας και θα μπορείτε να βλέπετε ξεκάθαρα όσα συμβαίνουν γύρω σας.

  Ονειρεύεστε τα μάτια σας να αιμορραγούν

  Αν ονειρευτείτε ότι τα μάτια σας αιμορραγούν, αυτό σημαίνει ότι θα εξαπατηθείτε από κάποιο φιλικό σας πρόσωπο ή ότι θα υποφέρετε εξαιτίας μιας κακής συμβουλής από κάποιον που εμπιστευόσασταν.

  Εάν δείτε ότι αιμορραγούν τα μάτια κάποιου άλλου και ανησυχείτε για αυτόν, τότε μάλλον το άτομο αυτό χρειάζεται τη βοήθειά σας. Εάν το άτομο του ονείρου  σας είναι ο σύντροφός σας, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι στη σχέση σας δεν πάει πολύ καλά.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε κάποιον που έχει τα μάτια του στο πίσω μέρος του κεφαλιού του

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα όνειρα δεν ερμηνεύονται κυριολεκτικά, αλλά το μήνυμα που μεταφέρουν ερμηνεύεται μεταφορικά. Έτσι, στην περίπτωση αυτού του ονείρου, μπορεί να συμβαίνει επειδή νιώθετε ότι κάποιος σας παρακολουθεί ή σας κρίνει άδικα.

  Το άτομο αυτό μπορεί να είναι κάποιος φίλος ή αγαπημένο σας πρόσωπο, που δεν εγκρίνει τις επιλογές σας, ή ακόμα και κάποιος ανώτερος σας, όπως δάσκαλος ή προϊστάμενος, που παίρνει αποφάσεις για εσάς, χωρίς να σας συμβουλευτεί πρώτα.

  Τέλος, ένα άτομο με μάτια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει έναν συνάδελφο ή έναν υπάλληλο με ύποπτα κίνητρα (δηλαδή, να θέλει να σας εκμεταλλευτεί).

  Advertisements

  Ονειρεύεστε πονεμένα μάτια

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε πόνο στα μάτια, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε αγνοήσει κάτι στη ζωή σας, το οποία απαιτεί την προσοχή σας. Ίσως αναβάλλετε κάτι σημαντικό για πάρα πολύ καιρό…

  Το να ονειρευτείτε ότι έχετε μια μόλυνση στα μάτια μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη για αλλαγή ή εξέλιξη στη ζωή σας, ειδικά εάν η μόλυνση είναι αρκετά σοβαρή, ώστε να απαιτεί θεραπεία. Αυτό το όνειρο μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει συναισθήματα ευαλωτότητας ή ανασφάλειας μέσα σας.

  Ονειρεύεστε ότι έχετε αλλήθωρα μάτια

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι έχετε αλλήθωρα μάτια, μπορεί να συμβολίζει κάποια εσωτερική σύγκρουση. Ίσως παλεύετε με την ταυτότητά σας ή υπάρχει μια κατάσταση στη ζωή σας που σας προκαλεί άγχος και σύγχυση.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος έχει αλλήθωρα μάτια, τότε μάλλον έχετε χάσει την εμπιστοσύνη σας στους άλλους. Δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι σας λένε την αλήθεια. Εναλλακτικά, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει, φτιάχνοντας ψεύτικες ιστορίες.

  Ονειρεύεστε κάποιον που έχει διογκωμένα μάτια

  Αν ονειρευτείτε κάποιον με διογκωμένα μάτια μπορεί να σημαίνει ότι φοβάστε ότι κάποιος σας παρακολουθεί. Είναι, επίσης, ένα σημάδι ότι βιώνετε πολύ άγχος στη ζωή σας και πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι είστε θυμωμένοι με κάποιον για κάτι που σας έκανε ή είπε. Ίσως υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σας που δεν σας αντιμετωπίζουν με το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που σας αξίζει.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι πλένετε τα μάτια σας

  Το να ονειρευτείτε ότι πλένετε τα μάτια σας είναι σημάδι ότι είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Πρέπει να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και ότι τα λάθη είναι μέρος της ζωής.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε ενοχές για κάτι που κάνατε στο παρελθόν και επιθυμείτε να διορθώσετε τα προβλήματα που προκαλέσατε.

  Ονειρεύεστε ότι έχετε κάτι μέσα στα μάτια σας

  Το να ονειρευτείτε ότι έχετε κάτι μέσα στα μάτια σας σημαίνει ότι αισθάνεστε πως σας παραμελούν, σας αγνοούν και ότι δεν ενδιαφέρονται για εσάς. Νιώθετε ότι όλοι αδιαφορούν για όσα περνάτε ή ότι κανείς δεν καταλαβαίνει πραγματικά πώς νιώθετε.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να είναι σημάδι ότι προσπαθείτε να δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια. Ίσως εστιάζετε σε κάτι απρόσιτο ή δυσνόητο, που προκαλεί σύγχυση στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ένα τρίτο μάτι

  Αν ονειρευτείτε κάποιον που έχει ένα τρίτο μάτι, αυτό υποδηλώνει ότι αισθάνεστε συναισθηματικά μπερδεμένοι και προβληματισμένοι. Μπορεί να αισθάνεστε ότι αδυνατείτε να καταλάβετε όσα συμβαίνουν στη ζωή σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι εσείς έχετε ένα τρίτο μάτι, τότε θα έχετε μεγάλη επιτυχία στη ζωή και θα καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους σας. Θα μπορέσετε, επίσης, να ξεπεράσετε τυχόν δυσκολίες ή προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν στην πορεία σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μάτια με διαφορετικό χρώμα

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε μάτια με διαφορετικό χρώμα, αυτό σημαίνει ότι υποβάλλεστε σε πνευματική αφύπνιση. Έρχεστε σε επαφή με ένα νέο επίπεδο συνείδησης ή επίγνωσης.

  Αν ονειρευτείτε κόκκινα μάτια, πρόκειται για συμβολισμό θυμού και οργής. Συχνά, αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να αφήσετε συναισθήματα από γεγονότα του παρελθόντος εκεί που ανήκουν: στο παρελθόν! Επίσης, είναι πιθανό να νιώθετε συγκλονισμένοι από τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων.

  Αν ονειρευτείτε μπλε μάτια, σημαίνει ότι αισθάνεστε ανασφαλείς για κάτι στη ζωή σας (για τα ερωτικά σας ίσως ή τα οικονομικά σας). Το μπλε συνδέεται συνήθως με τη θλίψη ή την κατάθλιψη που μπορεί να προκληθεί από χαμηλή αυτοεκτίμηση και έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σας ή στους άλλους γύρω σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε γκρίζα μάτια, τότε βιώνετε κάποια σύγχυση αναφορικά με μια κατάσταση που βιώνετε αυτήν την περίοδο. Το γκρι χρώμα υποδηλώνει ότι δεν ξέρετε τι να σκεφτείτε ή να αισθανθείτε για κάτι που συνέβη πρόσφατα στη ζωή σας.

  Τα καστανά μάτια αντιπροσωπεύουν νέα ξεκινήματα και αισιοδοξία. Στα όνειρα, τα καστανά μάτια προμηνύουν το τέλος της κακής τύχης και την ευκαιρία για νέα ξεκινήματα. Προμηνύονται νέες ευκαιρίες στο δρόμο σας.

  Αν στο όνειρό σας δείτε μαύρα μάτια, τότε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες και εμπόδια στη ζωή σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε πράσινα μάτια, αυτό σημαίνει ότι διανύετε μια περίοδο διανοητικής διαύγειας και έχετε επίγνωση όλων όσων θέλετε στη ζωή. Έχετε ξαναβρεί τον εαυτό σας και έχετε έντονη αίσθηση κατεύθυνσης και σκοπού.

  Τα κίτρινα μάτια συχνά συνδέονται με φόβο και άγχος. Υποδηλώνουν, επίσης, ότι κάποιος μπορεί να πάσχει από μια σωματική ή ψυχική ασθένεια, όπως κατάθλιψη ή εθισμό.

  Αν ονειρευτείτε λευκά μάτια, υπάρχει κάποιο αναξιόπιστο πρόσωπο στον περίγυρό σας, το οποίο κρατά κρυμμένα μυστικά.

  Advertisements