Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε γυναικείο στήθος;

  Το στήθος αποτελεί πάνω από όλα σύμβολο θηλυκότητας και μητρότητας. Η ερμηνεία ενός τέτοιου ονείρου εξαρτάται από το πλαίσιο στο οποίο εμφανίζονται τα στήθη.

  Advertisements

  Αν είστε άντρας και ονειρεύεστε γυναικείο στήθος, τότε σας λείπει η αγάπη στη ζωή. Θέλετε να βρείτε έναν άνθρωπο που θα σας φροντίζει, όπως έκανε η μητέρα σας. Μπορεί να μην το παραδέχεστε στον εαυτό σας, αλλά αυτό το όνειρο είναι σημάδι ότι λαχταράτε οικειότητα, τρυφερότητα και προσοχή. Χρειάζεστε παρηγοριά, ειδικά αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη ζωή.

  Το στήθος μπορεί, επίσης, να έχει σεξουαλική σημασία και να αποκαλύπτει αυτό που λαχταράτε. Τα όνειρα με τέτοιο περιεχόμενο συχνά αφορούν τη ρομαντική σας ζωή.

  Ονειρεύεστε ότι δείχνετε σε κάποιον το στήθος σας

  Θα γνωρίσετε ένα νέο άτομο που θα σας εντυπωσιάσει. Η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα επαγγελματικό γεύμα, σε κάποια οικογενειακή υποχρέωση ή στον ελεύθερο χρόνο σας. Σίγουρα, πάντως, κάποιος νέος άνθρωπος θα μπει στη ζωή σας.

  Advertisements

  Να είστε προσεκτικοί, γιατί η νέα σας συνάντηση δε σημαίνει ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα και σε άλλους τομείς της ζωής σας. Λάβετε σοβαρά αυτή τη νέα γνωριμία και εκμεταλλευτείτε ό,τι θετικό μπορείτε να αποκομίσετε από αυτή.

  Ονειρεύεστε τριχωτό στήθος ή στέρνο

  Το όνειρο αυτό αφορά τη σχέση σας με τον εαυτό σας. Ξέρεις πόσο αξίζετε και δε φοβάστε να το δείξετε. Παραμένετε δίπλα στους αγαπημένους σας ανθρώπους όταν χρειάζονται υποστήριξη και φροντίδα. Η στάση σας απέναντι στη ζωή εμπνέει τους ανθρώπους γύρω σας, τους ξυπνά την επιθυμία να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Αποτελείτε παράδειγμα για τους άλλους, ειδικά για τις νεότερες γενιές.

  Ονειρεύεστε πρησμένα στήθη

  Αν ονειρευτήκατε ότι το στήθος σας ήταν πρησμένο, αυτό το όνειρο είναι σημάδι ότι η σεξουαλική σας ζωή δεν έχει εκπληρωθεί όπως επιθυμούσατε και αισθάνεστε δυσαρεστημένοι εξαιτίας αυτού. Εάν θέλετε ένα παιδί, αυτό το όνειρο είναι μια αντανάκλαση της επιθυμίας σας να μείνετε έγκυος σύντομα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι έχετε μικρότερο στήθος (από ότι στην πραγματικότητα)

  Αυτό το όνειρο δείχνει ότι κάποιος σας ζηλεύει. Προσέξτε τους ανθρώπους γύρω σας, διότι υπάρχει κάποιος που σας ζηλεύει γιατί έχετε κάτι που εκείνος δεν έχει.

  Δώστε βάση στους ανθρώπους που προσπαθούν να πλησιάσουν το σύντροφό σας. Μπορεί να σας προσεγγίσουν άτομα αλαζονικά, προσποιούμενα ότι σας εκτιμούν και ότι βρίσκονται δίπλα σας να σας βοηθήσουν. Στην πραγματικότητα οι προθέσεις τους είναι διαφορετικές Εάν υποψιάζεστε ήδη ότι κάποιος δεν είναι ειλικρινής μαζί σας, τότε το όνειρο αυτό έρχεται ως επιβεβαίωση αυτού που φοβόσασταν.

  Ονειρεύεστε ότι έχετε μεγαλύτερο στήθος (από ότι στην πραγματικότητα)

  Το να ονειρευτείτε ότι έχετε μεγαλύτερο στήθος υποδηλώνει τον τρόπο με τον οποίο σας βλέπουν οι άλλοι. Έχετε αγωνιστεί πολύ στη ζωή σας και για το λόγο αυτό αποτελείτε παράδειγμα για τους άλλους.

  Advertisements

  Είστε ένας άνθρωπος προσγειωμένος, γεγονός που αντανακλάται και στις σωστές αντιδράσεις σας και συμπεριφορές, μιας και βλέπετε τον κόσμο ρεαλιστικά. Οι άλλοι άνθρωποι σας σέβονται για την εργασιακή σας ηθική και τη στάση ζωής σας. Δεν ονειροβατείτε, αλλά ξέρετε πόση προσπάθεια χρειάζεται για να πετύχετε και να απολαύσετε τους καρπούς της δουλειάς σας.

  Ονειρεύομαι ότι αγγίζετε το στήθος/στέρνο κάποιου

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι αγγίζετε το στήθος κάποιου, είναι σημάδι ότι έχετε ένα πολύ κοντινό άτομο στη ζωή σας. Έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μια πραγματική σχέση εμπιστοσύνης με αυτό το άτομο. Είστε έτοιμοι να του αφοσιωθείτε, να παραμείνετε δίπλα του, όπως επιθυμεί και εκείνο. Διατηρείστε την ίδια επαφή και εκτίμηση, γιατί πρόκειται για ένα άνθρωπο που σας καταλαβαίνει πραγματικά.

  Ονειρεύεστε τρίτο στήθος

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε τρίτο στήθος, τότε πρόκειται για ένα όνειρο που μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε στη ζωής σας.

  Advertisements

  Αν διανύετε μια δύσκολη περίοδο και η αυτοπεποίθησή σας είναι σε χαμηλά επίπεδα, πρέπει να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας και να απαλλαγείτε από τους ανθρώπους που σας κάνουν κακό. Μην είσαι ανασφαλής. Πιστέψτε στις ικανότητές σας και να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματά σας, τόσο στην ιδιωτική όσο και στην επαγγελματική ζωή.

  Η τρέχουσα κατάσταση στη ζωή σας δεν θα διαρκέσει για πάντα,. Έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τα πράγματα, να ξεπεράσετε προβλήματα και να συνεχίσετε να κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, επιμείνετε στις αξίες σας και μην αφήνετε τρίτους να σας εξαπατήσουν. Ξαναβρείτε τον εαυτό σας, τις επιθυμίες και τις ελπίδες σας.

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να αναφέρεται σε μια ρομαντική σχέση, ένα νέο σύντροφο που θα συναντήσετε σύντομα. Αν είστε ήδη σε σχέση, μη ζηλεύετε πολύ, εμπιστευτείτε το σύντροφό σας. Ο φόβος και η άνευ λόγου δυσπιστία θα σας οδηγήσουν σε άβολες καταστάσεις και θα κλονίσουν τη σχέση σας.

  Advertisements

  Τέλος, το όνειρό σας μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχουν δύο πλευρές της προσωπικότητά σας, οι οποίες βρίσκονται σε σύγκρουση. Το όνειρο σας προειδοποιεί να είστε προσεκτικοί στα επόμενα βήματά σας, μιας και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και καλό και κακό.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος κοιτάζει το στήθος σας

  Έχει φτάσει ο καιρός που νιώθετε έτοιμοι να δεσμευτείτε. Μέχρι τώρα αρνούσασταν να αφοσιωθείτε σε ένα άτομο, ωστόσο το όνειρο αυτό φανερώνει ότι, επιτέλους, καταλάβατε ποιον και τι επιθυμείτε. Τώρα δε μπορεί κανείς να σταθεί εμπόδιο στη σχέση σας, γιατί είστε έτοιμοι να αφοσιωθείτε ολοκληρωτικά σε αυτό το άτομο.

  Ονειρεύεστε χαλαρό (πεσμένο) στήθος

  Νιώθετε αδύναμοι, σαν να σας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σας. Πρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να αρχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Ξεκινήστε υιοθετώντας νέες, υγιεινές συνήθειες. Φροντίστε το σώμα σας. Να είστε δραστήριοι, να προετοιμάζετε υγιεινά γεύματα, ώστε να νιώθετε καλύτερα και να λαμβάνετε ενέργεια που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μεγάλο στήθος

  Το στήθος σημαίνει θηλυκότητα, μητρότητα και αυτοπεποίθηση. Ένα μεγάλο στήθος σε ένα όνειρο σημαίνει ότι είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας.

  Αν είστε γυναίκα που έχει μεγάλο στήθος και το ονειρεύεστε, αυτό σημαίνει ότι έχετε καλή φήμη. Οι άνθρωποι γύρω σας σας σέβονται. Αν το στήθος σου είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχετε στην πραγματικότητα, τότε είστε στο σωστό δρόμο στη ζωή, έχετε ταλέντα και θα σας χαρίσουν την ευτυχία.

  Εάν είστε μόνη αυτήν την περίοδο και λαχταράτε ένα σύντροφο, το όνειρο αυτό είναι σημάδι ότι το κατάλληλο άτομο βρίσκεται πολύ κοντά σας. Αν ονειρευτείτε ότι οι άντρες κοιτάζουν το στήθος σας, τότε πιθανότατα αυτή την περίοδο αμφιταλαντεύεστε μεταξύ δύο ανδρών. Το όνειρο υποδηλώνει ότι ήρθε η ώρα να διαλέξετε.

  Advertisements

  Εάν τα στήθη είναι άσχημα και ανεπιθύμητα σε ένα όνειρο, αυτό είναι κακό σημάδι. Να είστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να έχετε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας.

  Τέλος, αν είστε άνδρας και ονειρευτήκατε μεγάλο στήθος, τότε σας περιμένουν κέρδη και ευημερία στη ζωή. Το στήθος σε ένα όνειρο σημαίνει επιτυχία και πρόοδο. Διατηρήστε την εμπιστοσύνη σας στον εαυτό σας, γιατί είστε σε θέση να κάνετε τη ζωή σας ευχάριστη. Έρχονται επιχειρηματικές επιτυχίες – αύξηση ή μια νέα δουλειά, που θα αμείβεται περισσότερο.

  Ονειρεύεστε ότι έχετε φαγούρα στο στήθος σας

  Αν ονειρευτείτε ότι το στήθος σας σάς φαγουρίζει, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας.

  Advertisements

  Μέχρι σήμερα τα παίρνατε όλα στα σοβαρά και αρνούσασταν να απολαύσετε τις χαρές της ζωής. Είναι καιρός να τελειώσει η περίοδος της υπερκόπωσης και να κάνετε το μεγάλο βήμα να βρείτε την ικανοποίηση και τη χαρά. Η ζωή δεν έχει τελειώσει για εσάς. Έχετε την ευκαιρία να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο και να υποδεχτείτε την επιτυχία που σας αξίζει.

  Σύντομα θα αναγνωριστούν οι προσπάθειές σας και θα απολαύσετε τους καρπούς τους. Αυξήστε την αυτοπεποίθηση και την πίστη στον εαυτό σας και αδιαφορήστε για εκείνη την μικρή φωνή μέσα σας που λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί και εργατικοί. Είστε εξαιρετικοί.

  Ονειρεύεστε μια επέμβαση στο στήθος

  Η ερμηνεία αυτού του ονείρου εξαρτάται από τη φάση που διανύεται τη δεδομένη στιγμή στη ζωή σας.

  Advertisements

  Αν είστε μοναχικοί, αυτό το όνειρο υποδηλώνει το φόβο σας για οικειότητα. Έχετε την τάση να συμπεριφέρεστε ψυχρά στους άλλους ανθρώπους, προσπαθώντας απλά να κρύψετε την ευαλωτότητά σας. Γίνετε πιο ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τους άλλους και υιοθετήστε αλλαγές που θα οδηγήσουν στην εκπλήρωση των επιθυμιών σας. Αγκαλιάστε τα συναισθήματά σας, ώστε να γίνεται πιο ανοιχτοί σε νέες ρομαντικές σχέσεις.

  Εάν αυτή τη στιγμή είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή σας, αυτό το όνειρο είναι ένα καλό σημάδι ότι έχετε αρχίσει, επιτέλους, να εκτιμάτε τον εαυτό σας και να ακούτε τις ανάγκες σας, και όχι τις υποδείξεις τρίτων.

  Αν έχετε παιδιά, το όνειρο αυτό συμβολίζει τον φόβο σας ότι κάτι θα τους συμβεί. Νοιάζεστε απίστευτα πολύ και ο μεγαλύτερος φόβος σας είναι ότι το παιδί σας θα αρρωστήσει. Προσπαθήστε να αποβάλλετε ανυπόστατους φόβους και παραμείνετε αφοσιωμένοι στο να κάνετε τα παιδιά σας ευτυχισμένα.

  Advertisements

  Τέλος, ένα όνειρο όπου μεγαλώνετε το στήθος σας αποτελεί σημάδι ότι εμπιστεύεστε τους ανθρώπους γύρω σας περισσότερο από τον εαυτό σας. Έχετε επιτρέψει στις απόψεις των άλλων να χαλάσουν την εικόνα σας για τον εαυτό σας και να φτάσετε στο σημείο να πιστεύετε ότι δεν είστε αρκετά καλός άνθρωπος. Είναι καιρός να ξεπεράσετε τις ανασφάλειές σας και να αναγνωρίσετε τις ικανότητές σας. Κοινωνικοποιηθείτε με υγιή τρόπο και αφεθείτε στην αγάπη.

  Ονειρεύεστε επέμβαση μείωσης στήθους

  Σταματήστε να ακούτε τους ανθρώπους γύρω σας και ακολουθήστε, επιτέλους, τις επιθυμίες σας. Επιτρέπετε στο περιβάλλον σας να σας ασκεί πίεση να γίνετε κάτι το οποίο δεν είστε. Ανακαλύψτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε στη ζωή σας και μην αφήνετε άλλους να σας ελέγχουν και να σας χειραγωγούν.

  Αν είστε μητέρα, αυτό το όνειρο είναι σημάδι ότι νιώθετε ανασφάλεια. Φοβάστε ότι δε θα εκπληρώσετε όλα σας τα καθήκοντα ως μητέρα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι τρέχει γάλα από το στήθος σας

  Ένα όνειρο, στο οποίο έχετε στήθη γεμάτα γάλα, είναι σημάδι ευημερίας. Σας περιμένει πνευματική και υλική ευημερία.

  Το στήθος είναι σύμβολο της μητρότητας και του μητρικού ενστίκτου. Ένα όνειρο, λοιπόν, όπου βλέπετε πως τρέχει γάλα από το στήθος σας αποτελεί σημάδι ότι θέλετε να δείξετε αγάπη στους ανθρώπους γύρω σας. Τώρα είναι η ώρα να κάνετε εκείνο το τηλεφώνημα που σκέφτεστε εδώ και καιρό. Είστε έτοιμοι να δώσετε την τρυφερότητά σας στους άλλους.

  Είστε επίμονοι και αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε όλα σας τα προβλήματα. Μάθετε μόνο να ακούτε τις ανάγκες σας και όχι τις επιθυμίες των άλλων. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας κοροϊδεύει.

  Advertisements

  Αν νιώθετε ότι δε μπορείτε να κάνετε τίποτα, αυτό το όνειρο σας υποδεικνύει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε τα εσωτερικά σας συναισθήματα. Να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Βγείτε από το καβούκι σας και μη φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Εάν υπάρχει κάτι που θέλατε να δοκιμάσετε εδώ και πολύ καιρό, τώρα είναι η ώρα να συγκεντρώσετε το κουράγιο σας και να το κάνετε.

  Ονειρεύεστε πόνο στο στήθος ή στο στέρνο

  Πρέπει να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Έχετε εξαντληθεί γιατί νομίζατε πως είστε παντοδύναμοι και δεν αφιερώνατε χρόνο να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.

  Δεν γίνεται να τα έχετε όλα υπό έλεγχο. Υπάρχουν πράγματα που δε μπορείτε να επηρεάσετε και αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει να χαλαρώσετε και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να νιώσει τα συναισθήματά σας. Δε γίνεται να τα λύσετε όλα εκλογικεύοντας καταστάσεις.

  Advertisements

  Εάν νιώθετε ότι τρίτοι σας προκαλούν προβλήματα, απαλλαγείτε από την παρουσία και τις επαφές μαζί τους. Βάλτε σε προτεραιότητα τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Απαλλαγείτε από την αρνητική ενέργεια και αφιερωθείτε σε πράγματα που σας ενδιαφέρουν πραγματικά.

  Τέλος, ο πόνος στο στήθος υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που σας ενοχλεί. Δεν μπορείτε πλέον να ξεφύγετε από αυτό το πρόβλημα, ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσετε. Θα δείτε άμεση βελτίωση όταν αποφασίσετε να βγείτε από αυτό το αδιέξοδο.

  Ονειρεύεστε ότι έχετε καρκίνο του μαστού

  Βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει να αναρωτηθείτε τι είδους ζωή θέλετε να ζήσετε. Γνωρίζετε τι στόχους έχετε; Αν θέλετε να βελτιώσετε τη ζωή σας, πρέπει να ταξινομήσετε τις προτεραιότητές σας.

  Advertisements

  Αυτήν τη στιγμή ενεργείτε εντελώς συνειρμικά, πηδώντας από τη μια ιδέα στην άλλη. Πρέπει να οργανώσετε τις σκέψεις και τη ζωή σας. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής, πρέπει να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.

  Εάν αρνείστε να κάνετε μια επιλογή για μεγάλο χρονικό διάστημα, το όνειρο αυτό είναι μια προειδοποίηση ότι ο χρόνος σας τελειώνει. Πιστέψτε στην επιλογή σας, αδιαφορήστε για τα σχόλια τρίτων και ακολουθήστε το δικό σας δρόμο.

  Αυθεντικός είναι αυτός που είναι έτοιμος να ξεχωρίσει από το πλήθος και να ακούσει την καρδιά του και όχι τους άλλους. Έχετε πολλές δυνατότητες, τώρα είναι η ώρα να τις χρησιμοποιήσετε.

  Advertisements