Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε αίμα;

  Η θέα αίματος σε ένα όνειρο μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική για μερικούς ανθρώπους. Ένα τέτοιο όνειρο, όμως, έχει έντονο συμβολισμό.

  Advertisements

  Το αίμα σε ένα όνειρο αντιπροσωπεύει τη ζωή, δηλαδή τη δύναμη και την ενέργεια της ζωής. Μπορεί, επίσης, να συμβολίζει δυνατά συναισθήματα, όπως είναι η αγάπη και το πάθος, αλλά και η απογοήτευση.

  Είναι σημαντικό να θυμάστε αν είδατε το δικό σας αίμα ή το αίμα κάποιου άλλου στο όνειρο, για μια πιο ακριβή ερμηνεία.

  Ονειρεύεστε να αιμορραγείτε

  Αν ονειρευτήκατε ότι αιμορραγείτε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε αδύναμοι, σα να χάνετε την ενέργειά σας.

  Advertisements

  Είναι πιθανό να συμβαίνει αυτό επειδή σας χρησιμοποιούν άλλοι άνθρωποι και αυτό σας κουράζει. Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να συμβολίζει την απώλεια ελέγχου και δύναμης.

  Ονειρεύεστε ότι κολυμπάτε στο αίμα

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι κολυμπάτε στο αίμα μπορεί να προμηνύονται κάποια απροσδόκητα γεγονότα στο προσεχές μέλλον. Θα εκπλαγείτε πολύ.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε εμετό με αίμα

  Αν δείτε στον ύπνο σας ότι κάνετε εμετό με αίμα, οι ερμηνείες είναι πολλές.

  Advertisements

  Μπορεί να έχετε μετανιώσει για αποφάσεις του παρελθόντος και προσπαθείτε να διορθώσετε με κάποιον τρόπο τα λάθη σας.

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ευθραυστότητα και μπορεί να αναφέρετε σε εσάς ή σε καταστάσεις που βιώνετε. Η πρόγνωση είναι θετική.

  Αν μέχρι τώρα παλεύατε με μια ασθένεια, θα μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε και σύντομα θα έχετε βελτίωση στην υγεία σας.

  Advertisements

  Επίσης, η περίοδος της ατυχίας στη ζωή σας θα τελειώσει και θα βρείτε επιτέλους ηρεμία.

  Ονειρεύεστε δάκρυα με αίμα

  Αν ονειρευτείτε ότι χύνετε δάκρυα με αίμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε εμπλακεί πρόσφατα σε παράνομες ή ανήθικες δραστηριότητες.

  Ονειρεύεστε ότι βήξατε αίμα

  Αν δείτε στον ύπνο σας ότι βήχετε με αίμα, αυτό σημαίνει ότι χάνετε τον έλεγχο της ζωής σας. Αυτό ίσως να οφείλεται στο συνεχές άγχος σας ή την κατάθλιψη στην οποία έχετε πέσει.

  Advertisements

  Αν νιώθετε ότι σας χαρακτηρίζουν οι παραπάνω προτάσεις, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε αυτά τα θέματα και να βελτιώσετε την κατάστασή σας.

  Πρέπει να αποκτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας. Έχετε πίστη στον εαυτό σας και προσπαθήστε να αποφύγετε αγχωτικές καταστάσεις.

  Τέλος, αυτού του είδους τα όνειρα έχουν κι ένα άλλο κακό νόημα, και έχει να κάνει με την προσπάθεια και τη δουλειά που επενδύετε σε κάποια πράγματα.

  Advertisements

  Δυστυχώς, δε θα αποδώσουν και δε θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Ονειρεύεστε ότι προσπαθείτε να σταματήσετε το αίμα

  Εάν ονειρευτήκατε ότι προσπαθούσατε να σταματήσετε την αιμορραγία από μια πληγή, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να συμβολίζει πόσο σας λείπει ένα άτομο που πέθανε πριν από πολύ καιρό.

  Δεν έχετε καταφέρει ακόμα να αποδεχτείτε το χαμό του και αναζητείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε τη θλίψη της απώλειας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα ποτάμι αίματος

  Αν ονειρευτείτε ένα ποτάμι αίματος, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σε όλη την πορεία της ζωή σας, αντιμετωπίζετε συνεχώς νέα προβλήματα.

  Μπορεί να βρεθείτε σε κίνδυνο, να βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα τρομερό γεγονός το επόμενο διάστημα ή να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας, που θα είναι γεμάτο προκλήσεις.

  Ονειρεύεστε ότι φτύνετε αίμα

  Εάν δείτε ένα όνειρο στο οποίο φτύνετε αίμα είναι κακό σημάδι και προμηνύει τον ερχομό δύσκολων καταστάσεων.

  Advertisements

  Δε μπορείτε να κρύψετε τη νευρικότητά σας όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδιάζατε ή όταν κάτι μπαίνει στο δρόμο σας.

  Μια άλλη κακή ερμηνεία είναι η κακή υγεία. Μπορεί να αρρωστήσετε σύντομα και να χρειαστεί να σας δει γιατρός. Αυτή η κατάσταση θα φέρει και οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίζετε ήδη.

  Είναι πιθανό αυτή τη στιγμή να είστε υπό μεγάλη πίεση και άγχος, εξαιτίας της προσπάθειας σας  να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των άλλων.

  Advertisements

  Προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες, αλλά με αυτόν τον τρόπο, παραμελείτε τον εαυτό σας και, τελικά, νιώθετε δυστυχισμένοι.

  Εστιάστε περισσότερο στη δική σας ευτυχία και λιγότερο στο τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς.

  Ονειρεύεστε το αίμα κάποιου άλλου

  Αν ονειρευτείτε το αίμα κάποιου άλλου, αυτό σημαίνει ότι κάποιος θέλει να σας πει κάτι. Αν αυτό το άτομο σας είναι άγνωστο, τότε αυτός που θέλει να σας πει κάτι μπορεί να είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε.

  Advertisements

  Αν, όμως, γνωρίζετε το άτομο του ονείρου, τότε σημαίνει ότι άγνωστοι προσπαθούν να σας πουν κάτι που θα σας φανεί απόλυτα λογικό.

  Αν δείτε ότι κάποιος να αιμορραγεί μπροστά σας, αυτό σημαίνει ότι αυτό το άτομο χρειάζεται βοήθεια. Μάλλον αντιμετωπίζει κάποια συναισθηματικά προβλήματα. Η αιμορραγία θα μπορούσε, επίσης, να συμβολίζει σωματικό πόνο.

  Αν η αιμορραγία οδηγεί σε θάνατο, είναι πολύ κακό σημάδι. Αυτό το όνειρο αντιπροσωπεύει την επιθυμία για θάνατο για τον άνθρωπο που πεθαίνει από αιμορραγία. Το άτομο αυτό έχει πέσει σε κατάθλιψη και δεν έχει πλέον θέληση για ζωή.

  Advertisements

  Εάν είδατε αίμα ή αιμορραγία μετά από τραυματισμό σε ένα όνειρο, μπορεί να προμηνύονται συγκρούσεις με άλλα άτομα.

  Αν το αίμα είναι πολύ σε ποσότητα και προέρχεται από τροχαίο ατύχημα ή μαζικό πυροβολισμό, αυτό είναι σημάδι ότι νιώθετε εξαντλημένοι και απογοητευμένοι.

  Τέλος, αν ονειρευτήκατε ότι είσαστε εντελώς καλυμμένοι με το αίμα κάποιου άλλου ή είδατε ένα άλλο άτομο αιμόφυρτο, σημαίνει ότι αδιαφορείτε ή προσπαθείτε να αδιαφορήσετε για αυτό το άτομο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε αίμα στο πάτωμα

  Αν είδατε στον ύπνο σας αίμα στο πάτωμα, αυτό σημαίνει ότι έχει συμβεί κάτι που αφορά εσάς και τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε, αλλά δεν έχετε ξεκαθαρίσει αν σας έχει επηρεάσει και πόσο.

  Επίσης, ίσως να σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή σε κάποια πτυχή της ζωής σας.

  Η ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι παρόμοια με του ονείρου στο οποίο βλέπετε αίμα στον τοίχο. Ωστόσο, το αίμα στον τοίχο μοιάζει περισσότερο με προειδοποίηση.

  Advertisements

  Το αίμα στο πάτωμα σημαίνει περισσότερο ότι η ζημιά μπορεί να έχει ήδη γίνει και ότι οι συνέπειες είναι τέτοιες που μπορεί να μην μπορέσετε να διορθώσετε την κατάσταση – ειδικά αν είδατε μια μεγάλη λίμνη αίματος στο πάτωμα.

  Τέλος, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι έχετε την τάση να παραβλέπετε ή να αγνοείτε τα προβλήματά σας.

  Ονειρεύεστε αίμα στα ρούχα

  Εάν είδατε αίμα στα ρούχα σας σε ένα όνειρο, είναι πιθανό να σας στοιχειώνει κάποιο λάθος του παρελθόντος.

  Advertisements

  Μπορεί να πληγώσατε κάποιον στο παρελθόν, και τώρα θέλει να σας εκδικηθεί για το κακό που του κάνατε.

  Εάν προσπαθούσατε να ξεπλύνετε αυτόν τον λεκέ αίματος από τα ρούχα σας, είναι πιθανό να προσπαθείτε να διορθώσετε τις αδικίες που έχετε κάνει.

  Ονειρεύεστε ότι γλείφετε αίμα

  Αν ονειρευτείτε ότι γλείφετε αίμα, αυτό σημαίνει ότι μάλλον έχετε πρόβλημα στην οδήγηση.

  Advertisements

  Μπορεί να μην δίνετε αρκετή προσοχή γύρω σας όταν βρίσκεστε σε κίνηση, πράγμα το οποίο μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο.

  Ονειρεύεστε ότι εσείς ή κάποιος άλλος ήπιε αίμα

  Σε περίπτωση που δείτε στον ύπνο σας ότι πίνετε αίμα, η ερμηνεία είναι θετική, παρότι μπορεί το όνειρο καθαυτό να προκαλέσει δυσφορία.

  Η ειρήνη και η ευτυχία θα βασιλέψουν σύντομα στη ζωή σας. Θα είστε πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας και τη ζωή σας και θα καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους σας χωρίς μεγάλα εμπόδια.

  Advertisements

  Θα νιώσετε σιγουριά για τον εαυτό σας, την εμφάνισή σας, τις ικανότητές σας και τη δύναμή σας να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε.

  Θα μπορέσετε να αποφύγετε τους κινδύνους και να βγάλετε ένα καλό κέρδος από την επιχείρησή σας ή να κερδίσετε χρήματα με άλλους τρόπους.

  Ονειρεύεστε αίμα στο στόμα σας

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε αίμα στο στόμα σας λόγω τραυματισμού, πρόκειται στην πραγματικότητα για πολύ καλό σημάδι, γιατί συμβολίζει τη ζωτικότητα.

  Advertisements

  Θα νιώσετε πολύ ενεργητικοί αυτή την περίοδο, με αρκετή δύναμη να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πρόκληση.

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι έχετε κάνει κάποιο λάθος, το οποίο μπορεί να συνέβη άθελά σας, αλλά παρότι το συνειδητοποιήσατε, η συμπεριφορά σας δεν άλλαξε.

  Το υποσυνείδητό σας σάς λέει τώρα ότι πρέπει να μετανοήσετε, να ζητήσετε συγχώρεση και να προσπαθήσετε να επανορθώσετε.

  Advertisements

  Επίσης, πρέπει να προσέξετε γενικά τη συμπεριφορά σας. Πληγώνεται τους ανθρώπους γύρω σας. Βελτιωθείτε πρώτα για τον εαυτό σας και έπειτα για όλους τους άλλους.

  Τέλος, αν είδατε αίμα στο στόμα κάποιου άλλου, αυτό είναι σύμβολο βρώμικου χρήματος.

  Προσέξτε να μην εμπλακείτε σε καμία ύποπτη επιχείρηση την επόμενη περίοδο, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει τη φήμη σας στο μέλλον.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε αίμα στα χέρια σας

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε αίμα στο χέρι σας, αυτό υποδεικνύει ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο της ζωής σας αυτήν την περίοδο.

  Είναι πιθανό να έχετε σύντομα μια καλή ευκαιρία, ίσως στη δουλειά, στον ερωτικό τομέα ή την ευκαιρία να ταξιδέψετε κάπου.

  Θα έχετε πολλές επιτυχίες το επόμενο διάστημα, με ό,τι κι αν ασχοληθείτε.

  Advertisements

  Αρνητικές ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι ότι πρόσφατα αδικήσατε, απογοητεύσατε ή προδώσατε κάποιον.

  Ονειρεύεστε αιμορραγία από τα αυτιά σας

  Εάν ονειρευτείτε ότι αιμορραγείτε από τα αυτιά σας, αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρετε πώς να ζητήσετε καθοδήγηση από άλλους ανθρώπους.

  Η υπερηφάνεια σας είναι αυτή που σας εμποδίζει να το κάνετε ή το πείσμα;

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι δίνετε ή σας δίνουν αίμα

  Το να ονειρευτείτε μια μετάγγιση αίματος είναι σημάδι ότι αισθάνεστε εξαντλημένοι λόγω άγχους. Επίσης, μπορεί να αισθάνεστε χαμένοι, να μην είστε σίγουροι ποιοι είναι οι στόχοι σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι παρακολουθείτε τη διαδικασία μετάγγισης του δικού σας αίματος, δηλαδή να δίνετε το δικό σας αίμα σε κάποιον, και έχετε δει ακριβώς ποιο άτομο είναι, τότε αυτό σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να θυσιαστείτε για αυτό το άτομο.

  Από την άλλη, αν ονειρευτήκατε ότι τραυματιστήκατε και ότι χρειάζεστε μετάγγιση, μπορεί να έχετε οικονομικά προβλήματα.

  Advertisements

  Ίσως έχετε υποστεί πρόσφατα μεγάλες οικονομικές απώλειες ή έχετε χάσει τη δουλειά σας.

  Θα χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια από φίλους ή την οικογένειά σας για να μπορέσετε να βγείτε από αυτή την κατάσταση.

  Ονειρεύεστε αίμα σε σύριγγα

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε αίμα σε μια σύριγγα, τότε ίσως κάποιος έχει πάρει κάτι πολύτιμο από εσάς. Επίσης, νιώθετε εξαντλημένοι, σαν να σας έχουν ρουφήξει όλη σας την ενέργεια.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε σύριγγες για λήψη αίματος για να κάνετε εξετάσεις είναι σημάδι ότι θέλετε να κρυφοκοιτάξετε μέσα σας και να κατανοήσετε καλύτερα τις επιθυμίες και τα πάθη σας.

  Ονειρεύεστε μια κηλίδα αίματος

  Σε περίπτωση που δείτε στο όνειρό σας μια κηλίδα αίματος, αυτό το όνειρο αναφέρεται σε μια κατάσταση στη ζωή σας που απαιτεί την προσοχή σας.

  Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και αρκετό καιρό και παραμένει αμετάβλητη. Απαιτείται να την αντιμετωπίσετε άμεσα.

  Advertisements

  Προσπαθήστε να θυμηθείτε πού είδατε το αίμα, γιατί η θέση θα σας υποδείξει σε ποιον τομέα της ζωής σας πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή.

  Αν υπάρχει λεκές στους τοίχους της κουζίνας, τότε αυτό το όνειρο σας λέει να σκεφτείτε τη διατροφή σας και ίσως να κάνετε κάποιες διατροφικές αλλαγές.

  Αν ονειρευτείτε λεκέδες αίματος στους τοίχους του μπάνιου, μπορεί να υποδηλώνουν συναισθηματικά προβλήματα που πρέπει να λύσετε ή συνήθειες υγιεινής.

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε κηλίδες αίματος στο κρεβάτι ή την κρεβατοκάμαρά σας, μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα στη σχέση ή το γάμο σας.

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι κάτι είναι γραμμένο με αίμα, τότε μπορεί το όνειρό αυτό να σχετίζεται με τη δουλειά και την προσπάθεια που καταβάλατε σε μια εργασία.

  Παρότι η εργασία φαίνεται να μην προχωρά, εσείς δεν είστε έτοιμοι να τα παρατήσετε γιατί λυπάστε για την ενέργεια που έχετε αφιερώσει.

  Ονειρεύεστε ότι μετράτε την αρτηριακή σας πίεση

  Τα όνειρα στα οποία κάποιος μετράει την αρτηριακή σας πίεση σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική σας υγεία.

  Αν ονειρευτήκατε ότι η αρτηριακή σας πίεση ήταν υψηλή, τότε το όνειρο αυτό φανερώνει το μεγάλο άγχος που σας ταλαιπωρεί αυτήν την περίοδο. Εάν η αρτηριακή σας πίεση ήταν χαμηλή, αυτό δείχνει έλλειψη ενέργειας.

  Ίσως πρέπει να κάνετε κάποια αλλαγή στη ζωή σας ή να ξεκινήσετε μια περιπέτεια. Χρειάζεστε κάτι νέο και διασκεδαστικό στη ζωή.

  Ονειρεύεστε ματωμένα χείλη

  Το να ονειρευτείτε ματωμένα χείλη είναι κακό σημάδι. Υποδεικνύει ότι σύντομα θα πληγωθείτε. Ίσως ακόμα και να είστε εσείς αυτός που θα πληγώσει κάποιο αγαπημένο σας άτομα, άθελά σας ή σκόπιμα, προς δικό σας όφελος.

  Μια άλλη έννοια αυτού του ονείρου είναι η απιστία. Αν αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζετε προβλήματα στη σχέση σας, καλό θα ήταν να τα συζητήσετε με το σύντροφό σας και να λύσετε τα όποια προβλήματα, πριν φτάσετε στην απιστία.

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι ένα άτομο απομακρύνεται από εσάς.

  Ονειρεύεστε αίμα εμμήνου ρύσεως (ερμηνεία για γυναίκες)

  Εάν είστε γυναίκα και δείτε ένα όνειρο με αίμα εμμήνου ρύσεως ή κάποια αιμορραγία πριν ή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή της εγκυμοσύνης, τότε πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο όνειρο και δεν κρύβει κάποιο ιδιαίτερο νόημα.

  Εάν είστε έγκυος, τότε αυτού του είδους το όνειρο μπορεί να έχει να κάνει με το αγέννητο μωρό σας.

  Θα πρέπει να προσέχετε πολύ τον εαυτό σας αυτή την περίοδο, να κάνετε τα πράγματα αργά και σταθερά και να μην καταπονείστε, για να προστατέψετε τον εαυτό σας και το μωρό.

  Τέλος, εάν αισθανθήκατε πόνο κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου ονείρου, τότε μπορεί να πρόκειται για προειδοποίηση ύπαρξης κάποιου προβλήματος υγείας.

  Επισκεφτείτε το γιατρό σας καλού κακού, μόνο και μόνο για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά.