Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ένα σκορπιό;

  Οι σκορπιοί είναι επικίνδυνα ζώα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο εάν σας τσιμπήσουν. Εγχέουν δηλητήριο όταν σας τσιμπήσουν, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο, ναυτία, ακόμη και παράλυση εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Είναι λοιπόν λογικό τυχόν φόβοι μας να δεχτούμε επίθεση από κάποιον να εκδηλωθούν στα όνειρά μας με θέμα μια επίθεση από σκορπιό.

  Advertisements

  Στα όνειρα, ο σκορπιός μπορεί να συμβολίζει πολλά πράγματα. Μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιον που συμπεριφέρεται σαν σκορπιός (που είναι κακός και τσιγκούνης) ή να αντανακλά κάποιες από τις χειρότερες ιδιότητες σας.

  Η έννοια του σκορπιού στο όνειρό σας καθορίζεται από τον τρόπο που ενεργεί ο σκορπιός. Εάν ο σκορπιός σέρνεται προς το μέρος σας και απειλεί να σας τσιμπήσει, μπορεί να σημαίνει ότι δέχεστε επίθεση από κάποιον ή κάτι. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση του υποσυνειδήτου σας να αναλάβετε δράση και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το κακό.

  Σε αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε το βαθύτερο νόημα πίσω από τα όνειρα που περιλαμβάνουν αυτά τα συναρπαστικά πλάσματα και πώς μπορεί να αντιπροσωπεύουν εσάς και τη ζωή σας αυτή τη στιγμή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα σκορπιό (Γενική έννοια)

  Ο σκορπιός θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά πλάσματα στη γη, επειδή το τσίμπημά του είναι θανατηφόρο και μπορεί να σκοτώσει το θύμα του μέσα σε λίγες ώρες, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Σε ορισμένους πολιτισμούς θεωρείται οιωνός θανάτου, ενώ σε άλλους θεωρείται ιερό ζώο που αντιπροσωπεύει τη μεταμόρφωση, την αναγέννηση και τη θεραπευτική δύναμη.

  Αν ονειρευτείτε ένα σκορπιό, ίσως είναι ανάγκη να σκεφτείτε εάν εξαρτάστε υπερβολικά πολύ από κάποιον ή μια κατάσταση στη ζωή σας. Ίσως ακόμα να βιώνετε μια φάση αναγέννησης, που απαιτεί να βγάλετε ορισμένα πράγματα ή άτομα από τη ζωή σας. Με άλλα λόγια, αυτό το όνειρο φανερώνει πως είναι ώρα να προσαρμοστείτε στις αλλαγές για να επιβιώσετε εσείς ή οι άλλοι γύρω σας.

  Εάν αυτό το όνειρο συμβεί πριν ή μετά από ένα σημαντικό γεγονός, όπως ένας χωρισμός ή μια απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, τότε μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε ακόμη αποδεχτεί αυτό το γεγονός ή ότι δεν έχετε συμβιβαστεί ακόμα με αυτό. Είναι σημαντικό για εσάς να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας, ώστε να ξεπεράσετε σωστά τα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα σκορπιό

  Επειδή ένας σκορπιός σε ένα όνειρο μπορεί να αποτελεί σύμβολο φόβου και κινδύνου, το να ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε έναν σκορπιό μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε ξεπεράσει τους φόβους, τα άγχη ή τις ανασφάλειές σας.

  Θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι νιώθετε αρκετά δυνατοί για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας κατάματα.

  Εναλλακτικά, μπορεί να πρόκειται για προειδοποίηση να μην είστε υπερβολικά αμυντικοί ή υπερπροστατευτικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους.

  Advertisements

  Ακόμη, οι σκορπιοί μπορούν να αντιπροσωπεύουν σε ένα όνειρο συναισθηματικά ζητήματα, που πρέπει να επιλυθούν πριν γιγαντωθούν. Ίσως ακόμα να αντανακλούν συναισθήματα αναξιότητας ή ενοχής που σας εμποδίζουν να προχωρήσετε στη ζωή σας (ή να αποκτήσετε αυτό που θέλετε). Σε αυτή την περίπτωση, η θανάτωση του σκορπιού αντιπροσωπεύει την υπέρβαση αυτών των συναισθημάτων, ώστε να μην σας εμποδίζουν πλέον να επιτύχετε τους στόχους σας στη ζωή.

  Αν στο όνειρό σας προσπαθήσετε να σκοτώσετε ένα σκορπιό, χωρίς όμως να το καταφέρετε, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στη ζωή σας, από το οποίο πρέπει να απαλλαγείτε. Αυτό θα μπορούσε να αφορά σε μια παλιά/κακή συνήθεια ή πεποίθηση, μια κακή σχέση κ.λπ.

  Ονειρεύεστε ότι σας τσιμπάει ένας σκορπιός

  Ο συμβολισμός ενός σκορπιού που σας τσιμπάει στο όνειρό σας είναι πολύ ισχυρός. Αυτό το όνειρο μπορεί να είναι προειδοποίηση ότι κάποιος προσπαθεί να σας πληγώσει και ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί. Ίσως ακόμα να σημαίνει ότι υπάρχει ένας εχθρός στη ζωή σας που θέλει να σας κάνει κακό.

  Advertisements

  Ακόμη, σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι σας τσίμπησε ένας σκορπιός, μπορεί να πρόκειται για αντανάκλαση συναισθημάτων πόνου, θλίψης και ταλαιπωρίας στην πραγματική ζωή σας. Μπορεί να περνάτε κάποια κρίση ή να βιώνετε ένα συναισθηματικό πόνο αυτήν την περίοδο, που μπορεί να σας φαίνονται αφόρητοι μερικές φορές, αλλά τελικά τα πράγματα θα βελτιωθούν, μόλις αντιμετωπίσετε τα ζητήματα που προκαλούν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε έναν σκορπιό να επιτίθεται σε ένα άλλο άτομο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε ζήλια για την επιτυχία ή τα επιτεύγματα τρίτων.

  Ονειρεύεστε ότι πατάτε ένα σκορπιό

  Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες για αυτό το όνειρο. Μπορεί να υποδηλώνει ότι πληγωθήκατε ή προδοθήκατε από κάποιον που εμπιστεύεστε, όπως ένα φίλο ή ένα μέλος της οικογένειάς σας. Μπορεί, επίσης, να είναι προειδοποίηση ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο θα σας προδώσει.

  Advertisements

  Ακόμη, το να πατήσετε ένα σκορπιό σε ένα όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι φοβάστε την αποτυχία και έχετε την τάση να αμφισβητείτε τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, αν ονειρευτήκατε ότι πατήσατε έναν σκορπιό, τότε μάλλον φοβάστε μήπως αποτύχετε σε ένα σημαντικό τεστ ή σε μια συνέντευξη. Μπορεί ακόμη να φοβάστε μήπως σας απορρίψει κάποιος σημαντικός για εσάς, όπως ο εργοδότης σας ή ένας πιθανός σύντροφος.

  Τέλος, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να συμβολίζει ότι αισθάνεστε ενοχές για κάτι που συνέβη στο παρελθόν σας, για το οποίο θέλετε να επανορθώσετε.

  Ονειρεύεστε ένα νεκρό σκορπιό

  Επειδή ο σκορπιός μπορεί να συμβολίζει μια αρνητική πλευρά της προσωπικότητάς σας, το να δείτε ένα νεκρό σκορπιό στο όνειρό σας μπορεί να σημαίνει ότι αν αντιμετωπίσετε και ξεπεράσετε τους φόβους σας, θα πετύχετε στη ζωή.

  Advertisements

  Μπορείτε, επίσης, να θεωρήσετε ότι αυτό το όνειρο σας φανερώνει πως απομακρύνθηκε από τη ζωή σας κάποιος που είχε κακές προθέσεις ή δεν ήταν ειλικρινής μαζί σας.

  Από την άλλη πλευρά, ένας νεκρός σκορπιός μπορεί να υποδηλώνει ότι απαλλαχτήκατε από κάτι κακό που αποτελούσε μεγάλο κίνδυνο και πρόβλημα μέχρι τώρα στη ζωή σας και πλέον μπορείτε να προχωρήσετε χωρίς εμπόδια στο δρόμο σας.

  Ονειρεύεστε ένα σκορπιό στο σπίτι σας

  Ένας σκορπιός στο σπίτι σας μπορεί να αντιπροσωπεύει την ανάγκη σας να προστατευτείτε από ένα άτομο που σας ελέγχει ή χειραγωγεί. Μπορεί να αισθάνεστε παγιδευμένοι από κάποιον και να νιώθετε ότι η συμπεριφορά του έχει αρνητικό αντίκτυπο πάνω σας.

  Advertisements

  Αυτό μπορεί να είναι μια προειδοποίηση ότι πρέπει να δράσετε άμεσα, να απομακρυνθείτε από αυτό το αρνητικό άτομο και να μην το αφήσετε να επηρεάσει τις αποφάσεις σας και τον τρόπο που ενεργείτε.

  Εάν φοβάστε πολύ τους σκορπιούς και ονειρευτείτε ότι υπάρχει ένας στο σπίτι σας, τότε είναι πιθανό να είστε υπερβολικά επιφυλακτικοί με κάτι. Μην αφήνετε τον φόβο να ελέγχει τη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ένα σκορπιό στο κρεβάτι σας

  Σε αυτή την περίπτωση, ο σκορπιός αντιπροσωπεύει κάτι ή κάποιον που είναι επικίνδυνος και απειλητικός για εσάς. Ίσως ακόμα να πρόκειται για ένα άτομο που έχει τη δύναμη να σας πληγώσει.

  Advertisements

  Επειδή σε αυτό το όνειρο ο σκορπιός βρίσκεται στο κρεβάτι σας, αυτό υποδηλώνει ότι βρίσκεστε σε μεγάλο κίνδυνο ή ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο έχει κακές προθέσεις απέναντί σας. Ίσως σας εκμεταλλεύεται κάποιος που εμπιστεύεστε και αγαπάτε.

  Μια άλλη ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι ότι υπάρχει ένα επικίνδυνο πρόβλημα στη ζωή σας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσετε άμεσα, αλλιώς θα γιγαντωθεί και θα είναι δύσκολη η επίλυσή του.

  Ονειρεύεστε ότι ένας σκορπιός σέρνεται πάνω στο σώμα σας

  Εάν ο σκορπιός σέρνεται πάνω από το σώμα σας, μπορεί να σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο συμπεριφέρεται σαν να σας μισεί τον τελευταίο καιρό ή προσπαθεί να σας πληγώσει.

  Advertisements

  Εάν αυτό το άτομο υποτίθεται μάλιστα ότι θα έπρεπε να νοιάζεται για εσάς (π.χ., γονέας ή συγγενής), τότε αυτό το όνειρο μάλλον υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο άτομο αδιαφορεί πια για ό,τι σας συμβαίνει (ή δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ).

  Εάν δε μπορείτε να εμποδίσετε το σκορπιό να φτάσει στο λαιμό ή στο πρόσωπό σας, τότε ίσως κάποιος προσπαθεί να δηλητηριάσει το μυαλό σας με αρνητικότητα. Θέλει να σας κάνει να σκεφτείτε αρνητικά για τον εαυτό σας και τους γύρω σας.

  Τέλος, αν καταφέρετε να εμποδίσετε το σκορπιό να φτάσει στο πρόσωπό σας, τότε έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και ότι δε φοβάστε τίποτα. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποια εμπόδια, αλλά θα είναι μικρά και δεν θα σας ενοχλήσουν ιδιαίτερα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε σκορπιούς να σας περιβάλλουν

  Σε αυτό το όνειρο, οι σκορπιοί μπορεί να συμβολίζουν το φόβο σας για το άγνωστο ή την αποτυχία και την αλλαγή. Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να αντανακλά κάτι που δε θέλετε να αντιμετωπίσετε στην πραγματική σας ζωή.

  Ακόμη, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει κρυφούς εχθρούς ή κάποιον που έχει κακόβουλες προθέσεις απέναντί σας. Καραδοκεί κάποιος κίνδυνος και είναι καιρός να αναλάβετε δράση, πριν τα πράγματα χειροτερέψουν.

  Ονειρεύεστε ένα γιγάντιο σκορπιό

  Το να ονειρευτείτε ένα γιγάντιο σκορπιό είναι σημάδι ότι θα αντιμετωπίσετε κάποιο μεγάλο πρόβλημα στη ζωή σας που θα σας πληγώσει βαθιά. Θα είναι μια οδυνηρή εμπειρία, είτε πρόκειται για συναισθηματικό, είτε για σωματικό πόνο.

  Advertisements

  Σε αυτό το όνειρο ο σκορπιός μπορεί να συμβολίζει την άποψή σας για τον εαυτό σας. Νιώθετε δηλητηριώδεις και επικίνδυνοι για τους άλλους; Πιστεύετε ότι οι άλλοι σας φοβούνται ή σας θεωρούν μεγάλο πρόβλημα στη ζωή τους;

  Προσπαθήστε να δείτε τον εαυτό σας από διαφορετική οπτική γωνία. Εάν σας θεωρούν τοξικούς  ή επικίνδυνους οι γύρω σας, τότε είναι πιθανό να σας αποφεύγουν ή να σας εγκαταλείψουν εντελώς, γεγονός που θα σας κάνει να νιώσετε μόνοι ή απομονωμένοι.

  Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το όνειρο αυτό σας λέει να προσπαθήσετε να αλλάξετε τον εαυτό σας και να αποκτήσετε μια νέα προοπτική για τη ζωή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας επιτίθεται ένας σκορπιός

  Αν ονειρευτείτε ότι δέχεστε επίθεση από ένα σκορπιό, αυτό σημαίνει ότι σας επιτέθηκε κάποιος που προσπαθεί να μπει στη ζωή σας ή που θέλει να σας βλάψει με κάποιο τρόπο.

  Αυτό το όνειρο υποδηλώνει, επίσης, ότι υπάρχουν ορισμένες αρνητικές συμπεριφορές μέσα σας που πρέπει να εξαλείψετε για να προχωρήσετε στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι ένας σκορπιός επιτίθεται σε κάποιον άλλο

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι ένας σκορπιός επιτίθεται σε κάποιον άλλο, μπορεί να είναι μια προειδοποίηση ότι θα σας προδώσει ή θα σας πληγώσει κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι έχετε κάνει κάτι λάθος και ότι φοβάστε μήπως υποστείτε αντίποινα για όσα συνέβησαν.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας δαγκώνει ένας σκορπιός

  Σε περίπτωση που δείτε στο όνειρό σας σκορπιούς, είναι πιθανό να χρειαστεί να προσέξετε τον περίγυρό σας, διότι κάποιος προσπαθεί να σας πληγώσει.

  Επίσης, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σας δαγκώνει ένας σκορπιός, προμηνύει έναν πιθανό κίνδυνο στη ζωή σας ή στη σχέση σας. Μπορεί να νιώσετε ότι κάποιος προσπαθεί να σας πληγώσει ή να σας εκμεταλλευτεί.

  Τέλος, σε περίπτωση που δείτε ότι σκοτώνετε αυτόν το σκορπιό, είναι σημάδι ότι έχετε ξεπεράσει ένα εμπόδιο ή νικήσατε έναν εχθρό σας στην πραγματική ζωή σας. Έχετε μεταμορφώσει με επιτυχία κάτι αρνητικό σε κάτι θετικό στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι μαγειρεύετε ένα σκορπιό

  Όταν ονειρεύεστε ότι μαγειρεύετε έναν σκορπιό, είναι σημάδι ότι πρόκειται να αντιμετωπίσετε έναν πρόσωπο ή μια κατάσταση στη ζωή σας. Ετοιμάζεστε να επιτεθείτε και να τα βάλετε με κάποιον που σας έχει πληγώσει. Προσέξτε, όμως, μην το τραβήξετε πολύ μακριά, γιατί θα υπάρξουν συνέπειες!

  Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι μπορεί να νιώθετε θύμα σε κάποιες καταστάσεις και θέλετε να αντιδράσετε σε εκείνους που σας αδίκησαν. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε ότι κάποιος προσπαθεί να σας διαβάλει και θεωρείτε πως πρέπει να τον εμποδίσετε, πριν σας καταστρέψει.

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε ένα σκορπιό

  Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε έναν σκορπιό, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίρνετε πιο προσεκτικές αποφάσεις. Αυτό το όνειρο σας προειδοποιεί, επίσης, να προσέχετε τις πράξεις σας, γιατί είναι πιθανό να προκαλείτε πόνο σε άλλους, χωρίς να το καταλαβαίνετε.

  Advertisements

  Εάν δείτε ότι κάποιος άλλος τρώει ένα σκορπιό στο όνειρό σας, τότε μάλλον κάποιος θα σας προκαλέσει προβλήματα, χωρίς όμως να καταφέρει να ανατρέψει την επιτυχία σας στη ζωή.

  Ονειρεύεστε ένα σκορπιό να επιπλέει στο νερό

  Ένας σκορπιός που επιπλέει στο νερό μπορεί να αντιπροσωπεύει μια πτυχή του εαυτού σας που πιστεύετε ότι δεν είναι αρκετά καλή για να δουν οι άλλοι. Φοβάστε ότι θα σας κρίνουν οι άλλοι για τις πράξεις σας, γεγονός που σας δυσκολεύει να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας.

  Επίσης, το να ονειρευτείτε ότι ένας σκορπιός επιπλέει κάτω από το νερό μπορεί να σημαίνει ότι πιέζεστε να λειτουργήσετε ενάντια στη θέλησή σας.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί ακόμη να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε κατά κάποιον τρόπο παγιδευμένοι. Ίσως ακόμα να νιώθετε πως απειλείστε από κάποιον ή κάτι. Πρέπει να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας και να σταματήσετε να αφήνετε τους άλλους να σας υπαγορεύουν πώς να συμπεριφέρεστε!

  Ονειρεύεστε ένα σκορπιό στην άμμο

  Ένας σκορπιός στην άμμο σε ένα όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει συναισθήματα φόβου, ζήλιας και θυμού. Μπορεί ακόμα να σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας.

  Σε περίπτωση που δείτε στο όνειρό σας ένα σκορπιό να σέρνεται στο πόδι σας, σημαίνει ότι κάτι επηρεάζει αρνητικά τα συναισθήματα ή/και την ψυχική σας υγεία. Ίσως να σας συμπεριφέρεται περίεργα κάποιος κοντινός σας άνθρωπος τον τελευταίο καιρό ή υπάρχει κάποια άλλη κατάσταση στη ζωή σας που σας προκαλεί άγχος ή στρες.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε πολλούς σκορπιούς

  Αν ονειρευτείτε πολλούς σκορπιούς, αυτό σημαίνει ότι επηρεάζεστε από την αρνητική ενέργεια τρίτων. Μπορεί να αναγκαστείτε να ενεργήσετε με τρόπους που δεν συμφωνείτε, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στη ζωή σας.

  Με άλλα λόγια, εάν δείτε ένα τέτοιο όνειρο, μάλλον πρόκειται για προειδοποίηση να είστε πιο προσεκτικοί και να μην επιτρέπετε να σας επηρεάζουν οι άλλοι.

  Ονειρεύεστε ένα μαύρο σκορπιό

  Ένας μαύρος σκορπιός σε ένα όνειρο είναι σύμβολο φόβου, ανασφάλειας και σύγκρουσης. Αν ονειρευτείτε ένα μαύρο σκορπιό, λοιπόν, να περιμένετε να αντιμετωπίσετε κάποιες προκλήσεις στη ζωή σας.

  Advertisements

  Το υποσυνείδητό σας προβάλει αυτό το όνειρο γιατί θέλει να γνωρίζετε τις προκλήσεις που σας περιμένουν. Αυτές μπορεί να σχετίζονται με τις σχέσεις σας με άλλους, με τα οικονομικά σας, ακόμα και με θέματα υγείας.

  Σε περίπτωση που δείτε ότι σας τσιμπάει ένας μαύρος σκορπιός, αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει πληγώσει τα συναισθήματά σας ή έχει προκαλέσει συναισθηματικό πόνο στη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε απομονωμένοι και μόνοι.

  Ονειρεύεστε ένα κόκκινο σκορπιό

  Αν ονειρευτείτε ένα κόκκινο σκορπιό, αυτό σημαίνει ότι παλεύετε με τις επιθυμίες σας. Πρόκειται για μια μάχη με τον ίδιο σας τον εαυτό, η οποία θα οδηγήσει σε αποτυχία και δυστυχία στη ζωή.

  Advertisements

  Οι κόκκινοι σκορπιοί συμβολίζουν τις αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα σας, οι οποίες μπορούν να σας μετατρέψουν σε θηρία αν δεν τις ελέγξετε. Στα όνειρά σας, ένας σκορπιός μπορεί να υποδηλώνει ότι συμπεριφέρεστε αρνητικά και οτι μπορείτε να κάνετε κακό σε άλλους.

  Ονειρεύεστε ένα τατουάζ σκορπιού

  Η εικόνα ενός σκορπιού είναι μια κοινή επιλογή για κάποιον που θέλει να κάνει τατουάζ. Αν και το ζώο αυτό θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα στη γη, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για εκείνους που θέλουν να έχουν την εικόνα του στο δέρμα τους.

  Το τατουάζ σκορπιός συμβολίζει την προστασία και την επαγρύπνηση. Αν ονειρευτείτε, λοιπόν, ένα τατουάζ σκορπιού, αυτό συμβολίζει την επιθυμία σας να προστατευτείτε από οποιαδήποτε βλάβη ή κίνδυνο.

  Advertisements