Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ένα μασάζ;

  Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν συχνά όνειρα για μασάζ. Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο όνειρο, ειδικά αν είστε αγχωμένοι ή αν βιώνεται μια συναισθηματική αναταραχή.

  Advertisements

  Το μασάζ είναι ένας καλός τρόπος να ανακουφιστείτε από το άγχος, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός να το βλέπετε συχνά στα όνειρά σας, ειδικά αν συνηθίζετε να κάνετε μασάζ και στην πραγματική σας ζωή.

  Ακόμη, το μασάζ μπορεί να συμβολίζει τη συγχώρεση και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων που έχουν συγκρουστεί μεταξύ τους. Οπότε, αν δείτε ότι ο σύζυγός σας σάς κάνει μασάζ στο όνειρό σας, μπορεί να σημαίνει ότι θέλει να έχει καλή σχέση μαζί σας ή να σας δείξει πόσο σας αγαπά και σας νοιάζεται.

  Ονειρεύεστε ένα μασάζ (Γενική έννοια)

  Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ερμηνείας για τα όνειρα που περιλαμβάνουν μασάζ. Η πρώτη είναι ότι τα όνειρα αποτελούν απλώς τρόπο επεξεργασίας πληροφοριών για τον εγκέφαλό μας και διατήρησης της κριτικής του λειτουργίας. Η άλλη θεωρία είναι ότι τα όνειρα σχετίζονται με τη συναισθηματική μας κατάσταση, και έτσι όταν είμαστε αγχωμένοι ή πιεσμένοι, αυτό εκδηλώνεται στα όνειρά μας.

  Advertisements

  Γενικά, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι κάνετε μασάζ, μπορεί να αποτελεί έκφραση της επιθυμίας σας να συνδεθείτε με αγάπη με άλλους. Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος σας κάνει μασάζ, αυτό υποδηλώνει ότι είστε έτοιμοι να δεχτείτε αγάπη από άλλους, ενώ αν δείτε ότι εσείς κάνετε μασάζ σε κάποιον άλλον, τότε πιθανότατα θέλετε αυτό το άτομο να αισθάνεται ότι τον αγαπούν και τον φροντίζουν.

  Επίσης, τα μασάζ συνδέονται με τη σεξουαλικότητα και τον αισθησιασμό, οπότε αν ονειρευτείτε ότι κάνετε μασάζ μπορεί να σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα σε μια σχέση ή στην ερωτική σας ζωή.

  Αν δείτε στον ύπνο σας ότι κάνετε μασάζ σε κάποιον, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι πρέπει να πάψετε να ασχολείστε με κάτι ή κάποιον στη ζωή σας. Ίσως χρειάζεται να μάθετε να αφήνετε τους άλλους να λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο, αντί να προσπαθείτε συνεχώς να ελέγχετε τα πάντα γύρω σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε μασάζ σε κάποιον

  Το να κάνετε μασάζ σε κάποιον είναι σύμβολο φροντίδας, αγάπης και στοργής. Γενικά είναι ένα θετικό σύμβολο του ονείρου, αλλά μπορεί να έχει και κάποιες αρνητικές ερμηνείες, ανάλογα με όσα συμβαίνουν στο όνειρο και συνάμα στην πραγματική σας ζωή.

  Εάν δείτε ότι κάνετε μασάζ σε κάποιον σε ένα όνειρο, αυτό συνήθως σημαίνει ότι αισθάνεστε πως το άτομο αυτό χρειάζεται οικειότητα και τρυφερότητα στη ζωή του. Θέλετε να είστε δίπλα του με κάθε δυνατό τρόπο και να του δείξετε ότι μπορεί να βασίζεται σε εσάς όποτε το χρειάζεται.

  Από την άλλη πλευρά, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σηματοδοτεί πώς είναι ώρα να παραδώσετε τον έλεγχο σε κάτι στη ζωή σας. Πιθανώς θέλετε να ελέγχετε όσα κάνουν οι άλλοι γύρω σας, πράγμα που δεν είναι δυνατό και συγχρόνως μπορεί να απομακρύνει τους ανθρώπους από κοντά σας.

  Advertisements

  Τέλος, η τελευταία ερμηνεία ενός ονείρου, στο οποίο βλέπετε ότι κάνετε μασάζ σε κάποιον άλλο, είναι ότι μπορεί να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε συναισθηματικά εξαντλημένοι και ότι πρέπει να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Ίσως αισθάνεστε υπερβολικά αγχωμένοι ή ανήσυχοι και το όνειρο αυτό σας καλεί να επιβραδύνετε λίγο τους ρυθμούς σας και να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε κάποιον να σας κάνει μασάζ

  Αν ονειρευτείτε κάποιον να σας κάνει μασάζ, συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσετε. Εργάζεστε σκληρά και πρέπει να επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας και να ανακτήσετε την ενέργειά σας.

  Εάν το άτομο που σας κάνει μασάζ είναι κάποιος άγνωστος ή κάποιος που δε συμπαθείτε, τότε ίσως υποδηλώνει πως κάποιος προσπαθεί να σας χειραγωγήσει με κάποιο τρόπο.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι σας κάνει μασάζ ένας επαγγελματίας μασέρ, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Μπορεί να αισθάνεστε απογοητευμένοι ή να μην έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας αυτή την περίοδο.

  Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, δοκιμάστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, να κάνετε κάτι διασκεδαστικό ή να ασχοληθείτε με κάποιο χόμπι που σας προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση.

  Ονειρεύεστε ένα ερωτικό μασάζ

  Αυτό το όνειρο μπορεί να συμβολίζει τη σεξουαλική σας επιθυμία και λαχτάρα ή να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε ζητήματα εμπιστοσύνης.

  Advertisements

  Εάν δείτε ότι κάνουν σε εσάς ένα ερωτικό μασάζ, μπορεί να είναι σημάδι ότι χρειάζεστε περισσότερη προσοχή στην ερωτική σας ζωή. Εάν δείτε ότι εσείς κάνετε μασάζ σε κάποιον άλλο, τότε μάλλον ο σύντροφός σας αισθάνεται παραμελημένος και χρειάζεται περισσότερη στοργή από εσάς.

  Σε περίπτωση που είστε ελεύθεροι, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι δεν δίνετε αρκετή προσοχή στις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανθρώπων που σας περιβάλλουν.

  Ονειρεύεστε ένα επώδυνο μασάζ

  Εάν δείτε ένα όνειρο, στο οποίο κάνετε μασάζ και είναι επώδυνο, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι βιώνετε κάποιο συναισθηματικό πόνο και χρειάζεστε βοήθεια για να το διαχειριστείτε.

  Advertisements

  Δύο από τις πιο κοινές ερμηνείες αυτού του είδους ονείρων είναι οι εξής:

  – Έχετε πολύ άγχος και αυτό επηρεάζει την υγεία σας. Πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να χαλαρώνετε πιο συχνά και να φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό σας.

  – Δε θέλετε να ασχοληθείτε με ένα θέμα, που συνεχώς εμφανίζεται στην πορεία σας. Ήρθε η ώρα να πάψετε να το αποφεύγετε και να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα κατά πρόσωπο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αρνείστε ένα μασάζ

  Το όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σας προσφέρουν ένα μασάζ κι εσείς αρνείστε, συμβολίζει την απροθυμία σας να αφήσετε τους άλλους να σας πλησιάσουν. Μπορεί να νιώθετε ότι σας εκμεταλλεύονται άτομα που σας φέρονται άδικα ή ότι κάποιος προσπαθεί να σας ελέγξει και να σας χειραγωγήσει.

  Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί, επίσης, να συμβολίζει της αντίστασής σας στην αλλαγή. Ίσως φοβάστε ότι οι αλλαγές στη ζωή σας θα ανοίξουν παλιές πληγές και θα σας κάνουν να νιώσετε ευάλωτοι.

  Ονειρεύεστε ένα ευχάριστο μασάζ

  Ένα μασάζ συχνά βοηθάει να ανακουφιστείτε από το στρες, ενώ συνάμα αποτελεί αρχαία τεχνική θεραπείας και γονιμότητας.

  Advertisements

  Έτσι, εάν ονειρευτείτε ότι κάνετε μασάζ, σημαίνει ότι έχετε πολλή ενέργεια μέσα σας που πρέπει να απελευθερωθεί. Εάν το μασάζ είναι ευχάριστο και χαλαρωτικό, τότε η ζωή σας πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση και βρίσκεστε στον δρόμο προς την επιτυχία. Εάν συνεχίσετε να προσπαθείτε σκληρά και παραμείνετε πειθαρχημένοι, θα πετύχετε όλους τους στόχους και τα όνειρά σας.

  Ονειρεύεστε ένα κέντρο ευεξίας και μασάζ

  Ένα κέντρο ευεξίας και μασάζ είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε και να ξεχάσουμε τις ανησυχίες της ρουτίνας μας. Είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, να νιώσουμε ότι μας φροντίζουν και μας αγαπούν και να απολαύσουμε τα οφέλη του μασάζ.

  Αν δείτε στο όνειρό σας ένα κέντρο μασάζ που είναι κλειστό, αυτό σημαίνει ότι νιώθετε μόνοι ή εγκαταλελειμμένοι και ψάχνετε κάποιον να σας αγαπήσει και να σας φροντίσει. Εάν είναι ανοιχτό αλλά δεν είναι κανείς εκεί και φαίνεται άδειο, τότε μάλλον αισθάνεστε παραμελημένοι στη δουλειά ή στο σπίτι και ότι περνάτε απαρατήρητοι. Επίσης, είναι πιθανό να αισθάνεστε πως δεν αναγνωρίζονται οι προσπάθειές σας.

  Advertisements

  Εάν ονειρευτείτε ότι εργάζεστε σε ένα κέντρο μασάζ, αυτό το όνειρο μπορεί να αποτελεί αντανάκλαση της τρέχουσας επαγγελματικής σας πορείας ή του εργασιακού σας περιβάλλοντος. Μπορεί να αισθάνεστε πιεσμένοι από τη δουλειά ή να μην είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα στη δουλειά αυτή τη στιγμή.

  Ονειρεύεστε ένα μασάζ προσώπου

  Το να ονειρευτείτε ένα μασάζ προσώπου μπορεί να θεωρηθεί θετικό σημάδι. Σημαίνει ότι βρίσκεστε σε διαδικασία θεραπείας και το σώμα σας ανταποκρίνεται σε αυτή. Ίσως νιώθατε άρρωστοι ή ότι δεν υπήρχε ισορροπία στη ζωή σας, αλλά τώρα η κατάστασή σας βελτιώνεται.

  Το άτομο που σας κάνει το μασάζ προσώπου στο όνειρό σας μπορεί να είναι κάποιος που σας νοιάζεται βαθιά και θέλει τα καλύτερα για εσάς. Αν ήταν ο σύντροφός σας, τότε αυτό σημαίνει ότι η σχέση σας είναι δυνατή και στο σωστό δρόμο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα μασάζ κεφαλής

  Το κεφάλι αποτελεί το κέντρο του σώματος, επομένως τα όνειρα που περιλαμβάνουν μασάζ κεφαλής μπορεί να συμβολίζουν την ανάγκη σας για θεραπεία (του μυαλού, του σώματος και της ψυχής σας).

  Τα όνειρα, στα οποία βλέπετε ότι κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας, μπορεί να υποδηλώνουν ότι χρειάζεστε θεραπεία. Εάν σας κάνει το μασάζ κάποιος άλλος, τότε ίσως είναι καιρός να επιτρέψετε σε άλλους να σας βοηθήσουν με τα προβλήματά σας.

  Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι εσείς κάνετε μασάζ στο κεφάλι κάποιου άλλου, σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο χρειάζεται τη βοήθεια και την υποστήριξή σας για να διορθώσει τα προβλήματά του.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα μασάζ ποδιών

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος κάνει μασάζ στα πόδια σας, αυτό θα μπορούσε να συμβολίζει την επιθυμία να σας φροντίσει αυτό το άτομο. Ίσως χρειάζεστε υποστήριξη σε αυτή τη φάση της ζωής σας ή υπάρχει κάτι που βαραίνει πολύ το νου σας.

  Εάν δείτε ότι κάνετε μασάζ ποδιών σε κάποιον άλλο στο όνειρό σας, αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να βοηθήσετε αυτό το άτομο με κάποιο τρόπο – ίσως περνάει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του και θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να νιώσει καλύτερα.

  Ονειρεύεστε ένα μασάζ στον αυχένα

  Ένα όνειρο για μασάζ στον αυχένα συμβολίζει την επιθυμία σας για άνεση, χαλάρωση και ηρεμία. Μπορεί, επίσης, να είναι σημάδι ότι αυτή τη στιγμή νιώθετε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας και την πορεία της.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε μασάζ στον αυχένα κάποιου άλλου, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος άτομο στη ζωή σας που χρειάζεται την προσοχή σας αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο μαζί του και να βεβαιωθείτε ότι ξέρει πόσο σημαντικό είναι για εσάς.

  Ονειρεύεστε ένα μασάζ παλάμης

  Το να ονειρευτείτε ένα μασάζ παλάμης είναι ένα πολύ θετικό, θεραπευτικό και χαλαρωτικό όνειρο. Υποδηλώνει ότι έχετε ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες και ότι αισθάνεστε σίγουροι και αισιόδοξοι για το μέλλον.

  Ονειρεύεστε ότι κάνετε μασάζ σε χέρια και πόδια

  Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε μασάζ σε χέρια ή πόδια, αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε κάποιον να νιώσει καλύτερα για τον εαυτό του ή την κατάστασή του. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι οι φίλοι, οι συγγενείς και ο σύντροφός σας υποστηρίζουν τις προσπάθειές σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια καρέκλα μασάζ

  Το να ονειρευτείτε μια καρέκλα μασάζ μπορεί να συμβολίζει τη λαχτάρα σας για άνεση, χαλάρωση και ευκολία. Μπορεί να σας έχουν καταβάλει οι ευθύνες σας ή να πιέζετε πολύ τον εαυτό σας τελευταία. Η καρέκλα μασάζ αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να ξεφύγετε από το άγχος της καθημερινότητας.

  Αν ονειρευτείτε ότι ξαπλώνετε σε μια καρέκλα μασάζ που δε λειτουργεί σωστά, αυτό σημαίνει ότι κάτι στη ζωή σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και είστε δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή.

  Ονειρεύεστε μια μπανιέρα μασάζ

  Στα όνειρα, οι μπανιέρες μασάζ συμβολίζουν την ανάγκη σας για αυτοφροντίδα. Είναι πιθανό να αισθάνεστε παραμελημένοι και υποτιμημένοι στη δουλειά σας και έχετε ανάγκη από ένα διάλειμμα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε έναν μασέρ

  Το όνειρο, στο οποίο βλέπετε έναν μασέρ, μπορεί να έχει πολλές έννοιες, ανάλογα και με το υπόλοιπο πλαίσιο του ονείρου.

  Για παράδειγμα, αν ονειρευτήκατε ότι το μασάζ ήταν ευχάριστο, σε αυτήν την περίπτωση ο μασέρ αντιπροσωπεύει κάποιο πρόσωπο στη ζωή σας που σας βοηθά να αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά. Αν ο μασέρ σας ήταν θυμωμένος μαζί σας ή στενοχωρημένος για κάτι, τότε μάλλον κάποιος στη ζωή σας δεν υποστηρίζει τις ενέργειες και τα σχέδιά σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι εσείς είστε μασέρ, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε πολύ αυτάρκεις και ανεξάρτητοι αυτή τη στιγμή. Δεν χρειάζεστε τη βοήθεια κανενός για να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές.

  Advertisements