Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ένα κοτόπουλο;

  Τα όνειρα μπορεί να είναι περίεργα και μυστηριώδη, αλλά συνάμα απίστευτα χρήσιμα. Τα όνειρα μας μάς επιτρέπουν να επεξεργαζόμαστε τα γεγονότα της ημέρας και να τακτοποιούμε τα συναισθήματά μας. Μας βοηθούν να λύνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ή ακόμα και να λαμβάνουμε αποφάσεις για τη ζωή μας.

  Advertisements

  Συχνά, τα όνειρα δημιουργούνται από το υποσυνείδητό σας, σύμφωνα με τα όσα βιώσατε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν διαβάσατε πρόσφατα για κοτόπουλα ή αν βρεθήκατε σε ένα μέρος με κοτόπουλο, το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα τα ονειρευτείτε.

  Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ένα όνειρο με κοτόπουλα. Για παράδειγμα, αν συνέβη κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, που σας έκανε να λυπηθείτε, ίσως εμφανιστεί στα όνειρά σας με τη μορφή ενός κοτόπουλου, που πετάει μακριά σας με τα φτερά του ορθάνοιχτα.

  Σε περίπτωση που τα κοτόπουλα που είδατε στο όνειρό σας σάς ράμφιζαν, τότε ίσως πρόκειται για αντικατοπτρισμό των ανησυχιών και των φόβων, που σας απασχολούν αυτήν την περίοδο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα κοτόπουλο (Γενική έννοια)

  Κάποια ζώα στα όνειρά σας μπορεί να συμβολίζουν συγκεκριμένες πτυχές του χαρακτήρα σας. Για παράδειγμα, αν ονειρευτείτε ένα λύκο, μπορεί να αντιπροσωπεύει την εξουσία και τη δύναμή σας. Αν ονειρευτείτε ένα λιοντάρι, μπορεί να αντιπροσωπεύει το θάρρος σας. Αν δείτε μια αλεπού, να φανερώνει την πονηριά σας, κ.λπ.

  Σε αυτό το πλαίσιο, το να ονειρευτείτε ένα κοτόπουλο θεωρείται σύμβολο δειλίας, χωρίς να είναι η απόλυτη ερμηνεία αυτού του ονείρου. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες ερμηνείες, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από όσα ακριβώς συνέβησαν στο όνειρο.

  Για να βρούμε το σωστό νόημα πίσω από το όνειρό σας, πρέπει να ξέρουμε πόσα κοτόπουλα είδατε, αν ονειρευτήκατε μια κότα ή έναν κόκορα, τι έκανε το κοτόπουλο, αν φάγατε το κρέας του στο όνειρό σας, κ.λπ.

  Advertisements

  Τα κοκόρια συμβολίζουν την αρρενωπότητα, την κυριαρχία, το θάρρος και τη δύναμη. Ένας κόκορας σε ένα όνειρο μπορεί να συμβολίζει έναν άντρα στη ζωή σας που έχει αυτές τις ιδιότητες. Αν ονειρευτήκατε ότι ακούτε το λάλημα ενός κόκορα, τότε κάτι καλό πρόκειται να συμβεί στη ζωή σας.

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε μια κότα με νεοσσούς, το όνειρό σας υποδηλώνει την ανάγκη σας για συναισθηματική υποστήριξη και φροντίδα. Μπορεί να νιώθετε μοναξιά ή απομονωμένοι από τους άλλους.

  Εάν δείτε στον ύπνο σας αυγά κοτόπουλου, τότε μάλλον είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ένα νέο έργο ή μια καινούργια σχέση. Το όνειρο αυτό, γενικά, θεωρείται ως οιωνός ότι κάτι νέο θα συμβεί στη ζωή σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε κοτόπουλα να πετούν μακριά, αυτό σημαίνει ότι φοβάστε να ρισκάρετε στη ζωή σας. Νιώθετε ότι οι πιθανότητές σας για επιτυχία είναι περιορισμένες και ότι δε μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αυξήσετε τα περιθώρια επιτυχίας σας.

  Τα φτερά κοτόπουλου σε ένα όνειρο συμβολίζουν την ανάγκη να βρείτε έναν τρόπο να εκφράσετε καλύτερα τα συναισθήματά σας. Αν δείτε ότι κρατάτε ένα φτερό κοτόπουλου και σας πέφτει από το χέρι, είναι σημάδι ότι θα υπάρξουν προβλήματα στη σχέση σας με κάποια μέλη της οικογένειάς σας.

  Τέλος, αν δείτε ότι έχετε φτερά κοτόπουλου στα μαλλιά ή στο σώμα σας, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους ανθρώπους. Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά σας, εάν δε θέλετε να απομονωθείτε από τους άλλους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε κρέας κοτόπουλου

  Το να ονειρευτείτε κρέας κοτόπουλου είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχίες στις επιχειρήσεις σας ή ότι θα βρείτε μια νέα δουλειά. Αν δείτε ότι τρώτε ωμό κοτόπουλο, αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα περάσετε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας.

  Αν ονειρευτείτε ότι μαγειρεύετε κρέας κοτόπουλου σημαίνει ότι πρόκειται να πετύχετε τον στόχο σας ή κάτι μεγάλο στη ζωή σας. Αν κάποιος άλλος μαγείρευε κρέας κοτόπουλου, τότε αυτό το όνειρο σημαίνει ότι στο μέλλον θα έχετε μεγάλα οφέλη από τη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειές σας.

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι τρώτε φτερούγες κοτόπουλου, υποδηλώνει ότι θα έχετε πρόβλημα στη σχέση σας. Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε τηγανητό κοτόπουλο, τότε ίσως σημαίνει ότι θα αυξηθεί το βάρος σας σύντομα.

  Advertisements

  Τέλος, αν δείτε στ’ όνειρο σας ένα ψητό κοτόπουλο, σημαίνει ότι θα απολαύσετε καλή υγεία και ευτυχία. Επίσης, θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τυχόν εμπόδια που θα συναντήσετε.

  Ονειρεύεστε ότι παίζετε με ένα κοτόπουλο

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι παίζετε με νεοσσούς, σημαίνει ότι είστε καλοί γονείς. Είστε σε θέση να φροντίζετε τα παιδιά, αλλά και να διασκεδάζετε μαζί τους.

  Επίσης, αν ονειρευτήκατε να παίζετε με νεοσσούς, ίσως αισθάνεστε ιδιαίτερα προστατευτικοί με κάποιον ή κάτι.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα κοτόπουλο να σας επιτίθεται

  Αν ονειρευτείτε ένα κοτόπουλο να σας επιτίθεται είναι σημάδι ότι φοβάστε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ή να αναλάβετε δράση εναντίον κάποιου που σας εκφοβίζει. Αν δείτε ότι πολεμάτε ένα κοτόπουλο, ίσως προσπαθείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από κάποιον που συμπεριφέρεται σαν νταής ή προσπαθεί να σας εξουσιάσει.

  Σε περίπτωση που δείτε ότι ένας κόκορας σας επιτίθεται στο όνειρό σας ή σας ραμφίζει, σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα και δυσκολίες στη ζωή σας. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κάποιες απροσδόκητες καταστάσεις που μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο.

  Ονειρεύεστε ότι ταΐζετε κοτόπουλα

  Το να ονειρευτείτε ότι ταΐζετε κοτόπουλα σημαίνει ότι πρέπει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των μικρών πραγμάτων στη ζωή. Μπορεί να αναλαμβάνετε υπερβολικές ευθύνες και να αγχώνεστε.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε ότι προσπαθείτε να ταΐσετε κοτόπουλα αλλά δεν τρώνε από το χέρι σας, το όνειρό σας υποδηλώνει ότι ανησυχείτε μήπως σας εκμεταλλευτούν στη ζωή σας. Μπορεί να νιώθετε ότι οι άλλοι δε σας εκτιμούν αρκετά ή ότι βάζουν τις δικές τους ανάγκες πάνω από τις δικές σας.

  Ονειρεύεστε ότι εκτρέφετε κοτόπουλα

  Αν ονειρευτείτε ότι εκτρέφετε κοτόπουλα, μπορεί να σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να κάνετε κάποιες μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας. Ίσως ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση ή αρχίσετε να κάνετε νέα σχέδια για τη ζωή.

  Αν ονειρευτείτε ότι προσπαθείτε να εκθρέψετε κοτόπουλα, αλλά δεν τα καταφέρνετε, τότε μπορεί να αισθάνεστε ότι κάποιος ή κάτι εμποδίζει την εξέλιξή σας στη ζωή. Αυτό μπορεί να αφορά ένα άτομο ή μια κατάσταση, που μπαίνει ανάμεσα σε εσάς και τους στόχους σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα κοτοπουλάκι

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ένα κοτοπουλάκι, είναι σύμβολο αναγέννησης και νέας ζωής. Διανύετε μια μεταβατική περίοδο, είτε συναισθηματικά, είτε σωματικά.

  Το να ονειρεύεστε κοτοπουλάκια μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι που φοβάστε να αποκαλύψετε ή ότι κάποιος προσπαθεί να ελέγξει τον τρόπο σκέψης σας.

  Τέλος, εάν δείτε στον ύπνο σας ένα κοτοπουλάκι να εκκολάπτεται από ένα αυγό, πρόκειται για σύμβολο νέων ξεκινημάτων. Κάτι καλό και θετικό έρχεται στη ζωή σας. Ίσως πρόκειται για μια νέα σχέση ή τη γέννηση ενός παιδιού.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια φωλιά κοτόπουλου

  Αν ονειρευτείτε μια φωλιά κοτόπουλου, το όνειρό σας αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί στη λήψη των αποφάσεών σας. Πρόκειται για μια προειδοποίηση ότι πρέπει να σκέφτεστε, πριν ενεργήσετε.

  Επίσης, το να δείτε ένα κοτόπουλο στη φωλιά του στο όνειρό σας μπορεί να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε ασφάλεια και άνεση στο περιβάλλον σας.

  Σε περίπτωση που δείτε μια άδεια φωλιά κοτόπουλου, τότε μάλλον σημαίνει ότι κινδυνεύετε να χάσετε κάτι ή κάποιον σημαντικό για εσάς. Προσέχετε, λοιπόν, πώς συμπεριφέρεστε και πώς μιλάτε στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια κότα που γεννά αυγά

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε μια κότα να γεννά αυγά, είναι πολύ καλός οιωνός. Σημαίνει ότι σύντομα θα απολαύσετε ευημερία και αφθονία. Εάν περιμένετε παιδί ή πρόκειται να κληρονομήσετε χρήματα, αυτό το όνειρο μπορεί να σας βοηθήσει να επιβεβαιώσετε τις προσδοκίες σας.

  Επίσης, αν ονειρευτείτε μια κότα να γεννά αυγά, μπορεί να, υπάρξουν αλλαγές στη ζωή σας, οι οποίες απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό και προετοιμασία. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να είναι θετικές, όπως μια προαγωγή στην εργασία, μια διάκριση ή ένα βραβείο.

  Ωστόσο, εάν τα αυγά ήταν ραγισμένα ή έτοιμα να σπάσουν, τότε πολύ σύντομα θα λάβετε κάποια άσχημα νέα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σφάζετε κοτόπουλα

  Αν ονειρευτείτε ότι σφάζετε κοτόπουλα, σημαίνει ότι θα αναγκαστείτε να εκτελέσετε κάποια δυσάρεστα καθήκοντα, μετά το πέρας των οποίων θα ακολουθήσει μια περίοδος αφθονίας και ευχαρίστησης.

  Ακόμη, αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε κοτόπουλα, σημαίνει ότι θα καταφέρετε να ξεπεράσετε επιτυχώς τυχόν εμπόδια και δυσκολίες.

  Ονειρεύεστε κοτόπουλα να τρέχουν στην αυλή

  Αν ονειρευτείτε κοτόπουλα να τρέχουν στην αυλή σας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τα λόγια και τις πράξεις σας. Πρέπει να προσέξετε περισσότερο τον τρόπο επικοινωνίας σας με τους άλλους ανθρώπους, γιατί μπορεί να παρερμηνευτούν τα λεγόμενα ή οι πράξεις σας.

  Advertisements

  Αν δείτε ότι σας κυνηγούν κότες ή ένας κόκορας, τότε μάλλον κάποιος προσπαθεί να σας εκφοβίσει ή να σας αναγκάσει να κάνετε κάτι, παρά τη θέλησή σας. Πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να πείτε σε αυτό το άτομο «όχι»!

  Ονειρεύεστε ένα κοτόπουλο σε ένα κλουβί

  Το να ονειρευτείτε ένα κοτόπουλο σε ένα κλουβί δεν είναι καλό. Μπορεί να ερμηνευθεί ως προειδοποίηση ότι προσπαθείτε πάρα πολύ για να πετύχετε κάτι. Θα πρέπει να προσέχετε για ανθρώπους που προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν ή να ελέγξουν τις ενέργειές σας.

  Ακόμη, ένα κοτόπουλο σε ένα κλουβί μπορεί να σημαίνει ότι κάτι σας περιορίζει. Μπορεί να αισθάνεστε φυλακισμένοι στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε κοκορομαχίες

  Τα όνειρα, που περιλαμβάνουν κοκορομαχίες, συχνά συνδέονται με επιθετικότητα, θυμό και συγκρούσεις. Μπορεί να νιώθετε αυτά τα συναισθήματα αυτή την περίοδο στη ζωή σας ή να βρίσκεστε σε μια κατάσταση που σας προκαλεί στενοχώρια.

  Αυτού του είδους τα όνειρα θα μπορούσαν, επίσης, να αντικατοπτρίζουν απλά το ανταγωνιστικό σας πνεύμα. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να σας καλούν να είστε πιο διεκδικητικοί και να μην αφήνετε τους άλλους να αποσπούν την προσοχή σας ή να σας οδηγούν σε μονοπάτια που δεν είναι ωφέλιμα για εσάς.

  Ονειρεύεστε μια φάρμα με κοτόπουλα

  Μια φάρμα με κοτόπουλα είναι ένα μέρος όπου τα συγκεκριμένα πτηνά εκτρέφονται για φαγητό ή αυγά. Συνήθως, σε τέτοιες φάρμες, τα κοτόπουλα δεν έχουν πολύ χώρο για να μετακινηθούν.

  Advertisements

  Επομένως, αυτό το όνειρο συμβολίζει συνήθως μια αίσθηση εγκλωβισμού. Ίσως ακόμα να σηματοδοτεί την επιθυμία σας για περισσότερη ελευθερία στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι κλέβετε κοτόπουλα

  Αν ονειρευτείτε ότι κλέβετε κοτόπουλα, αυτό το όνειρο προμηνύει ότι σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ανέντιμα μέσα για να κερδίσετε κάποιο όφελος ή κέρδος για τον εαυτό σας.

  Αν ονειρευτείτε κάποιον άλλο να κλέβει δικά σας κοτόπουλα, τότε μάλλον κάποιος θα σας εκμεταλλευτεί. Ίσως σας εξαπατήσουν ή σας κλέψουν χρήματα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αγοράζετε κοτόπουλα

  Αν ονειρευτείτε ότι αγοράζετε κοτόπουλα, μπορεί να σημαίνει ότι είστε καλοί άνθρωποι, με καλή καρδιά. Είστε ευγενικοί και γενναιόδωροι με τους άλλους και δε θα διστάσετε ποτέ να βοηθήσετε όσους έχουν ανάγκη.

  Αν ονειρευτείτε ότι αγοράζετε κοτόπουλα και μετά τα τρώτε, σημαίνει ότι θα έχετε πολλούς φίλους γύρω σας. Θα ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή με τα μέλη της οικογένειάς σας και όλοι θα είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον.

  Ονειρεύεστε ότι πουλάτε κοτόπουλα

  Το όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι πουλάτε κοτόπουλα, αντιπροσωπεύει την ανάγκη σας να εκφραστείτε και να παρουσιάσετε τις ιδέες σας σε άλλους.

  Advertisements

  Ανησυχείτε ότι οι ιδέες σας δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους γύρω σας. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας, μιας και το όνειρό σας αυτό υποδηλώνει ότι οι ιδέες σας εκτιμώνται και είναι σεβαστές από τους άλλους και μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για αυτές.

  Ονειρεύεστε ένα νεκρό κοτόπουλο

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ένα νεκρό κοτόπουλο, σημαίνει ότι αισθάνεστε καταβεβλημένοι από τα προβλήματά σας και ψάχνετε κάποιον να τα φροντίσει για εσάς. Αισθάνεστε ότι δεν είναι δική σας ευθύνη να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα.

  Επίσης, ένα νεκρό κοτόπουλο μπορεί να αντιπροσωπεύει την έλλειψη αυτοπεποίθησης και τη χαμηλή αυτοεκτίμησή σας. Νιώθετε ότι δεν είστε αρκετά καλοί, γεγονός που σας εμποδίζει να προχωρήσετε στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια αλεπού να τρέχει με τα κοτόπουλα σας

  Οι αλεπούδες συχνά απεικονίζονται ως πονηροί και δόλιοι θηρευτές, που κυνηγούν τη λεία τους τη νύχτα, συνήθως. Έτσι, αν ονειρευτήκατε μια αλεπού να τρέχει με τα κοτόπουλα σας, θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάποιος γνωστός σας σάς εξαπάτησε ή προσπαθεί να σας χειραγωγήσει, ώστε να κάνετε κάτι παρά τη θέλησή σας.

  Ονειρεύεστε κοτόπουλα διαφόρων χρωμάτων

  Το λευκό χρώμα συνδέεται με την αγνότητα και την αθωότητα. Συμβολίζει νέα ξεκινήματα. Μπορεί να περνάτε μια μεταβατική περίοδο ή μια περίοδο προσωπικής ανάπτυξης. Το να δείτε ένα λευκό κοτόπουλο στο όνειρό σας μπορεί να αντιπροσωπεύει την αναζήτησή σας για πνευματική φώτιση.

  Το μαύρο αντιπροσωπεύει το άγνωστο, το σκοτάδι και το μυστήριο. Τα μαύρα κοτόπουλα συμβολίζουν, επίσης, το θάνατο ή την ασθένεια. Αν δείτε στον ύπνο σας μαύρα κοτόπουλα να τρέχουν, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε κάποιες αρνητικές σκέψεις ή συναισθήματα μέσα σας, από τα οποία πρέπει να απαλλαγείτε.

  Advertisements

  Το κίτρινο χρώμα αντιπροσωπεύει τον ήλιο, το φως και τη διαύγεια. Συνδέεται με τη χαρά, την ευτυχία και τη δημιουργικότητα. Ένα κίτρινο κοτόπουλο στο όνειρό σας μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια στη ζωή σας.

  Αν ονειρευτείτε ένα κόκκινο κοτόπουλο, σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ όσων επιθυμείτε να κάνετε και όσων είναι καλό για εσάς να κάνετε. Εάν το κόκκινο κοτόπουλο είναι τραυματισμένο ή νεκρό, μπορεί να νιώθετε συναισθηματικά πληγωμένοι ή εξαντλημένοι.