Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ένα γράμμα αγάπης;

  Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ονειρευτεί να γράφουμε ένα γράμμα αγάπης σε κάποιον ιδιαίτερο. Αν αναρωτιέστε γιατί ονειρευτήκατε τον εαυτό σας να γράφει ένα τέτοιο γράμμα, εδώ είναι μερικές πιθανές εξηγήσεις.

  Advertisements

  Θέλετε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας αλλά δεν ξέρετε πώς να τα εκφράσετε με λέξεις. Μπορεί να προσπαθείτε να βρείτε τις σωστές λέξεις εδώ και πολύ καιρό και το υποσυνείδητό σας σας δίνει μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να γίνει.

  Νιώθετε ανασφάλεια για τη σχέση σας και χρειάζεστε επιβεβαίωση από το σύντροφό σας ότι σας αγαπά. Σε αυτή την περίπτωση, το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι είναι ώρα να γράψετε το γράμμα και να το στείλετε, ώστε να απολαύσετε τη σχέση σας, χωρίς να αμφιβάλλετε για το ενδιαφέρον του συντρόφου σας.

  Ακόμη, ίσως αισθάνεστε μοναξιά ή λύπη, εξαιτίας κάποιου συγκεκριμένου γεγονότος στη ζωή σας, που σας έχει κάνει να νιώθετε άσχημα (π.χ. χάσατε μια δουλειά). Το να γράψετε το γράμμα μπορεί να σας βοηθήσει να ανεβάσετε τη διάθεσή σας, επειδή θα σας κάνει να ξεχαστείτε για λίγο, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε κάτι άλλο, αντί να εστιάζετε στα άσχημα όλη μέρα!

  Advertisements

  Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με το τι ακριβώς συνέβη στο όνειρο – ποιος έγραψε το γράμμα, ποιος το έστειλε, σε ποιον απευθυνόταν, σε ποια γλώσσα γράφτηκε κ.λπ.

  Προσπαθήστε να θυμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες από το όνειρό σας και βρείτε την ερμηνεία του παρακάτω:

  Ονειρεύστε ένα γράμμα αγάπης (Γενική έννοια)

  Αν ονειρευτείτε ένα ερωτικό γράμμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι νιώθετε μοναξιά και θέλετε κάποιος να σας δείξει στοργή.

  Advertisements

  Επιπλέον, τα όνειρα που περιλαμβάνουν γράμματα αγάπης μπορεί να υποδηλώνουν την επιθυμία σας για συντροφικότητα και οικειότητα. Ίσως να νιώθετε πολύ απομονωμένοι από τους άλλους ή να αισθάνεστε πως δε λαμβάνετε αρκετή προσοχή από το σύντροφό σας.

  Μερικές φορές, αυτό το όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να επιβεβαιωθείτε από άλλους ανθρώπους. Είστε ανασφαλείς, πάντα αναζητάτε την έγκριση των άλλων και δε νιώθετε αρκετά σίγουροι ότι μπορείτε να καταφέρετε κάτι μόνοι σας.

  Ονειρεύεστε ότι λάβατε ένα γράμμα αγάπης

  Αν ονειρευτείτε ότι λάβατε ένα γράμμα αγάπης, αυτό είναι ένα σημάδι ότι πιθανώς αναζητάτε την επιβεβαίωση κάποιου. Δεν έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση και επιζητάτε απελπισμένα φιλοφρονήσεις από τους ανθρώπους γύρω σας. Μπορεί, επίσης, να νιώθετε μοναξιά και να θέλετε κάποιος να σας δώσει περισσότερη προσοχή.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο σας φανερώνει ότι θα νιώσετε καλύτερα και ότι οι άλλοι άνθρωποι θα σας σεβαστούν περισσότερο, αν σταματήσετε να ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για την κριτική και τις απόψεις των άλλων και αρχίσετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε ότι γράφετε ένα γράμμα αγάπης

  Αν ονειρευτείτε ότι γράφετε ένα γράμμα αγάπης είναι σημάδι ότι κρύβετε τα συναισθήματά σας και ότι δεν λέτε αυτό που σκέφτεστε. Μπορεί να προσποιούσασταν ότι δεν σας ενδιαφέρει κάποιος, αλλά βαθιά μέσα σας, ξέρετε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

  Επίσης, το όνειρό σας αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος κοντά σας που σας πλήγωσε πολύ πρόσφατα, αλλά δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσετε: θα αντιμετωπίσετε αυτό το άτομο ή απλώς θα ξεχάσετε ό,τι συνέβη;

  Advertisements

  Τέλος, αν ονειρευτήκατε κάποιον άλλο να γράφει ένα γράμμα αγάπης, τότε αυτό το όνειρο συμβολίζει την εμπιστοσύνη που έχετε στους άλλους ανθρώπους, ενώ συνάμα συμβολίζει την αφέλειά σας. Είναι εύκολο για τους άλλους να σας εξαπατήσουν και να σας εκμεταλλευτούν.

  Ονειρεύεστε ότι στέλνετε ένα γράμμα αγάπης

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι στέλνετε ένα ερωτικό γράμμα, μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη σας να εκφράσετε τις απόψεις και τα συναισθήματά σας. Πρόκειται για ένα σημάδι ότι είστε έτοιμοι να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας.

  Η ετοιμότητά σας αυτή δεν χρειάζεται απαραίτητα να αφορά την αγάπη – μπορεί να σημαίνει ότι θέλετε να εκφράσετε κάποιο άλλο συναίσθημα. Ίσως νιώθετε απογοήτευση για τον τρόπο που ενεργεί κάποιος και έχετε έντονη επιθυμία να το εκφράσετε ρητώς.

  Advertisements

  Ίσως, ακόμα, ο σύντροφός σας ή κάποιος κοντινός σας άνθρωπος να έκανε κάποιο λάθος, που σας θύμωσε ή σας πλήγωσε και εσείς δεν αντιδράσατε καθόλου. Αυτό το όνειρο σας παρακινεί να εκφράσετε φωναχτά όσα έχετε στο μυαλό σας. Πρέπει να είστε πιο άμεσοι στην επικοινωνία σας με άλλους ανθρώπους και να μην κρύβετε τα συναισθήματά σας.

  Ονειρέυεστε ότι διαβάζετε ένα γράμμα αγάπης

  Το να ονειρευτείτε ότι διαβάζετε ένα ερωτικό γράμμα είναι θετικό σημάδι και σημαίνει ότι η ερωτική σας ζωή θα βελτιωθεί αισθητά. Σύντομα θα συναντήσετε το κατάλληλο άτομο για εσάς ή αν είστε ήδη σε σχέση, αυτό το όνειρο σημαίνει ότι η σχέση σας θα έχει μεγάλη διάρκεια.

  Ωστόσο, το να ονειρευτείτε ότι κάποιος άλλος διαβάζει το γράμμα σας μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας για αναγνώριση. Θέλετε οι άνθρωποι να αναγνωρίζουν όσα έχετε καταφέρει, καθώς και τις δυνατότητές σας να πετύχετε ακόμη περισσότερα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι πετάξατε ένα γράμμα αγάπης

  Το να ονειρευτείτε ότι πετάτε ένα γράμμα αγάπης μπορεί να είναι σημάδι ότι θέλετε να παίρνετε τις αποφάσεις σας μόνοι σας. Μπορεί να αισθάνεστε εγκλωβισμένοι λόγω προσδοκιών τρίτων ή λόγω χειραγώγησής σας από τρίτους. Ίσως χρειαστεί να τερματίσετε τις προηγούμενες σχέσεις σας και να προχωρήσετε στη ζωή σας.

  Τέλος, εάν ονειρευτείτε ότι πετάτε ένα γράμμα αγάπης, μπορεί συμβολίζει την αίσθησή σας ότι δε λαμβάνετε την αγάπη και την εκτίμηση που σας αξίζει στην τρέχουσα σχέση σας. Μάλλον είναι καιρός να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας και να αποφασίσετε αν αξίζει να παλέψετε γι’ αυτήν ή όχι.

  Ονειρεύεστε ότι σκίζετε ένα γράμμα αγάπης

  Το να σκίζετε ένα γράμμα αγάπης σε ένα όνειρο μπορεί να είναι σημάδι ότι πρόσφατα βιώσατε κάποιο είδος απώλειας. Μπορεί, ακόμη, να φανερώνει ότι έχετε μετανιώσει ή νιώθετε ενοχές για κάτι που κάνατε.

  Advertisements

  Το σκίσιμο της επιστολής θα μπορούσε επίσης να αντιπροσωπεύει την απομάκρυνσή σας από μια επικίνδυνη σχέση ή κατάσταση. Ίσως να σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσετε στη ζωή σας και να πάψετε να ασχολείστε με ό,τι δεν καλύπτει τις ανάγκες και επιθυμίες σας.

  Από την άλλη πλευρά, αυτό το όνειρο μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά: ίσως φοβάστε μήπως σας εξαπατήσει κάποιος που αγαπάτε και νοιάζεστε. Δε θέλετε να σας εκμεταλλεύονται ή να σας πληγώνουν και τώρα αισθάνεστε πως ένα πρόσωπο που θεωρείτε φίλο σας, κατά βάθος θέλει να σας πληγώσει ή να σας κοροϊδέψει.

  Ονειρεύεστε ότι καίτε ένα γράμμα αγάπης

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι βάζετε φωτιά σε ένα ερωτικό γράμμα, είναι συνήθως σημάδι ότι προσπαθείτε να απαλλαγείτε από κάτι που σας κάνει κακό. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα άτομο, είτε μια κακή συνήθεια. Το όνειρο σας σας παρακινεί να απαλλαγείτε από αυτό και να συνεχίσετε τη ζωή σας.

  Advertisements

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι έχετε έντονη επιθυμία να εκδικηθείτε κάποιον, που πρόσφατα σας πλήγωσε συναισθηματικά. Καλό είναι να ξεχάσετε ό,τι συνέβη και να επικεντρωθείτε μόνο στο μέλλον σας – το μίσος δε θα φέρει τίποτα καλό στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε κάποιον να σας διαβάζει ένα γράμμα αγάπης

  Η πιο κοινή ερμηνεία αυτού του ονείρου είναι ότι θα θέλατε το άτομο που διαβάζει αυτό το ερωτικό γράμμα στο όνειρό σας, να σας δώσει περισσότερη προσοχή. Ίσως έχετε συναισθήματα για αυτό το πρόσωπο, αλλά εκείνο σας αγνοεί.

  Βέβαια, η ερμηνεία θα μπορούσε να είναι εντελώς αντίθετη: ίσως το πρόσωπο αυτό να τρέφει κρυφά συναισθήματα για εσάς, αλλά εσείς δεν το βρίσκετε ελκυστικό ή δε θέλετε να έχετε καμία σχέση μαζί του.

  Advertisements

  Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι το άτομο αυτό θέλει να σας δείξει την εξουσία του. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να έχει τον έλεγχο και το σεβασμό σας. Ίσως, ακόμα, να θέλει να σας δείξει ότι είναι πιο «δυνατός» από εσάς ή πιο σημαντικός από οποιονδήποτε άλλον, και ότι κανείς άλλος δεν έχει σημασία.

  Αυτό που είναι κοινό σε όλες τις ερμηνείες αυτού του ονείρου είναι ότι υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα στη σχέση σας με το άτομο που διαβάζει το γράμμα στο όνειρό σας.

  Ονειρεύεστε ότι διαβάζετε ένα γράμμα αγάπης σε κάποιον

  Αν ονειρευτείτε ότι διαβάζετε ένα γράμμα αγάπης σε κάποιον, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι πρέπει να δείξετε σε κάποιον πόσο σημαντικός είναι για εσάς.

  Advertisements

  Από την άλλη, το όνειρο αυτό μπορεί να φανερώνει την επιθυμίας σας να σας προσέξει κάποιος σημαντικός για εσάς. Ίσως θέλετε να αναγνωριστούν οι ικανότητές σας και το ταλέντο σας.

  Ονειρεύεστε ότι διαβάζετε το γράμμα αγάπης κάποιου άλλου

  Αν ονειρευτείτε ότι διαβάζετε το ερωτικό γράμμα κάποιου άλλου είναι σημάδι ότι ζηλεύετε ή ότι εκμεταλλεύεστε κάποιον.

  Δυσκολεύεστε να βλέπετε άλλους ανθρώπους να τα καταφέρνουν καλύτερα από εσάς και θέλετε να τους επηρεάσετε άσχημα ή να τους χρησιμοποιήσετε για δικό σας όφελος. Αυτό το όνειρο υποδηλώνει, επίσης, ότι δε σας ενδιαφέρει ό,τι συμβαίνει στους άλλους, από τη στιγμή που ικανοποιούνται οι ανάγκες σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε κάποιον να διαβάζει το ερωτικό σας γράμμα

  Αν ονειρευτείτε κάποιον να διαβάζει το ερωτικό σας γράμμα, αυτό σημαίνει ότι αναζητάτε την αποδοχή και χρειάζεστε να ξέρετε ότι σας αγαπάει κάποιος.

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει την προσπάθειά σας να κρύψετε κάτι, για το οποίο αισθάνεστε ένοχοι. Υπάρχει κάτι που θέλετε να κρατήσετε μυστικό και δε θέλετε να το μάθει κανείς, γιατί θα σας κρίνουν για αυτό.

  Ονειρεύεστε ότι κρύβετε ένα γράμμα αγάπης

  Το να ονειρευτείτε ότι κρύβετε ένα γράμμα αγάπης μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τους ανθρώπους που πληγώνετε. Μπορεί να προσπαθείτε να αποφύγετε τις συνέπειες των πράξεών σας και αυτή είναι η αφορμή για την εμφάνιση αυτού του ονείρου.

  Advertisements

  Ακόμη, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι είδατε ή ακούσατε κάτι που δε σας αφορούσε ή ότι ακούσατε κάτι που δε θέλατε.

  Ονειρεύεστε κάποιον να σας κρύβει ένα γράμμα αγάπης

  Εάν κάποιος σας κρύβει ένα γράμμα αγάπης σε ένα όνειρο, αυτό σημαίνει ότι αυτό το άτομο δε σας εμπιστεύεται ή ότι σας βλέπει ως απειλή.

  Ωστόσο, θα μπορούσε να σημαίνει και ότι κάποιος είχε συναισθήματα για εσάς, αλλά αυτά τα συναισθήματα εξαφανίστηκαν με τον καιρό.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε κάποιον να κλέβει το ερωτικό σας γράμμα

  Αν ονειρευτείτε ότι σας έκλεψαν το ερωτικό γράμμα είναι σημάδι ότι θα καταφύγετε σε κακές πράξεις για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι είστε ερωτευμένοι με κάποιον που δεν ανταποκρίνεται στα συναισθήματά σας.

  Ονειρεύεστε ότι κλέβετε το ερωτικό γράμμα κάποιου

  Αν ονειρευτείτε ότι κλέβετε ένα ερωτικό γράμμα από κάποιον άλλο, αυτό το όνειρο συμβολίζει το μίσος που νιώθετε όταν δεν είστε στο κέντρο της προσοχής. Είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία σας να ασχολούνται όλοι με εσάς, που αισθάνεστε πολύ άσχημα όταν αυτό δε συμβαίνει.

  Μπορεί, ακόμη, να προκαλείτε δράματα και ίντριγκες για δικό σας όφελος.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι βρίσκετε ένα γράμμα αγάπης

  Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκετε ένα ερωτικό γράμμα, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δυσκολεύεστε να εκφραστείτε στην πραγματική ζωή, επειδή φοβάστε μήπως σας απορρίψουν ή μήπως σας κρίνουν. Το υποσυνείδητό σας, όμως, ξέρει πόσο σημαντικό είναι για εσάς να το κάνετε και το φανερώνει με αυτό σας το όνειρο.

  Αν θέλετε να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή, δεν πρέπει να κρύβετε τα συναισθήματά σας, ειδικά όταν πρόκειται για ρομαντικές σχέσεις.

  Ονειρεύεστε ότι χάνετε ένα γράμμα αγάπης

  Η απώλεια ενός ερωτικού γράμματος σε ένα όνειρο φανερώνει ότι έχετε συναισθήματα, τα οποία δε μπορείτε να εκφράσετε. Μπορεί, επίσης, να νιώθετε ότι κάποιος δεν σας παίρνει στα σοβαρά ή να σκέφτεστε πως δε σας νοιάζονται, ούτε σας αγαπούν πια.

  Advertisements

  Εάν χάσετε ένα ερωτικό γράμμα σε ένα όνειρο και μετά το ξαναβρείτε, αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση θα λυθεί με θετικό τρόπο.

  Ονειρεύεστε ένα γράμμα αγάπης σε μια ξένη γλώσσα

  Αν ονειρευτείτε ένα ερωτικό γράμμα, το οποίο είναι γραμμένο σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνετε, είναι ένδειξη ότι αισθάνεστε εντελώς μπερδεμένοι στα ερωτικά σας.

  Αν είστε σε σχέση, αυτό το όνειρο είναι σημάδι ότι δεν καταλαβαίνετε τι θέλει ο σύντροφός σας από εσάς. Τα σημάδια που λαμβάνετε δεν είναι σαφή και δεν ξέρετε πού θα πάει η σχέση σας.

  Advertisements

  Εάν είστε ελεύθεροι, αυτό το όνειρο μπορεί να φανερώνει ότι αισθάνεστε πως δεν είστε τυχεροί στην ερωτική σας ζωή. Δυσκολεύεστε να βρείτε σύντροφο και δεν είστε σίγουροι για το τι μπορείτε πραγματικά να προσφέρετε σε μια σχέση.