Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ένα γορίλα;

  Όλοι έχουμε δει όνειρα για γορίλες. Πρόκειται για μεγάλα, τρομακτικά και πολύ εκφοβιστικά ζώα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι γορίλες δεν είναι επικίνδυνοι. Είναι ευγενικοί γίγαντες που ως επί το πλείστον προτιμούν να κυκλοφορούν μόνοι στην άγρια φύση.

  Advertisements

  Τι γίνεται, όμως, με τα όνειρά σας; Γιατί ονειρεύεστε γορίλες; Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεωρίες και πολλές διαφορετικές ερμηνείες για αυτά τα όνειρα.

  Καταρχάς, μπορεί να αντιπροσωπεύουν τις πρωταρχικές σας ορμές και την ανάγκη σας για σεβασμό. Ίσως φοβάστε μήπως πέσετε θύμα ανθρώπων που έχουν εξουσία πάνω σας, οπότε το υποσυνείδητό σας δημιουργεί αυτό το όνειρο ως προειδοποίηση να είστε προσεκτικοί και να μην πλησιάζετε πολύ άτομα σε θέσεις εξουσίας.

  Ο γορίλας θεωρείται συχνά σύμβολο δύναμης και ισχύος. Έτσι, εάν δείτε ένα όνειρο που περιλαμβάνει έναν γορίλα, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ισχυροί σε κάποια κατάσταση ή στη σχέση σας. Ίσως ακόμα να νιώθετε πως έχετε κάποιο έλεγχο στις απόψεις των άλλων για εσάς.

  Advertisements

  Τέλος, το χρώμα της γούνας του γορίλα μπορεί, επίσης, να επηρεάσει την ερμηνεία του ονείρου. Οι μαύροι γορίλες συμβολίζουν την προστασία, ενώ οι λευκοί γορίλες συμβολίζουν την αγνότητα και την αθωότητα. Οι καφέ γορίλες αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και οι γκρι γορίλες την ωριμότητα.

  Ονειρεύεστε ένα γορίλα (Γενική έννοια)

  Οι γορίλες είναι πολύ ισχυρά ζώα και άρα αν δείτε ένα γορίλα στο όνειρό σας είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει τη δική σας δύναμη και ισχύ. Εάν αισθάνεστε ότι απειλείστε από το γορίλα, τότε ίσως σημαίνει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι ή ανίκανοι να χειριστείτε μια δύσκολη κατάσταση στην πραγματική ζωή σας. Ακόμη, ο γορίλας μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιθετικότητα ή τον θυμό που συσσωρεύεται μέσα σας.

  Ένας γορίλας σε ένα όνειρο μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει μια ισχυρή, επιθετική φιγούρα. Η φιγούρα αυτή μπορεί να είναι κάποιο άτομο που σας προκαλεί φόβο. Νιώθετε ότι κάποιος σας παρακολουθεί στην πραγματική ζωή, γεγονός που μεταφέρεται στο όνειρο με την παρουσία του γορίλα.

  Advertisements

  Για να έχετε μια λεπτομερή ερμηνεία του ονείρου σας, θα χρειαστεί να θυμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες από το όνειρό σας: Πού είδατε το γορίλα; Ήταν στη ζούγκλα ή σε ζωολογικό κήπο; Ήταν μόνος ή με παρέα; Ήταν επιθετικός ή φιλικός; Σας επιτέθηκε;

  Εάν μπορείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα, όπου συγκεντρώσαμε τις ερμηνείες για τα πιο συνηθισμένα όνειρα για γορίλες.

  Ονειρεύεστε ένα γορίλα σε ένα ζωολογικό κήπο

  Οι γορίλες γενικά δε συνδέονται με συνθήκες αιχμαλωσίας όπως είναι οι ζωολογικοί κήποι. Σε αυτήν την περίπτωση, ο γορίλας αντιπροσωπεύει μια πιο άγρια πτυχή του εαυτού σας, που έχει καταπιεστεί από την κοινωνία.

  Advertisements

  Ίσως νιώθετε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και πλέον δεν ταιριάζει με αυτό που πραγματικά είστε. Αισθάνεστε ότι οι άλλοι προσπαθούν να ελέγξουν όσα σκέφτεστε και κάνετε ή ότι πιέζεστε να λειτουργήσετε με τρόπο που δεν σας αρέσει.

  Εάν συμβαίνει αυτό, τότε το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει τη δυσαρέσκειά σας με την τρέχουσα κατάσταση της ζωής σας, καθώς και το γεγονός ότι αισθάνεστε παγιδευμένοι από άλλους ή από την ίδια τη ζωή.

  Τέλος, ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ένα γορίλα σε ένα ζωολογικό κήπο, υποδηλώνει ότι παρότι αισθάνεστε παγιδευμένοι αυτή τη στιγμή, υπάρχει ακόμα ελπίδα, εάν πραγματικά θέλετε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να βγείτε από αυτήν την κατάσταση.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα γορίλα με τα μικρά του

  Αν ονειρευτείτε έναν γορίλα με τα μικρά του σημαίνει ότι αισθάνεστε ισχυροί και δυνατοί στη ζωή σας. Ίσως βιώσατε πρόσφατα μια μεγάλη επιτυχία ή ξεπεράσατε κάποιο μεγάλο εμπόδιο.

  Ακόμη, για να κατανοήσετε καλύτερα το νόημα που κρύβετε πίσω από αυτό το όνειρο, θα χρειαστεί να θυμηθείτε όλα όσα συνέβησαν σε αυτό. Εάν αισθανθήκατε τρομοκρατημένοι από το γορίλα, ίσως είναι ένδειξη ότι αισθάνεστε πως δεν έχετε τον έλεγχο της ζωής σας.

  Εάν ανησυχήσατε για την ευημερία των μωρών του γορίλα, μπορεί να είναι σημάδι ότι ανησυχείτε για κάποιον πιο αδύναμο από εσάς, που αυτή τη στιγμή περνάει δύσκολα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα γορίλα σε μια ζούγκλα

  Οι γορίλες είναι γνωστοί για τη δύναμη και την προστατευτική τους φύση. Επομένως, αυτό το όνειρο μπορεί να είναι ένας τρόπος του υποσυνειδήτου σας να σας προστατεύσει από κάποιον κίνδυνο.

  Σε αυτό το όνειρο, η ζούγκλα αντιπροσωπεύει τη φύση στην πιο ωμή και αδάμαστη κατάστασή της. Είναι ένα επικίνδυνο μέρος, αλλά και ένα μέρος όπου όλα είναι πιθανά. Επομένως, το όνειρο αυτό μπορεί να σας προτρέπει να αναλαμβάνετε μεγαλύτερα ρίσκα στη ζωή, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας.

  Ονειρεύεστε ότι ταΐζετε ένα γορίλα

  Αν ονειρευτείτε ότι ταΐζετε ένα γορίλα, αυτό σημαίνει ότι φροντίζετε κάποιον, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του.

  Advertisements

  Εάν δείτε ότι ταΐζετε ένα γορίλα και σας δαγκώνει, πρόκειται για προειδοποίηση του υποσυνειδήτου σας ότι το άτομο που φροντίζετε μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας με αρνητικό τρόπο.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αποφεύγατε να αντιμετωπίσετε κάποιο μεγάλο πρόβλημα και πλέον είναι καιρός να το αντιμετωπίσετε κατάματα.

  Ονειρεύεστε ένα φιλικό γορίλα

  Αν ονειρευτείτε ένα φιλικό γορίλα, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα στη δουλειά ή στην προσωπική σας ζωή. Σας έχουν συγκλονίσει οι προκλήσεις που αντιμετωπίζετε σε καθημερινή βάση και το όνειρο αυτό σας φανερώνει πως τελικά όλα θα πάνε καλά.

  Advertisements

  Αν δείτε ότι χαϊδεύετε ένα γορίλα, αυτό σημαίνει ότι είστε φιλικοί με τους ανθρώπους γύρω σας και προσπαθείτε να είστε καλοί και να τους δείχνετε κατανόηση.

  Επίσης, είναι πιθανό να σας έχουν καταβάλει οι ευθύνες και τα καθήκοντά σας στη δουλειά και στο σπίτι. Αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μέσα στην ημέρα για να ολοκληρώσετε όλα όσα έχετε να κάνετε. Πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να χαλαρώσετε, ώστε να φορτίσετε ξανά τις μπαταρίες σας.

  Ονειρεύεστε έναν ταραγμένο ή θυμωμένο γορίλα

  Αν ονειρευτείτε έναν ταραγμένο ή θυμωμένο γορίλα μπορεί να συμβολίζει την εσωτερική σας οργή, θυμό, ζήλια και φόβο. Μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει την αδυναμία ελέγχου των συναισθημάτων σας.

  Advertisements

  Εάν ο γορίλας είναι θυμωμένος μαζί σας, αυτό σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να βλάψει τη φήμη σας ή να κλέψει τις ιδέες σας. Μπορεί ακόμα να αισθάνεστε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο σε κάποιους τομείς της ζωής σας, γεγονός που σας ωθεί στα άκρα. Μπορεί, επίσης, να νιώθετε ότι οι άλλοι δεν σας ακούνε ή ότι δεν σέβονται τις επιθυμίες σας.

  Ονειρεύεστε ένα γορίλα να σας επιτίθεται

  Στα όνειρα, οι γορίλες μπορεί να αντιπροσωπεύουν συναισθήματα θυμού και επιθετικότητας ή κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σας που είναι πιο δυνατό από εσάς σωματικά. Ίσως κάποιος προσπαθεί να σας εκφοβίσει ή να σας αναγκάσει να κάνετε κάτι παρά τη θέλησή σας.

  Το να ονειρευτείτε ότι δέχεστε επίθεση από γορίλα μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε ότι απειλείστε από κάποιον δυνατότερο από εσάς. Ίσως πρέπει να υπερασπίζεστε με περισσότερο σθένος τον εαυτό και τις πεποιθήσεις σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα γορίλα σε ένα κλουβί

  Ένας γορίλας σε ένα κλουβί είναι ένα όνειρο που μπορεί να συμβολίζει πολλά πράγματα, ανάλογα με το υπόλοιπο πλαίσιο του ονείρου. Η πιο συνηθισμένη ερμηνεία είναι ότι συμβολίζει τους δικούς σας αγώνες για περισσότερη ελευθερία και έλεγχο στη ζωή σας.

  Μπορεί να αισθάνεστε παγιδευμένοι στη φάση που διανύετε και με περιορισμένη ελευθερία. Ακόμη μπορεί να έχετε ένα φίλο ή σύντροφο που βιώνει περίεργες και απαιτητικές καταστάσεις και θέλετε να τον βοηθήσετε να ορθοποδήσει.

  Το ίδιο το κλουβί μπορεί να αντιπροσωπεύει οποιοδήποτε εμπόδιο αντιμετωπίζετε στη ζωή, από ένα πραγματικό φυσικό εμπόδιο – όπως όρη και θάλασσες, μέχρι συναισθηματικά εμπόδια – όπως φόβοι και θυμός, έως και ψυχικά εμπόδια – όπως άγνοια ή πείσμα.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα μωρό γορίλα

  Το μωρό ενός γορίλα είναι ένα ισχυρό σύμβολο, που αντιπροσωπεύει την ουσία της φυσικής αθωότητας και ευαλωτότητας της ανθρωπότητας. Το να ονειρευτείτε ένα μωρό γορίλα υποδηλώνει ότι πρέπει να επανασυνδεθείτε με την αθωότητα της ψυχής σας.

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να αποτελεί προειδοποίηση να είστε πιο προσεκτικοί στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους άλλους, γιατί μπορεί να μην είναι πάντα τόσο αθώοι όσο φαίνονται…

  Από την άλλη πλευρά, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά σας για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί προσωπικά. Αν δείτε ότι το μωρό του γορίλα συμπεριφέρεται επιθετικά προς εσάς ή κάποιον άλλο, υποδηλώνει ότι υπάρχει μια πτυχή του εαυτού σας που πρέπει να τη συγκρατείτε και να την ελέγχετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κυνηγάτε γορίλες

  Ο γορίλας είναι ένα ισχυρό πλάσμα, οπότε αν ονειρευτείτε ότι κυνηγάτε ένα γορίλα μπορεί να υποδηλώνεται η γενναιότητά σας και η επιθυμία σας να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Αν δείτε ότι σκοτώνετε ή τραυματίζετε ένα γορίλα, αυτό σημαίνει ότι έχετε ξεπεράσει ένα εμπόδιο και πλησιάζετε τους στόχους σας.

  Από την άλλη, αν ονειρευτείτε ότι σας κυνηγάει ένας γορίλας, είναι σημάδι ότι κάποιος προσπαθεί να σας ελέγξει. Ίσως χρειάζεται να διεκδικείτε περισσότερο όσα επιθυμείτε ή όσα αξίζετε, ώστε να αποφεύγετε να σας χειρίζονται άλλοι.

  Ονειρεύεστε ότι έχετε ένα γορίλα ως κατοικίδιο

  Αν ονειρευτείτε ότι έχετε ένα γορίλα ως κατοικίδιο, αυτό σημαίνει ότι επιθυμείτε να είστε πιο δυνατοί και ισχυροί. Μπορεί, επίσης, να νιώθετε μοναξιά και χρειάζεστε την παρουσία κάποιου στη ζωή σας να σας προστατεύει από το κακό.

  Advertisements

  Εάν δείτε ότι έχετε πολλούς γορίλες ως κατοικίδια, τότε μάλλον έχετε πολλούς ανθρώπους γύρω σας που σας υποστηρίζουν όποτε χρειάζεστε βοήθεια ή προστασία από κάτι επικίνδυνο ή απειλητικό στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι σας κυνηγά ένας γορίλας

  Αν ονειρευτείτε ότι σας κυνηγάει ένας γορίλας, αυτό συμβολίζει το φόβο σας μήπως σας κυριεύσει κάποιος ή κάτι μεγαλύτερο και δυνατότερο από εσάς. Νιώθετε ότι κάποιος ασκεί μεγάλη δύναμη πάνω σας και αυτό σας τρομάζει. Ενδεχομένως, αντιπροσωπεύει πώς κάποιος μεγαλύτερος ή δυνατότερος από εσάς σας σάς έχει εκφοβίσει με κάποιο τρόπο.

  Εάν ο γορίλας σας κυνηγάει και δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε, τότε μάλλον σας καταδιώκει κάποιος προϊστάμενος ή κοντινός συγγενείς, όπως ένας γονέας ή σύντροφος, που έχει μεγάλες προσδοκίες από εσάς και κάνει τη ζωή σας δύσκολη.

  Advertisements

  Μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι υπάρχει μια ανισορροπία στη σχέση σας μαζί του, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του απέναντί σας, που σας κάνει να αισθάνεστε αβοήθητοι και ανίκανοι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

  Ονειρεύεστε ένα γορίλα στα δέντρα

  Ένας γορίλας στα δέντρα συμβολίζει ότι παλεύετε με κάτι στη ζωή, αλλά παρόλα αυτά έχετε καταφέρει να βγείτε πιο δυνατοί και πιο σοφοί από πριν. Χρειάστηκε να πολεμήσετε με τους δαίμονές σας, αλλά τελικά κερδίσατε. Τελικά τίποτα δε σας εμποδίζει να καταφέρετε οτιδήποτε…

  Η εικόνα ενός γορίλλα στα δέντρα μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει τη δική σας πρωτόγονη πλευρά. Ίσως πρέπει να ακολουθείτε μια πιο άμεση προσέγγιση όταν αντιμετωπίζετε ορισμένες καταστάσεις στη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι τσακώνεστε με ένα γορίλα

  Το κύριο νόημα πίσω από τα όνειρα για διαμάχες με γορίλες είναι ότι αντιπροσωπεύουν τον φόβο αντιμετώπισης μιας δύσκολης και μη ελεγχόμενης κατάστασης. Ίσως να σας καλεί το όνειρο αυτό να αντιμετωπίσετε τους εσωτερικούς σας δαίμονες, ώστε να τους ξεπεράσετε.

  Επίσης, το να τσακώνεστε στα όνειρά σας μπορεί να σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε κάποιον που κάνει τη ζωή σας δυσκολότερη. Το άτομο αυτό μπορεί να είναι ένας προϊστάμενος, ένας φίλος ή κάποιος συγγενείς σας, που δε σας υποστηρίζει αυτή τη στιγμή.

  Αν ονειρευτείτε ότι πυροβολείτε έναν γορίλα, αυτό το όνειρο μπορεί να είναι σημάδι ότι επικρίνεστε για τις πράξεις σας και οι γύρω σας δεν εγκρίνουν όσα κάνετε ή τη συμπεριφορά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ένας γορίλας σας δαγκώνει

  Αυτό το όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος κοντά σας είναι επιθετικός απέναντί σας. Εναλλακτικά, εάν φοβάστε τους γορίλες στην πραγματική ζωή, αυτό το όνειρο μπορεί να συμβολίζει τον φόβο σας ότι θα πληγωθείτε ή ότι θα σας απορρίψει κάποιος που έχει εξουσία πάνω σας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε ένα γορίλα

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε έναν γορίλα, σημαίνει ότι αισθάνεστε δυνατοί και ακμαίοι. Έχετε την ικανότητα να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο στο δρόμο σας…

  Ο γορίλας αντιπροσωπεύει, επίσης, την επιθετικότητα και παρορμητικότητά σας απέναντι σε άλλους. Ίσως υπήρξατε πολύ επιθετικοί προς κάποιους ή κάποιος ήταν επιθετικός απέναντί σας, γεγονός που προκάλεσε ένταση στις μεταξύ σας σχέσεις.

  Advertisements

  Εναλλακτικά, η δολοφονία του γορίλα στο όνειρό σας μπορεί να αντιπροσωπεύει την ανάγκη σας να ασκείτε δύναμη και έλεγχο στη ζωή άλλων ανθρώπων. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η οικογένειά σας ή οι φίλοι σας δεν σας ακούν ή δε λαμβάνουν υπόψη τις συμβουλές σας.

  Ονειρεύεστε ένα νεκρό γορίλα

  Το να ονειρευτείτε ένα νεκρό γορίλα μπορεί να συμβολίζει κάποια απώλεια ή το τέλος μιας κατάστασης. Μπορεί να θρηνείτε το θάνατο κάποιου ή να χάσατε κάτι σημαντικό για εσάς. Μπορεί, επίσης, να θρηνείτε για την απώλεια της νιότης σας ή να νιώθετε ότι γερνάτε και χάνετε τη ζωντάνια σας.

  Οι γορίλες είναι εξαιρετικά δυνατοί και προστατεύουν τους αδύναμους της ομάδας τους. Αν ονειρευτείτε ένα νεκρό γορίλα, μπορεί να υποδηλώνει ότι σας πρόδωσε ένα κοντινό σας πρόσωπο, κάποιος που μέχρι τώρα προστατεύατε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αγοράζετε ένα γορίλα

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι αγοράζετε ένα γορίλα, συμβολίζει τηνς ανάγκη σας για ασφάλεια και σταθερότητα. Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να είστε ισχυροί και σημαντικοί.

  Σε ένα τέτοιο όνειρο, ο γορίλας αντιπροσωπεύει μια πραγματική ή φανταστική απειλή που προσπαθείτε να κρατήσετε μακριά σας. Είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε οποιοδήποτε τίμημα για να το πετύχετε αυτό, είτε είναι χρηματικό, είτε οτιδήποτε άλλο.

  Ο γορίλας μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει κάποια πτυχή του εαυτού σας που προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της ζωής σας. Ίσως χρειαστεί να παλέψετε με αυτήν την πτυχή, ώστε να αποφύγετε να κυριαρχήσει στις σκέψεις και τις πράξεις σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι παίζετε με ένα γορίλα

  Το να παίζετε με γορίλες στα όνειρα συμβολίζει την ανάγκη σας να διοχετεύσετε την ενέργειά σας σε κάτι θετικό και παραγωγικό, αντί να τη σπαταλάτε σε αρνητικά συναισθήματα, όπως ο φόβος ή ο θυμός. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε πιο ανεξάρτητοι ή πιο ώριμοι ως ενήλικες.

  Εάν είχατε ποτέ κάποια εμπειρία με γορίλες στο παρελθόν, αυτό το όνειρο μπορεί να σας θυμίζει αυτές τις εμπειρίες.

  Ονειρεύεστε ότι τρέχετε μακριά από ένα γορίλα

  Γενικά, το να ονειρευτείτε ότι τρέχετε μακριά από κάτι σημαίνει ότι φοβάστε μήπως πληγωθείτε ή κινδυνεύσετε. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε ότι κάποιος άλλος έχει τον έλεγχο της ζωής σας και του πεπρωμένου σας.

  Advertisements

  Εάν βλέπετε αυτό το όνειρο συχνά, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να κάνετε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους, αντί να εστιάζετε στις ανάγκες των άλλων πρώτα.

  Ονειρεύεστε ένα λευκό γορίλα

  Στα όνειρα, ο λευκός γορίλας μπορεί να συμβολίζει την αγνότητα και συνάμα το άγνωστο και τον κίνδυνο. Μπορεί να φοβάστε κάτι στη ζωή σας ή να αντιμετωπίζετε κάποια άγνωστη απειλή. Ίσως ακόμα να διστάζετε να εμπλακείτε σε νέες εμπειρίες ή καταστάσεις, επειδή δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να χειριστείτε μεγάλες αλλαγές.

  Επίσης, ένας λευκός γορίλας σε ένα όνειρο υποδηλώνει ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τους φόβους σας και να προχωρήσετε στη ζωή, παρά τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα γορίλα στο σπίτι σας

  Αν ονειρευτείτε ένα γορίλα στο σπίτι σας, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε συγκλονισμένοι ή ότι απειλείστε από κάτι ή κάποιον στη ζωή σας. Μπορεί, επίσης, να συμβολίζει μια επιθετική ή πρωτόγονη πτυχή του εαυτού σας, όπως συναισθήματα θυμού ή οργής.

  Ακόμη, μπορεί να νιώθετε πως πρέπει να είστε προστατευτικοί απέναντι σε κάτι ή κάποιον. Είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που θέλετε να προστατεύσετε, ώστε να έχετε μια πιο σωστή ερμηνεία του ονείρου σας.

  Ονειρεύεστε μια ομάδα γοριλών

  Αν ονειρευτείτε μια ομάδα γοριλών, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο δυναμικοί στη ζωή σας. Εάν αισθανθήκατε να απειλείστε, αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει το φόβο σας μήπως σας βλάψει ή σας εκμεταλλευτεί κάποιος. Αν φοβηθήκατε μεν, αλλά δεν απομακρυνθήκατε από τους γορίλες, τότε μάλλον έχετε τη δύναμη μέσα σας να αντιμετωπίσετε ό,τι σας συμβεί.

  Advertisements