Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε ένα βιασμό;

  Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση στο ερώτημα «γιατί ονειρευόμαστε ένα βιασμό;». Η απάντηση εξαρτάται από το άτομο, αλλά υπάρχουν ορισμένοι γενικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ονειρεύονται μια σεξουαλική επίθεση.

  Advertisements

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι ονείρων με κύριο μέρος την πράξη ενός βιασμού. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν έναν εφιάλτη μια στο τόσο, ενώ άλλοι μπορεί να τον βιώνουν πιο συχνά. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για αυτό το είδος ονείρου.

  Ο πρώτος λόγος είναι ότι μπορεί να βιώνετε κάποιο άγχος στη ζωή σας, το οποίο σας κάνει να βλέπετε αυτά τα όνειρα πιο συχνά από το συνηθισμένο. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες, επειδή αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης και κορτιζόλης στο σώμα σας, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτές οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να κοιμάστε καλά τη νύχτα, αυξάνοντας τις πιθανότητές να έχετε άσχημα όνειρα.

  Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι κάποιο αίσθημα ανεπάρκειας ή ευαλωτότητας, το οποίο πυροδοτεί μια συναισθηματική απόκριση στο υποσυνείδητό σας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αυτού του είδους ονείρων. Το αίσθημα αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάτι που συμβαίνει στην πραγματική σας ζωή ή να οφείλεται σε θέμα ψυχολογικής φύσεως, το οποίο πρέπει να επιλυθεί άμεσα, ώστε να μπορέσετε να αισθανθείτε ξανά καλύτερα για τον εαυτό σας και τη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι βιάζεστε

  Τα όνειρα για βιασμό προκαλούνται συχνά λόγω άγχους, τραύματος ή στρες. Εάν έχετε βιώσει πρόσφατα κάποιο τραυματικό γεγονός ή αγχώνεστε σχετικά με το σεξ, είναι πιθανό το μυαλό σας να δημιουργήσει τέτοιου είδους όνειρα.

  Το να ονειρεύεστε ότι σας βιάζουν, συμβαίνει συνήθως επειδή αισθάνεστε κατά κάποιον τρόπο ευάλωτοι. Θα μπορούσε να οφείλετε σε κάτι απλό, όπως το να νιώθετε άσχημα λόγω τεταμένης σχέσης με τον εργοδότη σας, ή μπορεί να οφείλετε σε κάτι πιο σοβαρό, όπως ο χωρισμός με το σύντροφό σας.

  Ό,τι κι αν είναι, κάτι συμβαίνει στη ζωή σας που σας κάνει να νιώθετε ευάλωτοι και ανίσχυροι, και το όνειρό σας αυτό απλά φανερώνει πόσο ευάλωτοι είστε πραγματικά αυτή τη στιγμή.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι βιάζετε κάποιον

  Αν ονειρευτείτε ότι βιάζετε κάποιον, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε κάποιο άτομο για να εξυπηρετήσετε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Ίσως να εκμεταλλεύεστε κάποιον πιο αδύναμο από εσάς ή κάποιον που έχει μια αδυναμία που δε γνωρίζει.

  Αν ονειρευτείτε ότι βιάζετε κάποιον και το απολαμβάνετε, αυτό σημαίνει ότι – παρότι δεν είστε διατεθειμένοι να το παραδεχτείτε – υπάρχει μια κακή πλευρά στην προσωπικότητά σας, που απολαμβάνει να πληγώνει τα συναισθήματα άλλων και να τους κάνει να αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους.

  Ονειρεύεστε ότι βιάζεται ο φίλος σας

  Το να ονειρευτείτε ότι βιάστηκε κάποιος που γνωρίζετε είναι μια εξαιρετικά τρομακτική εμπειρία. Σε αυτό το όνειρο, το άτομο που βιάζεται είναι συνήθως κάποιος που σας ενδιαφέρει.

  Advertisements

  Αυτός ο τύπος ονείρου μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά η πιο κοινή ερμηνεία είναι ότι αποτελεί προειδοποίηση ότι κάποιος κοντινός σας άνθρωπος μπορεί να κινδυνεύσει ή να πέσει θύμα κάποιου άλλου.

  Το να ονειρευτείτε βιασμό μπορεί, επίσης, να αποτελεί αντανάκλαση όσων συμβαίνουν στη ζωή σας και των αισθημάτων σας για ορισμένες καταστάσεις.

  Εάν το άτομο που βιάστηκε στο όνειρό σας φέρεται παράξενα τον τελευταίο καιρό ή αν υπάρχουν άλλες ενδείξεις στη ζωή σας που φανερώνουν ότι πιθανώς κάτι κακό έχει συμβεί, τότε αυτό το όνειρο θα μπορούσε απλώς να αποτελεί μια προειδοποίηση του υποσυνείδητού σας ότι κάτι κακό μπορεί να συμβεί, αν δεν προσπαθήσετε να βοηθήσετε αυτό το άτομο.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι απολαμβάνετε ένα βιασμό

  Η πιο κοινή ερμηνεία ενός ονείρου, στο οποίο βλέπετε ότι βιάζεστε και το απολαμβάνετε, είναι ότι κρύβετε πολύ θυμό και οργή μέσα σας.

  Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε βιώσει κάποιου είδους κακοποίηση ή τραυματική εμπειρία στην πραγματική σας ζωή και κρατάτε αυτά τα συναισθήματα μέσα σας, αντί να τα εξωτερικεύσετε και να τα αποβάλλετε.

  Ονειρεύεστε ότι βιάζεται κάποιος άγνωστος

  Αν ονειρευτείτε ότι βιάζεται κάποιο άτομο που δε γνωρίζετε στο όνειρό σας, αυτό σημαίνει ότι είστε θύμα στην πραγματική σας ζωή. Έχετε επιτρέψει να πέσετε θύμα κακομεταχείρισης.

  Advertisements

  Εναλλακτικά, αυτό το όνειρο συμβολίζει την απώλεια ανεξαρτησίας και ελευθερίας. Μπορεί να αισθάνεστε παγιδευμένοι σε μια κακοποιητική σχέση ή κατάσταση, ή να αισθάνεστε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο της ζωής σας.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος βιάζει τον εραστή σας

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε κάποιον να βιάζει το σύντροφό σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε ανασφαλείς στη σχέση σας. Μπορεί να ζηλεύετε άλλους ανθρώπους.

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να είναι μια προειδοποίηση ότι ο σύντροφός σας δεν είναι ευχαριστημένος στη σχέση σας και ότι πρέπει να κάνετε κάτι για αυτό.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι κατηγορείστε για βιασμό

  Αν ονειρευτείτε ότι σας κατηγορούν για βιασμό είναι σημάδι ότι αναλαμβάνετε υπερβολική ευθύνη για πράξεις άλλων.

  Μπορεί να νιώθετε ένοχοι, επειδή θεωρείτε ότι έχετε απογοητεύσει κάποιον ή ότι έχετε κάνει κάτι λάθος.

  Ακόμη, αυτό το όνειρο μπορεί να είναι μήνυμα του υποσυνειδήτου σας, που σας καλεί να επανεξετάσετε πιο προσεκτικά τις σχέσεις σας με τους γύρω σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν για την υγεία αυτών των σχέσεων.

  Advertisements

  Τέλος, το να ονειρευτείτε ότι κάποιος σας κατηγορεί για βιασμό μπορεί να αντιπροσωπεύει συναισθήματα ενοχής ή άγχους για προηγούμενες πράξεις σας.

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε έναν ομαδικό βιασμό

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε έναν ομαδικό βιασμό, αυτό το όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει τον φόβο σας μήπως χάσατε τον έλεγχο της ζωής σας. Ίσως νιώθετε πως σας ωθούν σε μια κατάσταση που δε θέλετε να βρεθείτε.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να είναι ένας τρόπος να εκφράσει το υποσυνείδητό σας το θυμό σας για κάποιον ή μια κατάσταση. Ίσως το άτομο ή η κατάσταση που σας δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα, προκαλούν προβλήματα στη ζωή σας, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας κυνηγούν και μετά σας βιάζουν

  Το να ονειρευτείτε ότι τρέχετε να ξεφύγετε από ένα βιαστή είναι σημάδι ότι μάλλον προσπαθείτε να ξεφύγετε από κάτι που φοβάστε στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή, αλλά διστάζετε να αντιμετωπίσετε κατάματα.

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει τον φόβο ή την ανησυχία σας ότι έχετε χάσει τον έλεγχο μιας σχέσης ή μιας κατάσταση στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι δε βλέπετε το πρόσωπο του βιαστή

  Αν ονειρευτείτε ότι δε βλέπετε το πρόσωπο του βιαστή σας στο όνειρό σας αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε κάποιο άγχος στη ζωή σας και το όνειρο σας προειδοποιεί να κάνετε ένα διάλειμμα από αυτό. Ίσως αντιμετωπίζετε προβλήματα στην οικογένεια ή την εργασία σας.

  Advertisements

  Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, εργάζεστε τόσο σκληρά, που έχετε αγχωθεί και, κατά συνέπεια, βλέπετε αυτό το όνειρο.

  Ονειρεύεστε ότι σας απήγαγαν και σας βίασαν

  Το να ονειρευτείτε ότι σας έχουν απαγάγει και σας βιάζουν μπορεί να είναι σημάδι ότι αισθάνεστε πως είστε θύματα. Μπορεί να νιώθετε ανίσχυροι, σα να έχετε χάσει τον έλεγχο της ζωής σας.

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να είναι ένα σημάδι ότι φοβάστε μήπως πέσετε θύμα εκμετάλλευσης από τρίτους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας βιάζει ο σύντροφός σας

  Αν ονειρευτείτε το σύντροφό σας να σας βιάζει, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στην πραγματική σας ζωή νιώθετε ότι έχει παραβιαστεί η ιδιωτικότητά σας ή, ακόμη, ότι έχετε βαθιά ριζωμένους φόβους για το σεξ και την οικειότητα.

  Γενικά, αν έχετε τέτοιου είδους όνειρα, είναι καλύτερο να τα συζητήσετε με το σύντροφό σας. Μπορεί να νιώθετε ανασφάλεια για τη σχέση σας, γεγονός που εκφράζεται υποσυνείδητα μέσα από αυτού του είδους τα όνειρα.

  Ονειρεύεστε ότι σας βιάζει ο εργοδότης σας

  Αν ονειρευτείτε ότι σας βιάζει ο εργοδότης σας, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε ικανοποιημένοι με την τρέχουσα εργασία σας και μάλλον θα χρειαστεί να αναζητήσετε καινούρια.

  Advertisements

  Ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον εργασιακό σας χώρο, το οποίο σας προκαλεί πολύ άγχος και νιώθετε ότι δε μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το διορθώσετε.

  Ονειρεύεστε ότι σας βιάζει ο πρώην σας

  Ίσως έχουν μείνει άλυτα ζητήματα που σχετίζονται με την προηγούμενη σχέση σας και το όνειρό σας αυτό σας τα υπενθυμίζει, ώστε να τα αντιμετωπίσετε σωστά.

  Επίσης, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να μάθετε πώς να βάζετε όρια σε άτομα που δε σας σέβονται και να μάθετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι γλυτώνετε κάποιον από ένα βιασμό

  Αν ονειρευτείτε ότι δραπετεύετε από το βιαστή σας, αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τις τρέχουσες δυσκολίες στη ζωή σας.

  Ονειρεύεστε ότι είστε μάρτυρες ενός βιασμού

  Το να ονειρευτείτε ότι είστε μάρτυρες ενός βιασμού σημαίνει ότι αισθάνεστε πως δε μπορείτε να κάνετε τίποτα για να σταματήσετε ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας, με αποτέλεσμα να νιώθετε αβοήθητοι και ανίσχυροι.

  Αυτό το όνειρο μπορεί να είναι ένδειξη της αίσθησης ότι έχετε χάσει τον έλεγχο της ζωής σας ή ότι χειραγωγήστε και ελέγχεστε από άλλους.

  Advertisements

  Ακόμη, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει τον φόβο μιας σεξουαλικής επίθεσης.

  Ονειρεύεστε ότι σώζετε κάποιον από βιασμό

  Εάν είστε άντρας και ονειρευτήκατε ότι σώσατε κάποιον από ένα βιασμό, αυτό το όνειρο συμβολίζει την επιθυμία σας να κερδίσετε το σεβασμό των ανθρώπων γύρω σας και ότι θέλετε να σας βλέπουν ως ένα πολύ ικανό άτομο. Μπορεί, επίσης, να είναι ένα σημάδι ότι είστε υπερπροστατευτικοί με τις γυναίκες της ζωή σας.

  Εάν είστε γυναίκα και ονειρεύεστε ότι σώζετε κάποιον από βιασμό, τότε αυτό το όνειρο είναι σημάδι ότι θέλετε να προστατευθείτε από μια ισχυρή ανδρική φιγούρα στη ζωή σας. Εάν είστε μόνες, θα μπορούσε, επίσης, να σημαίνει ότι αισθάνεστε αβοήθητες στον κόσμο και ότι χρειάζεστε κάποιον να σας προστατεύει.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ο σύντροφός σας βίασε κάποιον

  Αν ονειρευτείτε ότι ο σύντροφός σας βίασε κάποιον, αυτό σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας και αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη σχέση σας.

  Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε καταπιεσμένοι από το σύντροφό σας. Εάν συμβαίνει αυτό, θα χρειαστεί να θέσετε κάποια όρια.

  Αν αυτό το όνειρο εμφανίζεται τακτικά, τότε ίσως σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη σχέση και το σύντροφό σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι βιάζεστε από ένα μέλος της οικογένειάς σας

  Αυτό το όνειρο δείχνει ότι νιώθετε μόνοι και απομονωμένοι. Δεν έχετε καλές σχέσεις με τους γύρω σας και νιώθετε ότι η οικογένεια και οι φίλοι σας δεν σας υποστηρίζουν καθόλου.

  Ακόμη, μπορεί να αισθάνεστε ότι κανείς δε νοιάζεται για εσάς και ότι είστε ολομόναχοι σε αυτόν τον κόσμο.

  Ονειρεύεστε ότι σας βιάζει ο γείτονά σας

  Σε περίπτωση που δείτε στον ύπνο σας ότι βιάζεστε από ένα γείτονά σας, τότε μάλλον πρόκειται για ένα ανησυχητικό και τρομακτικό όνειρο.

  Advertisements

  Το όνειρο αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι νιώθετε ευάλωτοι σε κάτι στη ζωή σας. Ίσως νιώθετε ανασφαλείς στη γειτονιά ή το σπίτι σας. Μπορεί, ακόμα, να έχετε κάποιο θέμα με κάποιο κοντινό σας άτομο ή κάποιον που απλά μένει κοντά σας.

  Ένα άτομο του περιβάλλοντός σας έχει παραβιάσει την εμπιστοσύνη σας ή σας χρησιμοποιεί για δικό του όφελος ή κέρδος. Ίσως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε το άτομο αυτό, πριν ξεφύγει από τον έλεγχο η κατάσταση.

  Ονειρεύεστε ότι κάποιος σας έσωσε από βιασμό

  Αν ονειρευτείτε κάποιον να σας σώζει από βιασμό, αυτό το όνειρο είναι σημάδι ότι αντιμετωπίζετε μεγάλα προβλήματα στη ζωή σας, αλλά νιώθετε πως υπάρχουν άνθρωποι που σας υποστηρίζουν σθεναρά και ότι χάρη στη βοήθειά τους θα μπορέσετε να ξεπεράσετε ό,τι σας προβληματίζει.

  Advertisements

  Ακόμη, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να σας προστατεύσει από μια κατάσταση ή από κάτι κακό που μπορεί να σας συμβεί.

  Ονειρεύεστε ότι σας ναρκώνουν και σας βιάζουν

  Αν ονειρευτείτε ότι είστε ναρκωμένοι και σας έχουν βιάσει, αυτό σημαίνει ότι έχετε βιώσει μεγάλο άγχος, πίεση και κατάθλιψη το τελευταίο διάστημα.

  Επιπλέον, τα ναρκωτικά σε ένα όνειρο συμβολίζουν συχνά μια «άρρωστη» σχέση με κάτι ή κάποιον, ενώ το να ναρκώνεστε από κάποιον μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντός σας προσπαθεί να χειραγωγήσει ή να ελέγξει τη συμπεριφορά σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε κάποιον να βιάζει την κόρη σας

  Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος βίασε την κόρη σας, μπορεί να πρόκειται για αντανάκλαση του πόσο πολύ έχει πληγωθεί το παιδί σας από κάποιον άλλο ή πόσο η ίδια πληγώνει άλλους με τα λόγια και τις πράξεις της (είτε ηθελημένα, είτε ακούσια).

  Ακόμη, το όνειρο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ελέγχετε υπερβολικά την κόρη σας στην πραγματική ζωή. Πρέπει να την αφήσετε να πάρει τις δικές της αποφάσεις και να μάθει από τα λάθη της.

  Ονειρεύεστε ότι σας βιάζουν και μετά σας πυροβολούν

  Αν ονειρευτείτε ότι σας βιάζουν και σας πυροβολούν, αυτό σημαίνει ότι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή σας πρόκειται να τελειώσει.

  Advertisements

  Μπορεί να νιώθετε ότι αυτή η αλλαγή θα είναι προς το καλύτερο, αλλά όπως και να ‘χει είναι καιρός να προχωρήσετε από οτιδήποτε σας εμπόδιζε να ζήσετε τη ζωή σας ολοκληρωμένα και ελεύθερα.

  Ονειρεύεστε ότι βιάζεστε από άτομο του ίδιου φύλου

  Αν ονειρευτείτε ότι βιάζεστε από άτομο του ίδιου φύλου, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε αποξενωμένοι από τους άλλους.

  Μπορεί να αισθάνεστε μόνοι ή να πιστεύετε ότι κανείς δε νοιάζεται για εσάς. Ίσως ακόμα να αισθάνεστε συναισθηματικά παραμελημένοι από τους κοντινούς σας ανθρώπους.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι βιάζεστε από ένα άτομο εξουσίας

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι βιάζεστε από είναι άτομο εξουσίας, είναι ένα ισχυρό προειδοποιητικό σημάδι ότι καταπιέζεστε από το περιβάλλον σας ή από κάποιο κοντινό σας άτομο.

  Ονειρεύεστε έναν δαίμονα να σας βιάζει

  Μπορεί να νιώθετε φόβο ή άγχος για κάτι που συμβαίνει στη ζωή σας. Ίσως να ανησυχείτε για μια σχέση, για μια νέα δουλειά ή για μια μετακόμιση.

  Αν ονειρευτείτε ότι βιάζεστε από έναν δαίμονα, το όνειρό σας αυτό μπορεί να συμβολίζει το φόβο σας να πληγωθείτε συναισθηματικά ή σωματικά από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Θα μπορούσε, ακόμη, να σχετίζεται με το φόβο σας να χάσετε τον έλεγχο μιας κατάστασης ή ενός ατόμου και να αναγκαστείτε να κάνετε κάτι παρά τη θέλησή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι σας φυλακίζουν για βιασμό

  Αν ονειρευτείτε ότι πηγαίνετε στη φυλακή για βιασμό, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που κάνατε στο παρελθόν. Τότε δεν ήσασταν σε θέση να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των πράξεών σας και πλέον επανέρχονται στη μνήμη σας και επηρεάζουν τη ζωή σας.