Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε έναν παππού;

  Στο υποσυνείδητο όλων μας δημιουργείται πληθώρα ονείρων. Όμως, πώς προκαλούνται τα όνειρα για παππούδες; Γιατί βλέπουμε τον παππού ή τη γιαγιά μας στον ύπνο μας, παρότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το θάνατό τους; Γενικά, γιατί ονειρευόμαστε νεκρούς συγγενείς; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι τα όνειρα αποτελούν ασύνδετες εκδηλώσεις σκέψεων και συναισθημάτων.

  Advertisements

  Τα όνειρα μπορούν να ερμηνευθούν σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, αλλά γενικά υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες θεωρίες που εξηγούν το λόγο που βλέπετε όνειρα για τον παππού σας:

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε τον παππού σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι νοσταλγείτε και αναπολείτε τις καλές στιγμές που ζήσατε μαζί του. Ίσως ακόμα να σημαίνει ότι σας λείπει ένα ισχυρό ανδρικό πρότυπο στη ζωή σας.

  Συνήθως, οι παππούδες θεωρούνται σοφά και δοτικά άτομα, που θέτουν πάντα ως προτεραιότητα την οικογένειά τους. Έτσι, αν ονειρευτείτε τον παππού σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι χρειάζεστε ένα πρότυπο και κάποιον να εμπιστευτείτε.

  Advertisements

  Εάν είχατε δυσάρεστες εμπειρίες με τον παππού σας, αυτό το όνειρο μπορεί να συνδέεται με αυτές τις αναμνήσεις, που επιστρέφουν στο μυαλό σας ενώ κοιμάστε.

  Στο υπόλοιπο αυτού του άρθρου θα διερευνήσουμε τις έννοιες πίσω από όλα τα είδη ονείρων που περιλαμβάνουν την παρουσία ενός παππού, γι’ αυτό προσπαθήστε να θυμηθείτε όσα περισσότερα μπορείτε από το όνειρό σας, ώστε να έχετε μια όσο το δυνατόν πιο ακριβή ερμηνεία.

  Ονειρεύεστε έναν παππού (Γενική έννοια)

  Ένας παππούς στο όνειρό σας αποτελεί σύμβολο σοφίας, εμπειρίας και καλών συμβουλών. Υποδεικνύει, επίσης, μια νέα κατεύθυνση ή αλλαγή στη ζωή σας.

  Advertisements

  Αν ονειρευτείτε τον παππού σας, μπορεί να είναι ένδειξη ότι πρέπει να αναλύσετε τις δικές σας εμπειρίες ζωής, ώστε να αντλήσετε σοφία από αυτές. Μπορεί να αισθάνεστε χαμένοι ή μπερδεμένοι σε κάποιον τομέα της ζωής σας και αυτό το όνειρο προσπαθεί να σας καθοδηγήσει για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε στη συνέχεια.

  Επίσης, ένας παππούς σε ένα όνειρο μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας για περισσότερη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε κάτι μαζί του, τότε μάλλον είστε έτοιμοι να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες στη ζωή.

  Αν ονειρευτείτε τον παππού ή τη γιαγιά σας που έχει πεθάνει, το όνειρο αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι σας λείπει η καθοδήγηση και η υποστήριξή τους σε κάποιο τομέα της ζωής σας. Σας λείπει, επίσης, η οικειότητα που νιώθατε μαζί τους, ακόμα και η παρουσία τους η ίδια.

  Advertisements

  Ακόμη, η εμφάνιση του παππού σας στο όνειρό σας μπορεί να αντιπροσωπεύει πτυχές της προσωπικότητάς σας που έχετε παραμελήσει ή αγνοήσει. Ίσως το όνειρο αυτό να αποτελεί υπενθύμιση να δώσετε περισσότερη προσοχή σε αυτές τις πτυχές του εαυτού σας.

  Ονειρεύεστε τον παππού σας

  Αν ονειρευτείτε τον παππού σας, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι στη ζωή σας και ότι δεν είστε σίγουροι για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε. Μπορεί να αισθάνεστε αβέβαιοι για το μέλλον ή ότι χρειάζεται να υιοθετήσετε αλλαγές στη ζωή σας ή ότι απλώς θέλετε να αποκτήσετε και να επιτύχετε περισσότερα στη ζωή.

  Αν ο παππούς σας σάς χαμογελούσε στο όνειρο, αυτό σημαίνει ότι εγκρίνει τις επιλογές που έχετε κάνει στη ζωή σας. Όλες οι αποφάσεις σας ήταν για το καλό σας και το συμφέρον σας

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι μιλάτε με έναν παππού

  Οι παππούδες συνδέονται συχνά με τη σοφία, καθώς και με τη μετάδοση οικογενειακών παραδόσεων και ιστοριών. Για να ερμηνεύσετε καλύτερα ένα τέτοιο όνειρο, θα πρέπει να θυμηθείτε τα εξής: τι αντιπροσωπεύει ο παππούς σας στη ζωή σας; Τι ξέρει εκείνος που δεν ξέρετε εσείς; Τι σας είπε στο όνειρο;

  Σε περίπτωση που νιώθετε αβέβαιοι για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε, είναι πολύ πιθανό να δείτε ότι μιλάτε με τον παππού σας στον ύπνο σας και ότι σας συμβουλεύει για το μέλλον σας. Συνήθως, αυτά τα όνειρα σηματοδοτούν ότι πρέπει να ακολουθήσετε τη διαίσθησή σας και να κάνετε ό,τι σας φαίνεται σωστό. Μην κάνετε αυτό που σας υποδεικνύουν οι άλλοι.

  Εάν το όνειρό σας περιλάμβανε κάποια αρνητική εμπειρία, όπως το να τσακωθείτε με τον παππού σας ή να του φωνάξετε, μπορεί να σημαίνει ότι σας συμβαίνει κάτι στην πραγματική ζωή που σας προκαλεί θλίψη και θυμό.

  Advertisements

  Μπορεί κάποιες καταστάσεις να σας κάνουν να νιώθετε εκτός ελέγχου και ότι αδυνατείτε να κάνετε οτιδήποτε για αυτό. Η κατάσταση αυτή μπορεί να σας προκαλέσει απογοήτευση, θλίψη και θυμό για όσους φαίνονται ανεπηρέαστοι από προβλήματα σαν τα δικά σας.

  Επίσης, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να επανασυνδεθείτε με κάποιον που δεν έχετε επαφές πια στη ζωή σας. Ίσως αποφεύγατε αυτό το άτομο ή νιώθατε ενοχές απέναντί του και πλέον πρέπει να το προσεγγίσετε και να ζητήσετε συγγνώμη για ό,τι κάνατε.

  Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να σας λέει ότι είναι καιρός να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν και να συνεχίσετε τη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι αγκαλιάζετε ή φιλάτε τον παππού σας

  Το να ονειρευτείτε ότι αγκαλιάζετε ή φιλάτε τον παππού σας αποτελεί σύμβολο καλής τύχης, ευτυχίας και ασφάλειας. Λέγεται ότι όταν ονειρεύεστε τον παππού σας, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ένα ευτυχισμένο μέλλον μπροστά σας.

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά στη ζωή σας. Μπορεί να περνάτε δύσκολες στιγμές και να νιώθετε μοναξιά ή θλίψη, αλλά αυτά τα όνειρα είναι παρηγορητικά, καθώς σας υπενθυμίζουν πως δεν είστε μόνοι και πως έχετε ανθρώπους να βασιστείτε όταν οι συνθήκες γίνονται δύσκολες.

  Επίσης, το συγκεκριμένο όνειρο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι επιθυμείτε περισσότερη εγγύτητα στη ζωή σας. Μήπως θέλετε να είστε πιο κοντά με τα μέλη της οικογένειάς σας ή τους φίλους σας; Ή μήπως υπάρχει κάποιο ξεχωριστό πρόσωπο στη ζωή σας, που σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς, οικεία και καλά;

  Advertisements

  Ονειρεύεστε το νεκρό παππού σας

  Το νόημα των ονείρων εξαρτάται από το πλαίσιο στο οποίο εξελίσσονται, καθώς και από τα συναισθήματα που σας προκαλούν. Για παράδειγμα, εάν χάσατε πρόσφατα ένα κοντινό σας πρόσωπο, το υποσυνείδητό σας μπορεί να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτή την απώλεια, χρησιμοποιώντας τα όνειρα ως τρόπο αντιμετώπισης της θλίψης και του πόνου.

  Όμως, υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν όνειρα για τον παππού σας:

  – Μπορεί να νιώθετε ενοχές που δεν τον επισκεφτήκατε πριν πεθάνει ή επειδή δεν τον επισκεπτόσασταν αρκετά συχνά.
  – Μπορεί να σας λείπει.
  – Μπορεί να ανησυχείτε για την υγεία σας ή για την υγεία κάποιου άλλου.
  – Μπορεί το όνειρο αυτό να σας θυμίζει άλλες απώλειες, που έχετε υποστεί στη ζωή.

  Advertisements

  Εάν ο παππούς σας ήταν κακός ή καταχρηστικός απέναντί σας όταν ζούσε, τότε το να τον ονειρευτείτε μπορεί να συμβολίζει τη συγχώρεση και τη συμφιλίωση με όσους σας πλήγωσαν στη ζωή σας, ακόμα κι αν είναι πλέον νεκροί.

  Ονειρεύεστε ότι βλέπετε τον παππού σας να κλαίει

  Αν ονειρευτείτε τον παππού σας να κλαίει μπορεί να είναι σημάδι θλίψης και απώλειας. Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να είναι μια προειδοποίηση ότι πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή στην οικογένεια και τους αγαπημένους σας.

  Όταν κάποιος κλαίει στα όνειρά μας, συχνά αντιπροσωπεύει ένα μέρος του εαυτού μας που έχει καταστραφεί ή χαθεί. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σχέσεις, φιλίες ή ακόμα και μια ευκαιρία εργασίας ή επιχειρηματικό εγχείρημα. Θα μπορούσε ακόμη να αντιπροσωπεύει μια πτυχή του εαυτού σας που έχει παραμεληθεί ή αγνοηθεί για πάρα πολύ καιρό.

  Advertisements

  Επειδή οι παππούδες και οι γιαγιάδες συμβολίζουν συχνά το παρελθόν. Επομένως, αυτού του είδους τα όνειρα μπορεί να υποδηλώνουν τις ενοχές σας για κάτι που κάνατε στο παρελθόν ή τον πόνο σας για κάτι που σας έκανε κάποιος άλλος.

  Ονειρεύεστε τον παππού σας να γελάει ή να χαμογελά

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε τον παππού σας να γελάει ή να χαμογελά, φανερώνει πως βρίσκεστε σε καλή και θετική ψυχική κατάσταση. Είστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με τη ζωή και τίποτα δε σας προκαλεί ανησυχία. Επίσης, προμηνύεται επιτυχία στη ζωή σας και καλή οικονομική κατάσταση. Θα απολαύσετε τη ζωή σας, με τους αγαπημένους σας ανθρώπους γύρω σας.

  Ονειρεύεστε τον παππού σας χαρούμενο και ευτυχισμένο

  Ο τρόπος που ενεργεί ο παππούς σας στο όνειρο μπορεί να υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε εσείς τον εαυτό σας ή πώς σας βλέπουν οι άλλοι.

  Advertisements

  Για παράδειγμα, αν ο παππούς σας είναι ευδιάθετος και χαρούμενος, αυτό σημαίνει ότι βιώνετε καλά συναισθήματα στην πραγματική ζωή ή ότι οι άνθρωποι γύρω σας χαίρονται που βρίσκονται κοντά σας. Αν ο παππούς είναι γκρινιάρης ή φαίνεται δυστυχισμένος, τότε μάλλον οι άνθρωποι γύρω σας αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους ή τη ζωή τους.

  Εάν ο παππούς σας φαίνεται άρρωστος στο όνειρο, μπορεί να σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει στην υγεία – σωματική ή ψυχική – ενός αγαπημένου σας προσώπου ή ότι υπάρχουν προβλήματα στη ζωή σας, που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

  Ονειρεύεστε ότι ο πεθαμένος παππούς σας είναι ζωντανός και υγιής

  Το όνειρο, στο οποίο βλέπετε τον αείμνηστο παππού σας να είναι ζωντανός και υγιής, είναι ένα πολύ κοινό όνειρο. Αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι σας λείπει και ότι η ζωή σας έχει αλλάξει από τότε που πέθανε.

  Advertisements

  Εάν ο παππούς σας ήταν ένα αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή σας, τότε αυτό το όνειρο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα θλίψης και απώλειας που βιώνετε. Ακόμη, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να σας καλεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας και να πάψετε να σκέφτεστε υπερβολικά το παρελθόν.

  Ονειρεύεστε τον τάφο του παππού σας

  Το να ονειρευτείτε τον τάφο του παππού σας μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές έννοιες:

  – Αν ο τάφος του παππού σας ήταν παραμελημένος στο όνειρό σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν προσέχετε τις ανάγκες των κοντινών σας ανθρώπων. Νοιάζεστε μόνο για τον εαυτό σας.

  Advertisements

  – Η επίσκεψη στον τάφο του παππού σας μπορεί να συμβολίζει τη θλίψη σας για την απώλεια ενός κοντινού σας προσώπου. Το όνειρο αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά σας για το άτομο αυτό, πόσο σας λείπει και πόσα σήμαινε για εσάς.

  – Είναι πιθανό ο τάφος που βλέπετε να αντιπροσωπεύει την αδυναμία σας να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν ή μια παλιά σχέση ή συνήθεια, που σας εμποδίζει να προχωρήσετε στη ζωή.

  – Εάν υπάρχουν και άλλα άτομα όταν επισκέπτεστε τον τάφο, αυτό θα μπορούσε να συμβολίζει τους ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς μεταξύ των μελών της οικογένειάς σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ο παππούς σας πεθαίνει

  Αν ονειρευτείτε ότι ο παππούς σας πεθαίνει, αυτό σημαίνει ότι κάτι σας προκαλεί ανασφάλεια στη ζωή σας. Ίσως έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση ή ανησυχείτε για την άποψη που θα σχηματίσουν οι άλλοι για εσάς.

  Ονειρεύεστε ότι ψάχνετε τον παππού σας

  Αν ονειρευτείτε ότι ψάχνετε τον παππού σας, αυτό σημαίνει ότι χάσατε κάτι πρόσφατα από τη ζωή σας και το θέλετε πίσω. Το όνειρο αυτό μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι δυσκολεύεστε να βρείτε τον εαυτό σας αυτή τη στιγμή. Είστε μπερδεμένοι όσον αφορά την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε στη ζωή. Αυτό το όνειρο σας λέει ότι ο δρόμος που ακολουθείτε είναι λάθος και πρέπει να αλλάξετε πορεία, πριν τα πράγματα ξεφύγουν.

  Ονειρεύεστε ότι ο παππούς σας είναι θυμωμένος μαζί σας

  Το να βλέπετε τον παππού σας θυμωμένο σε ένα όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στη ζωή σας, το οποίο πρέπει να ξεπεράσετε για να προχωρήσετε. Ίσως ακόμα να αισθάνεστε στάσιμοι και χρειάζεστε βοήθεια για να βγείτε από μια δύσκολη κατάσταση.

  Advertisements

  Αν είχατε πρόσφατα μια διαμάχη με τον παππού σας, αυτό το γεγονός μπορεί να προκάλεσε τα συναισθήματα που βιώσατε ενώ κοιμόσασταν. Ακόμη, είναι πιθανό να νιώθετε ενοχές για κάτι που είπατε ή κάνατε στην πραγματική σας ζωή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα ζητώντας συγγνώμη και να πάτε παρακάτω.

  Ονειρεύεστε ότι μαλώνετε με τον παππού σας

  Αν ονειρευτείτε ότι μαλώνετε με τον παππού σας, αυτό το όνειρο συμβολίζει μια διαφωνία ανάμεσα σε εσάς και την παλαιότερη γενιά. Ίσως έχετε μάθει να κάνετε τα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς όμως να είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε αυτή σας την ιδιαιτερότητα.

  Το γεγονός ότι θέλετε να επιβάλλετε το δικό σας τρόπο λειτουργίας κάνει δύσκολη την κοινωνική συναναστροφή, μιας και ο καθένας έχει μάθει να πορεύεται με τρόπο που ταιριάζει στους ίδιους.

  Advertisements

  Επίσης, το συγκεκριμένο όνειρο αντιπροσωπεύει τη διαφορά απόψεων μεταξύ των μελών της οικογένειάς σας. Ίσως νιώθετε ότι δε σας καταλαβαίνουν ή τη δυσκολία σας να ακολουθήσετε τους κανόνες που σας επιβάλλουν, ή ακόμα ανησυχείτε ότι θα κρίνουν τομείς της ζωής σας.

  Ονειρεύεστε ότι σας χτυπάει ο παππούς σας

  Αν ονειρευτείτε ότι σας χτυπάει ο παππούς σας, αυτό υποδηλώνει κάποιου είδους κακοποίηση ή κακομεταχείριση στην πραγματική ζωή σας, από κάποιον μεγαλύτερο ή ανώτερό σας. Μπορεί να αισθάνεστε ανίσχυροι να αντιδράσετε σε περιπτώσεις που κάποιοι εκμεταλλεύονται την καλοσύνη ή τη συμπόνια που επιδεικνύετε.

  Ονειρεύεστε ότι ο παππούς σας σάς επιπλήττει

  Αν ονειρευτείτε ότι σας επιπλήττει ο παππούς σας, αυτό σημαίνει ότι ανησυχείτε για τις απόψεις των άλλων για το άτομό σας. Ίσως σας έχουν απογοητεύσει οι φίλοι ή η οικογένειά σας και θέλετε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

  Advertisements

  Επίσης, αυτό το όνειρο μπορεί να σηματοδοτεί ότι πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για κάτι στη ζωή σας. Ίσως ακόμα να αισθάνεστε ένοχοι για κάτι και πρέπει να αποκαταστήσετε αυτήν την κατάσταση ζητώντας συγνώμη ή με κάποιον άλλο τρόπο.

  Εάν ο παππούς σας επιπλήττει όλη την οικογένεια, μπορεί να είναι σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης εντός της οικογενειακής σας μονάδας.

  Ονειρεύεστε ότι κρύβεστε από τον παππού σας

  Το να κρύβεστε από τον παππού σας μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνατότητές σας για να έχετε μια καλύτερη ζωή. Αισθάνεστε ότι ίσως έχετε αφιερώσει χρόνο σε πράγματα ανούσια ή ότι κάνατε λάθη που δε μπορούν να διορθωθούν.

  Advertisements

  Αυτό το όνειρο μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι φοβάστε να προχωρήσετε, επειδή ανησυχείτε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εσάς ή πώς θα αντιδράσουν όταν μάθουν ορισμένα πράγματα για την προσωπικότητά σας.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε τον παππού σας

  Όταν ονειρευόμαστε ότι σκοτώνουμε κάποιον, συνήθως είναι σημάδι θυμού, απογοήτευσης ή μίσους προς αυτό το άτομο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σημάδι μίσους και προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

  Στα όνειρα, το άτομο που σκοτώνεται συχνά θεωρείται ως εχθρός ή εμπόδιο. Έτσι, αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε τον παππού σας, σημαίνει ότι αισθάνεστε πως στέκεται εμπόδιο στον δρόμο σας για να πετύχετε τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας στη ζωή. Ίσως ακόμα να νιώθετε πως οι συμβουλές του παππού σας δεν σας εξυπηρετούν πλέον ή ότι πρέπει να τον απομακρύνετε από τη ζωή σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ότι ο παππούς σας είναι άρρωστος

  Αν ονειρευτείτε ότι ο παππούς σας είναι άρρωστος, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ανασφαλείς. Νιώθετε πως οι συμπεριφορές σας απειλούνται από νεότερες ιδέες και προσεγγίσεις.

  Σε αυτό το όνειρο ο παππούς σας μπορεί, επίσης, να αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό σας κόσμο ή τις δικές σας αξίες και πεποιθήσεις. Αυτό το όνειρο μπορεί να σας φανερώνει πως πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας και αντιμετωπίσετε εκκρεμή συναισθηματικά ή πνευματικά ζητήματα.

  Ονειρεύεστε ότι σας συμβουλεύει ο παππούς σας

  Ένα όνειρο, στο οποίο βλέπετε ότι σας δίνει συμβουλές ο παππούς σας, μπορεί να συμβολίζει ότι αναζητάτε συμβουλές και καθοδήγηση από άλλους. Νιώθετε πως δεν είστε σε θέση να πάρετε αποφάσεις μόνοι σας και μάλλον είναι καιρός να εμπιστευτείτε περισσότερο τον εαυτό σας…

  Advertisements

  Αν ο παππούς σου σάς δίνει κακές συμβουλές, αυτό σημαίνει ότι κάποιο κοντινό σας πρόσωπο προσπαθεί να σας χειραγωγήσει. Χρειάζεται προσοχή όταν ακούτε τις συμβουλές τρίτων, καθώς είναι πολύ πιθανό να σας οδηγήσουν σε λάθος κατεύθυνση.

  Ονειρεύεστε ότι ο παππούς σας σάς δωρίζει κάτι

  Όταν ονειρεύεστε ότι ο παππούς σας σάς κάνει ένα δώρο, συνήθως σημαίνει ότι θα λάβετε ένα δώρο από κάποιον άλλο. Αυτό το δώρο μπορεί να έχει οποιαδήποτε υλική αξία ή να είναι συναισθηματικό. Εάν είναι χρήματα ή ένα αντικείμενο, τότε πρόκειται για σημάδι οικονομικού κέρδους ή ευημερίας.

  Αν ονειρευτείτε τον παππού σας να σας δίνει κάτι σπασμένο ή κατεστραμμένο, τότε μάλλον κάποιο κοντινό σας πρόσωπο δεν είναι ειλικρινής απέναντί σας. Εάν ο παππούς σας σάς δωρίσει κάτι με μηδενική αξία, τότε αυτό το όνειρο σημαίνει ότι κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σας δεν προσέχει τις ανάγκες ή τις απόψεις σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε τον παππού σας να σας λέει μια ιστορία

  Το να ονειρευτείτε έναν παππού που σας λέει μια ιστορία είναι καλός οιωνός. Θα μάθετε κάτι πολύτιμο από το παρελθόν σας, το οποίο θα εφαρμόσετε στη ζωή σας.

  Ακόμη, ο παππούς μπορεί να συμβολίζει τη φωνή του υποσυνειδήτου σας. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή θελήσατε να πείτε κάτι σε κάποιον, αλλά δεν είχατε το θάρρος, αυτό το όνειρο σας φανερώνει πως ήρθε η ώρα να μιλήσετε.