Skip to content

Τι σημαίνει να ονειρεύεστε έναν αρουραίο;

  Οι αρουραίοι στα όνειρα συμβολίζουν την προδοσία ή τον φόβο για προδοσία. Ένας αρουραίος μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα άτομο του κοινωνικού ή οικογενειακού σας κύκλου, το οποίο αισθάνεστε ότι δε μπορείτε να εμπιστευτείτε.

  Advertisements

  Το ένστικτό σας σάς λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με το άτομο αυτό. Ίσως να είστε, γενικά, πολύ δύσπιστοι με τους ανθρώπους. Το όνειρό σας θα μπορούσε να σημαίνει ότι στην πραγματική ζωή δεν έχετε κανέναν που να μπορείτε να εμπιστευτείτε πλήρως.

  Είναι εύκολο να διαπιστώσουμε αν η αίσθηση δυσπιστίας που έχετε είναι αληθής. Σκεφτείτε αν σας εμπιστεύονται οι άνθρωποι στην πραγματική ζωή. Αν αποφεύγουν να σας αποκαλύψουν τα μυστικά τους, τότε έχετε λάβει την απάντησή σας…

  Μια άλλη αρνητική ερμηνεία των αρουραίων στα όνειρα είναι οι οικονομικές απώλειες και η δύσκολη περίοδος που προμηνύουν.

  Advertisements

  Μην ανησυχείτε ιδιαίτερα, διότι αν πραγματικά βιώσετε μια οικονομική απώλεια, το ένστικτό σας για επιβίωση θα ξυπνήσει και χάρη σε αυτό θα καταφέρετε να ανταπεξέλθετε. Τουλάχιστον προσωρινά.

  Ονειρεύεστε ότι τρώτε έναν αρουραίο

  Αν ονειρευτείτε ότι τρώτε έναν αρουραίο, αυτό σημαίνει ότι κάτι σας ενοχλεί. Ίσως έχετε στο μυαλό σας ένα άλυτο πρόβλημα που σας προκαλεί άγχος και νευρικότητα.

  Αυτό το είδος ονείρου μπορεί να σημαίνει ότι θα βρεθείτε σε μια τεταμένη κατάσταση ή θα χρειαστεί να συναναστραφείτε άγνωστους ανθρώπους.

  Advertisements

  Το να ονειρευτείτε ότι τρώτε έναν αρουραίο αποτελεί προειδοποίηση ότι μπορεί να πέσετε θύμα κάποιας επιθετικότητας ή κλοπής, ειδικά στους δρόμους, όπου διατρέχετε τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

  Ονειρεύεστε ότι σκοτώνετε έναν αρουραίο

  Εάν σκοτώσετε έναν αρουραίο σε ένα όνειρο, αυτό το όνειρο σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι στη ζωή σας είναι υποκριτές και προσπαθούν να σας δημιουργήσουν προβλήματα, ειδικά με την οικογένεια ή τους γείτονές σας. Θέλουν να βλάψουν τη φήμη σας.

  Αν ονειρευτήκατε ότι πριν σκοτώσετε τον αρουραίο, προσπαθήσατε να τον πιάσετε, τότε το όνειρό σας σημαίνει ότι έχετε μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των παραπάνω ανθρώπων. Παρά τις προσπάθειές τους, δε θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα σατανικά τους σχέδια και να σας βλάψουν.

  Advertisements

  Εάν είδατε στον ύπνο σας ότι σκοτώσατε έναν αρουραίο γρήγορα και χωρίς προβλήματα, αυτό σημαίνει ότι παρότι βιώνετε αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου οι εχθροί προσπαθούν να σας βλάψουν, εσείς θα καταφέρετε να βγείτε νικητές.

  Θα αποδείξετε πόσο ικανοί είστε και κανείς δε θα τολμήσει να σας επιτεθεί με αυτόν τον τρόπο ξανά.

  Ονειρεύεστε πολλούς αρουραίους

  Αν ονειρευτείτε πολλούς αρουραίους, αυτό σημαίνει ότι την τρέχουσα περίοδο ασχολείστε ιδιαίτερα με τον εαυτό σας. Έχετε βιώσει πολλά καλά πράγματα πρόσφατα και νιώθετε ενθουσιώδεις.

  Advertisements

  Θα θέλατε να βελτιωθείτε λίγο ακόμα, να ωριμάσετε λίγο. Το όνειρό σας προαναγγέλλει μια ευνοϊκή περίοδο στο άμεσο μέλλον, πολλά σημαντικά πράγματα θα μπουν στη ζωή σας.

  Επίσης, αν ονειρευτήκατε ότι αυτοί οι αρουραίοι περιβάλλουν το σπίτι ή το δωμάτιό σας, σημαίνει ότι σύντομα θα νιώσετε ευτυχία.

  Εκμεταλλευτείτε αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες για να πετύχετε τους στόχους που έχετε για τον εαυτό σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε έναν αρουραίο να σας δαγκώνει

  Αν ονειρευτείτε ότι σας δαγκώνει ένας αρουραίος σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Θα νιώθετε ότι δεν θα έχετε κανέναν να σας προσφέρει ένα χέρι βοηθείας.

  Πρέπει να είστε προσεκτικοί. Αυτό που θα σας συμβεί θα έχει μεγάλες συνέπειες για εσάς. Δυστυχώς, πιθανότατα θα καταστρέψει πολλές από τις σχέσεις που έχετε τώρα.

  Ονειρεύεστε έναν αρουραίο να σας επιτίθεται

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ότι ένας αρουραίος σας επιτίθεται, το όνειρό σας μπορεί να ερμηνευτεί με τον ίδιο τρόπο όπως το προηγούμενο όνειρο που αναφέραμε, όπου ένας αρουραίος σας δαγκώνει.

  Advertisements

  Η μόνη διαφορετική ερμηνεία που προκύπτει αφορά στην περίπτωση που ο αρουραίος σας δαγκώσει, αλλά δε σας αφήνει καμία ζημιά. Σε αυτή την περίπτωση, τα προβλήματα που θα ακολουθήσουν θα έρθουν απροσδόκητα.

  Σε κάθε περίπτωση, δυστυχώς, δε θα τα καταφέρετε. Δε θα μπορέσετε να λύσετε αυτά τα προβλήματα.

  Αν ονειρευτείτε ότι ένας αρουραίος σας επιτίθεται και σας αφήνει ένα μεγάλο δάγκωμα ή σας προκαλεί πόνο, αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα που θα ακολουθήσουν θα είναι σοβαρά και θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συναισθηματική σας κατάσταση.

  Advertisements

  Αυτό από μόνο του μπορεί να αποτελεί δεύτερο πρόβλημα, το οποίο, επίσης, δε θα ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε.

  Ονειρεύεστε ένα νεκρό αρουραίο

  Μέχρι στιγμής, έχετε διαβάσει κατά κύριο λόγο αρνητικές ερμηνείες για όνειρα με αρουραίους. Ωστόσο, αν είδατε έναν νεκρό αρουραίο σε ένα όνειρο, τότε μιλάμε για θετικό σημάδι, το οποίο προαναγγέλλει νίκες στη ζωή σας.

  Ίσως να περάσατε δύσκολες καταστάσεις πρόσφατα, αλλά τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε, γιατί ακόμα και αυτές θα αποτελούν σύντομα παρελθόν. Θα τις αντιμετωπίσετε με επιτυχία.

  Advertisements

  Τέλος, εάν έχετε έναν εχθρό που προσπαθεί να σας βλάψει, δεν θα τα καταφέρει, ενώ αν είστε γυναίκα, λάβετε υπόψη ότι υπάρχει κάποιος εχθρός σας που μηχανορραφεί εναντίον σας.

  Ονειρεύεστε αρουραίους στο φαγητό

  Αν ονειρευτείτε έναν αρουραίο στο φαγητό σας, είναι κακό σημάδι. Περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους που σας εκμεταλλεύονται και σπαταλούν το χρόνο σας. Έχετε κουραστεί πολύ με αυτήν την κατάσταση.

  Αν ονειρευτήκατε ότι ταΐζατε έναν αρουραίο, είναι σημάδι ότι πρέπει να προσέχετε την ψυχική σας υγεία. Οι αρουραίοι στο φαγητό μπορεί να συμβολίζουν τον φόβο σας ότι κάτι κακό θα συμβεί.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε έναν μεγάλο αρουραίο

  Το να ονειρευτείτε έναν μεγάλο αρουραίο συμβολίζει μεγάλα προβλήματα. Αντιμετωπίζετε τεράστιες αλλαγές και δεν ξέρετε πώς να ανταπεξέλθετε σε αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, αν λάβετε υπόψη σας ότι αυτές οι αλλαγές δεν είναι αρνητικές και πιστέψετε στον εαυτό σας, θα τα καταφέρετε.

  Οι παραπάνω αλλαγές είναι δραστικές, γεγονός που σας προκαλεί ανησυχία, αλλά πρέπει να τις αποδεχτείτε και να συνειδητοποιήσετε ότι προορίζετε για σπουδαία πράγματα.

  Εκτιμήστε το ταλέντο και τις ικανότητές σας, προσπαθήστε να τα χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν κάτι αλλάξει και δεν είναι υπέρ σας, μην το αφήσετε να σας αποθαρρύνει.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα μικρό αρουραίο

  Σε περίπτωση που δείτε στο όνειρό σας ένα μικρό αρουραίο, αυτό συμβολίζει τα ελάχιστα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αυτή την περίοδο.

  Το γεγονός ότι τα προβλήματά σας είναι λίγα σημαίνει ότι θα βρείτε εύκολα λύσεις, επομένως δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε. Τα θέματα που αντιμετωπίζετε είναι ασήμαντα.

  Απλά προσπαθήστε να τα λύσετε έγκαιρα, γιατί παρόλο που δεν έχουν μεγάλη σημασία για εσάς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξαρτώνται από αυτά. Μπορεί να έχουν τεράστιες συνέπειες αν διαιωνιστούν, γεγονός που θα σας κάνει να μετανιώσατε που δεν ασχοληθήκατε εγκαίρως. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε δει τέτοιους αρουραίους στο σπίτι σας.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε έναν αρουραίο

  Αν δείτε έναν αρουραίο στον ύπνο σας σημαίνει ότι σύντομα θα αντιμετωπίσετε μικρά προβλήματα. Ωστόσο, μην τα υποτιμάτε γιατί οι συνέπειες που τα συνοδεύουν μπορεί να γιγαντωθούν αν δεν αντιμετωπιστούν και λυθούν εγκαίρως.

  Αυτά τα προβλήματα μπορεί να αφορούν απορρίψεις, παγίδες, προδοσίες, απάτες… Αν βλέπετε συχνά αυτό το όνειρο, τότε αφορμή για την εμφάνισή του μπορεί να αποτελεί το γεγονός ότι μπλέκετε συνεχώς σε δυσάρεστες καταστάσεις.

  Ονειρεύεστε αρουραίους στο κρεβάτι σας

  Το να ονειρεύεστε αρουραίους στο κρεβάτι σας σχετίζεται με προβλήματα αγάπης. Διαφωνείτε με το σύντροφό σας λόγω ζήλιας ή κάποιου ψέματος που δεν έχετε ξεπεράσει ακόμα. Ήρθε η ώρα να το συζητήσετε σοβαρά, ώστε να έχετε την πιθανότητα να βρεθεί λύση για όλα.

  Advertisements

  Είναι αλήθεια ότι αυτού του είδους τα όνειρα προαναγγέλλουν προβλήματα στη σχέση, αλλά αν θέλετε να επιβιώσει η σχέση σας, θα πρέπει να ασχοληθείτε μαζί τους και να προσπαθήσετε σκληρά, ώστε να τα ξεπεράσετε.

  Ονειρεύεστε έναν αρουραίο που τρέχει

  Αν είδατε σε όνειρο έναν αρουραίο να τρέχει, αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δοκιμαστείτε. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε περίπλοκα προβλήματα και οι ικανότητές σας θα αμφισβητηθούν.

  Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη είναι καλή, γιατί θα μπορέσετε να εξαλείψετε όλες σας τις ανησυχίες, γεγονός που θα σας κάνει πολύ χαρούμενους. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα χοντρό αρουραίο

  Το να ονειρευτείτε ένα χοντρό αρουραίο υποδηλώνει τύψεις. Δεν θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από αυτό το συναίσθημα για κάποιο διάστημα. Θα σας συγκρατεί από το να προχωρήσετε στη ζωή.

  Ίσως υπεραναλύετε κάποια πράγματα, συνήθεια που σας προκαλεί νευρικότητα. Προσπαθήστε να ανακατευθύνετε τις σκέψεις σας σε θέματα που αφορούν στην πρόοδό σας, στο τι θα μπορούσατε να κάνετε για να προχωρήσετε στη ζωή.

  Ονειρεύεστε αρουραίους στο νερό

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε αρουραίους σε νερό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Είναι πιθανό να υπάρξουν συγκρούσεις με παιδιά, γονείς ή σύντροφο.

  Advertisements

  Η οικογενειακή αρμονία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για κάποιον που έχει οικογένεια. Οφείλετε να διατηρείτε καλές σχέσεις με την οικογένειά σας.

  Ονειρεύεστε αρουραίους στο χώρο εργασίας σας

  Αν ονειρευτείτε έναν αρουραίο στο χώρο εργασίας σας, αυτό είναι σημάδι ότι περιτριγυρίζεστε από κάποιους ανθρώπους που προσπαθούν να σας βλάψουν επειδή ζηλεύουν.

  Εφόσον βρήκατε τον αρουραίο στη δουλειά, αυτό σημαίνει ότι οι παραπάνω άνθρωποι είναι συνεργάτες ή συνάδελφοι, οπότε να είστε προσεκτικοί όταν συναναστρέφεστε μαζί τους. Μη μοιράζεστε πολλές λεπτομέρειες για τη δουλειά σας.

  Advertisements

  Επίσης, εάν σκέφτεστε κάποιες επιχειρηματικές ιδέες, είναι καλύτερο να μην τις αναφέρετε σε άλλα άτομα προς το παρόν. Είναι πιθανό να υποστηρίξουν ότι είναι δικές τους, για να πάρουν τα εύσημα.

  Ονειρεύεστε ότι πατάτε έναν αρουραίο

  Το να δείτε στο όνειρό σας ότι πατάτε έναν αρουραίο είναι, καταρχάς, ένα ενοχλητικό όνειρο. Από εκεί και πέρα το όνειρο ερμηνεύεται ως ο φόβος σας να μην είστε σκλάβοι άλλων ανθρώπων. Δεν θέλετε να περιορίζεστε ή να ελέγχεστε από κανέναν.

  Τέτοια όνειρα εμφανίζονται κυρίως σε άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα χαμηλής αυτοπεποίθησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η κατάσταση σύντομα θα στραφεί υπέρ σας.

  Advertisements

  Κάτι θα συμβεί που θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σας, και έτσι θα δημιουργήσετε μια πολύ καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σας και θα εμπνευστείτε να παλέψετε για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

  Τέλος, το να ονειρευτείτε ότι πατάτε έναν αρουραίο μπορεί να προμηνύει μια δύσκολη περίοδο στο εγγύς μέλλον.

  Ονειρεύεστε αρουραίους στο σπίτι

  Αν ονειρευτείτε έναν αρουραίο στο σπίτι σας, αυτό είναι σημάδι οικογενειακών προβλημάτων. Αν οι αρουραίοι κατέλαβαν όλο το σπίτι, αυτό το όνειρο σημαίνει ότι χρειάζεστε καθάρισμα…

  Advertisements

  Ονειρεύεστε μια φωλιά αρουραίων

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε μια φωλιά αρουραίου, αυτό υποδηλώνει ότι διαδίδονται φήμες για εσάς. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κατηγορήσετε άλλους ανθρώπους, γιατί ευθύνεστε κι εσείς για τις πράξεις τους, και πιο συγκεκριμένα, η ανάρμοστη συμπεριφορά σας.

  Αυτό το όνειρο είναι ένας τρόπος με τον οποίο το υποσυνείδητο σας προειδοποιεί ότι οι πράξεις σας μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή.

  Επίσης, έχετε κατά νου ότι πρέπει να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη όλα τα πράγματα που σας συμβαίνουν και να αντιδράτε σωστά σε αυτά.

  Advertisements

  Η κατάσταση σίγουρα θα γίνει πολύπλοκη το επόμενο διάστημα και ίσως να μην μπορέσετε να βρείτε την κατάλληλη λύση. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να βγάλετε μια άκρη και να λύσετε το πρόβλημά σας.

  Ονειρεύεστε αρουραίους να γεννούν

  Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε αρουραίους να γεννούν, προμηνύονται άσχημα νέα. Ίσως να πρόκειται για κάποιο ατύχημα, στο οποίο θα εμπλέκεται ένα μέλος της οικογένειάς σας.

  Αυτού του είδους τα όνειρα σας προειδοποιούν, επίσης, να είστε προσεκτικοί ακόμα και με τους φίλους σας, γιατί είναι πιθανό κάποιος να σας προδώσει. Ίσως να μιλάνε πίσω από την πλάτη σας ή να προσποιούνται τους φίλους σας. Το σίγουρο είναι ότι δε μπορείτε να διακρίνετε τις πραγματικές τους προθέσεις.

  Advertisements

  Ονειρεύεστε ένα μαύρο αρουραίο

  Σε περίπτωση που ονειρευτείτε ένα μαύρο αρουραίο σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί την επόμενη περίοδο. Προσέξτε τον εαυτό σας, αλλιώς μπορεί να σας συμβεί κάτι κακό

  Το κακό που προμηνύεται μπορεί να αφορά είτε στην προσωπική, είτε στην επαγγελματική σας ζωή. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη συμπεριφορά σας και σε όσα μοιράζεστε με τρίτους.

  Μην κουτσομπολεύετε και διαδίδετε φήμες, γιατί αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό. Θα βρεθείτε σε πολύ άβολες καταστάσεις που θα είναι δύσκολο να επιλυθούν.

  Advertisements